![]() |
![]() |
#481 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Okyanustaki Yalnız Adadasın
Sevgilim! Senin yaşamın; Diğer adalardan ayrılmış, Yapayalnız bir ada gibidir. O adanın limanlarından, Kaç gemi giderse gitsin, Başka adaların limanlarına, Sen adanda yalnızlığın ıstırabıyla, Acılar içinde olacaksın. Issız bir adada, En yakın dostuna bile, Meçhul kalacaksın. Yanındaki insanların, İlgisinden,anlayışından, Çok uzaklarda olacaksın. Yaşadığın o dünyanda, Altın dolu kasaların ardından, Çırpınan bir yürekten başka, Yada; Altın kafesteki, Suyu boşalmış kabın başında, Yalnızlığa mahkum, Çırpınan kanarya gibisin. Aslında içinde gizlediğin, Asıl kendini bir görebilsen? Onun sevgi dolu yüreğinin içindeki, Aşkını,sevdasını, Her yana söyleyeceksin. Sevgi dolu ruhunun ardında, Sevgilinin gözlerinde yaş olup, Doyasıya akabilmek için, Yalnız bir bulut gibi çırpınan, Güzel bir ruhun olduğunu, İçindeki kendine, İyice bir bak, Göreceksin.
![]() |
#482 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Oltanın Ucundaki Solucan
Bu gün işiniz yok, Şöyle deniz kenarına gidip, Elinizde olta,balık tutmak istediniz. Kıyıda skin bir yer bulup, Oltanın ucuna da bir solucan taktınız, Sallayıp oltayı denize attınız. Şöyle arkanıza yaslanıp, Hayalinizde bir çizgi film izler gibi, Kapatın gözlerinizi, Siz deniz kıyısındasınız,elinizde olta, Ucuna taktığınız solucan, Gözleriniz çizgi film izlemek ister gibi, Beklemeye başlarsınız. Suyun içindeyse oynaşır bir başka dünya, Oltanın ucundaki solucan varya, Balıklara yem olmamak için, Başlamış şakira gibi kıvırmaya, Bir yandan kıvırırken,bir yandanda Şarkılar söylemektedir balıklara, Bütün balıklar toplanmış başına, Hayranlıkla seyrederler solucanı, Oltanın ucundaki solucan, Onlara şarkılar söyleyip, Göbek atmakta. Böylece akşamı edersiniz, Tek bir balık tutamadan, Ama elinizde yetenekli bir solucan, Hala göbek atmakta. Böyle beklemedik mi? Sevgilinin penceresinin önünde, Pencereye çıkıp,bir yüzün görmek için, Sokağın bir ucundan,bir ucuna, Dolanıp durmadık mı? Dudaklarımızla ıslık çalıp, Nice aşk nağmeleri döktürmedik mi? Yani solucan gibi raksedip, Bir uçtan bir uca,sokakta, Şarkılar söylemedik mi? Ve sonra deniz kıyısındaki, Balık tutan adam gibi, Sabahın ayazını yemiş, Buz tutmuş bir halde, Titreye titreye evlerimize, Süt dökmüş kedi gibi, Dönmedik ‘’Mİ’’?
![]() |
#483 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ondan güzel göremedim,
Ne venüste, nede ayda, Ne yaşadığım dünyada, Ondan güzel göremedim, Kadehlerde kayboldumda, O güzelin sinesinde Alev alev yanamadım.
![]() |
#484 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onu,Unutamıyorum.
Ben Mİ yi, Sarı saçlı,mavi gözlü, Suyun öte yakasından, Boşnak damarlı, O kadını çok sevdim. Bana bakan gözlerini, Kulağıma fısıldayan, Tatlı dilini, Göğsüme başını dayayıp, Derin derin iç çekerek, Beni koklayışını, Koynumda cilveyle oynaşmasını, İşte o sarı saçlı, Mavi gözlü kadını, Çok sevdim inanın. Onu sevdiğime, Bir onu, Birde tanrıyı, İnandıramadım. Sabahları, Yatağıma gelip, Mutlu *******den sonra, Ellerimle yüzünü sarıp, Dudaklarımdan ateş gibi, Öperek haydi sevgilim, Sofran hazır demesini, Unutamadım. Her sabah, Mavi gözlerinden, Işıklar saçarak delicesine, Koynuma atılmasını, Seni seviyorum demesini, Tenimde eriyip, Ben olmasını, Asla unutamıyorum.
![]() |
#485 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oynama Benimle Balık
Oynama benimle balık, Bırak seni,kendimde yaşayayım, Sen yoksun nasıl olsa, Olmayacaksın hiçbir zaman, Sana olan sevdamı,sensiz de olsa, Dilediğim gibi yaşayayım, Kelimeleri inci gerdanlık yapıp, Şiirlerimde olsun,söyleyeyim. Sana aşık olmamın, Sorumlusu sen olsan da, Uyku tutmayan *******de, Hep sen geliyorsun aklıma. Seni düşündüğüm *******de, Yıldızlara soruyorum seni, Nerelerdesin diye? Çoban yıldızımı arar gibi, Seni arıyorum burada bir garib, Bırak beni kendimle, Kendi içimde yarattığım, Sana olan aşkımla,sensiz, Biçare garib de olsam, Dilediğim gibi yaşayayım.
![]() |
#486 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oynayın,Oynayın Kızlar.
Oynayı Oynayı gelin kızlar, Sallayı sallayı gelin kızlar, Çalkayı çalkayı,oynayın kızlar, El ele verip,halkayı sarın kızlar, Oynayı,oynayı halayı kurun kızlar, Geliyor düğün alayı,oynayın kızlar, Vursun davullar,çalsın zurnalar, Şenlensin düğün alayı, kızlar. El ele verin kızlar, Öte köyden duyulsun sazlar, Sizi seyreden gençlerin, Vallahi inanın, yürekleri sızlar.
![]() |
#487 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğüt Dinler misin?
Kulağın varsa dur, Bir öğüt vereyim de dinle, Kör menfaatin için, Riya elbisesini sakın giyme, Yaşam bir nefestir amma, Öte yakadan dönen yok, Ham nefsine bir an uyup, Üç kuruşa,aşkımı satıp gitme. Eşek olduktan sonra, Sana da,bana da, Palan vuran bulunur, Nasıl olsa.
![]() |
#488 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öldüm de,Haberim mi Yok Ne?
Senden üstüme düşen, Yağmur değil,kar değil, Çiy gibi yağıyorsun üstüme. Her yanım ıslak, Sert bir rüzgar esmede, Buz tutuyor dört yanım, Kütük gibi,buz kalıbı gibi, Kaskatı kesilmişim. Hani sevda ateşi, Isıtırmış derlerdi ya, İçimde sana olan sevdam, Isıtmıyor bir türlü, Kaskatı bir halde, Kütük gibi olmuşum, Ne sevdanın ateşi, Isıtıyor bedenimi, Ne yarına olan özlemim, Yoksa,yoksa ben, Öldüm de, Haberim mi yok ne?
![]() |
#489 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölmek ve Yaşamak
Ölmek mi zor; yaşamak mı? İnsan silueti halinde ama Yoksa yok olmak mı? Doğanın derinliğinde Ama alabildiğince özgür. Yada nükleer enerji olmak, Öfkelendiğinde patlamak Yok etmek bütün kötülükleri, Ya da kötülükleri yaratan Tüm kötülükleri.
![]() |
#490 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölmeye Terk Eder miydin?
Her yer karla kaplı, Beyaz gelinliğini giymiş doğa, Bense beyaz ölümü düşlerim, Bembeyaz kefenler içinde. Seni düşünüyorum şimdi, Ellerin ellerimde, Gözlerim mavi gözlerinde, Telli duvaklı bembeyaz, Gelinliğinin içinde. Dışarda yağan kar’a ve, Gelinlik beyazlığına bakarken, Daldığım düş dünyam, Binlerce bahar’ın ve, Binlerce Güz’ün anısına Aldı götürdü beni, Kendimi bir kez daha, Gözden yitip,sessizlikte saklanan, Hayaletlerin önünde, Dikilirken buluverdim, Her yanı kaplamış sessizlik, El ele tutuşmuşlar,ikimiz gibi, Sessizliğimiz ve yalnızlığımız. Seni her düşlediğimde, Sen sisler arasındasın, Hayalinin kulağına, En kutsal sözleri,ilahileri, Fısıldadığımı biliyor musun? Eğer bilseydin güzelim, Bana yazmayı bırakmaz, Yalnızlık kalesinde beni, Sessizliğinle bir hücrede, Ölmeye terkeder miydin?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|