![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Babam Beni Çok Severdi
Hatırladığım ilk şey çocukluğumdan Babamın izine gelirken Almanya’dan getirdiği Cicilerimdi. Üstünde kuş resimleri olan Kareli bir pantolon Kırmızı bir gömlek Kadife patilerdi. İlk bahar bitmişti Ya mayıs, ya hazirandı Köyün kıytısında evimiz Taş yapıydı Toprak damında serçelere Sığırcıklara yem döker Tuzaklar kurardım Avlardım da! .. Bazen serçeleri yakalarken Parmaklarımı ısırırlardı Ağlardım da! ... Köyün kıytısındaydı evimiz Bitişiğinde ahırımız İçinde birkaç ineğimiz, danamız Önünde göz alabildiğince Bir köyden, bir köye Yemyeşil, dümdüz, halı gibi çayırlar vardı. Alırdım bazen yastığımı, yorganımı Düşerdim o yaşta yollara Nerede yoruldum... Neresinde kaybolduysam engin çayırların Orada atardım mitili Yatardım. Gözlerimi dikerdim masmavi göğe Öylece, derince, sessizce Bakardım. Bir süre sonra ya anama Ya Sakine halama yakalanırdım Ellerinde bir tas mama Onlar otuzunda bense beş yaşında Koşardım bakmadan ardıma Onlar kovalardı Kuşların kahkahası arkamızda O zamanlar kahkahada ucuzdu Ne olacak bin kahkaha bir çöp Mutluluk çoktu kuşlar bile gülerdi Dalga geçerdi vallaha Neyse canım, nerede kalmıştık? Ha! Çayırda koşuşturmada Evet, evet... Nitekim yakalarlardı beni Tıkarlardı boğazıma mamaları Akşamda Almanya dan gelen Misafir babama şikayet ederlerdi Babam o zamanlar beni çok severdi Çok severdi. Hiç kızmazdı. Beni severken söver,söverken aslanım, oğlum, derdi. Babam o zamanlar beni okşar, çok öperdi Sonra tekrar Almanya’ya giderdi Babam gibi beni hiç kimse sevemezdi Hiç kimse! ... Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bağlandım Artık..
Kaçtıkca hasretin düştü peşime Böyle yaşamaktan yoruldum artık Bakmaya korkarken yırtık resmine Hayaline her gün sarıldım artık Rahat ol kalbimde ebedi yerin Teselli nafile yaram çok derin Bir gün unutupta olsan ellerin Bilki hayatıma darıldım artık Bir bilsen sevdanın sonunda Cennet Allah'tan geliyor bu yüce kudret Yoksa dayanırmı göğsümde bu et Bu yüzden aşkına bağlandım artık Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak Şimdi..
--(Şan-1) Çok yorgunum çok güçsüz,bak gençliğim yaşlandı Deli dolu çağımda,..kalbim aşkınla yandı Her umut hüsran oldu benimsin diyemedim İnandığım her sözün en başından yalandı --Ara Nakarat- Niye ben aptalmıyım Niye ben yalanmıyım..Bak şimdi.. Sana yanlış yapmadım Kimseyle aldatmadım Seni sevmekten başka Hiçbir hata yapmadım…. --Nakarat-- Bak şimdi yakarım,yıkarım bütün Dünya’yı Bak şimdi yaşamadım sayarım zalim sevdanı.. Bak şimdi silerim yüreğimden o vefasız adını Sen gibi yaşarım sorumsuzca…umursuzca --(Şan-2) Hem suçlusun hem güçlü,bu kadarı yüzsüzlük Verdiğin mutluluk değil yalnızca çözümsüzlük Bir hazan mevsimisin savurup atıyorsun Birde yüzüme bakıp belki aldatıyorsun --(Ara Nakarat--) Niye ben aptalmıyım Niye ben yalanmıyım..Bak şimdi Sana yanlış yapmadım Kimseyle aldatmadım Sırf keyfin olsun diye Yüreğimi yakmadım.. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar
Çok şükür kışı geçtim birde baharI görsem,.. Bu bitmeyen çileyi tutup maziye gömsem. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balçova'lı Sevgilim
Hiç bir akşam bana güzel gelmemişti Ayışığı Bu güzel akşamki sessiz aşkımızın tanığı Öyle büyük bir arzu varki içimde Koşarak çıkmak gibi bu sevgi basamağını Ne kalabalık bir ortam umurumda Ne denizin kıyıya vuran sesi Sensin gözlerimdeki teselli kaynağı Sensin bu akşamki arzularımın sevgilisi Boş bir cadde düşlerimde kimsesiz Kötü duygalardan uzak sessizmi sessiz Tutsan ellerimi diyorum sıcak dokunuşlarla Isıtsan içimi tüm gerginliklerden habersiz Ne kaldırım taşları Ne bize göz kırpan yıldızlar anlasın İçimizdeki aşka susayan maksadı Öylesine sıkki ellerimi acısını duyayım Parmaklarımın Rüya olmadığını anlayayım Boş olduğunu bileyim Korkularımın Sen Balçova'lı sevgilim Gözlerimin dolduğuna Zaman zaman ufka çakılıp kaldığıma Bakıp Başkasını düşündüğümü sanma Yanındayken beni coşturan duygularımı Sana olan duygularımı Sana olan tutkularımı Güneşin battığı yere yazmaya Çalışıyorum Seni baktığım her yerde bulmaya Senden uzaklaşmaya değil Sana yaklaşmaya çalışıyorum Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Bırak
Gel gözlerinde hasretle Gel kendini bana bırak Arzularını bekletme, Sen kendini bana bırak Boş ver içinde hırsını Buzla kaplama ısını Bahar ederim kışını Mevsimini bana bırak Aşık olmak istiyorsan Kalbine renk arıyorsan Boşa yaşadım diyorsan Hayatını bana bırak Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana eyvallah
İşte gidiyorum kal sağlıcakla Sana mutluluklar bana eyvallah Kalbim seninle gözüm arkada Sana mutluluklar bana eyvallah Olmadı işte sözler hep yalan İki damla yaş geride kalan Beni seni sevdan hüsrana salan Sana mutluluklar bana eyvallah Doğruyla başladı yalanla bitti Emeğim uğraşım hep hiçe gitti Böyle olacağı baştan belliydi Sana mutluluklar bana eyvallah. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana kendinden sözet..Sevgiliye mektuplar..2
Henüz cevap alamadım! Henüz yazmadın. Bu ikinci mektubum.. Ama; moralimi bozmadım. Kısa olacaktı gidişin Her gün yazacağım demiştin Hani her gün arayacaktın, Hani gülümseyen bir resmini gönderecektin ya... Hani çabuk dönecektin. Daha çok üzülmüş değilim Boş duvarlarla konuşmaya başlamadım daha; Daha şişelere dalmadım okyanus sanıpta Daha günde üç paket cigaraya çıkmadım Ağlamaktan kendimden geçmedim Umutsuzluğa kapılıp isyan etmedim daha... Neyse; Bana kendinden söz et Yine üşüyormusun? Yine geçip aynaların karşısına.. ..kendini seyre dalıyormusun Yine kahkahanla uçuruyormusun kuşları, Okşuyormusun her gördüğünde çocukları yine... Yine her fasıl proğramında nağmelerle coşuyormusun, Akşamların büyülü semalarında..., ...efkarlara konuk olduğunda, yine iki damla yaş düşüyormu bir ilk bahar mevsiminde.. ..yağmur ormanlarının,her hangi bir yaprağından... ...düşer gibi toprağa. Menekşelerle dertleşiyormusun? Düşüp kelebeklerin peşine bahçelerde, ..uçuyormusun onlarla birlikte? İnatçılığın üzerindemi? Yine arıyormusun yorulmadan mutluluğu? Yine ağlıyormusun hatıraları ziyaret ettiğinde? Yine konuşuyormusun papatyalarla, fal mevsiminde? Bana ellerinden söz et. Yine titriyormu resimlere dokunduğunda? Saçlarına dalıyormu parmakların? İlk baharda nadas mevsimi geçmiş tarlalarda, Toprağı alt üst eden saban misali Yine geçiyormu,usta bir ressamın okşadığı tuvalde, Nadide bir eserin üstünde kalan,samur fırçanın bıraktığı izler gibi..? Yine sıcakmı? Yine yumuşakmı? Dokunuyormusun? Dokundukça bütün heyecanları serpiyormusun... Bir başkasının ellerinde yüreğine? Bana gözlerinden söz et! .. Yine sonsuz,... Yine umutsuz, Yine kanunsuz ve Yine korkusuz bakıyormu..? Gözlerin yine dalıyormu... Ufukta kara delikler açıp; ... Yine çakıyormu çelik çiviler gibi.. Bakışlarını bulutlara? Utanıyormu bakışların Konuştuğunda..? Kirpiklerin düşüyormu önüne? Yine özleme tercümanmı? Yine doğaya hayranmı? Hasrete rehbermi yine gözlerin? Yine saf membaların ışığı kıran mücevherleri akıyormu? Yine öyle hassas,... Yine öyle sevdalı bakıyormu? Gözlerin ah... Gözlerin. Yörüngesinde pervane ediyormu bütün kalpleri? Yine küstürüyormu,kıskandırıyormu? Susturuyormu,uçsuz bucaksız çayırları? .. Yine yıkılmam diyenleri yıkıyormu? Bana kalbinden söz et! Unuttumu? Yoksa hala seviyormu? Henüz cevap alamadım Henüz yazmadın Bu ikinci mektubum. Umutluyum ve; Hala moralimi bozmadım. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baş ve son
Kurulmuş kainatın baştan sona düzeni Baştan başa çizilmiş hem boyu hemde eni Kilim kilim olurmu dokunmazsa deseni Güneş doğup, batarken şansmı sanıyorsunuz. Varoluşu tesadüf İlah'ı yok sayanlar Aya - Marsa füzeler yapıpta yollayanlar Küçük beyinlerini hiç yokken zorlayanlar Herşeyin O'nda bittiğini anlamıyorsunuz. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azad Edin Beni
Kaldırım taşları sıralı konmuş Sevdiğine varan ne güzel kulmuş Bendede açmayan çiçekler solmuş Beni azad edin benden hayır yok Ne garip kelepçe tutmuş elleri Bir dosttan bir dosta atar elleri Bende hazin hazin aşk türküleri Beni azat edin benden hayır yok Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|