![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayrılış
Dün baktım bugünde,kalkan gemi ardından; El salladım her giden dostumun arkasından Dönmeyecek diye göz yaşı döktüm ardından. Limandan kalkan gemi boş geldi arkasından Hayıflanmıştım neden oldu bu zamansız ayrılış Ömrü bitmiş,rızkı bitmişte ondan olmuş ayrılış Birlikte pekte olamadık ondan zor geliyor ayrılış Dert çok,deva yok ölüm dermandır derde ayrılış Halil ÇOLAK 25.06.08 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Umut
Ne kapılarım kapandı nede gönlüm Umutsuzlara umutta olur yüreğim Gönül soframı açık serili beklerim, Gelecek umutsuzlara umut olsun diye Tarlalarda gördüm türlü türlü çiçekleri İncitmedim bile yerde gezen böcekleri Koparmadım ne kekik ne karanfilleri Herkes o mis kokuları koklasın diye Haksızdan aldım,hakkı verdim haklıya Hayranlık duydum her zamanda soyluya Açtım kollarımı yetimi de bastım bağrıma Umutları yeşersin hayattan tat alsın diye Umutlarımı çevirdim de ben sevgi okyanusa Kuzuları atmadım aslanlar yesin doysun diye Bel bağlamadım Allah’tan başka hiçbir kula Millet bekliyor umut güneşini doğmasını bize Halil Çolak’ım söz, saz var kötülük yok bizde Bu millet büyük millettir asla kalmaz bu yerde Nefretleri yok ettik gönüllerimizi doldurduk gülle Umutsuzluk yok,umutla koşalım Mutluluğumuza Halil ÇOLAK 26.06.08 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fatihin aslan evlatları sefer için gitmişti Viyana’ya
Fatihin aslan evlatları sefer için gitmişti Viyana’ya Avrupa’yı korku sardı Türkler zafer yazacak diye Fırtına koptu ter boşandı zafer için, çim olan sahalara çılgın Türkler fethetti 21.asırda yeniden Viyana’yı Islanmıştı aslanların formaları yapışmıştı tenlerine Yenilgi yazılmamış çılgın olan Türklerin genlerine Onbir çılgın zafer yazdı, tarihinin zafer sayfalarına çılgın Türkler fethetti Viyana’yı dünya bu işe şaştı Hepsinin yüreğinde alev alev yanıyordu vatan aşkı Aslan onbir akıncı eri fırtına gibi yeşil sahalarda esti Hırvatlarla birlikte dünya,Türkün güçüne azmine yaştı çılgın Türkler fethetti Viyana’yı dünya bu işe şaştı İstanbul’u fethedende FATİH TERİM’İN dedesi … Bu akıncı erlerine zaferler atadan kalmadır mirası Sahaların kasırgası,Türk milletinin bunlar aslanları çılgın Türkler fethetti Viyana’yı dünya bu işe şaştı Türk bayrakları dalgalandı Viyana sokaklarında Türk dünyası zafer için yer verdi namazda dualarına Zafer bayramını kutladılar sığmadılar meydanlara çılgın Türkler fethetti Viyana’yı dünya bu işe şaştı Halil ÇOLAK 22.06.2008 ANKARA saat 02.30 Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cevap
Kimse girmez tanrı ile senin arana Sen inanmazsın yaratan olan tanrıya Hakikat kim sen kim bunlar bahane, Bana değil ahrette hesabını verirsin Rakı, şarap içersin düşersin bir dereye Kıçı kırık olarak göz estetiğimi bozarsın. İkimizde gelsek kıldan köprüye,görürsün Başın dönüyor deyyus, tepe taklak düşersin Esir iken mümkün değildir gafil ibadet? Yatıp kalkıp Atatürk'e dua ediyor millet. Senin gibi dürzülerin yüzünden, bu zillet Dininden soğumaz bu aziz dindar millet. İşgaldeki halimizi hiçbir vatan sever olan unutmaz Atatürk'e dil uzatanlar seni gibi onlarda ********. Dindar anan gibi tenini teşhir edip ortaya atmaz, Anan hangi düşmandan dolu aldı doğurdu ********! Halil ÇOLAK 24.06.08 Ankara Anıttepe Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız
Fatih İstanbul’u fethetti Terimde Viyana’yı Bundan sonra rakiplere dar edeceğiz sahaları Onbir akıncı erinin sahada başladı hücumları Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız Yükseklere çektik albayrağı hep dalgalandıracağız Bir daha zafer bayrağını göklerden de indirmeyeceğiz İstiklal marşını dünyaya dinlettik hep yine dinleteceğiz Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız Kurtuluşun yok Almanya seninde yeneceğiz Allah’ın izniyle sizide sahada tarihe gömeceğiz Uyandı dev Hırvatları yendik sizi de yeneceğiz Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız Haydi Türk Terim’in kahraman aslanları haydi ileri Rakiplerinizi dize getirin dar edin yeşil olan sahaları Hep Şampiyon olun getirin kazandığınız kupaları Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız Halil ÇOLAK 23.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyadaki İstanbul
Düşündüm İstanbul'u yalnız tek başıma dün gece kalmışken Her köşede tarih çıkıyordu karşıma vapur denizde süzülürken Münir Nurettin’in, yanık sesi yankılanıyordu sahilde otururken İçim hüzünle kaplandı,yeni cami önünde, onu seyre dalarken Ayasofya’ya giriyor, namazı kıldırıyordu Mollagüranı dururken. O ulu hakandı, Fatih’ti o bir çağı kapatıp diğer bir çağı açarken Şimdi Eyüp'teyim ben, sabah namazını eda etmeyi beklerken Bulamam bir yerde buradaki huzuru, Allah’ın huzuruna varırken Baktım İstanbul surlarına karşımda Ulubatlı Hasan surda sancak vardı, Süleyman iye garipti, Ayasofya haline benimle birlikte ağlamaktaydı. Gönlümü hüzün kaplamıştı,Üsküdar iskelesinden vapurdan çıkarken, Yeniden canlanmıştı mazi büyük çamlıca tepesine ağır ağır tırmanırken Bu ne güzellik ya rab var mı dünya da yarattığın böyle cennetten mekan O güzelim masmavi su ile boğaz İstanbul’un güzelliğine güzellik katarken Büyük bir neşe kapladı beni yedi tepe İstanbul’un güzelliğini seyrederken, Rüya imiş gördüğüm ezan sesiyle yatağımdan sabah namazına uyanırken. Halil ÇOLAK 23.06.2008 Ankara/Yenimahalle saat 04.30 Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her türküde, şarkıda Leyla oldu sevdiği
Mecnun olmadan da Leyla olur mu Yaz baharı görmeden kışta olur mu Yeşil vahalarda söyle çölde olur mu Seven gönül de kin,nefrette olur mu Işığa dönüştü Mecnun’da Leyla’nın aşkı Ozanların dilinde ezgi sazında oldu türkü Sevenler aşklarına örnek aldı Mecnun'u Her türküde, şarkıda Leyla oldu sevdiği Halil ÇOLAK 23.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kul hakkını da yeme, huzurlu ölmek için
Ne kapılar açıldı,ne haberlerimiz geldi Gemiyle gidip gelmeyenlerin ötesinde Kalplerinde inanç dillerinde tekbirleri Yer aldı hak yolunda gidenlerin içinde Geldik dünyaya bir sınava girmek için Seven sevdikleriyle birlikte olmak için Gönül bahçelerini gülle donatmak için Kul hakkını da yeme, huzurlu ölmek için Halil ÇOLAK 23.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost istersen en iyi dost topraktır senin
Güneş gibi ol, ısıt üşüyen gönülleri. Aydınlat dolunay gibi karanlık *******i. Su gibi sula yeşert çöl olan gönülleri, Ölü gibi ol öfkede,kırma insanları. Toprak ol sar geri çevirme gelenleri sen, sen ol olduğun gibi ol başkası olma Dost istersen en iyi dost topraktır senin Halil ÇOLAK 23.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seven sevdiğinin gerçek kuludur
Şafak ta sökmeden, güneşte doğmaz Dikensiz gül arama dikensiz olmaz Kusursuz dost ararsan o bulunmaz Gerçek aşk gönülde yanar da sönmez Gerçek yol ararsan hakkın yoludur Her adımı canan hikmet doludur Gönülleri saranda rahmet ağıdır Seven sevdiğinin gerçek kuludur Halil ÇOLAK 23.06.2008 Ankara Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|