![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Büyük Söz*...
—Aydın Afacan’a sessizce kanayan gülünüzü dinledim engin bir hayale dönüşmüştü renginiz kum lehçesiyle gök küreden ağan dillerin çölüne değmiştiniz ____yanıyordu elleriniz sormayın sakın ”hangiyim” diye bilmiyor olmak ne eksiltir menevişlerinizden! ki kırılgan tebessümüyle bir papirüs esintisi koşarak geçip gidiyor böyle izlerinizden akmayan yaşlar gördüm gözlerinizde titriyorlardı __ıssızlığa gizlemiştiniz çölü geçtik dağı deldik ____düşe döktük döküldük yabanıl bir şehr-ayinde ıtırlı sözünüze geldik haykırır sezgiler Haşim’i aşk tutan ey! tanır onlar bilirler ruh dervişlerini dönerek vardık huzuruna bakir harflerin coşarak şiire uçuşan ak tennurenize geldik sözünüz çünkü büyüktü sizin… (*) Sn. Aydın Afacan’ın şiir sözcüklerinden kurgulanmıştır… (18 Mart – 8 Nisan 2006) Naime Erlaçin
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Celan*...
saklanmak içinmiş hep suçlar …iz örtmeyi bilen ayak izlerini de siler… yeterince ikna edici değil bu! olanaksızdı hani Auschwitz’i yaşayıp da şiir yazmak** söyledin sen Paul : “dünya geçip gidiyor” evdeki yılanlarla oynaştın, korkusuz cennetimize taşıdın katilleri zamanın dudağından emerek yıkıyordun bunca kıyım mahallini “ustalığına” rağmen ölümün herkesi aştığındandır : şiire yürüyoruz Celan! (*) Paul Celan (**) Adorno (16 Ağustos 2007) - 6. Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 83 Naime Erlaçin
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Cinlerin Ağıtı! ...
hecenin “sus” nöbetine duran kalem cinleri ey! kabuğundan taşıyor beşer nasıl koşsun şiir dar sokaklarda ağlayın şimdi! sonra bağışlarsınız kıygınlığınızı “kabullenmez şair karşı çıkmaz bu yüzden”* diyor sözün künhüne iniyor biri siz ve biz taşın aşındığından habersiz bir içtima sur’u üflüyoruz kayıp cennetine mürekkebin toplayın isyanımdaki mağrur yüzümü! …......... (*) Altay Öktem’in bu mealde bir yazısından esinlenerek… (9 Aralık 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Çengi...
çengi oynatırdım sahaflarda sığınmayı vururdu saatler kitap kokusu sarardı güzü harfin şehveti mine çiçeği dökerdi dizelere vız gelirdi lanet bir ihtiyar olmak güneşe verirdim kendimi dil dağlanır dağ inerdi yüreğime acı bir isyandı şiir kırlangıç sığırtmaç sultasında direnişin adı serçe dil susmaz eğik durmayı bilmezdi baş ' bir harf ver çıngarım olsun! ' derdim az laf çok laf ne gam! ' parçalayıp teşrih edeyim delireyim delirteyim eşkıya saatlere' ki son gecesinde emrin ilticaya hükmetsin çengi oynasın mavzer sesinde günlerden serçe bugün giz imlası yazmakta kuş şimdilerde (17 Eylül 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Çığlık Çığlığa Zamanların Şiiri...
yırtıcı yangınlardan sor insanı atlas duvarlara sinen ilk’ten son’a bütün hıçkırıklardan kartal kanadına tutunmuş saraylar ve Afrika’da çığlığa azan elmastan sor siyahtan kırmızıya dönüşürken yazgı pıhtılaşan kandan sor tarihin koynunda gizli mermer tozundan sor insanı soğuk alazdan varılmaz saatlerin uslanmaz fısıltısı uyumsuz akitlerin zebercet sultasından zulmün sesi ile tenin nefesi su’dan kehribara yol alırken hançerlenmiş ilk damla yaş ve ateşlenen son namludan uyu uyan sorgula! çığlık çığlığa sancılı tapınaklarda ebediyete susarken keşişler unutulmuş münzevi anlarda kanayan yaradan sor insanı hiç durma sor! sor ve sorgula… (17 Aralık 2003) Naime Erlaçin
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Çığlıklar! ...
çığlıklar gürlerdi hep sıradanlığa salardım eksilirdi kimi gün kiminde kanser yarası olamayışın iç kuşatmaları üşüşürdü öteki’liğe yetim manzaralar çizerdi derinimdeki çocuk sözden evvelki çıplaklığı resmederdi Guernica dönüşerek acı bir isyana suyun tenini yakardı iç sıkıntılarım yırtıcı ve cesur turuncuyu seçerdi denizaşırı bir kamp adı: Guantanamo söz yaralı! don kişot’luğum savrulurdu yel değirmenlerinde ağzımda o kekre tat fi tarihinden iğdiş edilmiş celseler terk etmezdi hiç çıplaklık diz boyu krallar nerede! bir kervan koyulurdu yola Felluce’den kan tutardı! kaç kez sınanırdı çığlıklar ey kaç kez yazılırdı aynı hikaye! gök yere düşer yer sallanırken o sesi duyardım: “orada kimse var mı” susardım! evrenin çadır kentinde kararırdı yüzüm utanırdı kalem kururdu divit insanlığım ağlardı küller nerede! (17 Ağustos 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Çıplak*...
…su çıplak! post-modern takvimlerin kapı aralığında son kıyımlar olmalı bunlar ölümcül yazgısı tornanın kıyısından tedirgince ilişilen ezici gerçek hızar ıslığıyla kalkılıyor her yeni güne geçmişten nükseden kanlı perçemdir alnımıza düşen çürümüş cesetlerden yükselen ağır koku en kızıl haykırış torpilliyor kara eksenli çağcıl düzen yoksul kediler biriktiriyor düşünde kalbimizdeki çocuk : uykunun sedefi paramparça titreyerek buluyoruz suya uzanan akça dikenli yolu... …yaşamsal gururu saklar çıkınında yürek erdemli o hızardan utanır / mahcup insanca bir dil öğrenmektir soyunmak adamakıllı yüreğin keskin bıçağında yürümek gözü kara… fırlatıyoruz böyle kirletilmiş koşumları üstümüzden kişniyor içimizin bilinç atı suyla bilenmiş fikrin sırat köprüsünde özlük haklarına kalıyor son söz ….yolunu bulur nehir... : dil sudan çıplak! ………………. (*) Akın Akça’nın son iki şiiri; “Ölüme Meydan Okuyan Ördek” ve “Seyfe Müktesebatından Tuz Çölü”nün bir devamı olarak algılansın dilerim… (28 Ekim 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Çıraklık!
dinle şairi! “melal”e karşılık bulamamış ben de bulamamıştım “gönül”ün bir eşi olmadığı gibi yaban dillerde günlerce ******* boyu harf yazdım biçerdöver oldum elifbanın içinde usta hurufi'de* benden önce ateşlemiş fitili bilemedim! hani sözden önce şiir şiirden önce harf vardı yaşamdan önce gelen ölüm gibi amacım harfin sırrına varmaktı bir dolu zarar ziyan yakılacak söz var şimdi bir dolu sancılı tanık sel suyu heyhat! çıraklık ah! ne zor işmiş meğer bilemedim! (*) Hurufi Şiirler: Hilmi Yavuz (30 Mart 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...D a ğ A s l a n ı....
rengini erke terk etmiş insafsızlığa inat gök mavisi bir ışık doğar hayatın kahverengi kilinden ezeli damgasını bırakır heybetiyle bir can ağzında korkmuş üstelik cesur ve kekre bir tat örselense yıkılsa ah! o an dikilir ayağa lalettayin bir ölümde dirilmek üzere yeniden vurulan hep odur lakin yenilgiyle döner umutla çıktığı seferden ne güçtür sevgisizliği ötelemek ey çocuk! ….sevdasızlığı… kenger otu ayıklamak turkuaz bir bahçede ne zordur! yıldız alacasında tutuşur dikenli yürek en çok dağdan doğmuş bir aslanın inine çekildiği saatlerde semirir ki acı öyle yaraya süngü çeken gül yaprağı sessizliğinde bakışlardan anlarsınız heybetli birinin vurulduğunu… sokulun öyleyse göz hizasına tenden ruha karanlıkta el yordamıyla gider gibi azat etsinler sizi bu ülkeden vakitlice somursun taşlarınız emsin aslanın saygıdeğer ağrısıyla bezenmiş onuruyla mücehhez bin asırda yontulan soylu bezginliğini : bir ucu zorlu sağaltım dil...tuz...solgun kil durgunsu tortusu öteki uç mavi….deli bir turkuaza doğru… (8 Kasım 2005) – “Turkuaz” Dosyasından… (www.blogcu.com/nimo) Naime Erlaçin
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Dağ Yolu... (Emin AKDAMAR'ı anarken)
saklısına geldik suyun geçmişin karasına söz delik şiir askıda ben dağa gidip geleyim yine kuluncumu sıvazlasın ağrıdığı yerden şiirle halleşen toprağı bilir ağaçtır çünkü tek alacaklısı sorguda nasıl durur uçurum ya da sonsuzluk yakışır mı acıya biliyor muyuz bunu? şiire soralım ustam! siz ayrılığı anlatın yas keçesine ben en iyisi dağa yine tek cümlelik bir ağıt yakar gibi balın çürüdüğü yere Naime Erlaçin (24 Ağustos 2007 – Emin AKDAMAR’ı anarken…) 6.Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 64 ÖLÜMDEN BAŞKA çünkü uçurumum kısa buraya kadar ve ben ağzıma kadar doluyum hayatı bir yudumda çekip içime niye gidemiyorum? bir şiirin zor dizesi olsam bir sözün buharlaşması ya da artık nereyeyse artık nasılsa artık hangi sözse her şeyi sıralayıp sırayı karıştırmak sonra yine yani saçlarını dağınık bırakmak gibi dağınık yaşayıp dağınık bırakmak her şeyi atlıyorum aklımdaki uçurumdan : ben hayata ne söyleyebilirim ölümden başka? (1 Haziran 2006) - Emin AKDAMAR Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|