![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doyamadım
Mevsimler sende bahar Yazına doyamadım. Duygular tende buhar Nazına doyamadım. Girdim yeni çağıma Bağban oldum bağına Eteğine, dağına Düzüne doyamadım. Şavkın gözüme vurur Sözün dilimde kurur Şeklin aynamda durur Yüzüne doyamadım. Cemre kalbime düşer Sevgiler orda pişer Uykusuz gözde şişer Gözüne doyamadım. Mansur’la anı düşle Al da ruhunda süsle Kuru ekmekle besle Özüne doyamadım. Mansur Ekmekçi 27.12.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doyamadım Sana
Tabibin işi ne viran bağımda Dermansız dert sardı derman arama. Yavrumun yüreği yanık yağımda Yürek parça parça kavrulur gider. Doyamadım yavrum, doymadım sana Yara mı yapıştı o körpe cana “Kurtar baba.”sözü hatıran bana Yürek parça parça kavrulur gider. Bu acıdan beter var mı zor acı Taradım cihanı yok bir ilacı Mahşer günü kimden olam davacı Yürek parça parça kavrulur gider. Takatim kesildi, kalmışım darda Dinmiyor feryadım ah ile zarda Cehennem içimde, yanarım narda Yürek parça parça kavrulur gider. Beyhudeyle geçen ömrü ararımS ensiz geçen günler küllü zararım Bilmem ki yerine kimi sararım Yürek parça parça kavrulur gider. Mansur Ekmekçi 08.11.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört Değil Mi?
Evveli, ahiri demde insana Dört duvarı Huda ören değil mi? Huda’nın dört harfi rehber insana Elif’in içinde süre’n değil mi? Hak’tan haber verdi kula Cebrail Kıyamet düdüğü çalar İsrafil Mikail rızk verir, can alan Azrail Dört büyük meleği gören değil mi? Davut Peygamber’e ilk kitap indi Musevi’ye, Musa Tevrat’ı sindi İsa’nın acısı İncil’le dindi Hak Muhammed, Kur’an küren değil mi? İmam-ı Hanefi mezhebi kurdu Şafii, Maliki ardına durdu Hambeli imamı mümine sordu İslam tarlasını süren değil mi? Yol ehlinin yolu Tarikat oldu Hakikat’in sırrı Kur’an’a doldu Şeriat hükmünü marifet buldu Melek-i Tavus’u düren değil mi? Halife devrini Abu Bekir açtı Ömer ile Osman sıraya kaçtı Ali’nin başında geciken taçtı Devr-u devran süren, eren değil mi? Mansur’um der; yeri-göğü yaradan İlkbahar, Sonbahar, Yaz, Kış sıradan Doğu, Batı, Kuzey, Güney aradan Mevsimle yönleri veren değil mi? MANSUR EKMEKÇİ 28.11.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Değil, İnsan Yalan
İnsan yalan, dünya bâki Devr-ü âlem olur talan. Zemzem akar göçer saki Dünya değil, insan yalan. Dünya geçici hevestir İnsan ömrü bir nefestir Beden, ol cana kafestir Hayattır içine dolan. Vücut şehrinin karesi Her zerrede var paresi Ölüm hariç bir çaresi Vardır elbet almış alan. Ömürdür mevsim kurağı Ölüm, nefsin son durağı Yakın eylermiş ırağı Bedene ansızın dalan. Kul şahadet eder durur Damarında kanı kurur Mansur münkir’ini görür Şahit olur orda kalan. Mansur Ekmekçi 15.09.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Hali
Dünya han, kul misafir Dönecek bir gün devran. Olsan da yakut, safir Canlara güzel devran. Siyaset yalan işi Boş vaatle kandırır. Nankör olan er kişi Dostunu dolandırır. Çeteyi mafya yapan Ona yakın olandır. Keseden hisse alan Kovana bal koyandır. Halklardan alınan hak Boğazda düğümlenir. Uyanda çevrene bak Alçaklar böbürlenir. Mideyi bulandıran Sineğin kanadıdır. Aptal beyni kandıran Kalbinin şeytanıdır. Yoksulu daim üzen Kamburuna vurandır. Kadir kıymeti bilen Hal,hatırı sorandır. Dünyanın hali budur Elin vicdanına koy. Hayatın tadı sudur İster aç kal ister doy. MANSUR EKMEKÇİ Mansur Ekmekçi
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düzen Bozuldu
İnsanlar şaşırmış aklı havada Siyaset karıştı, düzen bozuldu. Balık oynar oldu kızgın tavada Hasımlar vuruştu, düzen bozuldu. Yoksulun sobada yanmaz talaşı Kalpler merhametsiz olmaz telaşı Hortumcu, soyguncu sever beleşi Çeteler karıştı, düzen bozuldu. Fitne, fesat başı aldı yürüdü Mazlumun başını dertler bürüdü Suçlu dışarıda, masum çürüdü Katiller yarıştı, düzen bozuldu. Namus penceresi kırılmış kullar Kızını, eşini allayıp pullar Pezevenge açıldı kapalı yollar Şerefsiz erişti, düzen bozuldu. Mansur der; soyluyu bir soysuz vurur Yiğidin can suyu namertte kurur Aslan, çakallara el pençe durur Köpekler girişti, düzen bozuldu. Mansur Ekmekçi 17.12.2007 Mansur Ekmekçi
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey İnsanoğlu
Ne bu kinin, havan ey insanoğlu Dumanlı dağlardan ulu musun sen? Söyle, nedir davan ey insanoğlu Yağmurla yarışan dolu musun sen? Kaderi, eceli kullarda andık Ağuyu bal yapıp ekmeği bandık Âdem’in neslini hep insan sandık Ata’nın yadigâr pulu musun sen? Dünya han kul hancı, sürer bu sancı İmtihan edilir göçerken hancı Mazluma sırt dönüp, olunmaz kinci Allah’ın isyankâr kulu musun sen? Nice insan gördük sanki bir melek Bozulmuş bostanda var nice kelek Dilin çok sivrilmiş derdini bilek Has bahçe içinde çalı mısın sen? Âlimler, ilimle irfan doludur Sevgi, muhabbetin doğru yoludur İnsanların hepsi Hâkkın kuludur Aklını yitirmiş deli misin sen? Şan, şöhret, mevkiler gelip geçici Yanlıştan vazgeç ol doğru seçici Unvanına bakmaz kefen biçici Atlasa sarılan ölü müsün sen? Hazreti Eyüp’ün özü sabırdır Nemrut’la Karun’un yönü kabirdir Mansur’un sözleri sana tabirdir Yoksa Şahı Merdan Ali misin sen? Mansur Ekmekçi 05.10.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçeceksin (Zincirbend)
Dünya denen garip handa Gezip, görüp içeceksin. Tarifi çok zor bir anda Gördüğünle göçeceksin. Göçeceksin kısım kısım Ne dost görür ne de hısım Eylül, Ekim belki Kasım Gözün bağlı seçeceksin. Seçeceksin oyun gibi Meleyen bir koyun gibi Yedi ecdat soyun gibi Ektiğini biçeceksin. Biçeceksin yaş ermeden Borçluya borcun vermeden Gonca gülleri dermeden Zambak ile açacaksın. Açacaksın toprak yerde Olsan da gönülde serde Çare olsan türlü derde Son köprüden geçeceksin. Geçeceksin doğru yoldan Şan-u şöhret, para, puldan Mansur’la Yunus’a soldan Baka baka kaçacaksın. Mansur Ekmekçi 31.12.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Hele Güzel
Saçların belikli, ne hoş boyun var Gel de kurban olam o bele güzel. Kalbimdeki sızım, ne hoş huyun var Gel de gözyaşımı ver sele güzel. Merhamet nakışlı yüreğin derin Muhabbet bağında serili yerin Misk-u amber kokar nefesin serin Meltemle karıştır ver yele güzel. Zeytin karasından gözünü seçtim Gözlerin üstüne yeminler içtim Arının sırrını sözünle biçtim Petek petek akar dil bala güzel. Güllerin kokusu gezer teninde Sevginin dokusu kudret geninde Kölen olsun bu kul her dem yanında Meyletme çirkine gel hele güzel. Mansur Ekmekçi
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geldim
Aşkın divanında sorgulanmaya Eşiğe, yüzümü sürmeye geldim. Hüsn-ü cemaline talip olmaya Özüne, özümü vermeye geldim. Kudret kalemini işlemiş göze Kalbimi sızlatır topuktan dize Gayri yokuştayım inemem düze Gözüne, gözümü vermeye geldim. Gönül aynasında resmini gördüm Kıvırcık zülfünü elimle ördüm Bedenimden geçtim nefsi öldürdüm Tenine, tenimi vermeye geldim. Ne dünyayı ne de cennet isterim Leyla’mı kalbimde her an süslerim Mansur’um ilahi aşkı düşlerim Canına, canımı vermeye geldim. MANSUR EKMEKÇİ 13/09/2003 Mansur Ekmekçi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|