![]() |
|
|
#41 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben bir gece kuşuyum...
Ben bir gece kuşuyum yaşarım *******i. Akşamdır benim yolum yutarım içkileri... Sabah beşte yatarım Göremem hiç güneşi akşam beşte kalkarım hazırlarım mezemi.. Ben bir gece kuşuyum bilirim çekenleri hayat, rakım ve suyum unuturum dertleri...
|
|
|
|
#42 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben bir kavganın içindeyim
Ben bir kavganın içindeyim. Kimi zaman düzenle, düzenin çarkını dizenle. Kimi zaman, direnecekleri yerde boyun eğenle kavgalıyım. Yüzyıllardır süren mücadeleyi hak eden kavgalarda besteyim Bir silah, o silahta mermiyim... Ben nazi kamplarında esir, Filistin'de bir gerilla. Ben Afrika'da zenci, çekik gözlüyüm Asya'da. Çernobil'de ölüm sırasında Hiroşima'da atom bombasında Bir kavgayım halkın arasında bir kavgayım ben sayfalarımda... Ardımdayken Mustafa Kemal, ben, halkıma bir Kubilay. Göğsümdeki rozet yüreğimden çıkmaz kolay kolay. Savaşta düşmana atılan kurşun sırtımda cephane taşıyan ben, Nene Hatun... Kundakta vurulan bir bebe Yolda taranan dede. Ben bir halkım kitlelerin kaleminde... Ben bir kavganın içindeyim Ağaya başkaldıran maraba Hak arayan işçiyim fabrikada. Toprağımla yatıp kalkan bir çiftçiyim tarlalarda... Ne sakalım var kullanacağım ne de takkem, halkı kandıracağım. Ben, kalemimle yazacağım şiirlerimle savaşacağım... Ben Kürdüm, Çerkesim Lazım Sünniyim Aleviyim. Lakin, ardında değil önündeyim. Ben bir kavganın içindeyim, Kadınım erkeğim ihtiyarım gencim Ben bir kalemim... Ozanların bağlamasında Kavgam var tellerinin arasında Türkülerle giderim halkıma Şiirlerle giderim kavgama...
|
|
|
|
#43 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben geldim...
Yılların yükü var omuzlarımda Yaşımı başıma yüklenip geldim Ne olursun, bırakma beni kapında Aç kapıyı aç sevdalım, ben geldim Bilemezsin, nasıl geçti seneler Sana ağladığım ıssız ******* Bugün beni kapına gönderdiler Aç kapıyı aç gündüzüm, ben geldim İnan başkalarını sevemedim Ardından hep ağladım gülemedim Senden başkasına yar diyemedim Aç kapıyı aç maralım, ben geldim Ne olur, hatırlatma dünlerimi Yakma bir daha yanan yüreğimi Yıllar kör etmiş zaten gözlerimi Aç kapıyı aç fermanım, ben geldim. Hasretine direndim de direndim Maziyi gölgeme takıp getirdim Dün sendeydim, şimdi de sana geldim Aç kapıyı aç umudum, ben geldim Peşime kum takıp getiren seldim Duruldum be! Yüreğimi getirdim Bir daha gidersem eğer namerdim Aç kapıyı aç cennetim, ben geldim
|
|
|
|
#44 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben İstanbul’da, İstanbul bendedir…
Bir martıyım Boğaz’daki kapıları geçip Marmara’ya giren… İstinye’nin yokuşu, Sarıyer’in coşkusu Kanatlarıma vururken Bebek sırtlarından yayılır Bir İstanbul kokusu… Beni geçip de bulutlara yükselir Ben İstanbul’da, İstanbul bendedir… Kızkulesi, bu şehrin abidesi Yaşanmış ve de yaşanacak sevdaların Ayakta kalan şahidi… Üsküdar Beşiktaşla bakışırken Sirkeci Kadıköy’e göz kırparken O Gözlerde bir kirpiktir Kızkulesi Bir bulutum Marmara’da Sandallar balık toplarken Kumkapı’da Ayasofya yakınlaşıyor bana Sultanahmet el sallarken Mimar Sinan’ı hissediyorum derinden.. Hiç gitmemiş, asırlardır yerindedir Ben İstanbul’da, İstanbul bendedir İlahiler dolaşırken Eyüp Sultan’da Bir aşk yaşanır mey’lerin sesinden Asırlık taşlar dimdik dururken Balat’ta Bir tarih sesi gelir Galata Kulesi’nden Beyoğlu o tarihin içindedir Ben İstanbul’da, İstanbul bendedir… Sultanlar şehri, unutulur mu Şehremini Topkapı’dır İstanbul kalesi Ulubatlı’nın diktiği sancak Mahşerde yıkılır ancak İstanbul, bu kalenin gölgesindedir Ben İstanbul’da, İstanbul bendedir. Yeditepeli şehir, şairlerin ilhamı Şiirleri şiir yapan dizeler İnip çıkarken notaları Gönüller bir martı misali İstanbul’u gezer Her göz kırpmada bu şehri öper…
|
|
|
|
#45 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben ne edeyim
Babasız büyüdün benim dizimde Sen benim yavrumsun ben bir anneyim Eğittim yürüttüm ata izinde Gittin de dönmedin ben ne edeyim Acıyı vermedim kötü günümde Sütümü kesmedim yorgun halimde Gittiğinden beri kapı önünde Yattım da bekledim ben ne edeyim Şu dağların sisi çöker içime Yavrumun hasreti biner kalbime Bir derman bulamam senin yerine Dönüp de gelmedin ben ne edeyim Beşikte salladım ninnilerimle Gözyaşını sildim yemenilerle Koklarım resmini türkülerimle Duyup da gelmedin ben ne edeyim Kaybolasın diye yürütmedim ki Vurulasın diye büyütmedim ki Bu nasıl bir kader bilemedim ki Kalkıp da gelmedin ben ne edeyim
|
|
|
|
#46 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben olacak yar isterim
Haram değil hak görecek Tenimde bir zar isterim Beni benden çok sevecek Ben olacak yar isterim Gül yanında dikenine Sevdamızın dertlerine Düşmanımın cümlesine Katlanacak yar isterim Damarımda kan olmalı Ruhumda bir can olmalı Yüreğimde çağlamalı Ben olacak yar isterim Yatak yorgan düşsem bile Mapuslara girsem bile Görüş günü geldiğinde Bakışacak yar isterim Yusuf Ziya ne söylese Aklın yolu birdir dese Gözümde yaş bitmese de Ağlayacak yar isterim
|
|
|
|
#47 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben olmalıyım
Ayağımın üstünde durmazsam eğer Başka ayaklara gücüm mü yeter kafamı eğersem ayaklarımın önüne beynimde taşıdığım yerlere düşer. Önce ben olmalıyım bizden önce Dik durmalıyım zorlukları görünce Diz çökersem değmeyenlere Saygısızlık ederim dizlerime bile Önümden geçen her sürüye Katılmaya can atarsam günden güne Yer bulabilmek uğruna Çobanlara güç katarım bile bile Ben önce ben olmalıyım yere basan ayaklarımı koruyan Bastığım yerlerde sağlamlık arayan. Ben olmalıyım-ki Sağlam yerde yine başka ayaklarla yanyana bu yollarda umutlara koşan!
|
|
|
|
#48 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben olsaydım...
Denizinde kum olsaydım damarında kan olsaydım gittiğin bu patikada ayakların ben olsaydım yüreğine koyup beni götürseydin buralardan kollarına sarıp beni uçursaydın bu dağlardan konduğun şu çiçeklerde petek petek bal olsaydım okyanuslu gözlerinde yunus yunus ben olsaydım tepelerden tepelere süzdürseydin yaylalardan çakallardan, kurtlarından kaçırsaydın bu diyardan Yusuf Ziya'm kanadında seni saran tüy olsaydım melül melül bakışında senim aynan ben olsaydım.
|
|
|
|
#49 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben türküyüm sen şiirsin
Ben türküyüm sen şiirsin Okuyorum gözlerine Bakışımdan bilir misin Dikkat edip sözlerine Bir çınarın gölgesinde Buluştum ya ben seninle Bizi bize çeken neydi Haydi sor şu yüreğine Derdim sensin devam sensin Yürüdüğüm davam sensin Yoldan dönen kalleş olsun Taşıdığım canım sensin Ben türküyüm sen şiirsin Bana yazılmış kadersin Sen dinlersin ben söylerim Bu türkünün sözlerisin Yusuf Ziya’m kalemim saz Yaz garibim bir daha yaz Ben türküyüm sen şiirsin Böyle davadan cayılmaz
|
|
|
|
#50 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben yanarım...
Sıla uzak yarim uzak Şu gurbette ben yaşarım Dünya hali olmuş tuzak Ateşinde ben yanarım Gözünde yaş, sende telaş Hasret binmiş yavaş yavaş Gözyaşların olmuş sırdaş Sen ağlarsan ben yanarım Ağaca sor esmedim mi Kuşlara sor gelmedim mi Uykuların arasında Rüyalara girmedim mi Uzundur bu yollarımız Ne yamandır bu sevdamız Aramızda dağlarımız Dağlar gülse ben yanarım Gözünde yaş sende telaş Gündüzünle çıkmış savaş *******in olmuş gardaş Düşmanına ben yanarım Söğütlerin gölgesinde Ayrılığın türküsünde Kanarım ben yüreğinde Ben üşürüm ben yanarım
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|