![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayale Doğmak
Hakikatleri Olmayan Bir Şiirde Doğdum Ben Mısralarda Yüzer Oldum Yllarca Mürekkebime Kan Bulaştı Sığ Sularda Çetin Dalgalarla Boğuştum El Gibi Bakar Oldum Kendime Yüzlerce Kez Öldüm Doğdum Gökyüzüne Bulut Oldum Gah Toprağa Karıldım Tohum Oldum Ağladım Acı Oldum Güldüm Sevgi Verdim Verilmeyenlere Şimdilerde Özlemlerime Koşuyorum Delice Bir Usul Şarkı Tutturmuşum Söyler Dururum Ve Soluksuz Rüzgarlar Eser Pencereme Ben Sussam Duvarlar Konuşur Oldu Gelecekler Gelmez Oldu Geç Kaldın Gökyüzü Yüreğime
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Henüz Yıpranmadık İstanbul
Henüz Yıpranmadık İstanbulum Üzerinden Geçiyorum Bulutlar Misali Sonbaharları Sarıyerinde Simit Gevrekliğiyle Kovaladığımda Kaçmayan Martılarına İnat Bende Kaçamıyorum Senden Bir Türlü Ya Gül Yada Sus Yada Gözyaşlarıma İnat Yağ Halicin Koynuna Buram Buram Aşk Kokan Kız Kulesi Işıklarınla Karanlığıma Aydınlık Getir Sevdalar Havalanıyor Semalarına Uyku Tutmayan *******de Yanan Kandillerinle Eminönünde Denize Sımsıkı Sarılan Kayıklarınla Boğazın Korkak Esen Rüzgarıyla Yeniden Doğmalısın Bütün Dünyaya Titreyen Tepelerine Yıldızlar Düşmüş Bilmiyorum Sana Neden Yangınım Henüz Yıpranmadık İstanbulum Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Sevmeler
Asıl Güçsüz Olduğunda Koyulmalısın Bu Yarışa Yavaşta Olsa, Sevgiyle Başlamalısın… Sevgiyi Yüreğine Öğretene Kadar Koşmalısın. Kimseler Bilmesede, Kendine Tekrar Tekrar Sormalısın Yalanları Boğup Doğrulmalısın Doğrulara Her gün Suyla Yoğurduğun Ellerine Almalısın Sevgiyi Kan Bulaşmış Dağlara,Gökyüzüne,Dokunma Sakın! Birilerine Kalsın Kırmızının Riyası. Gözlerin Değsin Yüreğime Dağ Kahvesi Gözlerin… O Gözlerde Kalsın Yitik Kuru Yüreğim Bu Akşam Bitip Güne Kavuştuğunda Sabah, Ben Yorgun Sen Suskun Nasıl Olsa Olanlar Oldu Der Günde Biter Elbet. Felaketler Olur Beynimde Zırıl Zırıl Ağlar Zaman Benmi Doymuşum *******e. Kalk Hayalim Sevdiğim Şarkılarda Bildiğim… Uzun Kirpiklerine Ak Düşmüş Sızısına Öldüğüm Ya Yoksan! İşte Sonun Başında Bir Yalan Olursun O Zaman Ne Sevmeler Edilmiş Uğruna Bir Bilsen Bilsen,Şiirden Doğar, Diriltirsin Kendini…. Hiç Sevmelerim… Yaşan masalarda Vardılar Hiçte Olsa İz Bırakıp Oldular. Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün
Geliyorum! Ayak Parmaklarımın Uçlarına Basarak Sessizliğimi Duyuyor musun? Boyuyorum! Çığlıklarımın Kırmızısındasın Acılarımı Görüyor musun? Beklemeli miyim… Kaba Basılmış Turşu Misali Kokluyor musun? Ve Ardından mı… Sende Kalır Endişeler Meraklar Benim Kadar Yalnız Kuşlar Besliyorum Olurda, Bir gün Pencerene Konarım Diye Sus! ... Ne Olur Sus! ,Sesinde Hüzün Var Yine Sessizliğine Boğulmalıyım. Seni Sağır Duymalıyım Belkide Derdime Derman Olmamalıdır Sesin İri Gözlerimde Hüzün Var Yine Aynalara Bakamıyorum Artık Yıkılası Be Sevda Bu Halleri Böyle Bilesin. Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimde Bir Direniş Var
Yalnızlığı kıskanır, yalnızlığım. Hiç yalnız kalmadı, belki yalnızlığım. Hep yanımda bir zeytin dalıyla gezdim. Belki budur ilacı yalnızlığımın Gören geldi, Duyan kaçtı! Ardına bakmadan... İçimde bir direniş var. Dışım, zeytin dalları kaplı. Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Işığa Hapis Gölgem
Yıllar Nasılda Geçmiş Meğer... Hatırlanmış Gibi Davranılan Hatıralar, Ne Gülümseyişlere Yenik Düşmüş Sil Baştan Reset Çeksem Şu Beynime Gülümseyişlere Anlamsızlaşırım Ağaçların Kuru Gövdelerinde, Taze Bir Resim Olur Hatıralar Gökyüzü,Şahit Tutar Yağmurlarını Ben Islak Bir Yalan Olurum Güneşin Her Doğuşunda Kuruyan Yanlarıma Doğrulurum Ne Kaldırımlar Yürüdüm Hızla Geçen Köpekler Yol Boyunda Kimi Çabukluğunun Kurbanı, Kimi Açlığın Talihlisi Ve,Ne Yazıkki Hiç Ezberimde Kalmayan Sokak Köpeklerine Tazelerim Hatıralarımı O Yerde Bir Başkası Var Şimdi Biraz Sen Biraz Yabancı Ve Hiç Olmadığı Kadar Orda Olan Gülümseyişlerin Yaklaştıkça Depreşen Köşe Başı Sendromlarım Ardında Koca Bir Boş Sokak Hatıralar,Kaldırımlar Olur Yeniden Ben Bu Sokaktan Hep Geçerim Uzaklaşan Hatıralarımı Tazelerim Ne Sen Olursun Bazen Ne De Ben Ben Sokak Lambasına Yaslı Bir Yabancı Sen İse Önümde Işığa Hapis Gölgem Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İdeler Alemi
Yok olmanın gerçek vatanı Hisedişlerin karmaşası Hem hüzün hem umut penceresi Tek ayak üzerinde beklentiler Rüyalarda aydınlık Sabahları kocaman bir karanlık Güzelliğin savaşçısı Hoş olanın barışçısı Erdemlerin en yücesi Gökyüzün efendisi Ben yokum diyebilmeliyim Bazen de tam olmalıyım Yer kavuşunca gök kubbeye İdeler alemine merhaba diyebilmeliyim Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte ben o’yum
Ne çok sevinirdin beni görünce Bir yalnızlık kadar güvence doluydun koynumda Yüzüne değip geçen kırışıklıkların ardında Gülücüklerini saklardın Oysa gelincik tadında kalan kaçışların Kaplumbağa acısında gelişlerin vardı Her gelişinde getirdiğin anlar kaldı Ve bir bulut dolusu akamayan göz yaşı Şimdi dingin ellerinde nasırlaşan tutuşlarım Keskin bakışlarında tazelenen dalışlarımla Ak akabildiğin kadar hayalime Göz bebeklerin büyüsün Kirpiklrin demir parmaklıkların olsun Ardında bir deli özgürlük Koşuyorum avluda Gör görebilirsen Duy duyabilirsen Sev sevebilirsen işte,ben o ‘yum Ve sen beni tutamayacak kadar yoksun Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaça Bölünmedin ki Annem
Ağrıya sızıya alıştım da Bir senin hasretine alışamadım annem Uyanmak istemiyorum uykumdan Her açışımda gözlerimi bomboş geliyor yaşam Gurbet ağır bir çuval gibi annem Taşıyamamaktan korkma demiştin hani Bugünlerde sanki bacaklarımı yok gibi hisseder oldum Oysa seninle köyden kilometrelerce taşırdık koca çuvalları Bacaklarımda yok gibi olmazdı hiç Bu hasretmidir annem Gelirken bana verdiğin mektupta Okurken sakın üzülme demiştin Ahırdaki karakızdan Kümesteki sarı horozdan bahsetmiştin Güya ben dayanırım yokluğuna demiştin Zaten hep uyurdun seni çok görmezdim diye sithem etmiştin Ama kağıdın ortasına damlayan kocaman gözyaşını silememişsin Annem garip annem Alyazmalı çemberinde oyaların olsam Boncuk boncuk gözyaşların olsam sinene aksam Hiç sımsıkı saramadım seni Dizine yatamadım saatlerce Olsun anam bu gurbetin cilvesine de alışırım herhalde Şimdi öğlen saatidir inekleri sağıp otlarını veriyorsundur Buzağayı nazlıyorsundur oğlum canım oğlum diye Üzerin de mis gibi tezek kokmuştur Buralar hep parfüm kokuyor anne Gizlenmiş bütün gerçek kokular Göremiyorum insanların yüzlerini Perdeler var gülüşlerinde Riya dolu ilişkiler Ağlama annem ağlama gülbenizlim Gün gelir kavuşuruz gün gelir gülüşürüz yüzyüze Bak şimdi bir hoş oldum Nede güzel gülerdin Çemberinle kapadığın dudaklarının ardından Gözlerinden fışkırırdı gülüşlerin kahkaha atar gibi Her gün bin parçaya bölündün Her gün bütünlendin,dirildin, Hiç bükmedin boynunu Okul arkadaşlarım sen okula gelince gülerlerdi sana Sen hep dimdik gireredin okulun kapısından Şimdi hiçbirinin mektubunda kocaman gözyaşları yok Gerçi mektupları da yok ya Şimdi uyumalıyım annem Sende gel olurmu çok alıştım rüyalarıma gelişine Bu akşamda gel olurmu Karakızdan sarı horozdan konuşuruz Çaktırmadan sımsıkı belki sarılırım sana İyi ******* annem iyi ******* gülbenizlim Seni çok seven oğlundan… Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçış
Gidenlerin arkasından ters yöne doğru kaçmalısın Çünkü şu yuvarlacık dünyada önüne tekrar çıkabilirsin Ve o zaman onun olmalısın Olur ya…yanından geçiverir İşte o anda bırak ufukta kaybolsun Çünkü sen gökyüzüne çıkacaksın Ve tekrar döndüğünde onu minnacık bulacaksın Yine bırak öylece toprağında kaybolsun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|