![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evim
Beyaza boyadım duvarlarımı Odama al mı al bir çiçek koydum Küçücük pencerem güneş görüyor Bu evde adeta yeniden doğdum. Ocakta demlenen çayın kokusu Yatağım başımda bir usta şair, Radyomda çalınan sevda türküsü Bu evde her şeyim sevgiye dair. Kapımı içerden kapattığım an Ne yalan ne riya ne de oyun var, Soframda zeytinim olduğu zaman Dünyalar benimdir emeğim kadar. Eski bir gazete sofra bezimdir Rakımı içerim çay bardağında, Duvara astığım kendi yazımdır “Gücendim” diyorum ben baharımda. Bu evde kendimle muhabbetim var Bu evde yaşarım kazancım kadar, Değdiğim tuttuğum her parçasıyla, Her şeyi benimdir benliğim kadar. Yattığım döşeğe huzur diyorum Mutluluk bendedir ben biliyorum, Bir eksik var demek istemem ama Bu evi sevecek yar diliyorum. Mutlu Çelik
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fındık Kurdum
Bugün iki dostum evlilikten bahsediyordu. Tarttılar, biçtiler, türlü şekle soktular. Bir ara laboratuara aldılar, Analizler yaptılar. Beyaz önlüklüydüler… Saygı, mantık, özveri gibi Cinsellik eşitlik gibi Vesaireler Diyorlardı. From’un da adı geçti bir ara Falan filan Dalmışım.. Hani bir gece Hayyam’ı okuyordum da Sol koluma yatmıştın. Ben gülmüştüm, orucu bozuşuna Hayyam’ın Uyanıvermiştin, Gülüşüme gülmüştün Beraber gülmüştük. “Fındık Kurdum” demiştim Mahmur gözlerini öperken. “Sensin fındık kurdu”.. Ne sevimliydin yaramaz, Bebeğim yavrucuğumdun. Hani birgün trafiğe vermiştim Sol ayağımı. O eziğin acısını Gözyaşında görmüştüm Kucağında uyumuştum Unutmuştum sancısını. Ne sevecendi Buz taşıyan, Et saran, novaljin veren ellerin. Anamın gözyaşını gördüm Yanağında süzülen, Anamdın… Yoruldum demiştim, bıktım İstifa etmekten bahsetmiştim Bir iş dönüşü. Rüşvet, adam kayırma, Bunlara şahit olmuştum yine herhalde. İki duble de rakı içmiştim. “Kaçmak kolay” demiştin, “Mücadele” demiştin. Sabah giderken Kendime, Arkadaşın haklı demiştim. Arkadaşımdın... Ne yoklukta Bölüşürken tütünü, Ne çamurda giderken işe Delik ayakkabınla, Buharda yumuşatıp yerken ne de Kuru ekmeği, Tonu değişmedi canım deyişinin Canım… sevgilimdin… Dalmışım. Sen ne düşünüyorsun dediklerinde Dostlarım, “Fındık Kurdunu” Dedim. Niye öyle garip baktılar acaba. Ayrılırken; Kültür, sadakat Diye sesi geliyordu genç olanın. Üstlerinde de cüppe vardı. Mahkemeden çıkarken, Orucu bozuşu geldi aklıma Hayyam’ın. Beraber güldük… Mutlu Çelik
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Galiba
Hiçbirinin aşk olmadığını Ya da aşkın hiç olmadığını Anlayıveriyor insan. Tebessümler, Teessüfler Ve Tesirlere esirlikler kalıyor geride. 'Geliverse aniden' diyorsun Daha der demez Vazgeçiyorsun. Bazen, 'Gitsem mi' dediğin oluyor O zaman da İhtimaller; Kırılmaktan korkmak mı demeli İhanet ihtimali mi? .... En iyisi, hiç düşünmemeli. Daha da iyisi Galiba; Aşkı aşk yapmak için Hayalleri küçük düşürmemeli. Mutlu Çelik
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Garip Kollu Gömleğim
Sen, Sabırsız gecem Ardarda cigaram Derin nefesim. Sen, Yağmurda adımım Susuz rakım Hasta yatağım. Sen, Dalgın bakışım Can alışım Soğuk koğuşum. Sen, Garip kollu gömleğim. Mutlu Çelik
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geceye Özlem
Birazdan sabah olacak Şu sokak lambası söndüğünde, Gece sessizce terk edecek beni Tıpkı sen gibi. Birazdan sabah olacak Bozacaklar soluksuz düşlerimi Ağır ağır vuracaklar yokuşa Gece bekçileri. Birazdan kuşlar kanat çırpacak Ve komşu kadın bakkalı çağıracak. Yorgun gidecekler işe yeni evliler. Birkaç okullu çocuk gülüşecek. Yine sütçünün sesine irkileceğim, Gözümü yine perdeyle sileceğim. Hiçbirşey olmamış gibi Yine buhar çıkacak topraktan Ve ben yine geceyi özleyeceğim. Mutlu Çelik
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençlere
Sevgili gençler Sıkı basın yere, Belli değil yönü Cahil rüzgarın. Kanatlarınız birbirine Sıkı tutunsun. Umudu sizsiniz Sevgi çağırın. Mutlu Çelik
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidersem
Ben gidersem, Ne yokluktan Ne yokluğundan giderim. Ben gidersem, Bu dünyanın bokluğundan Giderim. Mutlu Çelik
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiyorum
Gidiyorum işte, Yüreğim acısa da Sızlasa da bedenim Tir tir titrese de Tutmasa da ellerim. Kahrolsam da Başım dik gidiyorum… Gidiyorum Onurum taşıyor beni, Onurum Aşıyor seni Gidiyorum… Artık ne dönmek olur Ne de pişmanlık, Gidiyorum Dönüşüm Ölmek olur Gidiyorum… Onurum taşıyor beni Tutmasa da ayaklarım, Tir tir titrese de ellerim Yüreğim acısa da, Kör olsam gözyaşımdan Gidiyorum. Onurum yol gösteriyor Gidiyorum…… Mutlu Çelik
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Mahkemesi
Çok sevmeyi suç saydı Senin gönül mahkemen, Çok sevmek suç olsaydı Yine de severdim ben. Gözlerin iddaname Çok bakmakla suçluyor, Sözlerin beni değil Sevmeyi kötülüyor. Haksız bir karar verdin Sevgimi dinlemedin Sen gönül mahkemende Aşkıma idam verdin. Temyize gideceğim Haksızlık diyeceğim Bütün sevenleri de Şahit göstereceğim. Senin gönül mahkemen Sanık olacak burda, Benden af dileyecek Sevenler huzurunda. Aşk zafer kazanacak Gönül yargıtayında Bu hep anlatılacak Adalet sarayında. Mutlu Çelik
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlemlerden-2
İnönü kavşağı-ANKARA saat 16oo —Gördün mü? _Neyi? _Kadının memesini be. _O, çocuk emziriyordu _nasıl yani _— öyle işte, bebeler emzirilir annesi emzirir. _Beni de emzirmiş miydi annem, abla? _Bilmem, hatırlamıyorum ki annemi. — Işık yandı bak, koş abla. _O değil akıllım o temiz, şuna koş. _Olsun abla mercedes. _mercedes değil akıllım mersedes, _olsun abla ne bilem, koş sen onda para çok. —Sen Ona git, para çoksa vermez akıllım. -Çekil lan, iyice pislettin camı. _Ayyy canım ne tatlı çocuk dii mi? gel sen bana gel. _Git lan O'na git. Gördün mü abla, nasıl verdi karı? _Gördüm gördüm, nasıl sövdü herif'. (saat 16.30) -Niye gelmiyo arabalar be abla? -Polisler koymuyor, başbakan geçecekmiş. iftara gidermiş. -Nerden belli, ne biliyon? -Kavşakta küfrediyorlardı duymadın mı akıllım? duymazsın tabi, -Sen de piyangocuya küfrediyordun. -İtti beni ama -İtmedi, sen Onu ittin sen düştün çiroz. -Sen de başbakansın şimdi ha? -Niyeymiş? -Sen de oruç tutuyon ya, sahi niye tutuyon abla? _ Açın halinden anlamak için akıllım, sen bilmezsin. -Ben mi? ben hep açım beee, asıl O bilmez. -O kim lan? -Mercedesdeki herif. -Mercedes değil akıllım mersedes mersedes. -Dayı Selim'in de mersedesi var ama hep para veriyo. Çok iyi adammış. -Kim dedi? —Tilki Turan, O'nun parkında çalışıyordu. —Bak bak arabalar geliyor, başbakan geliyor. —Abla sana simit alam mı, iftarlık? —Yok lan, bi simide bi buçuk ekmek alınır, ekmek alırız. {saat 16.45) -Abi sen niye burda oturuyon hep? -Hiiç —Niye bize bakıyon hep? -Öyle işte. -O ne abi, telsiz mi o, sen polis misin? -Hıı hı -Niye ağlıyon abi? -Koş lan koş yağmur yağıyor, -Niye gülüyon abla, yağmur iyi mi? -İyi tabii akıllım, yarın çok araba olur. -Doğru be abla. -Gördün mü Allah'ın büyüklüğünü? -Gördüm abla. -Tilkiye ne olduydu? -Islahevinde. -Niye ki? -Dayı Selim demiş, hırsızlık yapmış. -Ne biçim tilkiymiş, kaçamamış. -Olsun ne güzel işte, yağmur da yok araba da. -Koş lan koş, hızlandı yağmur. (saat 17.00) -Simit alam mı abla? -Ekmek al akıllım ekmek. -Ama ben kendime simit alıcam abla. Mutlu Çelik
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|