![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dilber
Ateş düştü viran oldu bağlarım Sende benim gibi yanman mı dilber? .. Hasretinden yüzüm soldu ağlarım Adım bir kez olsun anman mı dilber? .. Selamsız sabahsız görmeden geçtin Ben sana kul iken elleri seçtin Şu garip başıma ne işler açtın Sevenin halini bilmen mi dilber... Kınan oldum parmağına yakıldım. Güzeller içinde sana takıldım Al gül olup bağlarına dikildim. Sulayıp koklayıp sevmen mi dilber? Aşkın yollarında koşup yoruldum. Sevda sellerinde akıp duruldum. Bakışınla can evimden vuruldum. Kanayan yaramı sarman mı dilber? Sensizliğinde ben beni unuttum. Kendimi gelirsin diye avuttum. Ateşinden damarımı kuruttum. Bir damla kanından vermen mi dilber? Gururun nazınla beni bezdirdin. Mecnun gibi diyar diyar gezdirdin. En nihayet kurşunlara dizdirdin. Son defa kabrime gelmen mi dilber? Abdullah Atay
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dinlendim
(din) lendim doğuşumda kulağıma ezan okunarak.., dinlendim ana kucağında ninnilerle avutularak... dinlendim okullarda 'uyu uyu yat uyu' lar okutularak... dinlendim meydanlarda nutuklarla uyutularak... daha da dinleniyorum yorulmadım işsiz kalarak... yine de dinleneceğim toprak altında uyuyarak... ama dinletemedim dinlendiğimi var gücümle haykırarak... Abdullah Atay
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum
Müjde dostlarım müjde! .. Bu sabah içim içime sığmıyor yine. Kuşlar gibi uçuyorum ben de... Işıldıyan güneşin bakışında, Çisildiyen yağmurun altında, Çileli bülbülün şakıyışında; Kara sevdam, Yar toprağım, Toprak anam, Cancağızım: Mini minicik Şirin şirincik,cik cik.... Nergis,şakayık,orkide Ve lalecikler doğurdu... Şimdi bu yavrucuklar Dünyaya ‘merhaba’ deyip Sımsıcak bir yaza hazırlanıyor: Ben oyuncaklarıyım! ....
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost
Seven gönül engindir Yürek dostsuz yangındır Para pulla değil de Kişi dostla zengindir... Boşa geçmesin günün Sevgiyle dolsun gönlün Dost yarenin yok ise Baharda kıştır ömrün... Her gönüle dost gerek Sevgiyle çarpar yürek Kırarsan dost kalbini Neye yarar üzülmek... Çağdaşlık bir yarıştır Dostluk özü barıştır Hal hatır selamlaşma Karlı alışveriştir... Gönül dostsuz acıda Tükenmeyen sancıda Dostsuz kalan gönüller Sabahsız bir gecede... Gönül bir değirmendir Suyu ise sevgidir Bir selam bir de hatır Gönüle hoş gelendir... Dünya malı hep yalan Sevgidir asıl olan Hazanı bahar olur Gerçekten dostu bulan... Abdullah Atay
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dön Gel Sevdiğim
Alev alev yanan aşkım kül oldu Gözümden dökülen yaşım sel oldu Gidişinle inan başım del oldu Gurbetin ellerinden dön gel sevdiğim… Maziyi özleyip bir ah çekersen Sürmeli gözlerden yaşlar dökersen Sılaya dönüşte yol iz bilmezsen Turna kanadına kon gel sevdiğim… Kanayan bu gönül sonsuz sancıda Yaşanan bu ömür sensiz acıda Baharda hazanda gündüz gecede Aklına düştüğüm an gel sevdiğim… Verdiğin ümitler solup kuruyor Sensizlik sinemi delip vuruyor Ecelim kapımı çalıp duruyor Azrail gelmeden sen gel sevdiğim… Sevenler kavuştu hepsi yarine Gayrı dayanamam yar hasretine Gittikçe iniyor yaram derine Ne yazık bedenim senin yerine Toprağın sardığı gün gel sevdiğim… Ne yazık bu teni senin yerine Toprağın sardığı gün gel sevdiğim… Abdullah Atay
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler
Aza getir kanaat İnsanlık zor zanaat Hak yolunda gidersen Cennet olur kâinat… Hayıra aç elini İncitme hâk kulunu O musalla taşında Dost tutacak salını… Ata’nın git izinden Çıkma hiçbir sözünden Doğrulukta karar kıl Taviz verme özünden… Herkese sırrın açma Haramsa yiyip içme Tanrının her kuluna Selâm vermeden geçme… Bilgisizlik cehalet Sonu hüsran sefalet Onca kürkün olsa da Kefendir son kıyafet… Hatır gönül tanımaz Gözü gönlü hiç kanmaz Yetim hakkı yiyenler Allah’tan da utanmaz… Haramdan olmaz azık Yiyenin sütü bozuk Harama el uzatanın İnsanlığına yazık... Gençlik saman alevi Bir an yanıp da geçer İnsanlar kuş misali Dünyaya konup göçer… Bu dünyaya gelince Alna yazılır kader Vakit saat dolunca Can bedeni terk eder… Günahınla sevabın Yazılıyor bak bir bir Son nefesin verince Dolar defter-i kebir… Abdullah Atay
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler (12)
Bu yalan dünyada şu bir gerçektir; Barışla,sevgiyle bak,ek toprağı. Lâiklik, özgürlük gül bir çiçektir Kopartma, soldurtma, bir tek yaprağı. Bir karış toprağın değerini bil Namusun,şerefin yüce vatandır. Vatana ihanet eden o gafil Aşına,neşene acı katandır. Şehitlik yolunda tek giyeceğin Al kanlı kefenin; bu son urbandır. Yaşadığın süre hep diyeceğin ''Vatanım uğruna bu can kurbandır''. İnsanlık, uygarlık, dostluk,barışta Kahraman Türk halkı sözünün eri. En büyük gazimin her bakışında Geceye ışıktır gözünün feri. Çağdaşlık yolunda şehit düşenin Aydınlık bağlarda gülleri açar. İrtica peşinde, yazık koşanın Karanlık çağlarda günleri geçer. Abdullah Atay
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler(10)
Kişiler vardır darlık içinde; yine de gözü gönlü tok,kanaatkâr ve huzurlu. Kişiler vardır onca varlık içinde; gözü gönlü aç,tamahkâr ve huzursuz. Olsa da farklı dini Tüm insanlar hak kulu Gerçek gönül zengini Korur yetim yoksulu… Sevginin sunulduğu Şu yaşam bir defile Dostluğun meclisinde İnsanlığı sergile… Şan şöhret para değil Sevgidir gönle temel Verince yare meyil Sevdası ömre bedel… Hiç yüzü gülmezlerin Ömürleri yaslıdır Sevgiyi bilmezlerin Gönülleri paslıdır Evliyalar,erenler Padişah,Nebi fani Mülke ömür verenler Kefenin cebi hani… Abdullah Atay
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler(11)
Ömür denilen süre Okyanusta bir damla Sen gönlünü boş yere Doldurma tasa gamla… Yaşam saman alevi Gibi yanıp geçiyor Bu canlar kuş misali Tene konup göçüyor… Gönül yarsız boş olur Yarla gönül hoş olur Yardan ayrı kalanın Gül baharı kış olur… Gönlün gülleri açmaz Goncası susuz ise Ömrün günleri geçmez Sevdiğin huysuz ise… Kefesi sevgi dolu Gönüller bir terazi Her insan tanrı kulu Tartma kinle garezi… Gönül denilen kantar Nice sevgiler tartar Cömert ol sen sevgide Sevgi verdikçe artar… Bu gök bu deniz bu yer Yaşamda bir sahneymiş Kürkler kostümler meğer Bu dünyada sahteymiş… Abdullah Atay
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler(2)
Hasretinle işlenmiş Gönül bağım ördüğüm senden ayrı olunca Çilem oldu kördüğüm… Esin rüzgârlar esin Sılamdan bana doğru Yar kokusu gelince Sinemde diner ağrı… Sılamdan dönen bulut Yârimi görmedin mi Kuruyan goncasına Suyunu vermedin mi… Yüce dağların başı Bulutlara değiyor Akıttığım gözyaşı Yağmur olup yağıyor… Kara kara bulutlar Yüce dağlar başında Tükenince umutlar Dostlar ağlar başımda… Gurbet elde olunca Zulüme ne gerek var Yardan ayrı kalınca Ölüme ne gerek var… Neşe sağlık mutluluk Ömür boyu sürmezmiş Vakit saat geldi mi Can bedende durmazmış… Abdullah Atay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|