![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Seviyorum
O iki kelime Yüreğimde çığ gibi büyüyen Susturamadığım Ama söylemeye korktuğum Ve dayanamayıp da itiraf ettiğim.. Biliyorum söylemek; Belki çok erken, belki de yanlış Ama elimde değil ki.. O içimde coşkuyla çoğalıp Dudaklarımdan taşan iki kelime.. “Seni Seviyorum”. Korkutuyor beni söylemesi, hissetmesi. İçinde “sen” olması düşüncesi Yüreğimi havalandırıyor. İçimde öylesine kökleniyor, öylesine büyüyorki Korkuyorum.. Korkuyorum çünkü karşılığını hiç duyamamaktan Onca istememe rağmen belki de bundan Seninleyken hiç kulağına fısıldayamamam.. Bir gün o kahrolası geç kalmışlığın “keşke”lerinde kıvranmamak için İnatla yazıyorum işte, Sen beni sevmesen de ben seni seviyorum… İçimde bir telaş Sanki vakit dar Sanki bir daha zamanım olmayacak Sana; seni ne kadar çok sevdiğimi söylemeye.. İşte bu yüzden bunca ısrar, bunca itiraf Dar vakitlere geniş zamanları sığdırmak için bütün bu uğraş. Ben seni sevmelerin telaşında Sen ketumluğun inadında.. Bekleyeceğim birtanem, bekleyeceğim Gün gelipte sevdamla görebilmeyi seni yangınlarda Hakkıyla duyabilmeyi o iki kelimeyi dudaklarında.. Evet canımıniçi, Söylemeye korktuğun Duymak için ise öldüğüm o iki kelime.. Yüreğinden kopup gelmedikçe Her hecesinde hissetmedikçe Sakın söyleme! Söylemeki o büyülü iki kelime anlamsızlaşmasın Bir balon gibi sönük kalmasın! ! Söylediğinde, gözlerinde o ışıltıyı görebilmeli, Dudaklarındaki dökülüşünden gerçekliğini hissedebilmeliyim ki O iki kelime hak ettiği yerde yaşasın. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sensiz Ne Yapardım; Ben
'Sensiz ne yapardım ben' deriz bazen.. İnsan tatmadığı bir yemeğin Koklamadığı bir çiçeğin Duymadığı bir melodinin Görmediği bir güzelliğin özlemini duyar mı hiç? İşte asıl ikilem de burda başlar ya insanoğlunda.. Ve işte bunun için hep derim ya 'keşme bir köylü kızı olsaydım' diye. Çok bilmek, çok istemektir Çok görmek, çok özlemektir Çok sevmek, çok acı çekmektir. Çoğaldıkça parçalanır, parçalandıkça mutsuz olur insan. Bir arada tutmak ister her parçayı, ama yoktur ki olanak, imkan. Hal böyle olunca da başlar yürekte bir isyan.. Dostlar harika, ayrılması zor, Yaşam harika, ayakta kalması zor, Sevmek kolay, vazgeçmek ise çok zor. Dostlara vakit ayırmalı Ayakta kalmak için çok çalışmalı Sevdiklerini kaybetmemek için ise çok fazla özveride bulunmalı.. Zaten bütün meselede hepsini aynı anda nasıl yapmalı? En iyisi herşeyi olduğunca kabullenip yürekte yaşatmalı.. 13.09.2002 Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgiliye..
Canım.. Başbelam.. Püsküllüm.. Vazgeçemediğim.. Kıyamadığım.. İnatçı keçim! Bir 'canısı' sözüyle yüreğimdeki kasveti alan Gözlerimden yaş süzdüren sevdiğim.. Biraz insaf et, biraz anla.. Seni duyamadığımda çektiğim azabı Seni soluyamadığımda içinde kaybolduğum girdabı.. Canımın yanmasını, ruhumun kanamasını.. Bilinmezim.. Gizemim.. Karın ağrım.. Yürek sızım.. Güneşim.. Yağmurum.. Çamurum.. Her sözün ayrı bir rengi Sesinin her bir tonu ayrı bir mevsimi yaşatır bana.. Brüt de olsa, anlayamadın mı be koca çocuk 4 yılın sonunda.. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmekten Korkma..
İnsan sevmekten hiç korkar mı..? Sevgisiz insan hiç yaşar mı..? “Aşk; bağımlılıktır, Sevmek; zayıflıktır” diye adlandırılır mı.. Cigerlerin oksijene muhtaç, nefes almaktan vaz mı geçtin? ? Vucüdun üçte biri su, susuzluğu mu seçtin? ? Bedenin dinlenmesi için uyumak şart, nefret mi ettin..? ? Yaşamak için beslenmen gerek, açlığı mı seçtin? ? Bağımlı olmayacağım dersen eğer; Ne kışın soğuğuna, ne yazın sıcağına dayanamazsın.. Evsiz-barksız, işsiz-aşsız yaşayamazsın.. Hele de sevgisizsen bu hayata hiç katlanamazsın.. Sevgi yoksa; ne yediğin yemek, ne içtiğin su, ne de *******i uyku.. Ruhun ilacı, en büyük yaşam gıdasıdır sevmek, Yeryüzünde hiçbir ilaç yoktur ki sevginin yerini tutan Sevdaların yarattığı mucizeyi sağlayan.. Sevda değil midir dağları deldiren? .. Tepeleri aştıran..? ? Sevda değil midir yaşamak için mücadele etmeye anlam kazandıran? ? Yürekte aşk yoksa, gönül sevdasızsa.. Bedendeki his nafile.. Yetmez maddesel hiçbirşey kendini “tam” hissedebilmene.. Bin çeşidi vardır sevdanın, binbir rengi.. Kimi anasına, kimi yavrusuna, kimi toprağına, Kimi de yavuklusuna sevdalıdır.. Ki sevdalardaki ruhtur, yüceliktir, umuttur, insanı insan kılan.. Dayanılması mucize, aşılması imkansız olanları olduran.. İşte bu yüzden; Daha çok kahkaha, daha çok başarı, daha çok haz istiyorsan yaşamına, Sevmekten hiç korkma bebeğim.. Çünkü sevildiğin ve sevdiğin kadar anlam katacaksın hayatına.. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sözün Bittiği Yer..
Sen ve ben; Sesin-sözün bittiği yerdeyiz.. Sessiz-sözsüz sevişmelerdeyiz.. Ne öncesi, ne sonrası.. ne de daha ötesi! ! Bir tek “an”lar hanesindeyiz.. Sevmeler dünde kaldı, yarınlarımız ise hiç olamadı..! Aşkı gömdük yedi kat dibe! ! Sözleri vurduk prangalarla-zincirlere! ! Artık; ne sevinç, ne acı, ne de bir his kaldı elde.. Hepsini savurduk! ! Ruhumuzla beraber uzayın en derinliklerine.. Özlemler-umutlar; kilit altında eski bir çekmede.. Geçmiş; acılarla buruşmuş, saklı, arka ceplerde.. Gelecekse buğulu, bilinmez nelere gebe.. Artık sözün bittiği yerdeyiz sevgili...! ! Sessiz sedasız beklemelerde..! ! Dilimiz lâl olmuş felçte, Sevdamız kuş olmuş, boynu bükük bir kafeste, Ne bende hal kaldı, ne sende çare Sustuk sevgili.. Sözün bittiği yerde.. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Teşekkür Ederim..
Tüm Gönül Dostlarıma; Varolduğunuz, sevginizi ve desteğinizi esirgemediğiniz için, Beni unutmayıp hep yanımda olduğunuz, En umulmazı bana yaşattığınız, İnanıp, güvenip, beni ben olarak kabul edip En önemlisi de beni böylesine sevdiğiniz için Hepinize sonsuz teşekkürler. Tüm kalbim-yüreğim ve benliğimle Binlerce kez teşekkürler. İyi ki varsınız.. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ümit
Ümit, adı üstünde yeşermemiş bir tomurcuk suyu-güneşi eksik. Minik bir kıvılcım, rüzgarı-ateşi eksik. İnançla, yıkılmadan ve asla teslim olmadan Tomurcuk çiçeğe, kıvılcım ateşe ve en son nefese ulaşıncaya dek sürecek. 10.04.1996 Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vazgeçiş..
Sen; kendi yolunda ilerleyen bir yolcu, Ben ise; dönmeni bekleyen bir garip hancı.. Anne sevgisine, baba şevkatine muhtaç bir çocuk gibi Huysuzlanan, şirinlikler yapan, İçindeki yalnız bırakılışa rağmen, inatla bacaklarına dolanan.. Seni çekiştiren, vızıldayan bir çocuk. Kah tebessümle, kah azarla, Kah biraz duraksayarak vakit ayırmanla yetinen Belki bu kez benimle gerçektn ilgilenir, Beni anlar diye umutla bekleyen, Sevgine-ilgine muhtaç yaralı bir yürek.. Ama görünen o ki, Bu çaresizliğin çaresi sen değilsin Asla da olmayacaksın.. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yastık'ım Yaseminime..
Yaşamak ne güzel şey seninle tatlı çılgınım Anları paylaşabilmek özgürce, sakınmadan ve sıkılmadan Sesini, sıcaklığını hissetmek gizli gizli ama çoşkuyla, doyasıya En bilinmezi, yüreğimin en derinlerinde seninle aynı anda yakalamak Masal misali düşlere uzanmak, sığınarak birbirimizin yüreğine İnanmak yaşama, aşka, dostluğa, paylaşmak aynı kalpte Ne muhteşem bilsen, uzakta olduğun zaman bile seni yüreğimde hissetmek.. Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamak Adına..
Bir sürü şey yapıyorum, Adına “hayatını yaşamak” dediğimiz, Eğlenceler, konserler, sinema-tiyatro, Alış-veriş, arkadaş toplantıları Geziler, iş değişiklikleri, yeni mekanlar, vb.. Hepsi; seni unutmak, senden kaçmak adına.. Tamamı, boşluğunu doldurmak, Yenik düşmemek için yokluğuna.. İnsan kendisinden ne kadar kaçabilir ki Kalmamak için çaresiz bir başına, Kalabalıklardayken yalnızlığıyla..? En kötüsü ise yatma vakti, Sensizlik, sessizlik Çaresizlikle bir başıma çıldırdığım vakit.. Kendimi öylesine aşmış Öylesine kaybetmişim ki Takılmış kalmışım seninle geçen kısacık zamana.. Sürekli bir umut peşindeyim Unutma umudu, kabullenebilme gururu.. Kendimden kendim bile utanırken Kendime kendim bile zavallı derken Ve hatta kendime acımaktan böylesine nefret ederken Senden ne bekleyebilirim ki herşeyi geride bırakmışken? Koşturmaktayım oradan oraya Çabalamaktayım tutunmaya hayata.. Her şey, hepsi Bir gün.. Bir gün şu deli, Allahın cezası yürek vazgeçsin senden diye.! Çok denedim, Aldım kendi benliğim karşıma çok küfrettim Çok da vazgeçtim.. Ama hiç ummadığım anlarda yine kendimi kapında buldum.. Suçlamadım seni, kendim kadar! Yargılamadım seni, kendimi yargıladığım kadar! Haklıydın kendince ve becerememiştik işte beraberce.. Ama.. O minicik umut hiç sönememişti ki yüreğimde..! ! Özgül Özyılmaz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|