![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çözüm ve Sorun
Ulaşılan her çözüm, bir sorun'un sonucudur. Çözüm, sorun olmadan varolamaz. Tıpkı sorun'un, çözüm olmadan varolmadığı gibi. Attila Şanbay Bir sorun oturma odama kadar girip, karşıma dikilmişse, bilirim ki çözümü de kapıyı çalmak üzeredir. Çünkü bu ikisi, genellikle beraber dolaşırlar. Sadece sorun, çözümden biraz daha hızlı yürür. Attila Şanbay ''Fazla iyimsersin, ölüm için bir çözümün var mı peki? '' dediler. ''Çözüm, ölümün bir sorun olmadığını bilmek...'' dedim içimden. ''Asıl sorun yaşamaktır.'' Ama bunu onlara söylemedim. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çuval
Patatesi, soğanı Çuvalda çok görmüştü... Ama babasını hiç, Irak'lı küçük Raşit... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değer (fikrimce...)
Bir şeyi değerli kılan, onun az ve zahmetli bulunuyor olmasıdır. Eğer elmas'ı her istediğimizde bulabilseydik, değeri bahçemizdeki çakıl taşlarıyla denk olurdu. (fikrimce...) Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişmeyen
Andın mı bilmiyorum, yıldızımıza bakıp, Tuttuğumuz dileğin böyle olmadığını Gördün mü bilmiyorum, gezdiğimiz sahilde Oturduğumuz parkın orda olmadığını Çok uzun zaman geçti, gidişinin üstünden Anılar silinse de, sevda unutulmuyor... O park, o sahil artık yerinde olmasa da, Seven bir adam hala, aynı yerde duruyor Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Diye
Güneşin batmadığı, çok uzak ülkelerde, Dallarından kopmayan çiçekler yetiştirdim Pembe denizler çizdim bembeyaz tuvallere Görünmez boyalarla, kirlenmesinler diye Kimsenin bilmediği gizli bahçelerime, Pamuk şekeri ektim, çocuklar yesin diye Upuzun merdivenler dayadım gökyüzüne, Melekler yeryüzüne inebilsinler diye Derken bir hastanede buluverdim kendimi, Kolları arkasından bağlanmış bir gömlekle Sağ olsun komşularım, şikayet etmiş beni, Alıp da getirmişler buraya, deli diye. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Taylar
İçimde koşan atlar, durun, dinlenin biraz Varılmayan yerlere neden sevdalısınız? Vurdu bozkırlarıma, aman dinlemez ayaz, Biter denilen yollar uzadı...bıkmadınız Siz koştukça ben bittim, yoruldum bu yarışta Düşlerim; deli taylar...vazgeçtim hayallerden Yazık ki başa döndük, her hedefe varışta Siz de anlayın artık, fayda yok ümitlerden Sizleri büyütürken güzel isimler verdim; Kiminize ''aşk'' dedim, kiminize ''heyecan'' Ama hayat acıymış üzgünüm, bilemedim Deli taylar affedin...artık adınız ''hüsran'' Attila Şanbay (her biri, birer Deli Tay olan ve asla gerçekleşmemiş olan hayallerime...) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delişmen
Aşk şiiri değil bu, ıstırap çetelesi... Gönlüm nasır bağlamış, iskarpin köselesi Ne sevdanın hoş yeli, ne sevgili nefesi İstemiyorum işte! var mı daha ötesi? Yanıma yaklaşmayın, uzak durun sevdalar Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var Yemin olsun, elimden çekecekleriniz var Nerdeydiniz ben sizi beklediğim zamanlar? ! Ne olur inanmayın, bunlar gerçek değildi, Yani...nasıl söylesem...aklım başta değildi; Bir buhranlı anımda, kalemimden damlayan Saçmasapan, delişmen, külhanbeyi sözlerdi. Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denge (Fikrimce...)
Bir gün, hava sıcaklıkları elli dereceyi aştığında ya da eksi yirmi dereceye düştüğünde, tüm insanlık bunu düzeltemedikleri için bilimi ve yetkilileri suçlayacaklar. Sanki bunun olmasına yol açan kendileri değilmiş gibi. Ama doğanın dengesini düzeltmek, bozmak kadar kolay olmayacak fikrimce... Nasıl ki bir çınar onlarca senede gelişip, on beş dakikada kesilebiliyorsa. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denge (Fikrimce...)
Bir gün, hava sıcaklıkları elli dereceyi aştığında ya da eksi yirmi dereceye düştüğünde, tüm insanlık bunu düzeltemedikleri için bilimi ve yetkilileri suçlayacaklar. Sanki bunun olmasına yol açan kendileri değilmiş gibi. Ama doğanın dengesini düzeltmek, bozmak kadar kolay olmayacak fikrimce... Nasıl ki bir çınar onlarca senede gelişip, on beş dakikada kesilebiliyorsa. Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dikiş
Arkalarında beyaz, köpükten ipliklerle Şehrin iki yakası birleşebilsin diye, Gün boyu, hiç durmadan, sürekli çalışırlar; Birer dikiş iğnesi, Boğaz'daki vapurlar. Attila Şanbay (Bir İstanbul Hatırası) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|