![]() |
|
|
#41 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Belki Bir Gün
Belki bir gün beyaz yalanlarla, İnşa ettiğin sırça saraylar, Gerçeğin rüzgarıyla yıkıldığında; İçindeki sen derin uykusundan, Uyanınca gün doğumunda; Hiçliğide hiçe sayan yüreğin, Doğanın ritmine ayak uydurduğunda; Ufukta asılı gözlerinin boşluğu, Kalabalık anılarla dolduğunda; Dört tarafından bilerce kara tren, Üzerine gelecek kara dumanlar içinden, Milyonlarca iğne saplanırken yüreğine: Neden diyeceksın; Belki bin kere, Çok canın yanacak hemde çok; İnanamayacaksın, Belki de hiç anlayamayacaksın! Her şey demek değil ; Sahip olmak: Bilmiyorsan eğer paylaşmayı; Hayatı... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben Ağlıyordum
Gece hayli ilerlemişti, Dışarıda yağmur yağıyordu, Ben ağlıyordum. Saatlerce dil döküp: Bir türlü hayatı anlatamadığım, Bir kadındı:Benim kadınım. Aylardan nisandı ve Konuşamayan iki insan! Dışarıda yağmur yağıyordu, Ben ağlıyordum. Doğru söyleyince kırılıyordu; Nasihate hep isyan! Biri var! Hayatı paylaşamayan; Benmiyim yoksa savsaklayan? Göz yaşlarıma inat: Dışarıda yağmur yağıyordu, Ben ağlıyordum. İki ucunuda tutmuştum değneğin, Kokarsa koksun! Sonu yoktu umudun. O içeride uyuyordu, Gece hayli ilerlemişti, Dışarıda yağmur yağıyordu, Ben ağlıyordum..... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Hiç Gülmeyeceğim
Ben hiç gülmeyeceğim Bir demet kır çiçeğini Kucağına seremeyeceğim mesela Sıkıca sarılıp boynuna bir gün Seni seviyorum diyemeyeceğim Özleyeceğim hem de çok Yüreğimiz birlikte çarparken bile Ilık ılık dolaşacak özlemin bedenimde Çok özledim diyemeyeceğim Biliyorum gülemeyeceğim Sensizliğin sindiği *******de Venüsü göremeyeceğim mesela Sensiz içtiğim her duble rakıda Şerefe diyemeyeceğim Çağırışını duysam sarhoş hayallerimde Düşlerine bile gelemeyeceğim Ben hiç gülemeyeceğim Acı verecek sensiz sevinmek yüreğime Yok olacak gamzelerim mesela Duygularım dile geldiğinde bir gün Yandığıyla kalacak yüreğim yangınında Unuttuğumu sandığımda bir gün Saçımdaki akların hesabını sorarken yıllara Sen olacaksın aynanın arkasında Biliyorum hiç gülmeyeceğim ….ve seni çok seveceğim Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bil İçimdeki Hali
Yine bir son bahardı ayrıldığımız da Buruk bir veda idi bu anlamsız, Aylardan kasım ve başlangıcı yasın: Tanrım ne olur son bulmasın aşkım. Dua oldun dilimden düşmeyen, Seni sevmek ibadetti sen yokken, Tutamazdım ki gitmek istiyorken, Tutamaz ya dal yaprağı düşerken, Seni sevmek yokluğunda unutamamak, Zor değildi biliyor musun umutlanmak, Özlemle yaşamak zordu avunamamak, Her son bahar ayın halesini kıskanmak. Mayın tarlası gibi sevda intiharın eşiği, Basacağın yeri bilmeli ürkütmeden güneşi; Seraba dönüşür doğru bakılmazsa özlenen eş, Bilirim o anda kaybolur susadığımız güneş. Döndüremez gideni boşadır ağlamalar Yaşandı, yaşanacaktı! üzülmek neye yarar Unutturmasa da yaşananı buruk hatıralar; Gün olur her gönül kendi yarasını sarar. Yeni bir sayfa açmalı şimdi: Bembeyaz Dönünce uzaklara kanat açan kuşlar; Karakışın ayazı uzak olsun yüreğimizden, Bir olsun sevda ilkyaz ya da son yaz. Yürekte gizlenen gözlerdeki özlenen ışık; Dökülsün dilden olmasın sözler karışık; Kuvvetle bağlanmış duygular barışık; Var mısın söyle ben sana sen bana âşık. Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilemezsin Bilemezdin de
Bilemezsin bilemezdin de nasıl sevdim. Bedbaht biçare sokağınızda gezdim Ben geceden seni yonttum yüreğime Gölgeler yıldızlardan hüzün sağarken Bilemezdin bilemezsin de nasıl sevdim. Adını ak korla yazdım yüreğime Dünyam hep beyazdı senli *******de Hüzzam bir ıslık dudağımda, gece, sen ve ben Efsunladı yüreğim sevginin panzehiriyle Bilemezsin nasıl sevdim bilemezsin Ay’ı saklayıp koynuna bulutlar aşikâr Karanlığa hapsederdi yakamozun gizemini İçim üşürdü içimdeki sen titrerdi Korkardım kara kedilerin yanan gözlerinden Bilemezdin nasıl sevdim bilemezdin de Sensiz yaşadım binlerce beyaz geceyi Yakmak istedim bazen hayallerimi her şeyi Yapıştı yüreğime atamadım o tek heceyi İnanmazdın ki nasıl sevdim; söylesem Bilemezsin, bilemezdin, bilemezdin de Şiirler yazdım senli *******de bir meleğe Gözlerinden yıldızlar taktım gökyüzüne Saçlarına ay’ın ilk halini taç yaptım Yıldız yağmurlarında geceye seni anlattım Bilemezsin nasıl sevdim bilmeyeceksin Duymadı kimse, görmedi! Gece kördü, sağır Gecenin gözlerinden fışkırırken hüzün Söküldü hayallerim bir bir karanlıktan Yırtıldı gece; ufukta başlayınca yangın Bilmedin nasıl sevdim bilmeyeceksin Kim bilir? Belki bu gece sana bu son şiirim Sözüm bitti belki; bitmeyecek içimde sevgin Aşk kadehime doldurduğun zehirli içecek İçeceğim her gece; sevdiğim melekle platonik Bilemezsin nasıl sevdim bilemezdin de Bilmeyeceksin! Bilmeyeceksin! Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilirim
Bilirim zordur anlatması, Yüreğine tıkılıp kalmış; Özel duyguları... Bilirim patlarsın bir gün, Haykırmak istersin dünyaya; Hançeren yırtılır, Konuşamazsın... Bilirim zordur yaşaması: Hayalle gerçek arasına sıkışmış; Yaşanası duyguları... Bilirim her şey tam sandığında; Bir de bakmışsınki:O da ne? ! ! Kendin yarımsın! ... Bilirim zordur kalakalmak; Sel sularının getirdiği; Moloz yığınları gibi: Orta yerde... Kurtulmayı da biliriim o yerden: Dipsiz kuyuya düşerken, Şiirlerime tutunurum; Onlar beni sever... Siyah *******de evrenle dertleşirim; Gök yırtılır birden, Yıldızlar dolar kucağıma ışıl ışıl: Mutlu olurum..... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biliyorum imkansız
Biliyorum imkansız! Mutluluk benden uzakta; Kilidi ben vurdum, Yüreğimdeki prangalara; Kendime ihanet; Benim kaderim... Alışmışım nasılsa Acıyla birlikte yaşamaya... Biliyorum imkansız! Zamansız sevdalarım gibi Gelişimde zamansız Bu amansız dünyaya Biliyorum imkansız! Bana ait değil artık Bu yürek,bu beden Hissettiklerim; Benim! Biliyorum İmkansız! Severim... Sevmeyi de bilirim sevdiğim için ölmeyi de! Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilmem hatırlıyormusun
Bilmem hatırlıyormusun? Yıllar önce bu gün; Bir başka gülüyordu güneş, Bir başka güzeldi mehtap, El ele yürürken O tozlu yollarda, Mutluluk şarkıları Söylüyordu yıldızlar... Yıllar geçti aradan; Bana geldiğinde hatıran: Yine yürüyorum Aynı yolda... sensiz! Neden gülmüyor güneş Mehtap nerde? Neden şarkı söylemiyor; Yıldızlar...! Yoksa! Yoksa rüyamıydı Bütün olanlar..... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Dünya İstiyorum
Bir dünya istiyorum; Rengarenk, Gökkuşağı ile bezenmiş göğün altında Çılgınca koşmak mis kokan ormanlarında, Ciğerlerimi doldurmak taze açmış, Çiçek kokusuyla.... Bir dünya istsyorum; Karanlığı olmayan, Işıklar oynaşırken billur pınarlarında, Meltemle yarışmak dans etmek kelebeklerle, Bırakmak kendimi çiğdemlerin Kucağına. Bir dünya istiyorum; Sevgi dolu, Rüyalarda bile korkunun barınamadığı; Uçmak beyaz bir güvercinin kanadında, Sevgi ile ulaşmak ebedi mutluluğa..... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Olalım
Dilimiz aynı dilediğimizde Dinimiz aynı söylediğimizde İhtiyaç yok iyi günde kimseye Gelin kötü günde birlik olalım Bir olur yürekler bir söylerse dil Işığı bir verir cevheri birse kandil Alıp elimize bir beyaz mendil Gün bu gündür gelin bir olalım Abdurrahman Güleç |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|