![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Daha Öp
ay bırakmışım kar altında beni orada ara ellerinde yıldız bu şehir buz gibi yanmış yakışmıyor ömrüme soğuk mevsimler şimdi gel /bahar gibi sen beni öpüyorsun ya ısınıyor elleri güvercinlerin sen beni öpüyorsun ya öpüşüyor bütün canlılar matriste kıpırdıyor cenin sen beni öpüyorsun ya salkım salkım üzüm oluyor gözlerin bense sarhoşum dut gibi içimde boydan boya İstanbul deniz üstü martı sürüsü elem, keder, yokluk kaynıyor meydanlar dost ellerde çiçek açıyor umut tarihin cilvesine bak ne menem bir bilmece bu yanyana direnç ve teslimiyet yaşamaksa illet mi illet sen okyanussun uzakların oğlu gözlerin kah turkuaz, kah Akdeniz mavisi köpük köpük dök dalgalansın düşlerin hadi, bir daha öp beni meyveli bir dal gibi birikmişim sana sedef rengi dudaklarından yağmur olup boşalsın sevincin ışınları gökkuşağıyım bu gün nereye baksam çiy düşüyor yüzüme kelimeler diziyorum her bir hecesinde bin can saklı anılar çiziyorum tarihsiz mezar taşları gibi susuyor gülüşler yıllar ne kadar uzak güneşe üşüyorum işte beni bir daha öp dudaklarında değilse dunyanın kutupları nerde ben neredeyim neredeyim şimdi? ... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Hüzün Gülüş
sen ey ovalarında deli taylar koşturduğum en çılgın yanlarımı ölümsüzleştiren beni kurak ormanlarımın dallarından koparıp filiz filiz yeşerten aşk kıraç topraktım kül yüzümde güller açtın asi gelincik kokuyorum bir nefeste çek al içine ay yüzünde aksimi gördüm gülüşlerin ay kanaması ha desem yıldızlar düşüyor avuçlarıma en çok kara bulutunu sevdim kaşlarının bir de alnının envayi çiçek yaylasını ha desem fırtına kopuyor *******ime yağmurlar çok uzak mevsimlere göçtü kan ağlıyor gökyüzü kirpik uçlarımda telli turnalara karışıp gelsem gelip konsam düşlerine tek buselik bir öpüş bir hüzün gülüş hani diyorum sen gibi sevsem dağlarını bozkırlarını unutsa bizi ölüm... gölge düşmesin diye iç kanamalarıma bilmesin diye kimseler yıllar var ki türküler söyledim bu dağlara sorma ellerimde gül açan umutları onlar bahşindir senin yedi renk gökkuşağı tac ettim başıma... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ülke Düşle
gün yükselir salkım saçak süzülür kel tepelerden bozulur terazisi azar deli gönlüm yarası bu yürek yürek değil bu yürek vahşi bir ormandır hoyrat çıldırışlar gizli uçurum uçurum delişmen düşler bir yana savurduğumuz yoksun gül deli taylar gibi dağ bayır uçmuştuk gitmesin gözlerinden o yangın bu cehennem benim ben seni karasını yırttığım *******den çekip aldım çığlık çığlığa doğurdum ey aşk zehir emzirip büyüttüm... gel gidelim yakışmaz bize durmak bekleşir bulutlar ha yağdı bir sağanak ha yağacak su başlarında salınan nazlı söğütler vurgun yemişiz her yanımız Eylül çürümüş taban kan revan ey kahpe devran kan revan duvar, sorgu, hesap emek talan elhamdülillah etmedik sustuk işte... ellerimizle öğütüp ham buğday gibi zamanın değirmeninde hayatı nakşettik kilim kilim yayla çiçeğidir şimdi bakışlarındaki ovalar sen ey üveyik bakışlım yüreğinde bir orman saklı aslan yelesi savura savura kara perçemlerini gece mavisi bir düş dur durak bilmez ay taşırdın çılgın bir rüzgar gibi esip geçtin tuz yarası, susuz... yavru şahan gibi bakar menekşe kokardın davullar vurdurup halaya duramadık diye arlanma sakın a sevda yürekli yarim ormanları yaktılar kaldık yayan yapıldak yılan çıyan ortasında yirmibirinci asır atom çağı sürek avı sen yine de türküsünü söyle toprağın geride bıraktık toylukları ustayız biraz daha artık Mayıs’ta dar’a Temmuz’da ateşe düşmez güvercinler gün o gün dehşet bir umuttur çığlıkları bak gözlerine çocukların deniz büyür dalga durulur ayrışır dem be dem ayrık otları bir ülke düşle dört mevsim bahar şarkısı ne yetimin hakkı ne emeğin gaspı gelecek mutlak gelecek elbet Tanrısız başlı o hürriyet... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yanım Hazan
vurgun zamanlarıdır ayışığı gözlerin uzak bir deniz nicedir fırtınalar kopar belalı başımda gamzesi yıldız seli yüzün yağmur dökümü kirpiklerin hüznümle gökyüzüm ay bir yanımdadır gün bir yanımda alnın akından öpsem gözpınarından şarap içsem gece sarhoş, ben sarhoş uyusam, koynunda şafaklasam gül bir yanımdadır diken bir yanımda çağırma, gelemem... Ağustos’ta çığ-boran, kar buz altında umutlar ölgün baharım-yazım yok duman bir yanımdadır sis bir yanımda yapraklara dallara sor dağlar aşırı yollara nehirler aka aka okyanuslarca hırçındır yüreğim çatladı taşları, kurudu toprağı kilim kilim dokudum ben çektim ayrılığı ne diye sararır erkenden bu dağların çiçeği yaprağı hazan bir yanımdadır kış bir yanımda sakla! ele güne karşı yüreğinde kalsın adım haykır gizlice, içten içe ne ayıp, ne de yasak ben sana dairlerde yaşadım hasret bir yanımdadır sevda bir yanımda... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yudum şarap ver
kuşlar çiziyorum ufkuna düşlerin mavi kanatlı kuşlar tutup asıyorum boynumu tellerine bir dağ selvisi sulara eğiyor başını ırmak boyları kuğular geziniyor salına salına ve bir hasretin ince sızısı saplanıp kalıyor bağrıma kim vurdu diyorlar ah adım faili meçhul bu ne yangın bu ne cehennem neler demiş eskiler ne diyorlar şimdi ölüm kaç para eder kaç kere yıkılsan kaç kere yansan duyan olur mu senden başka sol sosyal sosyalizm faşizm ay dost faşizm paldır küldür yıkıldı ellerimize demokratizm istemem kalsın bilmediğim ne varsa sen bana bir yudum şarap ver say ki Hayyam’ın yoldaşıyım ve gözlerde üzüm gözlerde zeytin gözlerde çağla ağla anam ağla gelemeyeceğim daha yıllarca sorma hallerimi akşamın alacası düşmüş gözlerime içimde şiirin kan damlası bir yar istemişim suna boylu salınıp gelişi nilüfer edası perçeminde sümbüller bir yanı çağla bahar bir yanı gamlı bir hazan hangi mevsimin yağmurusun a yar böyle serin ve okyanuslardan dahi derin yaşamak ellerimizde su damlası gül tutsam avuçlarım yanar yağmur doluyum bulutsuz güneşi doldurayım koynuna camların arkasında şarkılar da suskun mavi karanlıkta baykuş sesleri ellerim üşüyor sevgili gece güne nasıl döner gün dönse başım nasıl döner başımdaki bu ağrı bilmem hangi kıştan kalma bu çağrı uçurumlara vuran bu çığlık içimde yanan bu cehennem ve düştü düşesek ömrümüzün bir yanı kimin harcı ay dost kime kalmış yaşamak bir selam alsam uzaklardan bir selam salsam uzaklara ve yar gelse alımlı çalımlı memleket türküleri gibi kederli ve umutlu gelse salına salına başım dönse zilzurna sarhoş ölmek neyime kalıcıyım kalacağım ey koca satanas yollama azrailini daha yaşamadıklarım var ölmeyeceğim dahi vursan da beni... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birlikte Ölelim
söküp yerinden yüreği yavru serçe misali vurdum avuçlarına yudum yudum iç beni çağıl çağıl Anadolu pınarı berrak suyum ben omuzuma yasla başını kaya gibi sert ve emin buluttan ak ve serin Kerem gibi yana yana tut namusunu ellerimin Aslı'yım ben türkü türkü tele dök nağme mağme dile dize dize yaz elif elif oku öz ile söyle sözü vurgun yüreğin közü Karacaoğlan'ın aşk sazı Zeyneb'im ben nehirlerce ak çağla rüzgarlarca es yık bendini parçala setleri yangın yeri bağrımı dağla gözlerinde umudum yarım kalmasın sana yaktığım türküler ya bir seher vakti ya bir akşam üstü düş yola Ferhat gibi dağları del gel Şirin'im ben ala dağlarda kavga çeliğini erittik kor yüreklere sığmıyor sevda narin bilekde kelepçe ayaklar prangada meydanlarda cop izi hücre duvarlarının sesi direnişin kızıyım ben bir olsun özün ile sözün neme lazım tacı tahtı neyleyim köşkü sarayı ekmeğim aşım mavi düşüm seninle öleyim gel sevda yüreklim aklım us‘um ol zır bir deliyim ben... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Öykümüz
göğüs kafesimizde bir yırtık yürek koynumuzda bin yılllık sevda miladını yazıp geldik acının susmak ölümdür, durmaksa yıkım bize şimdi vurup çığlığı sayfalara çıkma zamanıdır kutsal kitaplardan umut nakışladık çeliğe su verir gibi sevdanın potasında eridik aşkın küresinde piştik ne Kerem’i sattık, ne ihanet ettik Farhad’a yalım yangın çöllerden geçtik Yunus gibi susadık da hak uğruna içmedik namert tasından ey gökyüzü bin yıllardır özlediğim yar gözü gibisin bu gün yalnızlığın ovaları çorak paramparça bir hayatın yarım kalmışları bölük pörçüktü öykümüz bizim az zaman değil bin yıllardır üreten ellerde yanan ateş sarı buğday taneleri step yüzlerde bereketli topraklar gibi çiğ turna sürüleri geçerdi göklerimizden gözlerimiz yangın yeri, susuz, ayaz... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Deniz Ölü
ırmaklar geçiyor içimin yamaçlarından geçiyor, ak çağlanlar gibi akarak yıkıp yakarak yarattığım küçük tepeleri bilmediğim bir yerde bir adam yüzüme bakıyor derin derin dalarak baktıkça yaprak oluyorum –filizken soluyorum- sonrası uçurum... durma diyorum bu kıyıda bu deniz ölü, al git düşierini kulaklarım çınlıyor bir zemheri uğultusu bir ses duyuyorum tanımadığım belki de kendi sesimdir –bilmiyorum- ya da aşkın uçuruma düştüğü an parçalanan sesi vuruyor belleğime balyoz gibi siliniyor her şey bir sen kalıyorsun bir de ay –tam başımın üstünde- ıslık çalıyor bir baykuş ürperiyorum... gece yırtılıyor orta yerinden ansızın sonrası kan... öfkem kınında unuttuğum bir şeyler geliyor aklıma bir saplantı gibi soyuna sopuna kalayı bastığım pörsük satılmışlığıyla insan kılığında bir yığın mahlukat korkak bir sıçan gibi deliğinden sadece hırsızlığa çıkan bir küfür, bir küfür daha savuruyorum anaları babaları şimdi ne kadar da rahat ve dünya dönüyor –dönecek- ve ben bereketli memeleri terli bir ana gibiyim bir bebeğim olsa, -doğurmuş olsam- boşaltıp olanca sütümü ağzına durduracağım göğsümü yakan bu sızıyı kurutacağım yerküreye akan kanı tapınakları tutuşturracağım çok yakacağım canını tanrıların ey aşk! adını gökyüzüne yazacağım... görüyorum buğusunda camların gün ağarıyor dışarda şimdi sen geliyorsun –tek ve tekin- ayak seslerin ışın ışın ve kendinden emin ellerinde umudun mavi onuru bakışın güneş gibi sıcak işte diyorum “yaşamaktır aşk” ey gökyüzü bu yaz bu dağlar yeni bir yaşam doğuracak... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Mevzi Bizim
Yaşar Doğan’a dünyada dostlar var Yaşar bilmediğimiz bütün ülkelerde bütün coğrafyalarda aynı damarda kan, aynı tende can aynı sete bir çığlık gibi ansızın ışıklar sönebilir gök yarılırcasına yağmur da yağar sonra mutlak ki ama mutlak güneş aynı yerden her gün yine doğar her tomurcuk yeniden bir sevdaya dönüşür ansızın susar bütün sesler ve anarşist bir aşk doğar ellerimize haykırsan sus derler sus! hak etmediğin kadar sus! yani çığlığını boğmak isterler ve sen adını isyan koyarsın yaşamanın sonra inkarı da var bu işin yüreğin ateşe düşer cehennemi de yakarsın “ille dostun bir tek gülü yaralar beni” demiş ozan inkar dedim Yaşar öyle az iş değil bu ihanet gibi koyar insana bilirim ücalarını dosta sunduğun o yürekte benim de var bir yerim diyorum ki bir elimi zirvesine koysam Munzur’un bir elimi o küçücük tek adasına Karadeniz’in tutup kaldırsam 15’leri sulardan tam orta yerinden tutuşsa yüreği ülkemin aşka sarınsa bastığımız topraklar ve karanfile dönse her yan gel yıldız toplayıp savuralım dostluğa seninle bütün kararan yüreklere ay şavkısın bu gece paslı kılıçları kırılsın düşman ellerin evreni gezelim diyorum Yaşar sonra inelim yeryüzüne yürek yürek dolaşalım türkü söylemenin, ana avrat küfretmenin şarapnel parçaları gibi barışı saplamanın tadında halka halka sökülüp atılsın bütün kin ve düşmanlıklar tanklarla, toplarla üstüne gelenlerin kağıttan kalelerini yerle bir etmenin aydınlığında uyansın bu yeryüzü bu gaflet Tanrılar’ı boğulsun döktükleri kanda bu kuşatılmış ateş hattı bu mevzi bizim sana şiirden bir tabur asker yolluyorum söz kuşanmış silahını kalemi dik Yaşar bin renge boyanmış atlılar geliyor üstümüze bir biz biliriz kendi yurdunda esir olmanın utancını durma zamanı değil kuşan bütün silahlarını dostluğun unutma! “kağıttan kaplan”dır şimdi düşman dediğin aşk dostun, sevgi yoldaşın olsun omuzla yüreği kıpkırmızı bir gelincik tarlası gibi tomurcuklarını başımıza serp söyle bana Yaşar dünyanın kan ile kinden değil aşktan kurulduğunu söyle Kerem gibi yananların küllerinde açan güller Ferhad’ın deldiği dağlar bu coşkun akış bu yürek atışı bütün varlıkların aşktan doğduğnu söyle bana “mutlu aşk yoktur” deme sakın biz mut-suz ve umutsuz doğmadık anamız gül koklamadı biz ağlarken yayan yapıldak yürüdük köz üstünde yürek gibi geçtiğimiz dağlarda kurtlar uludu biz turna sürülerine katıldık en mavisi bizimdir göklerin mahrumiyetimize mahrem dediler Yaşar kınandık adaletsiz tepemizde üstün ırklar alçaklığı horlandık, yerildik kovulduk her kapıdan ama yılmadık hiç bir zaman kenarına tutunmuşuz hayatın yaprak gibi düşebiliriz Yaşar yaşamak uçurumlarda sarmaşık gibi dayatırken bütün güzelliğini bu kanamak niye? ırmaklar yatağını bulup bitip tükenmez bir sabırla akıyor denize kuşlar tadına varıyor uçmanın papatyalar gebe kalıyor altın rengi gözlerini doğurmak için bahara baş döndürücü bir devinim bu hep yeniye, hep yeniden yana peki bu karanlık, bu zindan niye? yerküre susadıkça bulutlar döküyor cömertçe alıp alıp veriyor toprak ana candan, canandan kimi zaman da kan damardan alıyor veriyor, veriyor alıyor öyleyse bu hırs, bu kıyım, bu yıkım niye? yaşanmalı, yaşamalı Yaşar insanı insanda bulmanın hazzıyla yani hep tebessümle yüzün alabildiğince gözlerin ta iç bebeğinden yani yüreğin içinden yaşamalı ant olsun ki, zil zurna sarhoş olmalı varsın daralsın çember çeperlerimizi saran duvarları yıkarak zinciri-prangayı sevmek parçalamalı vura vura dünyanın göğsüne ölümüne, ölümsüzlüğe yaşamalı öyle ki yüreği mavzer gibi tetikte tutmalı... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehir
ölü bu şehir vurulup ölsem bir köşede şahitlik etmez baykuşlar 'faili meçhule' sayarlar beni başı boş sevdaların yitip gittiği bu şehirde ne senden eser var ne de benden... ne bir kara sevda öyküsü yürek parçalayan ne de isyan ölümüne sessizlik ölümüne sensizlik gelde sev bu şehri... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|