![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Feneryolu
Bağlandık, İstanbul'un toprağına Aşına, Ev aldık, Oturduk Feneryolu'na Bağdat caddesi, KöPage Rankingü, Boğaz, Geçtikçe anlıyorum Biz de İstanbul'luyuz biraz Kalabalık insanlar Taş duvarı binalar Tamiri bitmeyen kaldırımlar Fukara dolu varoşlar Hepsi İstanbul'da var Özel, resmi tiyatrolar, Vizyon oynayan sinemalar Beyoğlu'nda barlar Boğazda balık tutanlar Hepsi İstanbul'dalar Gençliğimin şehri Boğazda bir ev Hayallerimi süslerdi Feneryolu'nda bir eve Ancak paramız yetti. (1 Haziran 2002, Feneryolu / İstanbul) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Garip Yusuf
Kuş olmak isterim bazen, Sonsuz doğada hür. Gül olmak isterim bazen, Açmak için gönüllerde. Tutmak isterim ellerimle, Dağlardan esen yelleri. Yüzmek isterim denizlerde, Mazlum yunuslar gibi. Dönmek isterim Mevlana gibi, Merkezinde dünyanın. Uzatırım ellerimi, Sevdalısıyım Yaradanın. Mevlana'yım, Yunus'um, Bir Garip Yusuf'um ben. (İstanbul,2 Ağustos 2002) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece
Gece karanlık Soluğu kesilmiş şehirlerin Gölgesi düşmüş üzerimize Adam sandığımız şekillerin Yüreklerimizde bir korku Sarmış etrafımızı Çığlığını duyduğun o ses Zavallı bir martı Güneş tutmuş Ayı Karanlıklar basmış Dünyayı Apartman denen dağlardan Göremiyorsun tutulmayı Ufkun damın kadar Komşu camında biter görüşün Açık kalmışsa perdeleri Vizyondaki filmi görürsün Bu kadar söz Geceye yeter Ay tutulmasaydı eğer Olmazdı yazmaya değer (İstanbul, 28 Ekim 2004) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelin
Rahim için Rahman için Gözü yaşlı insan için Gelin yoldaş olalım Resul için Ekrem için Kara toprağı eken için Gelin candaş olalım Ata için Türk için Onbin yıllık yurt için Gelin yurttaş olalım Ana için Yar için Gönüllerdeki sultan için Gelin sırdaş olalım Bacı için Kardaş için Çekilen her acı için Gelin hoşnut olalım Oğul için Kız için Doğacak torun için Gelin çağdaş olalım (İstanbul,9 Aralık 2002) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gerçek
Herşey gönlünce olsun Her arzu gerçek Ne tadı olurdu dünyanın Kavgasız yaşamın Kim ezecek, kim ezilecek Belki Tanrı böyle istedi Belki inandığımız cennet Belki bu dünyada gerçekleşecek (Lüleburgaz,8 Ocak 1972) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gezerken Kadıköy'ü
Gezerken Kadıköy'ü Feneryolu'nda soluk alalım Düşerse yolumuz eğer Prens Adalarına uzanalım Futbol isterse canımız Şükrü Saraçoğlu sol yanımız Her türlü cümbüşe hazır Selamiçeşme Özgürlük Parkımız Tren, Tramvay, gemi Hepsi bizdedir Sürat istersen eğer Deniz Otobüsü en gözdedir Minibüs yolu,Bağdat Caddesi Bostancı'da birleşir cümlesi Çıkmasada yollar Bağdat'a Cennettir Bağdat Caddesi (İstanbul, 30 Eylül 2004) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme
Gitme Kal kollarımda Sar beni Güzeller güzeli Sürsün Sabahlara kadar Sevda dediğimiz Sevişmeler Bırakma ellerimi Ömrümüz öyle bitsin Ellerimiz yüreklerimizde Sarsın yüreklerimizi (İstanbul, 1 Temmuz 2002) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge
Bir gölgedir Tutturmuş beni Giderim Gelir peşime Bir gölgedir Tutturmuş beni Çalışırım Karışır her işime Bir gölgedir Tutturmuş beni Kaçarım Gelir güneşime Bırak be gölge beni Gideyim kendi halime Karışma her işime Gölge etme güneşime (Bngöl, 13 Kasım 1975) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül
Gül olsam, Her gün açsam bahçende. Güneş olsam, Her gün doğsam pencerende. Bülbül olsam, Ötsem durmadan, gündüz, gece. Düşün ki sevgilim, Ben ne gülüm, Ne güneş, ne de bülbül. Ben aşkının esiri, Esir bir gönülüm, gönül. (25 Kasım 1972, Lüleburgaz) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözler
Gözler,dünyayı gözler, Sözü, yürek söyler, Eşin kalemin olsun, Sözü, sen söyle bacım. Veysel'in de gözü yoktu, Dünya için sözü çoktu, Kalemine kuvvet olsun, Düşünceni yaz bacım. İnansaydık gözün her gördüğüne, Gerek mi olurdu kalbin gözüne, Kalbinle gördüklerini, Kaleminle yaz bacım. İnsanız gözlerimiz ağlar, Yüreğimiz bizi hayata bağlar, Yüreğini kuvvetli tut, Kelamını yaz bacım. (İstanbul, 3 Aralık 2006) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|