![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Devletin Direği Sizsiniz
Adalete gölge düşürmeyenler Bu mülkün temeli sizsiniz siz siz Bayrağı gönderden indirmeyenler Devletin direği sizsiniz siz siz Ömer(R.A) gibi adalete sarılan Haklı olanları tutan kayıran Hakkın kelamını hüküm buyuran Bu dinin direği sizsiniz siz siz Allah yaratmıştır diye insanı Esirgemiyenler ondan ihsanı Barıştırırsınız dargın olanı Toplumun temeli sizsiniz siz siz Abdülhadi sevgi dolu aşk dolu İncitmek istemez hiç mi hiç kulu Yüreği canlara merhamet dolu Şefkatin temeli sizsiniz siz siz Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Diğer Yarınım
'Artık beni sevdiğini söylemiyorsun' demiştim sana “Ben senin diğer yarınım”demiştin canım Ben yarım kalmak istemem. Gayet iyi bilirsin Sen benim canımsın,cananımsın gülümsün Al bakalım kalemi eline Yaz bakalım alt alta, Yarım,yarım daha kaç eder? Toplasana. Etmiyor mu bir bütün Yüreğimin varsın seninle gitsin. Sende birleşelim,bu hasret bitsin. Sen nazlı bir gülsün, Kokun ruhumu sarmış Sensiz geçen dünyada Güneş ha doğmuş,ha batmış Ömür bile sayılmaz,sensiz geçen seneler Karabasan doğurur, kara yüzlü ******* Şöyle, bakar dururum doğan Güneş’e Ay’a Gözlerim takılı kalır ufuklara, Sorarım yürüdüğün yollara Belki bir haber alırım diye,sonra... Geleceğini beklerken dalarım derinlere Ruhum dünyayı dolanırken,bedenim aynı yerde,, Sıkılırım beklemekten, çıkarım yücelere, Sığınırım herkesin elinden kaçtığı Kara yüzlü *******e Yine,gelmezsin,aramazsın,sormazsın Sitem ederim..., Düşünür düşünür,hayat bu derim. Doğan güneş kaybolur tepelerin ardından Gecenin padişahı ay bakar tepelerden Ancak o da gider,sabah olunca Sadece ben kalırım yerimde İnsan çekiyor işte ne varsa kaderinde Aşkı da sevdayı da yaratan yüce mevlam Yasak yazan bu yolda, Yasa izin vermiyor Gönül bu ne yaparsın, Kanun nizam bilmiyor. Ey dil,sen büyük yalancısın Söylemezsin gönlümdeki sevdayı Gururun emrine uyarsın Doğru yorumlamazsın gördüğüm rüyayı İnat seni takar peşine Der ki,söyle Dersin şöyle,böyle... kıvırırsın Bahane çok sende,bir bahane bulursun Beni de sevdiğimden ayırırsın Gönül haykırırken yari sevdiğini Sen aramam diyorsun,inadım inat İnat değil sanki; önümde bir köPage Rankingü kurulmuş Kıldan ince,kılıçtan keskin... Ayaksız bir köPage Rankingü... sırat. Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dil Yalan Söyler
Çok çileler çektim inanmıyorsan Kalbime saplanan oklar söylesin Dilin kemiği yok belki yalan der Gözlerimden akan yaşlar söylesin Gülmeyi unuttum güller içinde Yıllar yılı ömrüm geçti,çileyle Bir ton dert var açın,bakın sinemde Eyyup gibi dert çekenler söylesin Kırık dökük hurda araba gibi Tedavi ederler doktorlar beni Biri kapanmadan yeniler biri Adı bilinmedik dertler söylesin Dizimin takati gün be gün bitti Enerjim, kuvvetim yok oldu gitti Yoksulluk genç yaşta beni çürüttü Selamsız sabahsız dostlar söylesin Odunluk ağaçlar gider hızara Bende her gün yaklaşırım mezara Bir gün öldü derler şu bahtı kara Üstümde topraklar, taşlar söylesin Abdulhadi derki faniyim fani Atam, dedem şimdi nerede hani İnsanın bedeni toprakmış sahi Toprağa gark olmuş canlar söylesin Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dişlisine Çomak
İyiyi kötüden ayıran mı var? Yok azizim yok yok, ayıranlar yok Haklıyı,doğruyu kayıran mı var? Yok azizim yok yok,kayıranlar yok Vatanı bölene dur diyemezsin Ağzının üstüne vur diyemezsin Bu konuda susmak ar diyemezsin Ölüm uykusundan ayılanlar yok Elin bilmem kimi gelir ülkeme Falan,filan yeri denetlemeye Sanki ben suçlum,ne ettim kime? Soysuza haddini bildirenler yok Milleti Bölerler,kırk bir parçaya Yarın gelecekler teslim almaya Adayız AB'ye köle olmaya Ne AB si ulan,yok diyenler yok Defolsun AB si hem ABD si Başımıza bela bak bu ikisi Milletimi bölmek,lan neyin nesi Ağzını açıpta,haykıranlar yok Beni yaralayan ayak değil,baş İşgal oldu ülkem,yapmadan savaş Patrikler,papazlar bak yavaş yavaş Fitne eker biçer,aldıranlar yok Abdulhadi dik dur,eğilme sakın Haç'tan ve Haçlı'dan olmasın korkun Milleti bölmeye kurulan çarkın Dişlisine çomak yok,sokanlar yok Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyemez Oldum
Kelepçe vurdular beyler dilime Haksıza haksızsın, diyemez oldum Kokuşmuş fikirler doldu beynime Çektim de,kökünden sökemez oldum Zehir sundukları tas bizim idi Papa’ya eğilen baş bizim idi Hoca’ya atılan taş bizim idi Türk mü? Ecnebi mi? seçemez oldum Hahamları,Papazları Papa’sı Zirvelerin o’na selam durması En derinden nezaketler sunması Hocalara karşı göremez oldum Ne yani,şimdi ben yalan mı dedim Kulağımla duydum,gözümle gördüm 'Din adamına saygı' dedin, hak verdim Esas niyetini bilemez oldum Abdulhadi konuş,eksik kalsa da Zirveden başına taşlar yağsa da Karşındaki adam baban olsa da Haddini bil yahu diyemez oldum. Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dürüst yaşamalı
Dürüst yaşamalı, başka yol mu var? Kötülük etmekten fayda bulan yok Mezarlığa bir var,beyler,ağalar Kıyamete kadar hüküm süren yok Dürüstlükten başka yol bulamadım Sevgiden güzel bir gül bulamadım Yardımlaşmadan hoş tat bulamadım Bu dünyadan murat alan yok Tüm insanlık mutlu olsun isterim Dargınlık,kırgınlık bitsin isterim Herkes birbirini sevsin isterim Zalimin ardından 'iyi' diyen yok Abdulhadi dürüstlüktür,emelim Yaradılış gayesini bilenim Doğru bildiğimi,neden demeyim Dostlar küser diye susup,pusman yok Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eksik olsun
Yalanın,riyanın ürünü olan Ne malı,ne mülkü,ne de şöhreti Haramla çoğalan,haramla artan İstemem vallahi böyle serveti Mal yığmak değildir,gayretim,çabam Eksik olsa n'olur evim,arabam Haram kazanç ile zengin olmaktan Helal olsun yeter,ekmekle-soğan Ben Hakka taparım,maddeye tapmam İnancımı mala,paraya satmam Bilerek doğruya yalanı katmam Hakk'a sığınırım cümle günahtan Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erkekçe
Erkek doğmak kolay,yaşamaksa zor Erkeklik sadece cinsiyet değil Erkeklik; cesaret,secaat,yürek Erkeklik zalime baş eğmek değil Erkeklik; doğruyu haykırmak demek Erkeklik,hak yolda yürümek demek Erkeklik,haini sürümek demek Erkeklik mazluma zulmetmek değil Erkekler korkmazlar beyden,paşadan Erkekler kaçmazlar üç-beş soysuzdan Erkekler sakınmaz canı vatandan Erkeklik,yalandan poz atmak değil Koyunca yaşama,koç ol,kurban ol Doğru ol eğilme,parça parça ol Varsın çıksın canın,kan aksın yol yol Erkeklik alçakça yaşamak değil Haramdan avanta,şimdi beytül mal Haramdan kazanca gel olma hamal İşte rütbe,işte mevki,işte mal Erkeklik rüşvete yalanmak değil Midenin hacmi var,ne kadar yersin? Giyinsen,giyinsen, ne giyinirsin Hükmetsen,ömrünce hüküm sürersin Erkeklik,Nemrut'ça buyurmak değil Abdulhadi söyle sözü, erkekçe Sözüne sadık kal,yiğtçe,mertçe Mazluma merhamet,zalime sertçe Erkeklik,korkudan kıvırmak değil Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskidendi Kurdun Kurtluk Ettiği
Eskidendi kurdun kurtluk ettiği Şimdi fermanlarda itin mührü var Yılanlar,çıyanlar sardı her yanı Sırtımda pire'nin,bit'in mührü var Kurt postuna girip Bozkurt oldular Bu hileyle makam,mevki buldular Gerçek Bozkurtları bir bir boğdular Kalleşin elinde itin mührü var Soframızdan yallandılar,doydular Beslendiler,evimizi soydular Vatan diyenleri yurttan kovdular Ferman buyuranda itin mührü var Kimi kene,kimi pire,kimi bit Kimi tilki,kimi çakal,kimi it Kimi balçık,kimi çirkef,kimi zift Kara yazımızda itin mührü var Abdulhadi söyle sözü dokunsun Doğru olan dokuz köyden kovulsun İçi bulanıklar nasıl durulsun Yalanda,dolanda itin mührü var Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyy Ahali
Eyy ahali! ...duyun gayri sesimi Gırtlağım patladı,sağır mısınız Şu inek çobanı puşt oğlu puştu Akıttığı kanda boğmaz mısınız? Niye sesin çıkmaz,cevap ver cevap Zalimi haşlamak,taşlamak sevap Yüz yıl sonra hep den oluruz turap Bir gün beyaz kefen giymez misiniz? Bön bön bakıyorsun,anlamadın mı? Kan döküyor dedim,inanmadın mı? Ölen müslümana ağlamadın mı? Zalimlere nefret kusmaz mısınız? Ahmet,Mehmet,Ali...beni dinleyin Lal mı oldu? konuşmuyor dillerin İnsafsız avcıya it’lik edenin Boynuna bir tasma takmaz mısınız? Susun daha susun,leş bedenliler Kaypak bakışlılar,üç-beş dinliler Haç’a saygı,selam,hürmet edenler Müslüman ne halde görmez misiniz? İşte söylüyorum,demedi,deme Ölümlü bu hayat, baki belleme Puştların gücünden korkup eğilme Siz dik yürümeyi bilmez misiniz? Güç,kuvvet ve kudret ne dir? ne değil? Uçak değil,tüfek değil,top değil Teknik,teknoloji,panzer hiç değil İman olduğunu bilmez misiniz? Sonuç: başarı ve zaferse eğer İnanan baş diktir,hangi güç eyer Hak yolunda ölüm ne desen değer Şehitler ölmezler,bilmez misiniz? ABD’ymiş,Avrupa’ymış,bilmem ne Güvenirmiş,vahşi köpeklerine Bu gün Irak,yarın bilmem nereye Diş biler dururlar,görmez misiniz? Valla gardaş faydası yok ölüme Bu yüzden korkuyu koymam sineye Bakıp şu halime beni hor görme Türk’ü tarih bilir,bilmez misiniz. Abdulhadi bir karınca misali Safım belli olsun,bu çok önemli Zalim karşısında dimdik,heybetli Ulu dağlar gibi durmaz mısınız? . Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|