![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çelenkten Ayırdığımız Karanfil
Geçen otuz beş yıldan söz ediyorum! Çalkantısız, mutlu geçen evliliğimizden Şu geçen yıllarımızda olduğu gibi. En çalkantılı günlerim oldu En mutlu olmam gereken günlerde Dünyanın en büyük şokunu yaşattınız Yerden bitme mantar gibi hissetmiştim Kendimi; düğünümüzde de yoktunuz. Akrep yapmazdı yaptığınızı Akrabadan evimizin yolunu bilen yok Siz hep, hiç olmadığınız gibisiniz Yadırgadığım da yok şimdilerde Ana, baba zaten çoktan göçtü gitti Şimdiden sonra olsanız da yoksunuz Bin otuz üç çıkmazındaydı, bahçe içinde Küçük, eski yapı, minnacıktı ilk evimiz Dıştan yakma kazanlı, kurnalı hamamı Mutfakta rafları, hatta tel dolabı bile vardı Eşyamız da çok değildi; “yeter demiştik” Ertesi gün bahçeye, karanfil, gül dikmiştik Fal gibi bir şeydi. Düğüne gelen Çelenkten ayırdığımız karanfil, Saksıda solmak üzere eğreti duran gül Kış günü, zamansız, sokuvermiştik toprağa Tutar da, çiçek verirse bu diktiklerimiz Mutlu olacağız, mutlu geçecekti evliliğimiz İlk bahara erdiğimizde beş aylıktı evliliğimiz Diktiğimiz fidanlar solmamıştı, mutluyduk Hatırlıyor musun ilk evlilik yıl dönümünü Hani eli boş, yüreğim dolu geldiğimi. Bahçedeki, Günümüzü karşılayan kırmızı, tek karanfili Dalından koparıp hediye verdiğimi O gün bu gün tek başına verdik hayat mücaledemizi Çok şükür dimdik ayaktayız ve mutluyuz Bilmem ömrümüz var mı, kaç yıl daha yaşarız Böyle mutlu, böyle çalkantısız Hamurumuzda var mutluluk, mayalıyız Uzaklığınızda keramet var; aman yakınlaşmayın Kabarıyor mutluluğumuz, belki size de bulaşır. (15.02.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çiçek Yalnızlığı (Dalya)
Bakmayın demet demet bağlanmışlığına Çiçeğin yalnızlığı dalından koptuğunda başlar Sevgi, sevgili, teselli çiçeğe, gönül almalar… Şah damarı kesilmiş kurban, sevgi uğruna Çizilmiştir kaderi, başladı şimdi son yolculuğa Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çoban Yıldızım
Gözlerim gözlerini arar Pembe umutlarla Kara bulutların ardından Çoban yıldızım Seni ararken gökte, yerde Semayı kara bulutlar Kaplar yerleri bembeyez kar Sanki seni benden gizlerler Çoban yıldızım Yağsın yağmur Dağılsın kara bulutlar Erisin bembeyaz karlar Sen benim gecemde güneş Hazanımda bahar ol Çoban yıldızım Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dalya (2)
Dalya demek istercesine Bir dalya, bir dalya daha… Açarken çiçeklerini dalyalar Bir soğan, bir soğan daha Bırakıyorlar toprağa Daha nice dalyalara Dercesine... Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Damla Damla
Sen gideli Hasretin bir kor Nice yıllar geçti Ümit dolu yolları beklemek zor Aramaya çıktım; seni gittiğin yollarda Bir dost dedi ki: 'Onu ufuklara sor' Yıllar boyu ufuklara doğru yol aldım Yüce dağlar yol verdi ama, ufka varamadım Bir dost: 'Onu anılarda ara' dedi Tüm anılar sinema şeridi gibi Geçti gözlerimin önünden Ama, hasretim alevlendi yeniden Bir dost dedi ki: 'Onu anca kadehlerde bulursun, Bulupda mutlu olursun' Bir köhne meyhanede Kendimi vurdum şaraba Kadehleri, galonları devirdim Ama Kadehlerimin son yudumunda bile Seni değil, ayrılığını buldum Sensizlikten bende, mazideki hatıralar gibi İçkimi yudumladım; yudum yudum Sonunda damla damla olup Kadehlere doldum Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Darağacında Sallanıyordu Yalnızlık
Yine akşam, yine karanlık, batarken güneş Grubun rengini solduruyordu kara hüzün Hasret ti geceyi yangın yerine çeviren Yürekti, gitmeyle gelme arasında devinen Önce gece, sonra yorganla başladı kavgam Tekmeleyip fırlatıp üzerimden attığım Sonra yastık diken olup batıyordu Sanki iğneli beşik, üzerinde yattığım yatağım Sonra boşaltıp, kırıp, parçaladığım şişeler Sana inat dönen dünya, başım ve tavanım Sonra beklemekten yorgun feri sönmüş Sokak lambaları. Altında kıvrılmış çocukları Birbirine sokulmuş, sarılmış enikler gibi Usum kadar açlıktan kokuyor nefesleri Fırından yeni çıkmış ekmek kokusu özlemlerimiz Duvar deldiriyor, çıldırtıyor, aç sokak köpeklerine Bir yandan çiseleyen yağmur yıkıyor yüzüm Karışıyor ıslaklığına gözümden akan yaşlarım Aksediyor göllenen su birikintilerinde, bir çift Gözümden uzakta, gökte iri, suda solgun gözlerin Ve nihayet biterken gece, aydınlanıyorken gün Boynumun üzerindeki hiçlik, özlemle küflü fazlalık İlmeğe geçmiş, darağacında sallanıyordu yalnızlık Yine sensiz, yalnızlığa inat, neşeli, kalabalık, Başlayamazdı; başlamamalıydı yeni bir gün (31.10.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değmez Bu Yaşa
Neler gördük geçirdik, kolay mı geldik biz bu yaşa Hayat yolu boran, fırtına, aldırma yağmur, yaşa Sil kederleri gönlünden, aldırma gönlünce yaşa Akıtma incilerini değmez döktüğün bu yaşa Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demode Dünya
Gerçek bu, Demode bir evrende Evren demodeliğiyle Yaşadığımız... Yaşamaya çalıştığımız Tutsağız hepimiz evren demodeliğine Doğduk, yaşıyoruz, öleceğiz... Bu böyle sürüp gelmiş Nesiller boyu, sürüp gidecek Hepimiz seveceğiz, sevileceğiz... Aşk alevi saracak kalplerimizi Kimimiz mutlu olacak aşkta Kimimiz hasret çekecek alevler içinde Bu hep böyledir Sizi bilmem ama, ben bıktım bu demodelikten Acı çekmekten... Ya bana başka bir evren bulun Ya da demode dünyanın sonu gelsin Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dingin
Sürdürmek isterdim aşkımı sonsuza değin Denizle sahil gibi dudak dudağa yakın Aşk bir gün bitecektir sende elbet sevdiğim Ömür denen bir değer var mutlaka yaşamda Yatağını dolduran yorgun nehirler gibi Geçer coşkusu gençliğin, hiç kalmaz içimde Menzile ulaşmışlığın dinginliği var içimde Aşkın ifadesi bile artık başka biçimde Dolaşıp durur yorgun kanım damarlarımda Bakışlarım kök saldı yakın, sisli ufuklara Şanslıysam bitecek azabım yakın zamanda Gökyüzünü görebilen bir pencere ardında Sevdik, sevildik şükürler Yüce Yaradan’a Kadrimi bilen yar bırakıyorum ardımda Yön onun yönü mutlak, teslimiyet var Hak’ka Sevdiğim O’na dönmek var mutlaka sonunda Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dinmez İhtiras
Dinmez ihtiras, doymaz gözün gönlün Dünyalar senin olsa, genç çağında Cıvıl, cıvıl aşk, delice yaşanır, Şakıyan bülbül gibi, gül dalında Gönüller hoş yar yanında olunca Güller goncadır. Bülbüller aheste Bahar güzel can cananı bulunca Samanlık seyran olur sevene Duyarsın gönül titreten bir mısra Satır, satır eklemek gelir içinden Sarılırsın kağıda, kaleme, hırsla Söylenmemiş ne kalmış, aşka dair Hepsi söylenmiş bul bulabilirsen Menzile varmış ok dinginliği var Yaprak bile kıpırdamaz içimde Geçmiş coşkusu, küllenmiş bir har Aşkın ifadesi başka biçimde Ömür bu geçer bir ışık hızıyla Göçmek istersin, kolay değil ölmek! Gömelim desem ihtiraslarınla Dar gelir kabir, sığmazsın toprağa Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|