![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boşaldı Güğüm…
sevginle yeniden, elinden açıldı kapılar Güneşin sıcacık bedenimde hızır arzular… Sabır ayları geçti sıkıntı dolu gözyaşları, Cennetine aldın ya tükendi boş kaygılar! Hoş oldum alırken baharından esintiler, Çiçeklerden de güzel senli kor sergiler… Yat limanında gölgen vuslat beklentiler, Deniz dalgalarına karışırım toprağında! Düş olmaktan çık artık, al koynuna! Hasret bırakma seherinde kokuna… Zaman bizimle kalsın doya, doya Sen ve kabir şahit olsun muştumuza! Uçuşur kelebekler, arılar, serçeler… Ağustos böceğinden çılgınca besteler, Kıvrılır çöl sıcaklığında yılansı izler, Çatlayan dudaklarıma yetişir pınarın! Ateş dansın Kızılderili gecesinde tütsün, Kumsalında izlerim yakamozda gülüşün, Yunusun yüzüşünde tutarım günlüğün, Alarga öldü embeller tarih, boşaldı güğüm… Amazon aştı lavdı taştı şenlendi günüm! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Böyle…
Pekmez ile yoğurdu karıştır, karıştır yediğimde! Soğuğu hissetmez gibi sıcaklık verir bedenimde... Yürürken Roma kalıntıları içinde süzüldüğünde, Benzer tebessümün siyah inciye, Ürgüp üzümüne… Orucun açlığı uzaklığını anlatır acılı döşümde, Sıcaklığın yakar tıpkı bedenimi aczimle böyle... Yedikçe içimde-kanımda sıcaklık, Seyrettikçe resmini gerçeğin sarar anlık, Bedenimde güç… Artar şahinlik! Sonra naralarım düşten çıkar yansır sözlerime… Vuslatını yaşarsam, Haberini duyarsam, Girer ruhuma ancak serinlik! Uzaklığın zor işte böyle… Ölümü düşünmek lazım hayata küsmeden, Gelecekte kavuşma umudum tutunur düşümden… Ağıtlarla dolu çok *******e yanıp dururken, Sızıntı kavuşma ışığın gözlerimde süzülürken, Dayanır ruhum boş tesellilerle böyle… Özlemine katlanır varlığım böyle bir tek, Katlanır böyle düşündüğümde yürek, Aynanın karşısına gelip de süslenerek, Buluşma provası yaparım gerçek gibi diklenerek! Teselli bulurum bir süre daha böyle... Düşkün müyüm sana, evet! Üzgün müyüm sorsan, evet! Suskun muyum heyhat! Şu ekim günleri… Kahrolası var ya, Birde Tuvale sığmış sen, ben ve sanat… Zor geçiyor, geliyor böyle… Sensiz hayat! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyü...
Ağaçlara çaput bağlamalar, İplere ilmik üstüne ilmik geçirmeler, Muskalar, Okunmuş şekerler, Türbelerde ölmüşten medet umarlar! Her namazda “yalnızca sana inanır yalnızca senden medet umarız” derken, Belki de anlamını bilmeden... Çocuk olsun, Evladımız iş bulsun, Evlensin yuva kursun, Diyerek nicelerini... Büyücü sömürgecisinden, Ölmüşten, insandan, paradan, rüşvetten... Umarız! Her sokakta cinci, büyücü! Adeta şeytana, üstelik parada vererek el açar her cahili... Kitabı okumak yerine buluruz ilim bilmeyeni, Sömürülür, üzülür... üstelik vesveseyle yaşamak cabası! Elbet para kazanacağız, Rızk yatarak gelmez arayacağız... Eğer evlenmişsek, eşimiz çocuklarımız varsa Birazda onlara vakit ayıracağız! İnandığımızı öğreneceğiz Öğrendikçe paylaşıp dokunacağız Sadece Allah’a kul olacağız, değil başkasına! Firavun büyücülerinin yılanlarını, Unutma İbrahim’in asasının yediğini! Eğer biz İbrahim’leri yetiştirirsek, Hangi büyü işgal eder içimizi! Nil’in suları sarar ecelle, söner şer ateşi! Allah’ın Rahmeti, nimeti, ihsanı sarar inananı... Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cleopatra...
Ey Cleopatra başımı döndürüyorsun, Ben Yusuf’um rabbimden korkarım! Nefsim perişan oruçla sönüyorsun, Aşkını inkâr edemem zor yollarım… Sezar seni tanıdı Nil kıyılarında, Yasak aşk meyvesini tattı piramit altında, Sakın esme ışınlanıp rüzgârınla aşkınla… Âdem gibi sürgün yaşarım yalnızlık prangalarında! İhtiras ölür düş ölür ben ölürüm, Ey şeytan indir perdeni şer döngüm! Bulandırsan da suyum nerde durur bilir ruhum, Gerçek aşkımı tanır yine Kâbe’me dönerim! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cüzzamlı Değilim…
Cüzzamdan yansıyan içinde şer’i sarar kabuk Deniz kenarında yanar ten cehennem kavruk Yarı açık yarım yaşar yarım söyler abuk sabuk Yaşamak garanti yaz hayali düşer lüks peşine Uyku girmez gözlere karanlık yalnızlıklarda! Cüzzamlı değil böyle düşüncelerim, bulaşıcı Sizden sevgiden başka bir beklentim yok Ne bir bedel nede menfaat umar paylaşımı Taze bahar doğumunda cennet gibi bolluk Üzüm taneleri pekmez tadında yaşar fikirlerimde! Rehberim kâinat efendisi Âdemden beri süren silsilesi Severim her asırda ehli beyti Bir ayağım Mekke’de diğeri Medine’de Formula hızında çölleri aşar iman peykinde! Cüzzamlı gibi sizin sonunuzu değiştiremem Bitecek gurbetimde bir gün fani ömür seferim Kabrimde çürürüm sağımda solumda kefenim İki melek girer koluma düşer sorgu derdine Dünya küçücük kalır ay ufalanır güneşten karanlıklarda! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çalışma Dünyası...
Öğrencilik gibi olmuyor iş hayatı, Dört duvar arasında yaşanır kor sanatı.. Bel ağrısı, Sigara içenlerin verdiği öksürük sancısı, yaz günlerine-tatile özlem bırakıyor karpuz tadında... Her odada dedikodu, bitmeyen rekabet! Gizlilik esas, maske ve oyuncular çok elbet... Akşama kadar torpil peşinde, üretmekse-beceriyse aranmaz hep hile, Makama özlem hep konuşulur dillerde! Para hırsı iyice girmiş muhasebeden önce is alfabesine, Doğal duygular ormana sinmiş, kaldıysa kişilik der sabret! Yalancı tanrılar türemiş, Ne yağlar ne ballar akar karışır amazona... El pençe divan oldun mu birine, Birde kaldıysan ekipte, İşler rolantide, Yurt dışı gezileri cepte... Bir elin yağda bir elin balda misali Yalancı cenneti yaşarlar, Üç günlük negatif yönde! Okuyan olmak aranmıyor, Akıllı insana bakılmıyor, Çalışkan olmaksa dışlanıyor... Ne mutlu Türküm diyene, çöpte gizliden gizliye, Neredesin yahu gelenek denilen değerlerde! Biz küme düştük galiba, yarımız AB'de yarımız bel altında... Bu aşk evliliği çok üzecek gibi bizi gelecekte! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çanakkale Şehitleri...
Çanakkale’de Gelibolu yarımadasından Ege Denizine bakarken Mehmetçiklerin Allah... Allah... Nidaları çınlıyordu kulaklarımda Mehmet Akif’in şiir dizeleri inliyordu iman dolu dudaklarında... Yurduma nasıl küfür girebilirdi her yerde sömürü yaşatırken Her adımda kan her adımda kabir ve şehitler yatarken Yürümeye korkuyordum saygımdan Kokluyordum toprağı belki yansır diye imanından! Şanlı Osmanlı beş parasız kalmışken Asırların otoritesini kaybetmişken Ölmekten korkmayan zengin şuurundan neler öğrendim Fakir Anadolu kınalı kuzularından! Çanakkale değil imanımız geçilmez İslam sancağı sömürüye çiğnetilmez Ölürdüm yine ölürdüm Allah aşkından Kainat efendisinin askeri asla yenilmez Esen rüzgar sanki şehidin okşayışı Dalgalanırken deniz yükseldi narası Ormanın kokusu anne şefkatiyle sarsıldı Gözümden akan yaşlar amazonlar taşırdı Uyan der gibiydi para için satma vatanı Sizinle savaşırız görmese de bizi gözleriniz! Elimiz kolumuz bağlandı Filistin’de, Lübnan’da İsrail Irakta hak dağıtmak için gelmiş Asker sanki kasap katil Sancağı tutacak güç yok baksana şehitler ayaklanmış! Medine’den gelen nur alemi Hak’ın adaletliyle aydınlatmış Korku sinmiş küfre Ebu Cehiller Bedirlerde paylanmış Dudaktan kalbe inen iman yaşanırken! Allah dilerse Ne yapabilir küfür dirense Bu sınav cennet kokusu derdinde Şehitlerin şuuruna sarılsın kefenlerimiz... Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çarşambalar Yıkıldım…
Çarşambalar yıkıldım, Hastalandım… Annemin ölüm haberini aldım, İlk acil servisi o gün yaşadım! Çarşambalar deprem, Aynı filmi her hafta seyrederim! Elimde değil tedirginliğim, Geçti ömrüm dallara bağlanmış, Dilek mendillerim… Hayallerim rüyalarımda yaşamış! Ne zaman geçti bu ömür? Yaşadıklarım neredeler, çarşambalar mı tek bildiğim… Islak mendil ağırlığınca yaş, Düştü serildi çürüdü toprağım! Dövünen şaşkın ben miyim ağır trenleri seyreden, Çarpılmış gibi kıvılcımlar yıldırım sarmış… Yaşama telaşı, Kaybettiklerimin keşkeleri, Yalnızlık şarkısı, An ayarım sarsılmış! Çarşambalar yıkıldım, Hastalandım… Annemin ölüm haberini aldım, İlk acil servisi o gün yaşadım! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çelişsede...
Ruh ve beden ilişkisinde, Ticari çıkarlar yerine, Karşılık beklemeden vermeyi istesek ne kaybederiz? İnsan hedefini iyi seçerse, İyi niyetle ve sabırla beklerse, Oynarsa hayat maçını seyircisiz, Sahadan çıkınca kavuşur beklentilerine... Hep şikâyet dillerde bu yüzden dertlerimizden! Gecekondu gibi bir gecede yaptığımız hesaplardan! Gelsinde şu an gelsin kuralsızlığıyla, Yaşarız yarını düşünmeden... hani hasta olduk mu,? Azıcık üzülüp solduk mu,? Dört duvarlar hapishaneye benzer hepten... Medet ararız biraz sonra ki anlardan, Karanlık gibi gözüken kapının arkasından, Küçücük bir ışık süzüldü mü? Müjdeli bir haber almış gibi neşeyle gevşeriz birden! Dün hastanedeydim, Ne çok hasta vardı, bozuldu fena moralim, Şükrettim halime! Ya çaresiz kalsaydım sinseydi acı içime? Sinseydim yatağımın bir köşesine, Ya canım çekmeseydi bir şey, kahrolurdum! Dökülüyordu neyse ki harfler kalemimden, Duygularımın güneşli gök mavisi sahanından, Sevişiyordum binlerce gönül dostuyla hemen... Miğfer giymiş, virüsün delemeyeceği aşk serumuyla Adrenalin tüketiyordum yaşadıklarımdan! Hangi elmas ya da altın bu hazzı verebilir ki, Ya da köşkler, zengin araziler, hizmette kusursuz hizmetçiler... Doğum kadar ölmeye sevinmeli, Eğer insan ölemiyorsa, söndüremez yangınını tulumbacılar! Çelişsede hoş yaşam acının rehberi, Yendikçe, çektikçe, sızar ruha olgun meyveleri! İnsan boşuna aramasın bu dünyada cenneti... Aslında, cehennemden kurtulmak yaşatır heyecanları! Acının içinde doğar çocuk, Doğar bahar! Gök gürler, şimşek çakar... Korku saldıktan sonra rahmet yağar! Sevinmek paylaşmaktır, Sevilmek aklanmaktır, Çelişsede acı veren virüsün insanla bağlantısı Bedenin ruha son mesajıdır! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çile…
Eğer gönüller hamsa, Eğer olgunluk ağacına çıkmazsa, Eğer ilim yaşama taşınmazsa, Sözler faydasız, orta yol düşmanıdır... Yiğitlik ölmek değildir, Yaşarken örnek olmaktır... İnanmak yolu elbette dikenli, Bu yolda çileler var bilmeli değerini! Toprağa alışmış ayak yer kafayı uçakta, Bunun içinde bir süre dolaşır boşlukta! Nedenler ve niçinler cevaplanmazsa, Ruhen delirir, dervişin imanından kime var fayda... Her yiğidin fıtratı mayası başka, Ölçü olmaz yaşamak başkasını kıyasta, Kimi zaman Veysel Karani gibi çobanlıkta, Kimi zaman Abdulkadir Geylani gibi ilim yolunda, Düşülür sabır ocağına erenler sofrasında… Mevleviler döner, döner aşkla dünya koynunda, Işığı yayılır güneşiyle ısıtır doya, doya! Ne düşman arar, Ne ispat yapar, Nede zindanda aklanır! Allah dostlarıdır bunlar... Aklımız ermez hangi âlemde yaşarlar! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|