![]() |
|
|
#41 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kimim Ben
Kimim ben, Yıllardır bu soruyu soruyorum kendime Yaş,ölümün üçte biri kadar. İçim kan ağlıyor Kimim ben, İki farklı ruhun yönettiği Bir hücre bu beden, Hangisi gerçek, hangisi yalan Yahut da hangisi doğru, Hangisi yanlış ayırt edilememiş Bu zamana kadar Bundan sonrada ayırt edilebilir mi? Bilmiyorum aslında. Hani sekiz rakamını Dikey olarak bölersiniz ya Ortaya iki ayrı şekil çıkar. Biri üç rakamına benzer Diğeri ise onun tam tersi. Diyorum ki birinden birini Tutup atayım, Ama hangisini işe yarayacağını Bilmiyorum işte. Bu yüzden ikisini de kullanıp Anlam ifade eden bir şeyler Çıkarmaya çalışıyorum kendime. Tek korkum ise rotamdan sapıp Sekiz rakamını dikine değil de Yanlamasını bölmek. Bu sonuç daha kötü. Çünkü; Ortaya çıkan iki şekilde sıfır, Yani boşa bir ömür. Benim durumum buna benziyor işte. Bu iki ayrı ruh beni öldürecek Biri günah keçisi, Diğeri iyilik meleği. Bu yüzdendir kendime kızışım, Bu yüzdendir odama çekilip ağlayışım, Çaresiz kalışım. Hani diyorum ki; Sigaramı içtiğim,şiirlerimi yazdığım Pencere kenarından kendimi atsam Parçalanarak ayrılır mı? Bu iki ruh birbirinden o zaman. Yok yok bu kadar kolay, Bu kadar basit olmamalı her şey. Savaşmalıyım sanırım Kaybetsem de kazansam da. Bu kelimelerin bile bana Hangi ruhun yazdırdığını bilemiyorum aslında Tuhaf değil mi? Bu yüzden soruyorum, kimim ben? Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Korkak Tenimde Yaşıyorum
İstiyorum, söyleyemiyorum. Düşünüyorum ama ürperiyorum. Şimdi korkak tenimde yaşıyorum, Seni geri döndürememenin Soğukluğunu. Büyük bir beyin fırtınası yaşıyorum. Seni düşünüp, düşünmemek arasında Gelip gidiyorum. Nereye sığdırabilirsin, Ne kadar yaşatabilirsin Bu aşkı diyenleri hatırlıyorum. Unut unut söylenenleri diyorum. İstiyorum, yapamıyorum. Düşünüyorum ama ürperiyorum. Şimdi korkak tenimde yaşıyorum, Seni geri döndürememenin Soğukluğunu. Unut unut söylenenleri diyorum. Dans ettir; Yalnızlığınla ve yarısından fazlasının Gidende kalmış olan yüreğini. Bardaj kurup oturuyorum. Karanlıkların tadını acı acı alıyorum. İrtiva kaybetmeye başlıyorum Yokluğunda. Düşündüklerimin geride kaldığını biliyorum. Ama kabullenemiyorum Bugünün getirdiklerini. Geri dön demek İstiyorum, söyleyemiyorum. Düşünüyorum ama ürperiyorum. Şimdi korkak tenimde yaşıyorum, Seni geri döndürememenin Soğukluğunu. Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Liman
Okyanusun ortasında ki Bir sandal gibiydim. Esmiyordu buralarda lodos, Çarşaf gibiydi sular. Taki hayat senin varlığını Bana ispatlayıncaya kadar. Sığınacak bir liman Arıyordum o zamanlar. Estin, dalgalandın buralarda. Limanımsın artık. Kıyıdan seyrediyorum yakamozu, Anlam taşıyor benim için. Yani ay gibi, Uzanamasam da varolduğunu görmek Ve karanlık hislerime Işık olman yetiyor bana. Benim olman değil, Senin var olman yetiyor bana. Aşkımı diri kılıyorum bu şekilde. Limanımsın artık. Yüreğimden demir attım Okyanusun derinliklerine. Limanımsın artık. Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mabedim
Ülkemin toprağı olan her şehir benim memleketim O yüzden bir başka benim olan toprağa göçedeceğim Gittiğim heryerde rüzgar olup eseceğim Yükselip şanlı bayrağımı öpeceğim Bastığım yer benim.Bilirim Besmele çekip öyle yürüyeyim Şu gönül yarama toprağını bassam Kim bilir belki şehit olup yükseleceğim Sözüm olsun kanımın her damlası bu toprağa Vasiyetim var şehit olduğumda Islatın mezarımı denizinin suyuyla Ruhum bir olsun tüm parçasıyla İşin kudretini inançta bildik Toprağın suyu helal kanda dedik Ne göktekine şükretmeyi ihmal ettik Ne de yitirdiklerimizi anmayı eksik ettik İmsak vakti Süleymaniye'de Ezan sesleri toprağa ekildiğinde Doğrulup varırım kıbleye Dua ederim bu nimete ve Muhammed'e Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mezara Gömdüm
Gözlerimde esen fırtınaya dalsan Sözlerime sahip çıksan Sevgime inansan Beraber şu kara toprağa uzansak İki değil bir mezara yatsak Ama görmedin bende ki gerçeği Sarıp sarmalamadın ki titrek yüreğimi Bak şimdi Taş, toprak ve ben Artık birçok mezarda ben yatmaktayım Yokluğunda her gün öldüm Her günümü bir mezara gömdüm Musalla gittiğin gün karşıma dikilir Toprak ıslak ıslak bedenime ilişir Fatiha ruhumla didişir Cennet ateşlenir Ne zaman bir sela yol verilsin Ne zaman bir kabre toprak serilsin Bil ki o yolcu benim Yokluğunda her gün öldüm Her günümü bir mezara gömdüm Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Narinim
Neslim sana hasret, zor bu vuslat *******i. Ağlamak, ıslatmak gerek kelimeleri. Resimler, şiirler anlatır ancak bu hisleri. İncilmektir bu hislerin meyveleri. Neyleyim bu sensiz benliğimi. İnşaa etmek ister bu aşk-ı ilahi benliğini. Mecnun gönlümün hükümdarıdır varlığının izleri. Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Güzel İstanbul Be
Üsküdar’da sabah olsa, İçime bir mutluluk dolar aniden. Dün yine seni seyrettim Çamlıca tepesinden. Dalıp gittim öylesine, Gün batımı ile birlikte. NE GÜZEL İSTANBUL BE Her semtin, her mahallenin ve Her sokağının anıları var İnsanların yüreğinde. Bambaşka anıları seninle birlikte. Demleniyor yüreğim bu şehirle. Özlemişim Pierre Loti’de Karşılıklı çay içmeyi seninle. NE GÜZEL İSTANBUL BE Bir cevhersin bu memleketin kalbinde Asya ile Avrupa’yı birleştirdin yüreğinde Yedi düveli ağırlamışsın bedeninde. NE GÜZEL İSTANBUL BE Sandal sefası başka oluyor seninle, O güzelim boğazınla birlikte. Bu güzelliğin anlayabilene. NE GÜZEL İSTANBUL BE Aşıkların, aşkların yuvasıdır Bu güzelim şehrimin her yeri de. Kız Kulesi, Pierre Loti, Çamlıca tepesi ve Boğazın bunu simgelemekte. Varlığın birçok şaiire ilham vermekte. NE GÜZEL İSTANBUL BE Ne zaman ayrılsam senden Yanıp tutuşurum hasretinden Özlerim ta derinden. NE GÜZEL İSTANBUL BE Yokluğun bedenimde Yaşanılası benliğinde. NE GÜZEL İSTANBUL BE Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefs-i Sevda
Gece yazarım koymasın diye dosta Gündüz zikrederim olmasın kurda sofra Aşkı görüp saklanıp sığınsam da Bir doğuya, bir batıya Bakar dururum Şükrederim yaradana Bugün varım bak bana Anlat şu nefs-i sevdana Yarında var ama Bugün oluyor her bakışma Mehtap ve şafak o olsa da Sen gibi içime aksa da Sen olmayınca orada Ab-ı hayat da anlamsızca Keşke canım can olsa Canan’ın can’ı olsa Varlığa şirk koşsa da Ve tam orada Cebr-i belayı görüp kavrulsa da Yinede tövbe demem bu sevdaya Keşke canım can olsa Canan’ın can’ı olsa |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neredesin Diye sorma yar
Kaç kere seni andım Kaç kere yastığım ıslandı yar Her seferinde kendime yandım Her damlada gözlerini andım yar Şimdi neredesin diye sorma yar Kendimden uzak sana yakınlardayım Bir garip hovarda gönlüm Bilinmez diyarlarda ömrüm Söndüm bir sende söndüm yar Semazenler gibi döndüm Durdum aşka vurdum Öldüm kefensiz gömüldüm yar Şimdi neredesin diye sorma yar Kendimden uzak sana yakınlardayım Ah yar Sensiz ama Sende olanım yar Bak şimdi yanlız Zamanlarda katıksız Bak be vefasız Ben yalansız İşte öyle sevdim yar Şimdi neredesin diye sorma yar Kendimden uzak sana yakınlardayım Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özgür müsün? Şimdi.
Terkedişinle beni zindanlara mı? attığını sanıyorsun. Sen gidince ben hapsolur muyum? sanıyorsun Özgürlüğünü kalbime kilitledim diye mi? düşünüyorsun Ben zaten özgürüm. Farketmez dört duvar arasında olmak Ya da ellerim kelepçeli kalmak Her ne kadar bilinmez sevdalara kafa atıp Ellerimi üfleyerek ısıtmaya çalışsamda *******i, Diyorum ki ben özgürüm sevdiğim için Ya sen, özgür müsün? beni bırakıp gittiğin için Yalan sevgini bana sunup, Benden gerçek sevgi gördüğün için Alnına kondurduğum,busenin izini, Densizler dudağından öperek mi? Sildi. Söylesene bu seni özgür kıldı mı? Seni sevdim,herşeyimdin. Eline kına yakaçaktım,namusumdun. Alnını öptüm,şerefimdin. Ya şimdi; Hangi ********lere heba ettin kendini. Kimler eline kına yerine, Kan ve kan göz yaşı bıraktı. Kimler salyalarıyla Dudağından öpttü. Seviyorum değipte yüzünü kızarttı. Söylesene şimdi özgür müsün? Bunları yaşadığın için. Sanma ki yokluğundan yanıyorum,ağlıyorum Sanma ki geri dönmeni istiyorum Sanma ki ben bir mahkumum Ben Özgürüm. İtiraf ediyorum Ben seni değil Sevebilmeyi sevdim Sevgiyi Sevdim. Ben özgürüm artık,beni sevmediğin için. Ya sen özgür müsün? Ali Baydere |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|