![]() |
|
|
#41 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bakara 74
Sonra katılaştı kalpleriniz Bundan sonra o kalpler taş gibidir Ve sertlikte daha şiddetlidir. Muhakkak taşlardan vardır öyleleri ki; Çıkar ondan ırmaklar, Ve yine muhakkak taşlardan Vardır öyleleri ki; Yarılır, çıkar ondan su, Ve yine taşlardan vardır öyleleri ki; Düşer, dökülür, yuvarlanır, Allah'ın(c.c) korkusundan. Allah Teala(c.c) olmadı habersiz yaptıklarınızdan. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bana Onu Bağla
Bana onu bağla kızım, o kim be tekrar hiddetle; ''-Bana onu bağla'' -Kimi? Dedim. ''-Hala soruyor. Dedim ya.'' ''Bana onu bağla.'' Eyvah! ! ! ! ! Bu adam gitti mi? Yoksa ben mi gittim dedim. Ve tekrar azarı yedim. ''-Bana onu bağla kızım hadi.'' -O kim be? İsmi yok mu? Demek geldi içimden, diyemedim. İki dakika geçti, ''-Bana onu bağla.'' Diye tekrar söyledi. Haydi eyvallah. -Bu iş buraya kadarmış. Dedim ve kapıyı çektim, gittim. Artık bilmiyorum... Onu; Ona kim bağladı? |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Banka Kartı
Ya Allah'ın ipine sarılacaksınız, Ya banka kartına asılacaksınız, Ya kurtuluşa erecek, Ya da kendinizi asacaksınız. Gazanız mübarek olsun Birinci tercihiniz için duacıyız. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bankacılık Trajedisi
Para alıp, para satanlar ağlıyor, Kazanamıyoruz diye dert yanıyor, Bir yandan da göz göre göre Yüklü kârlar açıklanıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Buna güler, sağcısı, solcusu, Bankacılar toplumun en büyük sorusu Avukatlar onların savunucusu Para çok en iyi avukat gelsin, Bankalar onlara para versin. Halk devamlı şu şarkıyı söylesin; Zalimin zulmü varsa, Sevenin Allah'ı var. Sözleşmelerin arkasındaki karınca yazıları Akla zarar. Bu sözleşmeler sizi her yönden bağlar. En iyisi Allah'ın kitabına sığınmak, Bunların kitaplarını çöpe atmak. Yatağınızda rahat rahat uyumak. Tercih size kalmış, görevimiz uyarmak, Bildiklerimizi şiirle halka duyurmak Kanayan yaraya bir merhem olmak. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Banliyö
Aylardan şubat, mevsim kış İnsanlar miğferlerini kuşanmış Bindiğim tren tıkış tıkış Yaşlıca yapılı bir adam içerde bayılmış Pencere açıldı, kolonyalı mendil bulundu, Derken son durak tren durdu Vapura yetişmek için insanlar koşuştu Sarı lacivert şemsiyeli bir bey makiniste seslendi, Vagonda hasta bir adam uzanmış yatıyor dedi. İnsanlar işine koşuyordu hayat bu, İşe geç kalmak çalışanın en büyük sorunu. Vapura en son şemsiyeli bey bindi, Hasta adam vapur iskelesine getirildi. Vapur kalktı, Karaköy seferi başladı, Hayat devam etti, insanlar yavaşladı Esnafta bıkkınlık var, patronlar işinden bezdi, İşe başlama saatlerini on yaptılar, Eskiden yedibuçukta açılırdı han içinde dükkanlar, Neşeyle yapılırdı beraber kahvaltılar. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Banyo Keyfi Ya Da Sıcak Duş
Sağ elinin baş parmağı (bombaya dokunan parmak) Kırmızı kor olmuş parlıyor, Cehennemin en son katında; Yahudi askerler yanıyor. Gayya kuyusunda Gözler mor patlıcan Fırıl fırıl dönüyor, Burunlarından ateşler fışkırıyor. Kızıl Okyanus'da kulaç atıyor, Leş et kokusu ortalıkta. Sesler mi? '-Onu hiç sorma...' Yahudi askerler cayır cayır yanıyor, Gayya kuyusunda, Sağ elinin işaret parmağı (Tetiğe dokunan parmak) Kırmızı kor olmuş parlıyor, Kavuniçi kulaklarından Piton yılanları fırlıyor. Çığlıkların vakumlandığı derin kuyulardan Boğuk sesler; Anlamsız sözler Çığlıklar yayılıyor Onların kalpleri ağlıyor. Ciğerleri yok, Dilleri suskun ve alev alev. Ruhları ağlıyor Gözler mosmor, Göz bebekleri misket misket. Durmadan patlıyor. Gayya kuyusunda İsrail askerleri Yanmak ne kelime; Kömürleşip, tekrar ateşle yıkanıyor. Ağaçların, kayaların, taşların Dile gelip, '-Arkamda yahudi asker saklanıyor' Dediği günler sanırım geliyor... On yaşında müslüman bir erkek çocuk Onsekiz yaşında delikanlı olmuş, Cennetin en güzel bahçesinde kuran okuyor. Global uyum tecelli etmiş, Taşlar yerine oturuyor, Muhteşem bir manzara Allahu Ekber Zaman; Her zaman işini biliyor. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başbakanımızın Bakanı
Tasavvuf sahibi, İmam hatip mezunu Tesettürlü hanımı ve kız çocukları (yurt dışında okudu) Başbakanımızın bakanı (Hanımı tesettürlü) Ziraat bankamızın faiz gelirleri arttı dedi Hem de devlet tahvilinden değil, Vatandaştan alınan faiz gelirinden Olduğunu söyledi. Benim gücüme gitti Benim senin oylarıyla onlar buraya geldi Elhamdülillah, Allaha şükür falan diyemedi Diyemez çünkü Allah faizi Müslüman’a Yasakladı, haram etti. Çok kişi tanıyorum tarlasını sattı, Bankaya gübre faizi, traktörün faizini ödedi Devletin gelirine haram karıştı Karışıyor, karışacak Bakanımız diğer özel bankalara Bunu örnek gösterdi Onlar kolalı beyaz gömlekleri, Sinekkaydı tıraşları ve Çeşit çeşit kravatları ile kime örnekti Yabancı dili ana dili gibi söktüler İçkili sofralarda güldüler, eğlendiler Otel otel toplantılar gezdiler İçleri kan ağladı biliyorum Ama çaresizlik kader utansın İktidar kim? Ne? Ki o bunları yasaklasın İktidar sensin Türbanı hani çözecektin? '-Biz türbanı çözeceğiz demedik! ' derseniz; Buna gülerim, Yetim malını yiyenler iflah olmasın Garip gurabayı ezenler Baş köşede yerini alamasın Kafiri münafığa vurdursun Allah Bizi aradan çıkartsın Bizi Kuran’ın şerefine layık Bir toplum yapsın. En önemli duamız ve tercihimiz Sahtekarlar tükenmez de Hiç olmazsa azalsın. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başka Yok
Sevda uçsuz bucaksız, Gölgeler uzun. Gelirim diyorsun, Nerdesin, gelmiyorsun. Aynalardan gözlüyorum yolunu Bekliyorum oralardan çıkıvermeni, Ruhumu şenlendirmeni. Unuttuğum anlar oluyor, Aynalara rastladığımda Hatırlıyorum gene seni. Hatırlarmısın bilmemki beni, Boyum uzuyor, Yüzüm değişiyor, Elbiselerim iyi gelmiyor. Aynalar donuk, seni çıkartmıyor içinden Ben, benimle beraberim Sen yoksun. Sana seslendiğim sözü kimseye diyemiyorum Başka yok. Keder çok, ızdırap çok. Aynalara bakıyorum sen yoksun, Hayallerim aynalarda buluşuyor, Seninle bir an dolaşıyor. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başkan Öldü
Bu gün Ege’nin demokratik kentinde çok önemli bir gösteri vardı; Yarım ay şeklindeki amfi tiyatroda. Yaralı başkanı çıkarttı iki asker ortaya. Daha sonra Porenox çıktı atıyla. Kılıcını çekti, Tahtta Knidos kralı, kraliçe ve kralın adamları, seyrettiler aldatmacayı; Demeter uzaktan seyretti müsabakayı. Porenox başkanı yordu, yordu, son darbeyi indiriyordu, kral elini kaldırdı, dur dedi. Onu kılıçsız öldürmesini emretti. Kırmızı ikindi güneşi Kos adasında tahtına oturdu, dakikalar durdu, son darbeyi Porenox vurdu. Sinsice planlanan oldu, Başkan öldü. Porenox beyaz atı ile yarım daire şeklindeki amfi tiyatroda, kırmızı güneş Kos’ta, kral arkasında. Demokrasinin son zamanları Knidos’da turunu attı, halkı selamladı. Halk onu alkışladı, aldatıldı. Kırmızı ikindi güneşi; Kos Adası’nın arkasına saklandı, hava karardı. Halk uğultu ile evlerine gitti. Terinos evinin yolunu tuttu, kilisenin çanları sabaha kadar çaldı durdu. Sabah sahilde martılar vardı, bir de Terinos. Elinde bir torba, kendi aç olsa da onları doyurdu. Bir denize, bir de arkasındaki Afrodit heykeline baktı durdu. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bekletme Gel
Yalnızım bu akşam, Seni aklımda kurdum, Sakız sardunyalarımı suladım, Beynimin taş pikabına, Bir plak koydum. Serin yaz gecesinden yudum yudum içtim, Doyamadım. Seni özledim. Hep böyle yalnız kaldığım *******de Beyaz kağıtlara Kalemimle şiir söyledim, Gel, bekletme emi... Gel, bekletme. Beni beyaz kağıtlara bırakıp gitme. Taş plaktan bana şarkı dinletme. Sevmiyorsan beni; Ne olur belli etme. Usulca gir kalp odama, Kapısını arkadan yavaşça kilitle. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|