![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerim Açık
Nasıl tatlı nağmeler mırıldanır akan mürekkep Kurumuş yatakların ağıtını dinlerken hayattan Hangi kıyısında kırıldı kanatları bilmem Göçmen kuşlar bile düşüyor Tutunduğu ilk dalında Yazgısından Altının ons ederini ne kadar artırır Bir çocuğun yanık saçları Hele siyahsa Derinse Gizse Eldiven gibi çekip içine Yuttuysa bütün utancını Gözleri, yükseltir mi Petrolün varil fiyatını Bir avuç toprak var cebimde Nemsiz ve cansız Gittiğim her yer biraz da benim Geldiğim yeri ise kimse sorgulamıyor Nicedir onlardan biri değilim Bakın soğukkanlı gözlerine Sahipsiz ve ağıtsız bir cenazeyim Ne sunabilirdin ki umuduma Açlığını yatıştıracak Yağmalarla yüklü sofrandan Sende kalan ne Öylesine uzaksın dünden ve yarından Yine de sahibin var Ağıtın Tanrın var utanmadan Gözlerim açık Açık gözlerim Örtün dünyayı görmeyim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hesapsız
sevdim seni sözcüklere yüklemeden acıları kaçmadan korkmadan yokluğundan aşk senden gelendi ve seninle giden ben seni hesapsız sevdim kayıplarımı, kazançlarımdan çıkarmadan |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hikaye-i Cenk
Bir köpekten bir köpeğe geldi ölüm fermanı Bir insanın bir insana yetmez oldu dermanı Bir de kulu Allah'tan çalınca mollaların fetvası Hikaye-i cenk oldu yalan dolan içinde Çocuk ölür ana kalır dinmez feryadı Sokaklarda bedava oyuncak misket bombası Meleği omuzdan düşürür nefret humması Gerçeği düş yapar korku hayat içinde Yıkamadan astılar kirli çamaşırları Ulu orta göze mil idam sehpaları Aba altından sopayla uçan kuşları Vurdular kanadından otuz beş can var içinde Sesin çıkmaz, dersin oyun var oyun içinde Çatarlar inançları yakmak için bir kazan içinde Tutuşturmak kolaydır alttan, har vardır intikam içinde İnsanı insana takarak döner çarkları, dişleri kan içinde Bir dosttan bin dosta gitsin gönül sancısı Uymayın şeytana günahtır tek kaygısı Dünyayı tüketti asırlardır mal kavgası Cenge son vermeli önce kendi içimizde Milyarlarca canız, var ederiz insanı aynı beden içinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün
Dinle Hose Dudaklarımın yanında gizlenen İçine kapanık gülüşlerimi Göçebe acıların ardında bıraktığı İtirazları kırık hüzünlerimi dinle Tırmandığım ters ağaçlarım var Sırtıma dönmüş ayaklarım Kapı önlerinde boşaldım içimden Çarpıldım Hose Cinlere karıştım Gülme Hayatı soruyorlar benden Kaldırım yosmalarının saçlarını tarıyorum Ne yana dönsem politik koloniler Ya tabularımdan, ya inkarlarımdan yakalanıyorum Çatı katlarını seviyorum en çok Üçgen dünyalarda köşelerden bakmayı Gittikçe büyüyen açıları seviyorum Hose Ama zemin katlarda yaşayarak Dikdörtgen şiirler yazıyorum Vasiyetim olsun sana Üçgen bir mezara göm beni Gittikçe daralıyorum Hose Beni iterek genişliyor dünya Gülme Sokakları soruyorlar benden Pankartların kirli açılımlarını yalıyorum Hangi yana dönsem kırbaç yarası Ya acılarımdan, ya zevklerimden kanıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimizdeki Hayvan
Çocuktuk Korkusuzduk Bir o kadar acımasız Kedilerin kuyruğunda tenekeleri Çerçi arabalarında kendimizi koştururduk En büyük şenliğimizdi Sokağımızdan geçen yoğurtçu Çıngırak sesinin peşi sıra Sınırsız köyün yolcusuyduk Oyuna daldık mı Hayvanlar kadar sonrasızdık Hayvanlar kadar tartısız Kör Osman’dı birinin adı Tek gözü şehlamıydı ne Bir tuhaftı bakışı Kör demek için yeterdi bu kadarı Diğeri çipil Hamdi Sarıydı bütün tüyleri Teni çabuk kızardığından Sevmezdi hiç güneşi Bu en ucuz eğlenceydi Kahkahalar çınlardı mahallede Osman’la Hamdi sokakta görününce Eğlence bulduk mu Hayvanlar gibi düşüncesizdik Hayvanlar gibi ilkesiz Gerçek kızın adı Gülseren’di Benden fena halde güzeldi Sümüklünün tekiydi yani Saçlarını her gün annesi örerdi Ben pantolona esirken O, utanmadan etekle gezerdi Herkese gösterirdi bacaklarını Ne ayıp şeydi yarabbi Benim için en önemli kriterdi Bu kız çok edepsizdi Şartlandık mı Hayvanlar kadar aptaldık Hayvanlar kadar öncesiz Esat en yakışıklısıydı oğlanların İlgi odağıydı bütün kızların O Gülseren’e yanaşırdı Ben seyircisiydim olanların Nuri ve Hasan haşarı Cinliğe çalışırdı akılları Çocuklara çelme taksınlar yeter Hiç de umarsamazlardı Analarından yedikleri azarı Bir gün plan yaptılar Körle çipili dereye atacaklar Yardımımı istediler Gülseren de düşecekse olur dedim Mırın kırın edip kabul ettiler Plan tuttu, üç çocuk dereye uçtu Yalnız Gülseren yüzme bilmiyordu Esat’ın yardımıyla son anda kurtuldu Altı ay çıkamadı yataktan Kırık kolundan iki defa ameliyat oldu Neyin inkamı alındı bilmem Bu hikayenin hangimize ait olduğunu Kahramanların şimdilerde kim olduğunu Kimlerin hala aynı güdülerle yaşadığını da bilmem Bildiğim tek şey kolay insan olunmadığı Bazılarının bu şansı Ne yazık, hiç yakalayamadığı Çocuktuk İçimizdeki hayvandan Deneyleyerek ulaşıyorduk Olacağımız insana Ya da hayvan gidiyorduk Kundağımızdan toprağa |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki İnsan Arasında
Bir insanın diğerine katlanabilme kaabiliyetiyse evlilik İlk heyecanların ardından Alışmak başladığında iki insan arasında Kim önce alıştıysa Onda kalır galibiyet... Bir insanın diğerini anlayabilme kaabiliyetiyse birliktelik İlk tanımaların ardından Susmak başladığında iki insan arasında Kim önce sustuysa Onda kalır masumiyet... Bir insanın diğeriyle bütünleşebilme kaabiliyetiyse aşk İlk çarpışmanın ardından Büyümek başladığında bir olmak adına Kim önce unuttuysa kendini Onda kalır mahkumiyet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsmimin Sen Hali
Yalnızlık denilen ıssız bir adayım söz deryasında Bir dalga senden Bir dalga geceden Bir dalga ki çıldırmış hasretinden Gel canım Öp beni uzanarak geçmişten Ben bir adayım Issızım Çok korkuyorum keşfedilememekten Bul beni koşarak gelecekten Bul ve vur beni ismimin sen halinden İsmimin sen hali canım Durgun sularda kayıtsız şartsız beklerim İsmimin sen hali canım Nilüferin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınlar İçin Özdeyişler
Tarih boyunca yeri şahlara göre belirlenmiş kadın; şahı boş ver artık kendi kaleni koru. Erkekler kolay kadınları sever zor kadınları tercih ederler. Yine de tercih senin. Güzelliğini örtülerle kapatabilirsin ama ateşini asla gizleyemezsin. Yanmayan kumaşın bile hararetten dumanı tüter. ''Nietzsche ye nazire'' Alınmayın lütfen üstünüze Erkeklerin yanına mı gidiyorsun? Öyleyse korkunu evde bırak, kokusunu duyarlarsa saldırabilirler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kafiyenin Zaferi
Yaşadıklarını güzel yazabilenler değildir büyük şairler; Yazdıklarını yaşayabilenlerdir. Cenneti vaat eden her el, önce kendinin peygamberidir yani; Sonrası, kafiyenin zaferi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalemin Simyası
Korkma garibin edebiyatından, yiyeceği en çok kendi baş eti Ne tevekkül vaaz et makamından, ne şehadet et hayatından Duyacağı tek hezeyandır, anlaşılamamanın dehşeti Kimi kitaplardan öğrenir, kimi yaşayarak gerçeği Bilgi insanı fezaya çıkarsa da; fısıldayamaz kulaklara Ayın tenha sokaklardan soğurduğu, acı iniltileri Her sarı metal altın değil, her altın işaret etmez değeri Simyası tutmamış bilgi, gerçek alış verişlerinde Yarı yolda bırakmıştır, benim diyen kaç bilgeyi Hayatı süsleyerek yansıtmak değildir kalemin işi Silahını kolu gibi taşımakla görevli asker misali Acılarını taşıyamayan kalem de yakar teskeresini Mürekkebi yetmese de bütün çirkinlikleri kapatmaya Sayısı denk gelmese de yolu bozuk yapan için kırılmaya Mecburdur yürüdüğü yolu, bitme pahasına sorgulamaya Budur simyası tutmuş kalemin tevekkülü, budur kaderi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|