![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12099
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dönme
Bizim dönme dolaplar Cagdaslik deyip durur Sanma kasti ilim fen Fuhus yap ye ic kudur Tohum almis anasi Disko kokteyl barda Dayim at demis katir Babasin sormuslarda Biliriz katir nesli Dayi belki at olur Fakat sorki babasin Soyu karma kat olur Sapiga hürriyet der Kasdi bilki kendine Soyu picin demisler Akil ermez fendine |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ekonomi
Şu kasaplar bizi sayıp Sürüden koçu seçerse Ayak kalırışmış baş kayıp Öne ak koyun geçerse Başta olunca ak koyun Kasaba doğar bir güneş Öttür kavalı yap oyun Süt ucuz olur et beleş Bir geceliktir pul eder Mezata düşer paramız Akıllımız ak koyun der Sütü az verdi karamız Biri der sanat yok bizde Biri der tembel açımız Neden kasap içimizde Demez ne oldu koçumuz Şu kasaba kem bakanı Yaşatmayın içimizde Sürün mezbahaya kanı Helal olsun koçumuzda İftira at suçlu desin Beyazımız karamıza Hükmü cellatımız versin Bırakmayın aramıza |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Farkımız
Dilenci kılığında Bir gün yuvasına kuşun Yılan girer içeri Anlamaz zavallı kuş Hikmetini bu işin Sizin gibi bir kuştum Açtım yolundu tüyüm Güzel çalımlı hoştum Kol kanadım kırıldı Zulmettiler buruştum Misafire der Buyur İçeriye sıkılgan Bir köşeye kurulur Ev sahibi sanırki Kendi cinsidir yılan Nice zaman aradan Geçince dost olunur Yerli olmuştur yılan rol yapmanın zamanı Bir gün üzgün bulunur Sorar hemen derdini Nedir yaranı saram Üzme kardeş kendini Dost olmuşuz ikimiz Yuvan der olsun yuvam kuşcağız günü gelir Kuluçkaya yatacak İhaneti ne ne bilir Yılan yumurtasını Yumartaya katacak Ve ay geçer yavrular Yumurtadan çıkınca İçlerinde yavru var Kuşunkine benzemez Dikkat edip bakınca Sanır kendi yavrusu Takdir der kuş bu hale Sevinçlidir doğrusu Yılan attı bir adım Fethedilmiştir kale Artar yuvada nufus YavrularıYılanın Ne akıl işler ne us Kuş sandığı yılana Kuş derki akıllanın Hoşgör der kuş yavuncur Farkı zehiri olan Aynı bir cins yavrudur Yuvasına girince Yılan idi bu yılan Sanır kavga yem için Cinsi karakteri bu Kavga edilir niçin Bilmez yılan yanaşma Yuvası bu yeri bu Başka sebeb gösterip Her gün bir kuş zehirler Günü gelir bir tertip Devrim yapar hünkara Yaladı Toprağı der Bir pak dil kuş yuvada Aklı ermez bu işe Dolaşarak ortada Kardeş bilir yılanı Dur demeli gidişe İzah eder yılana Hoşgörü faydasını Lazım bizim vatana Bak çağdaşlık gereği Öyledir el baksana Deyip misal getirir Fakat yılan bulur suç Der kafanı değiştir Kasdedersin yuvaya Çağdaşlık olurmu hiç Olmaz senin gibi kuş Üzerinde tüy niçin Bak kafanın içine Düşünceni okurum Gericilikten geçin Bizim pakdil inanır Kuş sandığı yılana Başka renge boyanır Yolar hemen tüyünü Kapısına dayanır Yılan derki iyide Kanatların ne ola Olmaz kuş dediğnde Ayakları gagası İhtiyaçmı var kola Nesil geçer aradan Kuş yerli kim unutur Yanaşmaydı bu yılan Plan hile desise Kuş soyunu kurutur |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Felek
Aldı gitti felek bende ne varsa Verdiği bir ah ile bir eyvah oldu Nev bahar sanırdım bense alemi Döküldü yaprağın eyvah vah oldu Eser badı seba yeksar olurmuş Yıkıldı yuvam yurdum seyyah oldu Bilinmez hayatın vakti kiymeti Boş yere tükendi ömrüm ah oldu |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Firavun
Ah eder yoldaş neden böyleyiz Bizmi böyleyiz bizde bizmi var Laik çağdaşız hangi izdeyiz Yunandan izmi Türkten izmi var Çerkezin beyi mısırdan kovunca Fravun soyu kaçar yunana Bütün akdeniz sahil boyunca Piçlenir tohum saçar yunana Hamın Yafesin samın ilinde Farkı Yunandan muhtariyet var Gayri meşru doğum hiç birinde Olmaz saf nesepte ariyet var Aday fravun rahiplerinden Yazar çömleğe seçim olurdu Demokrasi mirastır o günden Fahuşdan sanat geçim olurdu Çıplak tanrılar fahişe idi Kısır değildi soyu olacak Bizans milleti böyle türedi Yayıldı sahile bucak bucak O gün atina kuruldu roma Nuh illerine baskın verdiler Akraba idi sapık sodoma Bütün bölgeyi kasıp gerdiler Bizim limanlar yunana yakın Elbet içimizde piçi olacak Bizde yunana biz deme sakın Fahuşa teşvik taçı olacak Türküz der gizli haçını takar Aslı Yunansa yunana benzer Türke benzemek zor gelir bakar Bizi yolumuzda gerici der ezer |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fısıltı
İçimde bir fısıltı tin tin eder Alıp hayalimi uzağa gider Elimi açıp ah edip ağlasam Sus ağlamak sana nafile der Karıştı hayalim çaresiz bugün Bu gördüğün kaçık benim derbeder |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giriş Yerine Söyleşi
İlyas- Hıdır ağabey bizim Menderesi asan çokmu cesur Değilse intikamdan çekinmez mi Çekiniyorsa tedbir almaz mı Tedbiri varsa tahmin edilemez mi Her sene her köyde bir babayiğit doğar İstese bile bunların hangi birine tedbiri olabilir Korkaksa her yerde gözü kulağı olması gerekmezmi Her yerden haber alıyorsa herkesin bir yakını ona çalışıyor olmazmı Hal böyle ise nasıl seçti bunları Seçerken işi teklif ederken hiç hata yapmazmı Yaparsa bir yakınımız anlatmazmı Şöyle casusluk teklif ettiler Vatan için dediler menfaat vaadettiler yutmadım Tehdit bilem ettiler ürkmedim demezmi Diyen çıkmadığına göre teklifte hata yapmıyorlar demektir Böyle firesiz seçimi yapmak için zaruri ilim hangisidir Bir bakışla mı anlıyorlar Yumurtanın cılkını elmanın çürüğünü Belki ölçmesi tartması lazım Dokunması ellemesi tutması çevirmesi lazım Öyle enayi varmıdır ki buna imkân verecek Herkes de enayi değil ya Ağabey susuyorsun Yoksa Eyvah Berber mi Susuyorsun dahası mı var Tellak mı terzimi Susuyorsun eyvah Dişçi mi eyvah hekim mi vay bana Ebe de mi Yandım Ah Istanbullu ebe yakmış bizi de haberimiz olmamış Peki ağabey bir ebe böyle bir çeteye niçin çalışsın Anladım kızıyorsun niçinin erkenine Önce mühim olan nasıllardır diyorsun Ama işi yapmıyorsa nasılı da olmaz değilmi Niçinden maksadım sahiden yapıyormu Yoksa yaptığına ikna olsak niçinini bulamayabiliriz Şimdi baştan alıyorum Para için mi Değil Böyle hiyaneti para için yapacak akreb yoktur bilirim Korkudan mı Kim bilir Ağabey susuyorsun daha beteri ne olabilir Laik maik olduğundan mı Alaka yok Ortodoksmudur Yani yanlış anlama bizim laiklerin hafta sonu tatili külahı çulu yılbaşısı marşlı cenazesi filan hep ortodoks adeti ya ister istemez aklıma geliyor Bu sokak tıkandı Başka noktadan başlayayım Firavunun ebeleri bu işi niye yaparlardı Anladım tamam kızma geri alıyorum düzeltiyorum Firavunun ebeleri bu işi yaparlardı nokta Firavunun ebeleri Mısırı terkedince nerelere göçtüler Karadan mı denizden mi Yelkenle mi kürekle mi Yine tıkandık Başka sokaktan giriyorum Bu gün Mısırda kalmış Firavn kavmi hangi mezhep Şii değil sünni hiç değil Katolik değil protestan değil Ortodoks mu eyvah Bunca dinu mezheb varken niçin onda karar kılmşlar Dur kızma düzeltiyorum Bilemeyiz niçinini Görmüyoruz heriflerin içini Ortodoksdurlar nokta Peki niçin laik görünsünler Yine düzeltiyorum Laik görünürler nokta Ben şimdi ırkçı filan mı oldum Hayır Lakin bana ırkçı diyecekler Gizli ortodoks olduklarını belli edecekler Görünüşte laik olanlar Yoksa ben bunları söyledim diye Çinlinin aklına gelmiyor bana düşmanca sataşmak Hindunun da aklına gelmiyor bana iftira atmak Demek ki it gibi sataşacaklar İtiraf etmiş olacaklar Firavnın torunları olduklarını Ya sataşan çıkmazsa O zaman yanılmışım derim Firavunlar kısır imişler soyları bitmiş derim O sokağa bir daha bakmam Konuyu o yönde daha fazla kurcalamam Adaletli dedim mi ağabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Handa
Ben bu handa garip misafir Gelip geri gitmeye geldim Yürümeyen şu bedenimi Yürü deyip itmeye geldim Geldim giderim geldiğim yer Gün olur çağirir benide Ömrün tükendi gel geri der Bu hana gelen gidenide Ne maldan verilir ne mülkten Kazancın kesbin bu dünyada Denir iki tahta bir top kefen Başada yeter ayağada Gel deyi cağrıldığım yer Bırak diyor mülkü malıda Buraya her cağrılan gider Sultanı beyi hamalıda Ne ileri gider ne geri Ölüm diye saat kurulmuş Denir bu kapıdan gir içeri Ömür biter saat dururmuş 0 Kurdu kabineyi morris süleyman İcraat yok vaad çok yorumda var Unuttuk aradan yirmi yıl zamman Bu kez kabinede cıfıt rumda var Unuttuk yokları bürüdü geri 0 yürüdü geri Nefsim yürürken sakın gurulma Adımın birer birer basta git Şımarma varlığa boşa yorulma Düşün kendini her an yasta git Görürsen bir garib halini sor Kibiri bir kenara asta git 0 yaratmışsın Allahım uzun uzun kısa kısa Yaratmış iyi kötü siyah siyah beyaz beyaz beyazı yaradan siyahı niçin yaratmışsa yaratmış Allahım kiminin rızkı kısalmış az niçin böyledir demişsim demişsinki adalet ya kötünün bu işte rızası varmıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat
hayat kısa nefesmis gelip ardımı kesmiş tükendi günün diyen beni çağran bu sesmiş demek gençlik bir zaman anlık rüzgarmış esmiş başıma ak bulaştı yüzümden yollar aştı yürümez adımlarım diyar diyar dolaştı zaman terse dönmese Ayağa düşen baştı 0 doğdun işte yavrucuk ah bir doğsam diyordun sende bu acı aşı içmeyemi doğdun varmaz geçilmez yolları açmayamı doğdun anadan yardan hayattan geçmeyemi doğdun ve birgün hayattan kaçmayamı doğdun yözyaşını yollara saçmayamı doğdun yalan hayata değer biçmeyemi doğdun kervan gibi konup göçmeyemi doğdun yalan hayattan kesit seçmeyemi doğdun yoksa ektiğini hemen biçmeyemi doğdun yalan hayata hakkikat doğdun |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayber
Aşılmaz bir kale koruyor seni Haybersin galata keşfim zor seni Ne top ne gülleler hayreder sana Kat kat duvarlar ne yol gider sana Altı milyarı nedir sırrı gütmenin Bir düdük aynı yöne gitmenin En bizdeni niçin bekçidir sana En akıllısından en şarlatana Korur seni geçilmez ordular Ve etten kemikten duvar oldular Ya nasıl yıkayım hayber kaleni Ya haybersin desem kim duyar beni Yahudi rum mason çingenelerin İçimizde kalen bilinmez yerin Hayber görünmez bela atar cirit Uyur gezer vatan kurtaran yiğit Kasdeder kim sana bulursun hayber Gider gümbürtüye duyulmaz haber Bin it bulursun şahit bulamam Oyunu bozmaya yiğit bulamam Olmadık suçla iftira atarsın Bir yalana binbir yalan katarsın Galata bilsem seni anlatamam Kısalır ömrü kim anlatırki tam Çamur atar izi kalır suç kalır Hayber diyen ekmeğe muhtaç kalır Sana dil uzatanı bulamazsan Geçer kılınır beynelmilel yasan Başa iner geçilmez gümrüklerin Dar gelir dünya kırmızı bülltenin Bir dokunan bin bela alır başa Söndürür hayatı sızlamak boşa Ya faili meçhule kurban gider Gaza süsüyle felç olur yan gider Susar akrep içgüdülü güçlerin Delilsiz gizli kalır ipuçların Ya asılır alkışa duyan gider Üstüne siyah çelenk koyan gider Uçkuru çözülmedik bir iftira Verirsin balans ayarı muhtıra Sincandan taş atsam surun sarsılır En uyuz it ürür öne atılır Dokunsam cıyak cıyak seslenir Telawiw newyork romadan ses gelir Bizim itleri geçsem sizin ipler Geçit vermez vatan kurtaran tipler Bütün alem muzdarip nerde varsan Filistin afrika asya hindistan Sahil şehir limanlarda burçların Her devlet içinde gizli uçların Tiyatro oynamak tek maharetin Oynatırsın bizi pek az külfetin Benzer düşmanın süt dökmüş kediye Hizmetine bahşedilmiş hediye Yeriyorken hoşgörü dehası var Ayakta uyur musamahası var Kundağa kasdeder benim düşmanım Sefalet içharb kan dolu vatanım Yak fitne ateşi horoz boğuştur Sen geri çekil sevin el oğuştur Adını desem yasak düşmanımın Bahtı bu milletimin vatanımın Boyadın gözü iğrenci şık ettin Akıllarımızı karmaşık ettin Gözün en ücra köşede heryerde Borç takarsın doğmayan bebeğede Ne zormuş meğer milyonu beslemek Mılyar arı gibi çalışsın demek Alemin kazancı kesbi kasası Cebinde fonu bilmem ne borsası Sabahtan müreffeh abad edersin Akşama felceder berbad edersin Hem kan akıdır insaf hem soyarsın Hayber fesadınla heryerde varsın Akrepte zehiri bana yazıklar Maharet zanneden bayraktarım var Alemin tevessül etmediğini İşleyen kavimsin işlediğini Varmı işleyen kavim ey galata Kuşat alemi yayıl her tarafta Bir ucun londra paris atina Otur milletlerin karabahtına Yutarsın her devleti bütçesiyle Hanedanı hanı şehzadesiyle Yetmez iç harble kasdedersin cana Don biçersin hayber ta doğmayana Bilinmedik aşılmadık kalesin Her yerde galata sulu kulesin Ta karaköyden tohumu atarsın Geleceğe yön verir fal bakarın Uzanır soyun ta eski mısıra Eski yunan karaim yanısıra Küfret yetmiş iki millete çıt yok Adın demek suç fişlemeyen it yok Buçuk millet her milletin hayberi Bizim hayber köhne bizanstan beri Limanlardan gelir fuhuş fitnesiyle Her millte milletin kisvesiyle Adın başka olur nufusun başka Kılığa girer renk bulursun başka Bin yıl geçer akrep başkalaşmazsın Hayber nere gitsen fitneye başsın Nerde bir gülistan görsen bozarsın Bozar tahrib eder sahib çıkarsın Her rezalet değişmez fıtratına Uyar hayber tükürsem suratına Akrep gibi yavaşsın sabırlısın Kan içersin dünya ile hırlısın Becerin yok yarımsın karlısın Yılan gibi yer altında sırlısın Edep sanat yok zeka kusurlusun Fesandınla nasıl böyle zorlusun Olduğun yer kan kokar olur bizar Usanırdırır insan canından bezer Bozulacak bütün oyun alemde Bekle maya tuttu pek yakın hemde |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|