![]() |
![]() |
#491 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2558
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doğru mu Canan?
Biriyle görmüşler seni bir yerde Benim bu duyduğum doğru mu Canan Sevdiğim nur yüzlüm meleğim nerde Şeytana uyduğun doğru mu Canan. Bana bu ihanet bu zulüm neden Yaşamak haram mı darbe yemeden Tereddüt etmeden yazık demeden Bu aşka kıydığın doğru mu Canan. Avutma kendini seven çok diye Susmayı deneme cevap yok diye Kuru bir sevgide sevap yok diye Günahla doyduğun doğru mu Canan. Bizim bu sevdamız ölümsüz derken Hiç mi utanmadın bu haltı yerken Helalim olmaya yemin ederken Sözünden caydığın doğru mu Canan. Gün gelir kaderin seni sollar da Adımı anarsın kötü yollarda Kendini attığın başka kollarda Meçhule kaydığın doğru mu Canan. Kokunu överdim gonca güllere Gururla anlattım seni ellere Bir yosma misali bütün dillere Adını yaydığın doğru mu Canan. Ne güzel gülerdin karşımda durup Ne güzel yaşardık bir yuva kurup Seveni kandırıp sırtından vurup Zavallı saydığın doğru mu Canan. Ne olur karşıma çıkma bir daha Dilerim bu gece çıkma sabaha İhanet edip de Yüce Allah’a Bir kula taptığın doğru mu Canan Bana bu yaptığın doğru mu Canan.
![]() |
#492 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doğruları Söyledim
Leyla’nın aşkı, mecnunu düşürdü derde nerde o keremler şirinler nerde acımadı aşk, ne merde, ne de namerde gönül ummanına dalan çıkmadı çekilecek gibi değil ki acım el-alemin yüzünden ağardı saçım nice sevdalara eridi içim uğrumda bir Leyla olan çıkmadı el-alemi dürüst kendimi has sandım yıllarca beyhude adini andım kaç selvi boyluya yar deyip yandım su gönlümü benden çalan çıkmadı her söze aldanma demiştim canan önce ahu feryat ardından aman teşvik buyurup da hayli bir zaman gönül sarayında kalan ç1kmadI onca çeşmeyledin ömrüne doyup her biri burun büktü sevgini duyup gönül seni adam yerine koyup iki tatlı kelam salan çıkmadı gönül hep içinde tuttun su kızı dinmedi dinmezde bu garip sızı sen oldun alemin gönül hIrsIz1 senin kalbini çalan çıkmadı bu sevda naçar olup bitecek demedim mi sana bitti bitecek bu kara kız seni heder edecek gör bak hiçbir sözüm yalan çıkmadı
![]() |
#493 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğu
Yüzlerce, binlerce bit vardı Çarşaflar, giysiler üzerinde, Kimi yayılırdı, koyun sürüsü, Kimiyse yanaşık düzende... İşte Doğu bu. Bit, deprem ve acı. Mutluluk dediğin, bir lavaş ekmek. Bir avuç ateştir, umut dediğin. Gerisi kar, çamur ve tezek. Kara kan akar *******den. Ölüm akar, çaresizlik akar. Yalazlanan ıık, köpek sesleri, Horoz sesleridir, toz gibi kalkar. İşte Doğu bu. Kalmışık, suskunluk ve acı. Gül dediğin orda kır çiçeğidir, Işkındır, çaırdır yemiş dediğin, Ecel şerbetidir yarin elinden İçtiğin içeceğin. İşte Doğu bu. Kesilmiş koyun başı Gibi bakar orda insan gözleri. Sevdalar, sıcaklık, yumuşaklık türkülerde kalmış, bin yıldan beri.
![]() |
#494 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum
(Leyla'nin doğumu için Mecnun'un sonradan söylediği) I. Çiğ düştü göklerden Ve bir bahar günü doğdun sen Güvercinler geçti menekşelerden Ve bir bahar günü doğdun sen Kendi kendine ayna olan nergislerden Leylakların gün doğuşu ürperişinden Zambakların kıyı kıyı bakışından Geldin sen Ve rüzgarlar karları süpürdüğünde Ve insanı çıldırtan kuş sesleri işitildiğinde Birdenbire aydınlandı annenin yüzü Ve bir bahar günü doğdun sen İlkin horozların gözüne göründün Dünyaya haber verdiler ötelerden Baban yeni dönmüştü eve ıraklardan Birden aydınlandı annenin yüzü Ve bir bahar günü doğdun sen Marta bakan biliyordu geleceğini Nisana bakan görüyordu alaca renklerini Kızıl ve yeşil seherini Mayısa bakan buldu seni Ve bir bahar günü doğdun sen Sana Leyla dedim Suna dedim şiirlerde şarkılarda Gerçek adın bir fısıltı gibi kaldı ağızlarda dudaklarda Çatlar yüreğim bir nar gibi o sırrı anar da Avunurum doğumundan gelen muştulu armağanlarla Melekler gökten geldi armağanlarla Ve bir bahar günü doğdun sen Bir bahar günü doğdun sen Baharın ta kendisi oldun sen Şimdi her baharda doğan çocuklarla Sen en aşılmaz boya tenlerinde saçlarında Sen görünür görünmez ufuklarda Karlar erir erir kaçar kaçar da Gökler yağmur biçiminde güler ağlar ağlar da Güneş öğünerek yansır yansır da sularda Gelirsin her baharda Bir diriliş gibi ölü dünyaya Ölüler gölgenden ateş ala ala Ekilip biçilip yankı yapa yapa Yaz sıcaklığından arta arta Birer birer çıktılar gönlümüzün aynasına tarlasına Ki bir bahar günü doğdun sen Güller dönüştüler yatak çarşaflarına Leylaklar yaklaştılar korka korka Nergisler benliğimizin ortasından baka Gelip fon oldular insanın Bir kere daha Sende yeniden yaratılışına Bir bahar hali yaratışına Bir bahar günü doğdun sen Baharın ta kendisi oldun sen II. Sonbahar benim ölümüm kırmızı kırmızı yanışım karaağaçlarda Senin ak doğumunu daha çok ortaya koymak için Toplayıp gelişim güzü bütün sarılarımla loşluklarımla Çürüyen solan evrenin karşı koyuşu Senin baharda doğusunun anısına Ah o ne sıtmadır güneşteki sıtma baharda Her an senin doğumun yaşamaktan gelen Ve güzün güneşte bir kuruyuş bir dağılma Benim ölümümden gelen haykırış ve ağlayışlarla Bir ömür boyu oldum salt ölüm kemiği Parlamak için senin doğumundan gelen fosforlarla Eve girmekte geç kalan çocuklar görecektir *******i Aşk baharının sessiz direnişini yanıp duran ışıklarda Yaz güneşi biriktirdi biriktirdi Sonbahar yapraklarda delirdi Kış derin çizgileriyle devrildi Bahar gül tanklarıyla çiçek çağlayanlarıyla belirdi Ve bir bahar günü doğdun sen
![]() |
#495 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günü
Doğum günün kutlu olsun sevgili çocuk Söylemesi güç olsa da Nice nice yıllara... Büyüyeceksin çocuk "Kocaman" olacaksın amcan kadar Çözeceksin Anlam veremediğin sözlerini amcacığının Küçük olmayı istediğin gün yeğenlerin kadar Ve diyeceksin birilerine: "Doğum günün kutlu olsun sevgili çocuk, Söylemesi güç olsa da, Nice nice yıllara"...
![]() |
#496 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günü
Dağlarımın en nazlı ceylanı Mavilerde yaşayan denizkızı Seninle yaşadığım her an, sanki doğum günüm Yoksuldum; sevdanla zenginleşti fakir gönlüm Kuytularda ağlarken gülüşlerinle şenlendi şu ömrüm. Yoksul mısralarımın en güzel kafiyesi Yüreğimde açan baharlarımın hediyesi Çöllerime akan ab- ı hayattır gözlerin Yarınlarımdaki tek umudumdur gülüşlerin Acılara inat Yaşama sebebimdir o güzel yüreğin. İyi ki doğdun İyi ki varsın...
![]() |
#497 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günü
İyi ki doğdun Bir güneş misali Bir var oldun Bir yok oldun İyi ki doğdun Bir rüzgar misali Bir hissedildin Bir yok oldun İyi ki doğdun Bir yara misali Bir acıttın Bir yok oldun İyi ki doğdun Bir kar misali Bir yağdın doldurdun Bir eridin gittin İyi ki doğdun Bir ateş misali Bir yandın tutuşturdun Bir söndün kül oldun İyi ki doğdun Bir çiçek bir gül misali Bir açtın güzelleştin Bir soldun soldurdun İyi ki doğdun İyi ki arkadaşım oldun İyi ki ... İyi ki sen varsın
![]() |
#498 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günün
Saatim on ikiyi gösterdiğinde, Bir yağmurdur başladı burada. Gecenin gizeminde, Gizemli bir yağmur Gündüzü kasvetli bir hava, Yollar çamur. Saat tekrar on ikiye geliyor, Penceremin perdesini açtım, Pamuk serpilmiş yerlere. Sanki gök doğum gününü kutlamış, Hediyesini sermiş her nesnenin üstüne. Kimi sever yağmuru, Bereket der, Kimide sevmez. Bugün doğum günündü. Yağmurla karşıladı gökler seni. Bulutla kolladı. Karla uğurladı. Sevmezdim hiçbirini. Ama onlar seviyor ya seni, Bende seviyorum gayri. Artık doğdun sen. Saatim sıfırlanmış, Üşümeye başladım. Şiir sebebim, Ne iyi ettin de doğdum. Nice yıllara.
![]() |
#499 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günün Kutlu Olsun
Bekle doğum gününde hediyeni vereceğim işte o gün seni kalbimden sileceğim anlayacaksın o gün ah diyeceksin dönülmez bir yola girdin ya sen dönemeyeceksin dönmeye yüzün olmayacak kahpeliğini cümle alem duyacak beni gördüğün zaman arkamdan baka kalacaksın bir zamanlar ben bu çocuğa sahiptim şimdi değilim diyecek ağlayacaksın sana yemin olsun bu can üstüne yalvaracaksın peşimde köpek gibi yani sokakta yalnız kalmış başı boş it gibi. Oysa sana çok mu çok değer vermiştim her şeyden üstün tutup bir tek seni sevmiştim lahnetler olsun sana kıymet bilmedin ama ben adam gibi adamdın ne olurdu sende adam olsaydın bu cana yar olsaydın ama sende adamlıktan eser yok canın cehenneme artık gözümde zerre kadar değerin yok bunlar sana son sözlerim olsun son bedduam olsun Canın cehenneme doğum günün kutlu olsun.
![]() |
#500 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Gününde
Sen, ey yaşama sevincim! Sabah ruhuma doğan güneşim Sen, ey benliğim, bilincim! Canıma can katan can eşim Baharda kokladığım gonca Gönül bahçemde dört yapraklı yonca Benden öte uzayıp giden yol Dizine uzandığım yorulunca Sen, ekmeğim, suyum, aşım Elimden tutan sıcak el Dudağımda tebessüm, gözümde yaşım Sen, gönlümü çalan güzel! Sen ağzımın tadı tuzu Öpüşünde hayat bulduğum Ömrümün tükenmeyen yazı Sen, varlığında kaybolduğum Yokluğunda kahrolduğum Sen, gül dalında tomurcuk Kah gülen kah ağlayan çocuk Sen, ey batmayan güneşim! Gelişinle hayat bulduğum Yüce sevginle durulduğum Başımda tacım, yüreğimde ibrişim Nice nice yıllara sevgili eşim!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|