![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gül'ce Ben...
yol yol kendimi aradım gül fidanında gülnihal peşinde dolandım durdum gülendam gönlümün gül bahçesinde gülistana yarenlik edip misafir oldum gülfeşan bir bahar sabahı geldi çattı güllerden nihan olarak sordum çaresiz gittim adreslere de geldim kayboldum nasıl olduysa gülgun bir gönül buldum eziyet görmedim mürüvvetten aldım nadide çiçek oldum güldanda açtım güldehanın güller saçan dilinden akıp gülzar oldum gülşen oldum gül* oldum aldım gülü koynuma sevdim kokladım gülüme derban oldum kendimi buldum ……….. (*) Gül üzerine, çoktandır unuttuğumuz bazı sözcüklerle yapılmış bir tür deneme. gülnihal: gül fidanı gülendam: gül endamlı gülistan, gülzar, gülşen: gül bahçesi gülfeşan: gül saçan gülgun: gül renkli güldan: içine gül konan vazo güldehan: ağzı gül gibi olan derban: kapıcı, kapı yeri nihan: gizli.... (07 Ağustos 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gül Ölürse
anlamazdınız hiç üşüdüğümü bilmezdiniz söylemezdim ki kuyuda bekletir kendimi koyusundan bir acı demler sonra akıtırdım nehrimden yaban kalırdınız ruh tedirginliğime bilmezdiniz küskünlüğümü öyle isterdim ben en kanamalı anlarım __gül yüzüm etrafta dolanırken en çok in'imde olduklarımdı 'verene değil emekle sevgi değer bilmeyene zayii' derdi gönül susardım! an gelir şart olurdu acıyla ödeşmek kendine gitmek bir başına dalımda kırılırdı solardı çiçek gözyaşları ne içindi anlamazdınız hiç mahşeri bir dövende çırpınırken gövdem bilmezdiniz siz öyle isterdim ben gül ölürse elbet sinerdi yürek (2 Mayıs 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gül Solarken*
soluyor gül paslanıyor tuval sönüyor resim gökyüzü rengini kaybediyor ansızın yitiriyor anlamını küsüyor dolunay köşe başında çığırtkan bir ölüm cam kırıklarında söndürüyor nefesleri çürüyor yaşam bedeller ödeniyor elbet! kendine ağlayan tarih kadar eskimiş mezarlarda tuvaller giyotinin insafsız sesinde zamanın vahşetine yeniliyorlar nereye gitti resimlerle şiirler hüznü asıyorum dünyaya ademin günahları sergileniyor o an çocuklar mutsuz bir kadın bağırıyor avaz avaz çığlık topluyorum göğümden çarmıha geriyorum sonra tuvali aşina bir utançla yere düşerken ağlıyor kenevir sağalmıyor yaralar açmasa da fidan ayıplarla birlikte döner lanetli devran solarken gül solarken can! (*) Acı yüklü bir “bayram” şiiri…(İstanbul'daki bombalama olayından sonra...) (25 Kasım 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülüm Olur, Balım Olur...
bir aşkımız var bizim eskimez düşler konağında bir de sevdiğimiz çıkmazda durmadan cüzdanını kaybediyor sızlanıyor sonra ben yazıyorum / sen düşünüyorsun konuşmasam susuyorsun aşka susmak bu biliyorum susarak susamak aldırma! eskiciye bıraktım mı hiç hayatı “benim olan benimdir” kuralımı hatırla “aşkın mülkiyeti olur muymuş” deme sakın alfaben methiye ise deliliğe yakışır her şey her şeye üşütür ağlatır aşk bıçağın ucunda bacakları titrek acemi tay olur çulsuz bedeviden beter eder adamı çöllerde susuz koşturur takma sen kafanı günlük dertlere daralıyor zaman “benimsin” diye çağlayan sesimi dinle ben ölmeden önce -bak ne güzel söylüyor kadın: “o senin neyin olur derlerse gözüm olur / yaşım olur diyeceğim” kah ihya eder bu acayip illet güldürür ak düşmemiş gönül telini tersyüz eder ruhunu insanın kah fikirsiz kılar tutuşturur bedenini -sesleniyor kadın yine: “o senin neyin olur derlerse gülüm olur / balım olur diyeceğim” aşkımız var bizim baldan öte yazım kışım güneşim kalbimin inceden 'hay' dediği hay sevdiğim hay hay! ... (*) Nazan Öncel’in “Yan Yana Fotoğraf Çektirelim” adlı son albümünün açılış parçası olan “Hay Hay” şarkısından esinlenilmiştir…. (29 Mayıs 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülüşünü Bana Sakla!
henüz vedalaşmadım yaşamla uçurumda bir dal var düşerken tutunduğum o sensin işte ama ne çok ertelendik biz! ezber edilmiş şarkılarda kaldı mavi günlerimiz insanı nereye götürürse gölge ordayım şimdi içinde kaybolduğumuz an sevdaya elbet bir ad biçeceğiz inan kafanı karıştıracağım öyle karıştıracağım ki şaşıracaksın! ağır bir yüktü taşıdığımız bunca zaman en iyi yaptığı ikinci şey var ya hani insanın 'gülmek' diyorlar adına en çok onu özlemişim bir gün mutlaka aşkım bir gün mutlaka bir sigara molasında birlikte güleceğiz o halde dayan! muzırlığım tuttu görüyorsun yoksa yine mi geldi bahar gülüşünü bana sakla benim olan benimdir sakın unutma! (29 Eylül 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gümüş Eyerli Tay
silinmiş adı belleğimden “gümüş eyerli tay”dı o sık ağaçlı bir koruluktaydık gömerdim başımı yelelerine nabzını dinlerdim rüzgarla yarışırken tutkulu yüreğimse çok genç nasıl da yakışırdık birbirimize nasıl da bilirdi kaç atış uzaklığa gideceğimizi kızmazdı, kaldırırdım ayaklarımı gözlerine korurdu bu deli yüreği tehlikelerden kaçamak yapar, asfalta çıkardık bazen kalplerimiz bayram yerine dönerdi çok şey istemezdi “gümüş eyerli” kesme şekeri severdi şimdi bir hayal kim bilir hangi bulutta dörtnala koşuyor ve hüzünlü gönlüm .....ardı sıra koşturuyor susarak anlaşmayı öğrettik birbirimize o gün bu gün dilli ile konuşmak zor iş dilsiz olurum bazen yetiyor yürek dilim ve sevgi lisanı ve aşk gümüş eyerim olmasa olur gümüş eyerli tayım da gözyaşımda gümüş sevdalar biriktiririm ben… (27 Temmuz 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün Gelir (Veda)
bütün defterler açık bütün şiirler yarım gün gelir tersine akar sular bir omza başını koyar diğerine tövbelerle vebali tarihin yinelendiği yolda lambaya geri dönen cin misali tüm zamanlardan yürür gidersin gölgeler suda kalır yorgun toprak uykuda bulut gökyüzüne emanet tutsaktır boynu kırık şiir bir damla gözyaşında yelken olur kıyılara şahlanır saçını rüzgara verir gidersin anılarda solar can alıcı resimler rengini yitirmiş anka kuşu gülümser düşünür yollarda yapayalnız gün gelir söz vurur vuruşkan ölür buruk bir tarçın esmerliğinde yüzü yere bakar da gülün dalından kopar gidersin her yerde var olup hiçbir yerde olmamaktı yaşamak bütün yollar çıkmaz bütün patikalar gidilesi bir kış sabahında gizliydi 'merhaba' vakitsiz bir bahar akş****** düşer son veda yıl dolar devran döner gün gelir kapıya dikilir ayrılık ülkenin adı yok o haritada acı bir tebessümle dudaklarında oradan da yürür gidersin (4 Nisan 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güneş
rüzgar çanları yağmalardı yüreğimi yalnızdık ışık öncesi yalnız evvelinde sözün kasırganın gözünde yalnız tek başına kanardık sonsuz bekçisi bozkır türküleri ey! taçlanır toyon’um* adak ağaçlarınızda eylemimiz safi dil safi ağıt çaputlarınızda uyanır iç dikenler...her biri bir şimşek çarpar adamı im bırakır gök yakut berraklığında cezbeye tutuluruz kızar suyumuz alnımızda bir mavzer güneş durmaz patlar güneş bilir güneş isyankar acılı bozkır türküleri ey! tarihin tütsülediği yankıda dirilirsiniz secdeye gelir susarız önünüzde koynumuza gömülür med cezirleriniz cürmümüz sonsuza bekçilik bağışlayıcıdır lakin gök mekan beraat’a dönüşür cezalar ister üşüsün kainat... buza kessin yer balagan kapısına astım mı düşleri korkmam en fazla karıncada biter soğuğun hükmü omzumda aşina bir sıcaklık...sevecen billur dokuzlar doğar içimde sırça güneşe sunulur evrenin kutsal ışığı..tutkulu mekanlar büyütür gün... varsıllaşır cümle alem kızıl gelincikler iner mistik nağmeye kızıllığına etimin dudağımda bir damla kan bir damla daha aşkın rahminden şiire akan güneş doğar güneş yine doğar güneşe giderim ben… ………. (*) Toyon: Boy reisi (**) Balagan: Saha’lara (Yakutlar) özgü kütük evi… (19 Ağustos 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güneşin Hükmünde
güneşle güneş olmak bu yüzdendir güneşi sevmem canhıraş bir zılgıtla zembereğin boşanması aniden düşmesi yüzümün sırf zaruretten güneş değince zümrüt yeşili olur yürek _hanedanın yüz akı __yüz karası ___alemin zadeganı insan ey! mührünü tartarak vur yüzüme bin yıldır acılıdır bu yüz çehremde yılların ceremesi yol verme sakın! uğursuz delikte saklı yılan zehrine güneşi boyamaktı niyetleri tarihin tanıklığında vardı hedefe oklar türkümüz kurbana yakılan aykırı ağıt sorma gerisini eğreti ve yalnızdık neydi menekşenin değeri: - morla yeşil kucaklaşması - anlamazdı ölü kent yabanileri girilmezdi gözyaşının içine vakur sesler suskun can çekişirdi masumiyet ihtişamlı ülkelerin konuğu değildik muallak bir yangın avazındaydık biz mahşeri rüzgar ruhuna çarpar adamın! yol kesen fırtınası adı bunun _'konuş' diyor yavru gezegen: ibrişim sesinle haykır süz kalbini şahin gözlerinden insansın çünkü __güneşe borcun var gözlerimi yitirdim Merkür lanet olsun! içine ışık düşmemiş göz parlar mı ki? (11 Mart 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güvercin Yürek
çıtırdar kalbin bazen düşer yere neden yokmuş gibi hani kırılır birden oysa yüreğin de gözleri var bakmayı bilirse üzerine yıkılır gaipten sesler tuzla buz olur evren sen üzülürken güvercin üşürse ot yeşermez o iklimde hayata nasıl tutunsun can dertler bohçasında acı dürülürken ah! güvercin yüreğim ah ne çektiysem senden çektim ben zırhlar olmasa ne yapardık acaba durma vur insana vur vur vur! sakın ama sakın güvercin yüreğe sakın dokunma! ... (19 Mart 2004) Not: Antoloji şairlerinden Esra Balaban’ın bir güvercin şiiri üzerine, “güvercin” düşüncelerine devam… Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|