![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne Zaman Bir Şair Ölse...
Ne zaman bir şair ölse İstanbul’a inceden bir yağmur yağardı Ve eksik kalmış bir devrimin Hüznüyle ıslanırdı kaldırımlar Ve ne zaman İstanbul’a yağmur yağsa Sırılsıklam bir kız çocuğunun ürkek bakışlarını düşünüp Titremeye başlardı şairin elleri... 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne Zaman Yırtılmış Bir Resim Görsem
Ne zaman yırtılmış bir resim görsem Aklımda yanık bir otel odası Son satırı gibi Sona ermekte olan bir hayatın Yada noktası konmamış bir şiir Kül renginde... Her renk sende güzeldir Her kelime sende bulur anlamını Bir ömrün sebebidir Seni anlamak Ve şair olmaktır Anlatmak seni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden Korkuyorsunuz
Neden korkuyorsunuz Aydınlığımızdan Bizim ışıklarımız çok mu parlak geldi size Rahatsız mı etti karanlığa alışmış gözlerinizi Böldü mü *******inizi Kızıl güneşimizin Gökleri delip gelen yedi rengi Neydi bu kadar huzursuz eden sizi Bakışlarımız mı rahatsız etti sizi Neden bu kadar öfkeyle bakıyordunuz Gözlerimizin içine Neden yaktınız bütün kitaplarımızı Toplayıp bir meydanda? Sadece iyinin, doğrunun, Güzel bir dünyanın olduğu kitapları, Küfür mü ediliyordu yoksa size o kitaplarda Neden okutmadınız şiirlerimizi bize Türkümüzü niye söyletmediniz Neden yağmaladınız günlerimizi Neden talan ettiniz yüreklerimizi Aydınlık dedik Karanlığa mahkum ettiniz günlerimizi Hürriyet dedik Esir ettiniz özgürce uçan kuşları bile zindanlarda Seviyoruz dedik Ertelediniz sevdaları ikinci bir emre kadar Gelecek güzel günlerde Yer yok artık boşaltılmış yüreklerinize Bakışlarınız olmayacak artık meydanlarımızda Kimse yakamayacak artık kitaplarımızı Susturamayacaklar türkü diyen dillerimizi Kelepçelemeyecekler artık emekle yücelmiş ellerimizi Parçalayamayacaklar sevgiyle büyüyen yüreğimizi Ve dağlayamayacaklar artık inançlı gözlerimizi... 16 Kasım 2002 23: 53 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden Örttünüz Beyaz Örtüleri Şiirimin Üstüne
Neden örttünüz beyaz örtüleri Şiirimin üstüne, Şimdi ruhsuz beton yığınları arasında ezilmekte bedenim Gel benim heyecanım Sensiz özgürlükten bahsetmek bile zindan bana Daha da çok sancıyor bugün sol yanım Başımda ağrı gibi hala o haksızlıklar Dur düşün yüreğim Sor kendi kendine Böyle yaşamak niye Neden bu kadar dertlenmek Karartmak isteyenlere inat Maviyse hala gökyüzü Ve hala soluk alıyorsak bizi yok etmek isteyenlere inat Daha yenilmedik demektir... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden Sonu Var En Güzel Şeylerin
Neden sonu var en güzel şeylerin Hayat gibi Aşk gibi Ya da İlk bakıştaki o heyecan Şimdi bu sessizlik niye Neden şimdi alışmak acılara Bu kuruyan bu kan lekesi Dünyanın en güzel yarasından akmamış mıydı bir vakit Kızgın dalgaları Paramparça eden kayalıklar gibi (Aslınsa kayalıklardır parçalanan içten içe) Sessiz ve mağrur duruş Ve inadına dönüşü dünyanın Yenilenmek derken Gün be gün yitmek de bizim Sevmek derken Ağrımakta var bir imkansızın uğrunda... Çaresi yok biten akşamın En güzel şeylerinde sonu gelecek hiç istemesende Tükenen sen olma yeter... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nedir Anlamı?
Ne haklılığı ideolojilerin Ne de tartışmaları O kalın gözlüklü adamların Elli beş ekran televizyonlarda Anlamı nedir Bir diyeniniz çıkar mı İt gibi titremenin kar altında Sadece ibret alınan Ve yine de şükredilen o kahrolası yokluk Ne gerekliliği uzaktan kumandalı demokrasinin Ne soyluluğu sonradan olma aristokrasinin Ne kalleşliği yüreğini satılığa çıkaran kapitalizmin Hangisi anlatır insanın bu kadar vahşileşebileceğini insana karşı Açlık üzerine hipotezler kurulabilir mi Fidanken kırılmanın biyoloji kitaplarında yeri var mıdır? Genç iken ölmenin insanlığa getirdikleri var mıdır tarih kitaplarında? Kanı çekiliyor işte gençliğinin Haklı haksız karışıyor birbirine Doğruyla yalan, Ölüm bile aptalca bahaneler buluyor kendine Tarih yazıyor en acı reçetesini daralmış yüreklere Globalleşiyor çıplak ayaklarıyla yağmur içen esmer çocuk Globalleşiyor tütmeyen bacası, Sofrasında ekmeği, soğanı yoksulluğumuzun. İçimiz buz tutmuş Güneş bile ısıtmaz şimdi Ah anlamıyor kimseler bizi Bizi kimseler duymuyor Tüm kahredişiyle akıp gidiyor önümüzden hayat Ah benim bilinci mühürlenmiş gençliğim Ne olur sen terk etme beni... 2004 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nehrim Var Benim
Bir nehrim var benim, Gür akar tüm nehirlerden Taştı mı yıkar zulüm kalelerini Şehirlerim var benim, Gülmeler yasaklanmış Sabahları ertelenmiş İnsanlarım var benim, Aç mı aç Suskun mu suskun Aşık mı aşık Çocuklarım var benim, Gözleri alev alev Yüreklerinde kavgaları Yüzlerinde kocaman bir gülümseme Ve bir yüreğim var benim İçinde ateşler yanan En gür akan nehirlerin bile söndüremediği Benim nehrim Şehirlerim İnsanlarım Çocuklarım Yüreğim var bugün Ben yokum... 24 Ekim 2002 23: 36 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neredesin Ey Yürekli Sevdam
Belki seni Senin sevdiğinden fazla Sevecek biri olduğu zaman Anlamını bulacak o şiir Kimse için daralmıyorsa bugünlerde göğsün Kendin kadar uzaksa sana ölü yıldızlar Ve uzak bir resimse artık gökyüzü sana Kendini ara ayın kızıla kesmiş yüzünde Belki gülümser sana beton yığınları üzerinden Belki çok yakınında Ölümüne aradığın o sevda Belki sönmüş yıldızlar kadar uzaktır sana herşey Yürek tanımını bulur senin aydınlık yüzünde O beden çoktan yaratılmıştır zihninde Fikrime çoktan düştü o kıvılcım Patladı patlayacak Soruyor kendi kendine Neredesin ey yürekli sevdam Nerelerdesin... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neredeydiniz?
Neredeydiniz? Kül olup yağarken Yanan bedenimiz Kış günü kar yerine. Katledilirken çocuk gülümseyişi Yedi yaşında bir kız çocuğunun... Kurşunlanırken meydanlarda Binlerce ve binlerce kez. Camlarımız tuzla buz edilirken Ve yıkılırken kürsülerimiz... Neredeydiniz? Yakılırken türkülerimiz. Karışırken kara toprağa Yazılmamış şiirlerimiz... İstiklal’de bir kapı eşiğinde Açlığından ağlarken alın terimiz Kaldırımların kemirdiği ayakkabılarımız İçerken kana kana sonbahar yağmurlarını... Neredeydiniz? Yok pahasına satılırken Doğmamış çocuklarımızın geleceği Emeğimiz binlerce, onbinlerce Kapı önüne atılırken Yıkılırken evlerimiz başımıza Eriyen kar suları akarken yatağımıza. Ve bütün kapılar kapanırken suratımıza Neredeydiniz? Biz bu dünyada Sadece insan gibi yaşamaya çalışırken... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neresinden Bakarsan Ayrılık
Neresinden bakarsan ayrılık Neresinden bakarsan yol Gitmek de zor kalmak da Her yer gurbet artık bana Gittiğim hiçbir yer sıla Kim özler oysa Kızgın asfaltında demlenen kanın İkindisine bulaşan yasını Evcil didişmelerden uzak Şehrin yeşil kalmış bahçelerinde Balkonu dağlara gülümseyen Uzak evlerin ayazını Neresinden bakarsan ayrılık Neresenden bakarsan yol Gitmek de zor Kalmak da. Her yer gurbet artık bana Hiçbir yer sıla... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|