![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kördüğüm - 3 -
Kimilerin hayatı engebesiz bir yoldur Önüne ne bir tepe, ne de çıkar bir çukur... Öyleleri düz yolda bile pek çok yorulur... Şans da onlara güler...ne dilerse o olur... Kiminin yaşamıysa bir iptir düğüm düğüm... Bir düğüm çözülürse gelir başka bir düğüm... Düğümleri çözmeye tek çözüm olur ölüm... Ölümü beklemekse âcizane bir çözüm... Hayatının yolunda oldum sana bir düğüm Çözmeye uğraşındı, gayretindi gördüğüm... Çaban boşa gidecek bu düğüm tam kördüğüm... Kurtuluşun yok benden...sen toprağım, sen göğüm... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kötümser
Toprağı sevindiren Tanrı'm Toprak et beni de sevindir. Gönlümden bir parça toprağa düştü Anlıyorum acının ne olduğunu İnsan olduğumu anladım ya Unutmam bir daha. Toprağı sevindiren Tanrı'm Toprak et beni de sevindir, Ölüm benim için arzu Emir,senindir... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köy Kahvesi
Dışarda soğuk,içerde sıcak Buzlu cam gibi olmuş camlar. Acı rüzgârın zehrini akıtıyor Parmaklarını sıkarak Kahveye giren adamlar. Ağası,çiftçisi,çobanı gelmiş kahveye Kimi altmış altı atıyor köşede, Kimi dinliyor ağaların sohbetini, Kimi arıyor ocak başında bucak... Tavla,domino taşlarının şıkırtısına Katılıyor ağaların sesleri, Hamama döndürüyor odayı Sigara dumanıyla karışık Sıcak nefesleri. Köyde olup bitenler... Yosmalarla yiğitlerin aşk hikâyeleri... Geçmişe ait efsâneler Dökülüyor ağaların ağzından, Kahvenin dumanlı havasına. Şu çatı altında duyulan sesler Açılan ağızlar hep ağaların, Nasıl ki dağda,ovada,açık havada Kavalı dinlenirse sadece çobanların |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuğulu...
Boynu bükük öksüzlüğün hüznünü, Gelin olmuş genç kızların hüsnünü Sizde buldum,sizde gördüm kuğular... Zor görülür bükükte bu zarâfet... Süzülüp yüzüşte onur,asâlet... Sanki salınarak geziveren yâr... Pembesi de beyazı da bir âfet... O bakışlar aşka,sevgiye dâvet... Ayna suda güzelliğine bakar... Enderliğindedir biraz da kıymet... ANKARA'ya,SEYDİŞEHİR'e kısmet... PARKTA, MESİREDE ismiyle yaşar... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kul Ve İmân
Belki suçlu kurtulur Söylediği amanla, Allah bilir af olur Kul Allah'a imânla. Der ki Yüce Yaratan Bir iste bin vereyim, Ol ki beni tanıyan Af dile göndereyim. Sen kulsun hakların var Yaratan Tanrı benim, Hakkım var senin kadar Ben de senden isterim... Gel sen kulluğunu bil İstediğim bu senden, Hoşnut eylemen kabil Veririm ne dilersen... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kumandan ve İlham
Harp içinde bir kumandan düşün Başı dertte,uykusuz... İşte ben onun gibiyim Hatta ondan da beterim. Onun askerleri var Kelimeler benim askerlerim... Bir gözcüm var ama İki yüzlü bir dostum. Bazan bucak bucak kaçar benden Bazan gelir kendiliğinden. O geldi mi büsbütün kaçar uykum, Bir değişme olur bende tümden. Getirdiği haberlere uyar Sokarım askerlerimi harbe Sıralarım saf saf onları. Bazan onun fikrine uyar Değiştiririm taktikleri,plânları. Kazandık onunla birlikte Şimdiye dek nice nice muharebe... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kumsal
Sahildeki kumların suda çırpınışları Aşka gelen denizin budur kâlp atışları... Sanki sular yıllardır karaya hasret kalmış Kara da denizlere özlemlerle susamış... Birbirine kavuşan iki sevgili sanki İlk kavuştukları an böyle olur inan ki... Suların öpüşüyle kara yumuşaklaşır Aşkları hürmetine parçalanır,kumlaşır. Ayrılık gelir aşkın yerini hüzün alır Sevgi bitmez ortada izi bu kumlar kalır... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kutlu Olsun
Onbir aya bir Sultan diye o tanımlanan Şükür olsun yaşadık bir kez daha Ramazan. Toparlandık bir daha Ramazan sevinciyle İnşallah geçer günler Ramazan bilinciyle... Bu iş bu ayda kalmaz belki ömre yayılır Sevgi,infak,paylaşma da ibadet sayılır. Diliyorum Allah'tan bayramlar olsun kutlu Yuvalarımız mutlu,tüm insanlar umutlu... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küresel Isınma
Elleriyle soğutup dondurduğu ruhuna Medet beklediği şu ısınan küreyi de Bu hâle getirendir kaprisleri uğruna... İnsanın beyni gibi bencildir yüreği de... Yarattığın ejderden bu ne korku,bu telaş? Atomun patlayacak,küren seni yakacak... Sen sanal dünyalara bilgisayarla ulaş... İnsanlık ilk ânını tekrardan yaşayacak... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küskünlük
Gün olur hayata küsüyorum tümden Fikirlerimle,umutlarımla... Birden geçiyor içimden Dolaşmak diyar diyar. Gün olur küsüyorum insanlara O an sen geliyorsun aklıma Aşkının hürmetine geçiyorum küskünlükten Sevmeye çalışıyorum insanları Yeniden,yepyeniden. Ölüm geliyor aklıma kâh İçim ürperiyor hafiften Ve tüylerim diken diken... Sanma ki korkuyorum ölümden Gencim,gençlik neler istetir neler... Yaşamak isterim ben de ölmeden Bu yaşta,bu çağda ölmek Çektirir insana bir derin eyvah... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|