![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haklısın artık ne fark edecek!
Fark etmeyecekti artık aranman Kederlerin hıncıyla acı duyman Canından usanarak ta saklanman Çare etmeyecekti hasreti araman Vaktiyle halin hicranını arz ettim Pak sevgimle yürekten seslendim Cezbeden nazarınla sen alay ettin Safahat için kalbi sen ret etmiştin Yıllar seni bana sevgin hicranına Halimde kuruttuğun baharlarımla Hazanın sararan yaprakları aşkına Ömrün devranına kabir yakınımda Toprağın öteleri kuşattığı o ufukla Hasretin halimde bekâretini korusa Tenim anlamsızlık yozluğuna aksa Şimdi gidiyorum ben aşk unutsa da Sen alaylının o saltanatında bahtınla Ben edebimin suskunluğu nazarımla Kalbimin hüznünü akıtan dalgalarıyla Ruhun ummazlarında gönlün sızısıyla Mustafa Cilasun
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haklısın...
Bir bekleyen, Olmak… Zorunda kalmak, Bazen İçimi sızlatıyor… Hazindir belki, Fakat bir haz veriyor… Umut Çölleşen yüreğimde, Sakince yeşeriyor… Beklerken, Hislerimin pas tutan, Tüm çeperleri, Yavaşça çözülüyor… Beklerken, Pervazlarda sarkan, Donan, sabit duran, Ancak, Güneşin varlığıyla, Açılan Suyun buzunu Halimle yaşadım… Buz mızrakları, Melalimi, Güneşte, Seni görüyordum… Ama sen, Dilimde düğümlenen, Bir türlü Çözülemeyen, Her şartta denenen, Satırlara bezenen, Halimin, İtirafını bekliyorsun… Çok haklısın, Umutlusun, Solgunsun, Kırgınsın, Ben figanım, Sen perişansın, Haklısın beklersin… Belki çok şaşıracaksın… Hüzün, Vurgunu olacaksın… Hasretinle Boğuşacaksın, Hatırladığında, Hep kızacaksın… Seni, Elbette seviyorum Bir ışık, bir ısı, Bir yağmur, Bir kırcı, Gülistanda, Bir karanfil gibi… Namelerinde, İşlediğin satırlarını, Defalarca kokluyorum… Ama sen, Çok haklısın, Kırılıyorsun, bekliyorsun… Mustafa Cilasun
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haklıydın ben ise zavallı candım
Yeter ki tek sen hakkını helal et Ne olur halimi dert etme sabret Sil dilinden gönlünden durma at Anma, yalnızca okyanusta yaşat Hülyalar senin rüyalar sevenlerin Aşk talihli kulların hak eden canın Sevda gönül dilini anlayan yaranın Hak, rızayı bari için yaşayan kanın Seni hep andım, iliklerime kattım Hücremle yaşattım benim sandım Kanım diye sürekli onunla yattım Aynaya bakaran gözlerini aradım Ne çare ki artık seni sana bıraktım Tercihinde çaresizce kalakalandım Hak adına seni anlayan hazandım Seni kendinle tek başana bıraktım Mustafa Cilasun
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halden dile dökülen!
Sen Bilir misin Seni yine senin gözlerinde Usanmadan aradığımı, ona kandığımı Sen Dalıyorsun Öylece dalgaların hırçınlığına Hiç aldırmadan, mecalsiz kuşatıcılığınla Sen Ummanı neylersin Halinin efendisi olamadıkça Seven gönlü fark edemeyeceksin sonunda Sen Dört duvar arasında Tenin manadan uzaklaşınca Kalbin kafes korumasında olsa ne yazar Sen Bizar abitken Zahide aday olmak varken Şimdi ne oldu var olan mefkûren kayboldu Sen Kutsiyetten uzak Zaviyelere umut bağladın Toprak ve taş olan anıtlara birde kucak açtın Sen Seni var edenle Bizzat halinin dirliğinde dirilmedikçe Ne sevebilirsin ve nede bir aşkla kefenleneceksin Sen Tahkik etmedikçe Aklın hürriyetini idrak etmedikçe Dilenen ilme muttasıl olamazsın, mukallit kalırsın Mustafa Cilasun
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halden nefeslenirken!
Yazmak Hislerin şahitliğinde akmaktır Konuşmak Manalaşmak için bir uğraştır Anlamak Zamana kanarak yaşamaktır Düşünmek Aidiyetin izlerinde gitmektir Sevgi Hak edenindir o sahibini bilir Aşk Cana, canana ülfeti anlatandır Kin Cehlindir, husumetin seyridir Hilm Hakk rızasıyla nefeslenmektir Dünya Yalan olmayan ve doğrulayandır Ölüm Dirilmenin başlangıç hesabıdır Nizam Nefsin vazgeçilmez ihtiyacıdır İrade Tercihin uygulanması safhasıdır Edep Halin örtüsü, tevazuun nedenidir Sebep Halk edeni bilerek sabrın erkidir Edebiyat Ruhun itminanlığından açılımdır Kalem Yazdıranı bilen hizmete amadedir Defter Nefsin seyrinde tutulan notlarındır Zaman Seni sana anlatan anların sultanıdır Mustafa Cilasun
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hale sürur geldi seninle!
Seni İlk gördüğünde Etrafımı bir rahmet halkası sarmıştı Mağfiret Bir oluk gibi akıyor Pınarları hatırlatıyordu sineme yağdın Kalbim Nedense titriyor Ellerim terliyor bana seni müjdeliyordu Hazandım Baharları andım Efkârım umut oldu sinem huzuru buldu Sen Bilsen, bilmesen de Gelsen, gelmesen de razıyım ben her haline Mustafa Cilasun
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halimde eylediğiniz sürur!
Çok kıymetli ve tefekkür ehli bir okurum (reyyann) hanımefendi kardeşim, bir sayfama halimi duygulandıran ve yüreğinin güzelliğinden sürur salan kanaatini ve teveccühünü sayfama eklemiş. Duygulandım, onurlandım ve bu sevincimi sizlerle paylaşmayı arzuladım, zira yazmak ve hali anlatmak bakımdan sizlere ola yakınlığım yüreğimle farkım müsaviliğindedir, arz ediyorum efendim… Talihi Rana, bahtı cennet olasıca dediğim… Satırlarınızda; Bazen; İstanbul benim canım; Vatanım da vatanım... İstanbul, İstanbul... Diyen Necip Fazıl'ı… Bazen; Yağmur, seni bekleyen bir taş da ben olsaydım Çölde seni özleyen bir kuş da ben olsaydım Dokunduğun küçük bir nakış da ben olsaydım Sana sırılsıklam bir bakış da ben olsaydım Mısralarıyla Nurullah Genç’i… Bazen; Mona Roza, siyah güller, ak güller Geyve’nin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Ah, senin yüzünden kana batacak Mona Roza siyah güller ak güller şiirinin sahibi Sezai Karakoç'u… Bazense; O'na dair satırlara istinaden yorum yapamadığım, divan edebiyatının idolü olarak gördüğüm İskender Pala'yı buluyorum, görüyorum.. Nur alası, nur olası, nur olup bu alemden çıkası… Gözü, gönlü nurlanası… Kaleme kuvvet, yüreğe sağlık, cedde rahmet... Vakt-i Cuma… Duaların makbul olduğu vakitte, dualarınızda yer almak duasıyla... Benim cevaben yazdığım: Zaferinizle bu bedbin ve zavallılığı soluyan nefesi meftun eylediniz... Bilesiniz... Ruhumun seyrinde, umutlarla şakıyan bir meşale misali yücesiniz... Bilesiniz... Edebin yudumlandığı, edebiyatın sazendeleri üstatlarla anılmak... Ne diyeyim ki yüreğinizin asudeliğine karşı... Fazlasıyla hak ediyorsunuz, niyazlar için şimdi müsterih olunuz... Fakir sefilliğimden sudur edecek dileklerimle... Emanet sayfama fevkalade renk kattınız takdirler sizin hakkınız... Bu anlamda kalbinizi, ruhunuzu sahibine bırakırız... Mustafa Cilasun
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halime yansıyan anlar!
Acının fırtınası Gönlüme Tuğyanı Akıtıyorken Yüreğimin Hicran Kayalığına Çarpan dalgalar Bulutların Harbinden Çıkan Dinmez Uğultular Hüznün Kapısında ki Biçareler Neyi Heceliyorlar Yarım asırlık Bir ömürde Kalmadı Atık Figanım Sonsuzluğun Katresiyle Nefes Aldığım İsyanım Okyanuslarda Arandığım Balıklara Bakındığım Yıldızlara Salındığım Gecenin Hazanını Yaşarım Öyle bir Çetrefilli Umuttu ki Aşkına İnandığım Gülizar Bahçesinde Gül-ü Hülyalara Salındığım Aşk için Çırpındığım Nihayette İşte Yalnız kaldım Suya Hasret Bir Çölde Gülü Özlemle Anmaktayım Son Demlerimi Yudumladığım Şu kalan Takatimle Bir hicranı Yaşamaktayım Sevdanın İzlerinde Aranmaktayım Bir gün Bulacağıma İnanmaktayım Kalmasa da Bir umudum Olsun Aşkın Güzelliğini Yaşarım Perişanım Bizarım Amansız Hastalığı Anmaktayım O an Ve biten Bir zamanın Hengâmesinde ki Katrede Ey sevgili Ne olusun Sen Beni Hiç anma Kal Sevgilinle Kalan Ömründe Sen Meşkinde Mısralarda ki Ahenkle Sadakatin Bahçelerinde Rahmetin İklimindeki Nefesleneceğim Baki sevginle Mustafa Cilasun
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halin deminde gidince!
Korkarım Güzelim ben korkarım Vefasızlığın ızdırabından kaçarım Sadakati Ölünesiye ararım Aidiyetim için nefeslenir giderim Hoşlanmam Entrikadan takiyyeden Kalbin itminanlığında ömür dilerim Olmasın Bir ceketim evim Ben zaten fakirliğin ziyadesindeyim Yeter ki Yüreğim yozlaşmasın Edepten arî olmasın sevgiyi anlasın Şefkati Kuşansın hali sarsın Fırsatçıyı ayıplasın zulmü alkışlamasın Arsızlığa Kaygısız olan nazlıya Arza şırınga edilen soysuzluğa kanmasın Geceden Nefeslenilen karara Azimetle ulaşılır felaha iradem naçarsa Kalbim Sahibinden çok uzaksa Enaniyet delalet içinde ruhu kuşatacaksa Korkarım Dönmez bu yüreğim Nefesin hükmüyle ben ahirimi öncelerim Kefensiz Sessiz, kendimleyim En büyük nasihati bilirim onunla serinim Nihayeti Ölümde var olan dirliği Evrensellik boyunda ki ebedi olan değeri Mustafa Cilasun
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halin sessizliğinde pürmelâl hislerimle!
Bir çöküntünün hız kazandığı bu sinemde Sonbaharın kuşatan sisi sarmıştı sessizce Her ne kadar bir uğraş içine itildiysem de Çaresiz kalmıştım kendi sessiz penceremde Bir hicran adıydı yaşadığım makûs melalimde Aşkın sönen küllerinde kalmaz korun renginde Sevdanın tüm hecelerinde bir serencam içinde Sinelerden süzülen nağmelerin mızrap izlerinde Ne kaldı senden geriye her geçen gün eriyince Umutlarım sensizliğin anlamsız her hecelerinde Gözlerim ki fer kalmaz uykuya hasret *******de Seni hatırlarım sensiz kalırım bir nefeslik can ile Nasıl bir tutku ki bir akıl erse dertlerimde dinse Senin aşkın ile her bir yanım delinerek te çürüse Her bircan halime gülse eğlense dalgasını geçse Sensizlik acısına gark etmese ruhum hissetmese Ya Rab biliyorum ki beni benden daha iyi bilirsin Sen ki nelere kadirsin aşkların tek adres gamısın Sen mutlak olan bir hakikatin iman şahı cenahısın Sen kalplerin tek sahibi hilkatin banisi yaratansın Mustafa Cilasun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|