![]() |
![]() |
#511 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4236
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() eylül...
eylül! daha çocukluğumdan beri size bakardım ben bir yazın azalmakta olan sözcüklerinden nasıl da ansızın sökülürdünüz bahçelerle ve kül dolardı içim... eylül! eylül! kırılgan mevsim! cam hançeri güzün dağılırdı kalbimde birden gecenin ve gündüzün perdesiyle örtülürdünüz tenhâyla ve tül dolardı içim... eylül! eylül! unuttum sizi dağ kızarır yol sararırdı ve ben dönüşlere bakardım o aman vermez belleğin paramparça güldüğünüz aynalarla ve gül dolardı içim... eylül! |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocuk Adam...
kara gözleri var,yeşil gözleri kimi mavi, kimi kahveden almış rengini tenleri rengarenk; sarı, kızıl, kara derili dünyaları ayrı, kıtaları, denizleri kimi Afgan, kimi Filistinli, kimi Somali dilleri ayrı, dinleri ayrı ve mekanları bir olan şey sadece yürekleri biliyorum; demiyorlar ama gözlerinden okuyorum beyaz gönüllerinden geçeni. bir parça ekmek olsa; bir salıncak, çevirmek için bir topaç! hepsinin dileği bu ve.... karınları aç! kimi havan topuyla kaybetmiş kolunu |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk...
elini uzattı almak için boşlukta asılı kaldı kirli minik parmakları kokladı uzun uzun buram buram kokusunu sıcak taze ekmeğin bir adım daha attı açlığın kapısından dışarı çıkarım diye ümitle girmemişti ağzından içeriye günler günler boyu ne ekmekten bir lokma ne bir yudum tatlı su çaldığını duydu zillerin içinde biryerlerde beynine ulaştı sonra susmayan zil sesleri ısrarlı....arsızca karardı heryer masum yüzü gibi kapkara titredi incecik dizleri aral |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçeklerle Böcekler...
gel seninle çiçekleri böcekleri yazalım bulutların üstündeki toz pembe rüyalara dalalım sevda bahçelerinden bir demet te biz alalım ağlarmış çocuklar, yanarmış analar babalar çaresiz beş milyon veren olursa eğer düşünürmüş haysiyet mi? ... karnını doyuracak ekmek mi? yangın varmış arka mahalledeki ahşap evde amaan canım hadi sen de gel seninle yazalım biz aşkı, sevdayı çimenlerde koşup oynamayı ip atlayıp top oynamayı bilmem nerede hangi yeni şarkıcıyı sinemada gişe kapat |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçeğim...
Boyun büküp bakma öyle Ne'n var çiçeğim söyle? Yel mi vurdu yaprağına Kar mı düştü dallarına? Dile gelsin pembe dudağın Beyazlar olsun duvağın! Sararıp solma sen; neşelen! Renginle boyansın gülşen! Arz-u halin söyle bana Al yerine kareleri bağlama! Eğme yere güzel yüzünü Etme sakın acının sözünü! Yeşil yaprağın gazel olmasın Görenler koklamaya kıymasın! Kaldır başını dik dursuın Kış biter bahara kavuşursun. Ağzın bal olsun, dudağın şeker |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çekirdeğin Marifeti...
Bir gün küçük bir çocuk Dudağı bükük, yaşlar dolmuş gözlerine İçini çekti, oturdu bir taşın üzerine Acıdı yüreciği bir kıvılcım düştü içine Uzandı yerde duran çekirdeğe Bilmediği bir şeydi, baktı anlamadı Görmemişti daha önce tanıyamadı Bırakmak istedi bir an, yapamadı Elinde tuttu bir müddet Ne olduğunu bilmediği nesneyi Evirdi çevirdi Toprakta bir küçük çukur açıp İçine atıverdi Hüzünlüydü yüreği, ağlıyordu gözleri birkaç damla gözyaşı ıslattı yeri Küçük çocuk ner |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumartesi Sayıklaması...
uyandım sabah sabah çatıyorum sağa sola neredesin ey sevgili ses ver artık bana yetmez mi kaçışların durup versen mola baharım kış boran oldu, gözlerim ağlar yokluğun bir kor, yüreğimi durmadan dağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cips Yiyen Karga...
Bu sabah kapkara bir karga Konmuş şu bahçe duvarına Uzaktan anlaşılmaz ne yapar Bir yandan durmadan gaaklar Yaklaşınca gördüm ki gagalamakta Renkli bir kesekağıdı parıldamakta Gaak dedi yine savruldu yere Gagasından uçan bir kese Yaldızlı parlak kağıttan Yakalamak isterken düştü duvardan Tüyleri bir yana saçıldı Yaldızlı kesekağıdı açıldı Baktı kaldı peynirli cipslere Karga uçtu gak dedi Geldi cipsleri yedi //Karga karga gak dedi çık şu dala bak dedi çıktı |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şiir de Böyle...
Sakalı uzun olanlar bu tarafa Şu kadar santimin altında olanlar diğer yana Başında eşarbı küçücük olanlar bu tarafa Babaannelerin gibi olanlar diğer yana Bu ne şimdi nasıl şiir mi diyorsunuz? Ben de derim ki Şiir bazen aynadır hayata Bazen tercümandır vicdana Romantik rüzgarlar estirir kafalarda Bu da bir şiir işte öyle ki İster gülün ister ağlayın hayatımıza |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehir...
bu şehrin akşamları bilmem ki neden sabahlardan kaçar alabildiğine yıldızlar dökmese pırıltısını yere akşamlar koşardı belki sabaha gündüzler saklanırken karanlığın koynuna yalnızlık köşeleri açarken kucağını uzayıp giden kimsesiz karaltılara neredeyim soruyorum kendime akşamları giyinen bu şehirde beklerken gelmeyecek ayışığını uğruna ölünesi aydınlığın nefesine yüklüyorum yiten günün ağlayışını |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|