![]() |
![]() |
#521 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ŞİiRSEL SEVDAM
Zamanın Seksen altıncı sayfasının Altıncı satırında başlamış öyküm Düş düş dolaştıran Küçücük ilçenin daracık sokaklarında... Suskun biri var Sakin bir yüz Susmayan bir çift göz... Yalnız bir adam Şiirsel sevdam... Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .TABUT ÇiVİSİ
Bir tabut çivisi daha ver bana Hayatı bir pula satmışız zaten. Her gün biraz daha yakın yer bana Korlara dumanı katmışız zaten Canımızı riske atmışız zaten. Usulca avladı, fark edemedik Alıştıktan sonra terk edemedik Yerine oksijen zerk edemedik Yıllar yılı zehir yutmuşuz zaten Yüreği közlere atmışız zaten. Bir tabut çivisi, her bir sigara Batar ciğerime, hem yara yara Dişlerim dökülmüş, ciğer kapkara Azılı düşmana çatmışız zaten Vücudu, zindana atmışız zaten. Hastalıklar sardı bezdim canımdan Nikotinle katran akar kanımdan Zıkkım ayrılmıyor bir an yanımdan Ezelden zayıf bir zatmışız zaten Katlimize imza atmışız zaten. Bir merak uğruna harcanmadık mı? Kalp, verem, kanser, felç kazanmadık mı? Kuru ağaçlarca budanmadık mı? Sağlık bizden uzak, batmışız zaten! Teni, cehenneme atmışız zaten. Dost matemleriyle ağıtlar yaktık Tabutlar giderken ardından baktık Ota yenik düştük, çakmağı çaktık Bedeni ateşe çatmışız zaten Yanlışlığa demir atmışız, zaten. Kendi kendimizi dağlamadık mı? Arkadaşları da bağlamadık mı? Kabre giderlerken ağlamadık mı? Baştan yanlış bir yol tutmuşuz zaten Ruhu, çıkmazlara atmışız, zaten. Sigara denilen; belâdır, belâ! Yol yakınken geri dönün, mesela Son çivi çakıldı, verildi selâ Kabir azabını tatmışız zaten Çoktan teneşire yatmışız zaten! Çoktan teneşire yatmışız zaten! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TAM SıRASI
Zamanı öldürmenin tam sırası Ve gülmenin Çılgınca. Tavla oynamanın Çay üstüne çay içmenin Şiirler okumanın tam sırası Şarkılar, türküler… Çocuklar gibi Onlar kadar neşeli Kim derse desin Deli deli! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TeK BEDENCE
Sen beni, ben seni seversek eğer Sayıyı ikiye indirmişizdir. Üçüncü kişiye vermezsek değer Bir’i içimize sindirmişizdir. Maksat, ikiliği ezmek, değil mi? İlahi alemde gezmek değil mi? Bir’i can evinde sezmek, değil mi? Rabb’in rızasını indirmişizdir. Madem, Lafz-ı Celal ruha şifadır Kuran, ayet ayet, derde devadır “Namaz! ” demedim mi, hem kaç defadır? Yürek sızısını dindirmişizdir. Dans edercesine yürürsek, eğer Bu yolda elele yürürsek, eğer Tek bedence Hakk’a yürürsek, eğer Bedeni Burak’a bindirmişizdir. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TEK BiR ANAHTAR
Donuyoruz, aşkın cehenneminde! .. Zemherir ayazı, dumansız yakan… Ölümsüz sevdamın şom mateminde Biz olduk, sessizce, amansız yanan… Aşka sevdalıydık, sevgiye açtık! Yek bir anahtarla, bin kapı açtık! Güneşi görmeden, çiçekler açtık! Biz olduk, iklime zamansız kanan… Yılanlar uzandı, ‘el’ diye tuttuk! Yalanlar söylendi, duyduk, unuttuk! Ağzımızdan çıkan her sözü tuttuk Biz olduk, yârene peymansız kanan. Onur’suz yaşanmaz, bilemediler! Öfkeyi, nefreti silemediler! Maddeden başka şey dilemediler! En değerli şey aşk, gümansız, canan! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TEK BiR KIVILCIM
Yer, cennet bir yana, aşkım bir yana Gel, can yoldaşım ol, hep yanımda kal! Damar damar yayıl, karışıp kana Dolaş vücudumda, hep kanımda kal! İçimde gezin dur, hayat ver bana! Seninle bir ömür benzer bir ana Biraz sensiz kalsam, ben yana yana Seni arıyorum, her anımda kal! Canlılığım, aşkın ile sürüyor Sevdan, yüreğimden ruha yürüyor Sarmaşık misali, canı bürüyor Bin can feda sana, hep canımda kal! Seni yazmışım ben hep, dize dize Seni nakşetmişim şarkıya, söze Seni haykırmışım ben, göze göze Şerefle gideyim, lisanımda kal! Seni sevmek, bana şöhrettir, sandır Melek gibi görün, istersen kandır İhanetin bile, şereftir, şandır Ne olursa olsun, hep şanımda kal! Gel, Azrail’im ol, bekle başımı! Bir kerecik olsun, çatmam kaşımı Sen diye diksinler mezar taşımı Kıyamete kadar hep yanımda kal! Elinle sunsunlar, en son suyumu Sen diye kazsınlar, beden kuyumu Sesinle versinler talkın, duyumu Seni zannedeyim, hep sanımda kal! Varsın, dört yanımı ateşler sarsın Münkir Nekir sual sorarsa, sorsun Yeter ki; varlığın kalbimde dursun Sen, inancım gibi imanımda kal! Unutma; kabrinde senle yatanı Onur’u, aşkının gücünden tanı! Cehennem ateşi sarsa her yanı Sen, benim hep gönül külhanımda kal! Sen, benim hep gönül külhanımda kal! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TEK BiR NEFES
Gülleri koparmak niçin? Hiç burkulmuyor mu için? Ateşi söndürmek için Tek bir nefes olmak gerek! Dua edebilmek için Rabb’i anabilmek için Zikri çekebilmek için Tek bir nefes olmak gerek! Kör şeytana uyulmuyor Kur'an sesi duyulmuyor Kervan yola koyulmuyor Tek bir nefes olmak gerek! Buza yazı yazılır mı? Kaya kolay kazılır mı? Şiir, yalnız yazılır mı? Tek bir nefes olmak gerek! Es,ey rüzgar, Rabb’imden es! Nefes alamadık, nefes! .. Onur, duyulmuyor bu ses Tek bir nefes olmak gerek! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TEK DoST
Sevgi, gönül gönül gezdirir beni Sırtını dönmeyen bir dostum olsa! Kalleşlik, canımdan bezdirir beni Olsa da, saçımı başımı yolsa! .. Güvenilecek tek bir dost kalmamış Sevgiler sunmuşum, kimse almamış Sahte arkadaşlık kökler salmamış Dostluk damıtılsa, riyasız kalsa! .. İnsanlar kayıyor, yitip gidiyor Sevgiler azalıp, bitip gidiyor Kardeş, kardeşini itip gidiyor Herkesi bitirsem, bir Allah kalsa! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TOPRAK ARALANıYOR
Dünya için koşturur, ne bıkar, ne usanır Saatlerce boş durur, ibadetten utanır. Hiç namazdan söz etme, kesiliyor takatlar Azrail’le anlaşma yapmış gibi rahatlar. ‘’Daha erken…’’ der herkes, bir gaflet uykusunda Kesiliverir nefes, belki de uykusunda! .. Vakitler daralıyor, ölüme varıyoruz Bin kapı aralıyor, hâlâ yol arıyoruz! Vücutlar yere doğru eğilmiş, hazırlanmış Çoğalmış, sızı ağrı, saçlarımız kırlanmış. Yol ararken yol biter, bir çıkmaz sokak mezar Vücutları eritir, yok eder azar azar! .. Hak yoldan uzaklaştık, yürek karalanıyor Kabre doğru yaklaştık, toprak aralanıyor! .. Onur, fark et, fark ettir, hiç kurtulur mu yanan? Tembellik felâkettir, belki olur, uyanan! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .TOPRAK ÇAĞIRIYoR
Sonev çağırıyor, hasat zamanı… Azrail dikelmiş, duymaz, ‘Aman! ..’ı! .. Sararmış, biçilmiş; görünmez bir el Buğdayı ayırmış, yakmış samanı! .. Yerim çağırıyor, gidiyorum, ben Anlasana, sana ne diyorum, ben! ? .. Ölüyorum, yeter; sorma, bir daha! .. Yolculuk bitiyor; yitiyorum, ben! .. Kabir çağırıyor, yağmur geliyor İçine işliyor, yeri deliyor! .. Yiyor, yok ediyor: “Yetmiyor! ..” diyor Çok sevdiği için özür diliyor. Toprak çağırıyor, hasret içinde! .. Akarsular, göller dolu, içinde… Doymuyor, emiyor, bir vampir olmuş! .. Yağmur öldürülmüş! .. Kanlar içinde! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|