![]() |
![]() |
#521 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkiye’de Sevdamız...
Şarkışla'da Aşık Veysel’den, Sivas ilinde Pir Sultan Abdal’dan, Çukurova’da Karacaoğlan’dan, Yunus Emre, Mevla’na ruhundan... Nağmenin adı belli, Düğüm, düğüm halıda ilmiği... Sıradağlar, Nemrut, Ağrı, Erciyes, Süphan Ali Veli Haydar Mehmet Mustafa’dan Erenlerden evliyalardan cemden camiden Selam ederim sizi... Kardeşiz dostuz komşuyuz, Şehirliyiz-köylüyüz, sağcıyız-solcuyuz Türkiye’de sevdamız ışığımız yolumuz, Malazgirt'te İstanbul fethinde Çanakkale’de, Kanlarımız ay yıldız, nefesimiz kokar buram buram Anadolu aşkıyla Bakir bozkırlarında... Çadırlarda hala yanık türküler okuruz, Kaçıncı modern asrı yaşarken kültürümüz! Hangi memlekete gidersek gidelim gurbet olur ağdımız, Parasıda batsın, kumaşıda... Ömrümüzü boşa harcarız! Bulgur pilavıma ayran kat, yayık, tereyağı koy bal ile, Yansın tandırım pişmiş ekmeğin tadı yok şehirde, Dört duvara sinmiş yüreğimiz, Fırat'ta akar gibi ağlarız! Sürmeden başka makyaj bilmezdi kadınlarımız, Gözlerini açanlara sütçü imamla feda olurdu kanlarımız, Namus şeref olmazsa olmazdı bikiniye girdi modamız, Minicik bebeklere yaşlı ninelere sıçradı eyvah! Taciz tecavüz hesap sorulmaz, Yapanın yanına kar sazında notamız... Birbirimizi tanıyacağız, Tarihimizi zevkle yaşatacağız, Ön yargı fesine kurşun sıkacağız, Sazın nağmelerinde dost türküler çınlayacak yeniden! Kardeşiz dostuz komşuyuz, Şehirliyiz-köylüyüz, sağcıyız-solcuyuz, Türkiye’de sevdamız ışığımız yolumuz, Malazgirt'te İstanbul fethinde Çanakkale’de, Kanlarımız ay yıldız, nefesimiz kokar buram buram Anadolu aşkıyla Bakir bozkırlarında... Çadırlarda hala yanık türküler okuruz, Kaçıncı modern asrı yaşarken kültürümüz! Safet Kuramaz
![]() |
#522 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkiye’m…
Veysel Karani’nin çoban nefesinde, Yürür ayaklarım yemen çöllerinde, Peygamber hırkasına sinmiş imanı… İmrendirir ruhumu öldüresiye! Necip Fazıl’ın kaleminde incelir, Sezai Karakoç öğütle çırpınır, Mehmet Akif dizelerde yiğitlenir, Acizim şiir’de sadece dinlerim! Yunus Emre sevdasında gezgin âşık, Kul Himmet’in sofrasında bulsam azık, Pir Sultan Aptal gibi yüreğim yanık, Sazımın emiri olsam da dinlesem! Anadolu’mun her yanı aşklar kokar, Dağlarında bin bir çiçekler söylenir, Her narında pınar, şer ateş öldürür, Doğaldır insanı, şiirim tadında… Çerkez’im, Laz’ım, Gürcü’yüm, Türkmen’in… Der, Düşmanı bilmez yüreğinde dost ezgiler, Ermeni, Rum’da olsa misafir eder… Şehit ruhu yaşar ecdat gözlerinde, Aşığı da, toprağı da, mehter dinler! İlk önce Müslüman’ız sonrada Türk’üz, Elhamdülillah! Safet Kuramaz
![]() |
#523 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uçuyorum....
Dağ kırlangıcı özüm, Kara kartala inat, uçuyorum... Bir kanadımda ölüm, Diğerinde de hayat, uçuyorum... Hataya yer yok gökte, Bakınca toprakta da. Vurulmak var bir okla, Dünya dert dolu diyet, uçuyorum... Ceylan koşarken hızla, Çiçek kokarken hazla, Kirpi bakarken nazla, Dualarımda sebat, uçuyorum... İyi haber beklerken, Kötü kader teklerken, Ömür bahsi geçerken, Şükür dolu kanaat, uçuyorum... Her halim tespih eder, İlahi hal seyreder, Amelimi kaydeder, Sur’a alınmış bilet, uçuyorum! Tanıyorum aşkımı, Atıyorum kürkümü, İstiyorum köşkümü, Varmış gerçekten cennet, uçuyorum... Nebi Kevser yanında, Her peygamber başında, Miskten çadır altında, Vermek için emanet, uçuyorum.... Safet Kuramaz
![]() |
#524 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uğurlar Olun...
Küskünüm Doğru söylersen dinlenmezsin... Yahu milletin keyfi kahyası mısın? Boş yere ruhum sıkılır dişlerim ağrır, Umursama bana ne acı çekermişsin! Küskünüm Yazmalı sanat için benlik ağacına, Üfür tozlarını rahmetlinin keyfi tahtına, Yansın cennetinde cehennem güller gülsün Aldanma hıçkıran ağıtlarına... Küskünüm Kışa erer yeşillik soğuk can yakar, Savurur fırtına karınca dinlenir yatar, Onca yaz öten ağustos böceği dalgayla Boyun büker yalvarır kapılar çalar! Küskünüm Ölsün gururum asla üzülmem, Yanlış yoldaysam tokadı düşünmem, Derviş eylerim gönlümü yalnızlık hicretinde Amazonda ıslanır yıkanırım Akdeniz’de! Küskünüm Ellerim kelepçeli dost zindanlarında, Ne güneş nede ay varmış ışıksız kalmakta, Fikrim zikrimdir anlarsınız terazide haşr’da, Kalp kırılır gönül yorulur uğurlar olun! Safet Kuramaz
![]() |
#525 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umut…
Gökyüzünde simsiyah bulutlar, Ana karnında doğdu doğacak çocuk… Esiyor oh dedirten haşin tornado umutlar, Bahar kıvranıyor, kış inadına soğuk... Hayalin yansıyor ey güzel, mazi aynasında Coşkular sarıyor düğün alayı kınasında, Buruk mutluluk, kız gelin gidecek sılasında Erkek evi geliyor asker gibi bölük bölük... 'Hem ağlarım hemde giderim' derken gelin at üstünde, Bir devir kapanıyor taze baharında, bütünde Tomurcuk başını sallıyor yağmurdan sonra gülünde, Değişim heyecanı yüreğe akıyor oluk oluk... Akif’ler, İkbal’ler, Afgani’ler... Torun bekliyor kendine umut faniler, Sünnet beşik Kur'an ninni, beslenir dahiler! 'Oku' ile irkiliyor, Cebel-i Nur doruk... Safet Kuramaz
![]() |
#526 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutma...
Acıyı ararsan biberde de var, Tatlıyı ağzından at, gönlüne sar! Yolun ortasını kendine bil yar... Ne zalim nede uç ol aşklarında! Kelebek gibi bir gün olsun yaşa, Mantıklı ol, öyle yok her gün paşa! Elbiseni yırt at, can verir taşa... Hisseden beden mi ruh köşklerinde? Ne dinlenme nede eğlenme yeri, Meşakkatsizlik kor, söner göz feri! Gençliğim desen de ölüyor deri... Derman bırakmıyor kor meşklerinde! İğneyi öncelikle kendine batır, Ölmüşlerden umut, arama yatır! Aradığın sensin dinleme hatır... Sapını unutma başaklarında... Safet Kuramaz
![]() |
#527 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyumak Yok Bugün…
Kumsalına dokunur serseri duygular, Tenimde coşar hazzın seyreder kumrular, İçimde coşku çılgın müzik kulağımda Düşlerimizi seyreder martılar kuşlar... İyice sokul gir buz dağına dönmüş içime Sarhoşluğun kokusu kalsın çılgınca tenimde Ne içki ne sigara nede şarap keyfinde Her şey doğal kalsın yaz günümüzde… Dağlar aşsın beden aşsın ruhumuz sevişsin Tutsun ellerin güneşimi ayım gözlerinde saçılsın Tek vücut viraneleri unutsun sadece aşk sarsın Cehennem alevlerin olsun sonsuz cennetim… Yağmayan yağmurlar Fırat’ın izlerinde Kurumuş dudaklarım çatlar çöl özleminde Düşünmeyen aklım kaptan aşk seferinde Yangınlar buram buram uyumak yok bugün! Safet Kuramaz
![]() |
#528 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyurum…
Özlem duvarlarına yansıyan ruh dalgalarını bilir misin? Kışı başka acı, yazı başka… Aciz bırakır! Uzaktan yıllanmış tesellinle neyi murat edersin? Toprak bakır, deniz köpük… Yüreğime yağmıyor kar! Donmuş bu kış suyunda aşkınla, Uykuda sensiz Kehf mağarasında! Yetim kâinat efendisinin gözyaşında, Akar fıratın bulanmış sularında… Çaresiz çöller, kervansız kalmış! Susmuş kumlar, rüzgârsız kalmış! At ölmüş, çadırlar toplanmış, insan uğramaz olmuş… Tek anım yaban çiçeği ayakta, oda sahipsiz kalmış! Gökyüzünde yakar özlem güneşin, Yüreğim bulutsuz dudaklarım çatlar! Mecnun toprağımda leyla anım kollarında, Vuslat diye sözlerim inler, kefenim sararır! Hayal bir an umut çölün serabında, Koşar heyecanla görürde seni çok yakında! Yaklaştıkça uzaklaşır ölüm tadında, Kum olurum deve kuşunun başında, Kehf mağarasında sensiz uyurum... Safet Kuramaz
![]() |
#529 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzülme…
İçtenliğimle yazdığım satırlarda saklı hüzün kiremitleri... Şiir yazmaktan öte, bıraktım kendimi ruh aynana sevgili... Kim de özlem yok ki, hem de neleri… Üzülme... Acının içinde öyle bir haz vardır ki, Çelişki bile olsa, Bu simetri, yaratılışın içinde gizli... Ağla, Vur duvarlara, Davula vurur gibi… Her yağmurdan sonra gökkuşağı, Gecesinde dökülür yıldız yağmuru! Ruhum bedenden ayrılır böyle anlarda, Cesedim yaşar bağ bozumu Avuntu kumsalında… Korku veren tsunami dalgaları, Olur, duyulmayan çığlığımın sesi… Değişimle başlayan, çıldırtan doğumun işareti Acının son demi, yoktur aslında kıymeti Aramak anlamsız geçmişten nedenleri, Üzülme, inan! Benim gelen sana sevgi yolcusu… Safet Kuramaz
![]() |
#530 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Var mı Başka Yol?
Kalu Belâdan beri her ruhun istikbalinde Hangi hatıra vardır ki asırlarca unutulmaz Bir anda ışınlanırcasına insan hayalinde Hangi yolculuk vardır ki her asırda anlaşılmaz Verilmiş Bakara’nın son iki ayeti rahmet kapısında Hangi dua vardır ki okunduğunda huzur bulunmaz Miraca çıkmış can resul Allah yanına... Hangi hedef vardır ki böylesi yolculuktan korkulmaz! Hangimiz düşünüyoruz bu dünya oyuncak Hangi yaşa gelsek de kanıyoruz olmasa da doyulacak Mutlulukmuş, huzurmuş yemek aş uğranaymış korunacak Kardeşim var mı başka miracın Allah'a ulaşacak? Bir elinde kur'an diğerinde sünnet olmadan başka reçete aranacak! Madem reçete belli nedir bu isyan şeytani yarış... Arafat meydanı herkese nasip olmaz tefekküre her yerde alış Madem kefen-oda nasip olur mu bilinmez-hak ölüm son varış Aşksa, varlıksa, duaysa yalnızca Allah için yaşanacak! Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|