![]() |
![]() |
#5301 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gece eksilten rüyalar içinde eridi
Geçmiş dirildi siyah yağmurlarında arka bahçenin Karanlıkta çırpındı hayalet dizeler Yaralı biçimleri benzetme mağlubu. Başkasından ses umarken dile gelen söz gibi Boş odaya uğrayanın dilinde ağrıyan söz gibi Bu yıl boralandı kış, üşüdü rapsodi Elimde büyüteç, saksıda kar çiçekleri Üşenip suyu bidondan, şarabı şişeden içtim Ve aynı tad geldi hepsinden: ağu. Hayat sıkıcı hayatla barışık sevgili Yıkıldı çoktan o mimari, binası dimdik ayakta Hemen solmaya başlayan A'sı kadar yaşanıyor aşk Ş'ye takati yetse alkol gibi olurdu zaten. Sabahın alışkanlık zifosunda solup gidecek bu resimde Rüya kadar uyanık olmaya bir çağrı var.
![]() |
#5302 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yürüyorum çıkmaz sokaklarda
Tüm yollar benim ama eşlik eden kimsem yok Tek kaldım dipsiz kuyularda Tırmansam tek bir çıkışım yok Her kapı ardına kadar açık Koşuyorum fakat yetişmek imkansız mesafeler uzun Direniyorum yetişiyorum da ama çat! Suratımda bir serinlik Kapalı kapılar ardındayım Gözlerim dolu geziyorum ıssız sokaklarda İçim acıyor bir yandan bir yandan da yüreğim ağlıyor Duyuyorum hıçkırıklarını ama nafile ulaşamıyorum kilidini vurduğum yüreğime Zaman su gibi akıp geçerken zengin sofralarda Ben yaşıyorum her anı bu fakir yüreğimde Acım körükleniyor bu alev alev yanan yaz *******inde Ama ne çare şu yanan gönlüme bir damla su veren sevdiğim yok.
![]() |
#5303 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tutamadım verdiğim yeminleri kahrederek
çekmedim mi sendeki nazı boynumu bükerek unutamadım hayırsızı umudumu keserek bak yine kapına geldim. Aydınlık aramaktayım bir ziyadan her yerde ne kötülük gördün İzmir imbatından kaderde hasret yelini estirdin derman olmayan derde bak yine kapına geldim. Bana ahlar çektirdin darılıp bana boş yere iç çekip telefonu kapamadın mı kaç kere savurdun hayallerimi yeryüzünden göklere bak yine kapına geldim. Kulak ver artık hem garip hem öksüz seslerime çare bulamıyorlar vücut dengemin ritmine insafa gel bak şu imdat diyen son nefesime bak yine kapına geldim. İlk heyecanım beklemedim mi senin yolunu Böyle girme cennete göz ararken uykusunu Tanrım binlerce dert vermiş yormuş naçar kulunu bak yine kapına geldim. Kalbim güvercin gözlerim yaşlı seni düşlerim duvara akseden gölgemle açmanı beklerim AÇ KAPINI bitti yokuşlarım hem inişlerim başka gidecek yerim yok bak yine kapına geldim.
![]() |
#5304 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapıyı çalınca, ah eder için, gözlerin sulanır,
Vurunca kapıya, Hatırlanmak istemezsin, utanırsın, hatta ağlarsın. Düşlerimde yanına gelmeye alıştım gülüm. Hiç gürültü yapmadan, Parmak uçlarımla dukunurken yüzüne, Saçlarına dukunmak, kokusunu duymak için sevginin. Çok uyudum eşiğinde girişin. Ben Akşamları seni görmeye alıştım gülüm, Kapıyı çalınca, üzülme olurmu. Uyurken uyandırma olurmu.
![]() |
#5305 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dalgınlık eceliyle mazimi çaldırdım
simit kokan körükleri patlamış otobüste ne şiirler vardı içinde çeşitli yıllardaki reyonların seçimiyle. Mecnun ile Leyla’yı kavuşturmuştum dırdırlar içinde kadınlarımı anlatmıştım gözleriyle yemin eden güneş gözbebeklerinde. Yalancıları çizdim ümit veren masalcılar diyarında dillerin başka kalbiyle her kağıda neler yazmıştım panzehiri olmayan çilelerle neştersiz sezaryenlerle. Sevinç mi ?!! Hayat törpüsü başlamayan lisedeki kız arkadaşımın repliklerinde keşke bunca yıl takatukayla halı örseydim kişilik erozyonsuz nasırsız ellerimle. Ne şiirler yazmıştım biçare şuh kahkaha atan pavyon önündeki dilberlere pilotun sönmemiş lav arzusuyla iniş takımlarıyla hostese sinyal vermesine. İlk öpüşmemde ya hamile kalırsa korkusuyla yemekten kesilişime ya da ilkokulda öğretmenime aşık olup evine kadar peşinden gidişime. Her şeyin sonu var fragmanı olmasa da eceli gelmemiş tekerlekler şerit değiştirmekte nasıl kıydın kapkaççı başka dilde konuşan bu kağıttan yiğitlere. Eceli gelen çay bardağı elimden süzüldü planör sessizliğiyle neler ölmedi ki içimde bugün eceli gelmeden derinliğiyle. Bugün aklım başımda başka dille konuşmuyorum bilimcim tam yerinde çalındı ya şiirler(evrak çantam-cep telefonu...) Sarhoş edasındayım asıl sorun bu işte.
![]() |
#5306 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demir alma zamanı geldi mi limandan
Tayfunlara,fırtınalara hazır olacaksın Gemide senin, denizde senin kaptan Bir tek sen anlarsın onların dilinden
![]() |
#5307 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen kaptansız gemi
Rotasını şaşırmış Dalgalara kapılmış Alır götürürler seni Bilmediğin kıyılara Her rüzgar bir macera Atılırsın koynuna Sen kaptansız gemi Uçsuz bucaksız denizde Ne dolaşırsın tek başına Birazdan kopacak fırtına Aç yelkenlerini Aç bu limana Sen kaptansız gemi Niye enginlere açıldın Bilmez misin sen Tayfunları,tufanları Bilmez misin dev dalgaları Bilmez misin denizi Çekiverir derinlere Haydi aç yelkenlerini Fırtına kapacak birazdan Yanaş sessizce bu limana Kdz.Ereğli
![]() |
#5308 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() aydın a inceden kar yağıyor..!
evimin buğulu penceresinden tepeden seyrediyorum şehri! geçen arabalar,tren,otobüs... menderesin böldüğü aydın ovasının beyazlığı ... ağaçlar gelin olmuş,yavaş yavaş havada ağır bir grılik koşuşturan çocuklar,kuş peşinde kediler. aydın a inceden kar yağıyor alışılmamış,sevinç verici beyazlık. çocuk olmak vardı,sevgili olmak vardı, oynanırdı elbet saatlerce,üşüyene dek...!
![]() |
#5309 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardır yağan üstümüze geceden,
Yağmurlu, karanlık bir düşünceden, Ormanın uğultusuyla birlikte Ve dörtnala dümdüz bir mavilikte Kar yağıyor üstümüze, inceden. Sesin nerde kaldı, her günkü sesin, Unutulmuş güzel şarkılar için Bu kar gecesinde uzaktan, yoldan, Rüzgâr gibi tâ eski Anadolu'dan Sesin nerde kaldı? kar içindesin! Ne sabahtır bu mavilik, ne akşam! Uyandırmayın beni, uyanamam. Kaybolmuş sevdiklerimiz aşkına, Allah aşkına, gök, deniz aşkına Yağsın kar üstümüze buram buram... Buğulandıkça yüzü her aynanın Beyaz dokusunda bu saf rüyanın Göğe uzanır - tek, tenha - bir kamış Sırf unutmak için, unutmak ey kış! Büyük yalnızlığını dünyanın
![]() |
#5310 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökten yere düşen kar taneleri,
Beyaz billur ışıltılar saçarak, Dev gözlere kenetlenip gidiyor, Az buz, tam oturdu, kar taneleri, Avucumda sıcaklıktan çözüldü, Yerde tutsak yem olmaya nebata. Gökten yere düşen kar taneleri, Yağıyorsun özlemlerin, arzuların üstüne, Ne konuk olup kalmanı bekliyorum burada, Ne de dingin yağışının durmasını, Sükut içinde bakıp seyrinle, Soğuk sıcaklığını içmek ister gözlerim. Bir tabloyu tamamlayan senin aklığındır, Hastalığı, pisliği söküp atan paklığın, İnadım inat, içeri girmeyeceğim, Bu gece karda oturup, oynaşıp, Terli kaslarımı gecenin soğuğuyla, Ovup ovup ovup duracağım. Gökten yer düşen kar taneleri, Beyaz billur ışıklar saçarak, Dans ediyor, ince ince havada, Ne gürültü, ne uyku bu gece, Bu gece karlı yollarda sabahlamak, Dev gözlere kenetleyip o yari.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|