![]() |
![]() |
#5381 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir salıncak çıkar yokuşlarımı
İnişlerinde sensiz bir bensizlik Tesadüf çizer sevda çizgilerimi Düşerken hayatına Yüzümde belli belirsiz sen... Bir mandolin seslenir kumsallarıma İner yağmurlar çizdiğim buluttan. Ağlarken saçlarında rüzgar Feraha çalar muhabbetlerim de Yıkanır güneşlerim imbatlarında. Bir sol majör damlarken yüreğine Buluşur perde perde kader Karar seslerinde... İnmekteyken dere yatağına Uçuşur görünmezliğin oysamaları Sulara atılır kesik çizgiler Kanar yüreğim susuzluğunda. Acı dağıtır kırlangıç saltoları Binbir çiçek derlenir sevda yollarında. Yağmur büyüsüyken nazarın Bir dem sıla vurur mızrapa Sevda dokunurken nağmelerle cana İşler içimize kekiksi ürpertiler. Gül ağarırken günden önce Tan döktü saçlarına asude Bir şarkı çırpınırken derinliğinde Yunuslarla saldım türkülerimi Çekerken sen dolu ağlarımı Takındı bezirganlığını sevda neferleri Dalarken gözlerim ölgün fenerlerine Yırttım hançeremi seslendim arşa Gelen bahar mıdır eylül baksana! ! !
![]() |
#5382 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() kararlıyım
Ki , hiç kararları biz vermedik , Bundan sonra yaptıklarımı yapmayacağım ... Geride bıraktığın aşk enstrümanından kalan hoş sedalarını yakmayacağım. Seni , Senden kalanları , Yaşananların , yaşanmayanların mapusanesine hapsedip , Göğermemiş buğday tanesinin , zamansız tırpan yiyişi gibi Sana harman güzü göstermeyip Seni, kalb-ül kabrime defnedeceğim . Gün , senin istediğin zamandaki ayrılık günü... Gün , memnû ayrılığın ölüm günü ... Gün , ayrılığın harman günü ... Ceylan gözlüm ,zamansız ayrılığımız mübarek olsun ... Bende vefa var ceylan gözlüm , Seni unutacağım sanma . Yaşadıklarımızın ,yaşamadıklarımızın kabrini Hep , ama hep ziyaret edeceğim . Her kar yağışında , Sırrımıza nail dostum sokak lambasının altına gideceğim. Her yılbaşında , Göğüs cebimde kanyak şişesi ile, gezdiğimiz yolları gezeceğim. Her köpek ulumasında Karanlıktaki, bana bıraktığın son silüetine korkma diyeceğim. Duyduğum her bebek doğumunda , doğmayan bebeğimize sevdaya dair ağıtlar dökeceğim . Şiirlerin her mısrasına , Seni unutmalarının utancıyla yeni mısralar ekleyeceğim . Şarkıların her tınısında , içime İçime içime dönüp Sırlar içinde büyüttüğümüz adı aşk olan devle söyleşeceğim . İşte böyle , ceylan gözlüm,bundan sonra seni , kalb-ül kabrime gömeceğim . Üzülme .... Sakın ola ki üzülme ... Kabul et ki , yaman kelime ayrılıktan Biz de , limon küfü nasibimizi aldık ... Gün gelir sen de unutursun Gün gelir bizi yakan ateşleri sen de yakarsın . İnan ki : Her yağmurda , Her kar yağışında , Her şiirde , Her şarkıda , Yalnızlığın her seyr-ül seferinde Kalb-ül kabrimde seni hep , Ama ; Hep ziyaret edeceğim. Biliyorum . Sen , ayrılıklara ve yalnızlıklara dayanamazsın . köpekten korkarcasına korkarsın yalnızlıklardan ve ayrılıklardan ... Lakin, ne fayda Tüm korktuklarımız Senin selametin için kapımızda ... Ne olur , Ne olur ceylan gözlüm , Birden bire açma... Usul usul, dirhem dirhem aç kapına ayrılığımızı . Beni merak etme sen . Düşünme de , Bilirsin , ben küçüklükten kaşarlanmışım zorluklara... Beni, ne haldadır diye her düşünüşünde Bil ki ceylan gözlüm , elimde , sevdiğin o çiçek Kalb-ül kabrimdeki o ziyaretlerinin Saymalara sığmayan seferindeyim .
![]() |
#5383 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmez idim
Şu gönül dünyama Ansızın doğuveren Bedelsiz Kararsız Masum aşkımın Öylece hayatımın Bir parçası olacağına Bu derde düşmeden evvel Hiç bilebilirmi idim ? Aşka dair Kelimelerin böyle Kıfayetsiz Yaşananların öyle Çoşku dolu olduğunu Bu derde düşmeden evvel Elbette bilemez idim Şu derd-i aşkımın Cesaret,acı ve özgürlük ile Kazanabilenecek eşsiz Bir ebedi tekamül olduğunu Bu derde düşmeden evvel Hiç anlayabilirmi idim ? Şu garip sevdam ile Ne nazlı bir fani dilbere Nede baki bir mahbub-u ilahiyeye Büsbütün yar olamayacağımı Bu derde düşmeden evvel Elbette anlayamaz idim Şu deli gönlümü Kesret galebe çaldığında Nazlı bir dilbere Tevhit galebe çaldığında Mahbub-u ilahiyeye Öylesine kaptıracağımı Bu derde düşmeden evvel
![]() |
#5384 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hava buz gibi,heryer karbeyaz
Sarı sarı güzel ışıklı oteller, İyi giyimli gelecek vaadeden yetmeler, Cam gibi buzlu yollar.. Karbeyaz güzelliklerin ortasında kara bir yürek can dayanmıyor buna. Kural bilmek,hayatı tanımak istemiyor. Hürriyet istiyor,doyasıya hürriyet. bu hirçınlığın gizlediği yüreğinde. Yürek zincirli,ağız köçekli Üç biryanı volkan nehirleriyle çevrili. Zinciri parçalayacak güç Anlamlı bir bakışta, Köçeği açacak güç Fütursuz bir tebessümde gizli. Gizli ama o gizi çözecek güç bensiz Elimin kolumun dermanı kesik. Ezilmiş yürek köşesinde bitkin. Öylesine yorgunki Hırpalanan bu yürek, Öylesine yorgun ki! Can mı dayanır buna,can mı.
![]() |
#5385 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana yarınını anlat
İçinde hüzün olmasın Gözyaşı olmasın Umutsuzluk olmasın Beklenenin dönmeyeceğini bile bile Yorgun yorgun bakan gözler olmasın Sağa sola bakmadan yürüdüğün yollarda Üzerine düsen bir yağmur damlası gibi Usulca süzülüver Usulca açıver aydınlık günlere Bak güneşin açışına Nehirlere bak sakin sakin akışına Kuşlara bak kanatlanışlarına uçuşlarına Sonra kendime bak yavaşça yargısızca Belki bir kuş gibi uçamazsın Belki bir güneş gibi açamazsın Belki nehir gibi akıp gidemezsin Ama gözlerinle bakabilirsin Yüreğinle hissedebilirsin Korkusuzca dokunabilirsin Anlatabilirsin her şeyi aydınlığa Haydi, ver elini, Çekinme dokunmaktan Çekinme anlamaktan Ne kadar zor olsa da gerçekler Merhaba deyip gir içeriye Merhaba de gözyaşlarının arkasından Usulca bir gülümsemeyle Kar beyaz geleceğe...
![]() |
#5386 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karda ayak izleri var
Vurulup düştükleri yere kadar Yüzleri tanınmayacak bir halde Olduğu yerde kalmış cesetleri Onlar için hatıra yok Saat durmuş Onlar için değil Yıldızlar ve bu gece Onlar için değil gelen güneş Artık onların yok Uzak şehirlerde Sevdikleri Artık hepsi bitti Açlık, susuzluk ve kin Ne matara ne ekmek torbası lâzım Ne silâh Elbise ve düşen şapka da lüzumsuz Artık üşümezler ki En güzel ocak ateşleri Artık ısıtamaz ellerini İsimlerini en yakın tanıdık Söylese işitmezler Kurt mu, dost mu, düşman mı? Bilmeyecekler baş uçlarına geleni Artık ne tren, ne gemi Onları getiremez bir daha
![]() |
#5387 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün
Bir uçurum kenarında vursunlar beni ki dünya Uğuldayıp duran bir uçurum değilmiydi zaten Karda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün Siliyor adımı bir dal kırarak çam ormanından Gibi incelterek yetişiyor ardımdaki tipi bana Adımı yazıyorum kar üstüne ve ıslığını çığlık Geçmişim kar sessizliğiyle özetleniyor artık Bir kahkahayla çekip giderim karlı ovalardan Bir uçurum kenarında vursunlar beni,vursunlar Karda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün Yolculuklar ve ayrılıklarla anlatılabilir ancak Derim ki kar ve hüzün bir aşkın seyir defteridir Kar yağıyorken milyon kere hüzün yağıyordur Karda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün Ömrüm parmak uçlarıda eriyen bir kar tanesi yakışmıyor onlara
![]() |
#5388 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar yağıyor saçlarıma
Palam palam. Buz sarkığı sakallarım Kirpiklerim Ok gibi Üşümüş gözlerim Kan çanağı kırmızı Al al olmuş yanaklarım Ellerim buz kalıbı Dermansız ayaklarım Gitmiyor ileri Gözlerin değdi birden Gözüme Alev aldı yüreğim Ve ben Eriyorum Kdz.Ereğli
![]() |
#5389 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir kardan adam gördüm,
Yarin bahçesinde. Donuk yüreği, ve buz kesmiş benziyle, Bana benzeyen... Dışarıda tek başına, Bir adam,kardan Yarin bahçesinde, Terk edilmiş kaderine... Yaşamı yağan kardan, Ölümü güneşten olan, kardan bedeni, ve donuk yüreğiyle, Bir adam, Bana benzeyen... Ufuktan göründümü güneş, ilk gözlerden akar yaş, Ruhu buhar olur uçar, Bedeni toprağa göçer... Geriye; Bir emanet atkı, Bir havuç, Kömürden bir çift göz, ve donuk yüreği kalır, Yarin bahçesinde, Bir adam,kardan, Bana benzeyen...
![]() |
#5390 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmediğim şarkılar çalıyor gecede
Uzak şehirlere yol alıyorum Sarılsam da sana korkuyorum yine Yine kara bataklara saplanıyorum Tutunamıyorum uzattığın ellerine Boğuluyorum gözlerin okyanus Ortasında çırpınan yüreğim Acısı dağlarda yankılanıyorum Üşüyor sesim dağın tepesinde Karı erimemiş saçlarının Fırtınalar kopuyor ellerini savurma İniyorum yamaçlara yağmur sularında Bir çiçek yolumu kesiyor Bir mutluluk kaplıyor içimi Adını soruyorum Kardelen...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|