![]() |
![]() |
#531 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Pay...
Dünyada ne bulduk bugüne kadar? Gam, kasavet, keder payımız olur. Yücelmek ülkümüz, azmimiz de var, Ne abi ne emmi dayımız olur. Çoğu abad oldu, ahdinden döndü, Bazıları döner koltuğa sindi, İşsizler, güçsüzler vallahi yandı, Artık dere suyu çayımız olur. Toplumda ne düzen ne de var ahenk, Deliye gün bayram taşırız çelenk, Hayasız, arsız, yüssüz, pezevenk, Saniye haftamız, ayımız oldu. Kaleli her söze inanmam, kanmam, Gül deyip, gül sanıp, her dala konmam, Özler yaradana doğruysa tamam, Elbet düğün, dernek, toyumuz olur.
![]() |
#532 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Pencere
Hakikate varmak isteyen aşık, Bir mürşid-i kâmil bulması gerek. Ki bu mürşit onun yolunda ışık, Gönlüne göz kulak olması gerek. Görüp anlayana bu dünya gurbet Hakka yakın, halka deli görünür. Gurbette hasretlik yaşanır elbet Gariplik kırk türlü renge bürünür. Başların kendini kendisi idam Etmesi dert işte, beyinsiz az mı? Günah seni terk etmeden be adam Sen günâhı terk eylesen olmaz mı? Yerle yeksan eder isterse Allah Dert ehli derdinden yansa da felek. Bir destur öğrenmiş, birde eyvallah 'Ben'i terk etmemiş, henüz ham, kelek. Dün yine uykumu dağıttı düşler Su gibi her yana akar dururuz. Baki olmayan şu mekânda işler En sevgili olur, bakar dururuz. Kişinin ovada aciz kalışı, Bitip tükenişi belki şundandır: Yolların yollara borçlu oluşu, Yolcunun kararsız oluşundandır.
![]() |
#533 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rağbet Gördü...
Haddine mi düşmüş, doğru söz etmek? Kalleş, filan rağbet gördü bunlardan! Sürünür, isterse dosdoğru gitmek Yalan, dolan rağbet gördü bunlardan! Kamburlar büyüdü, katmerli kat kat Bu düzende doğru konuşmak sakat Avrupa-i yalan türedi fakat Yerli yalan rağbet gördü bunlardan! Genç yetişir, ilim bilmez, hovarda Vurgunu vuranlar, diskoda, barda Helâli, haramı gözeten darda Arsız olan rağbet gördü bunlardan Öğüt netsin beye, bozuksa maya İhtiyaç duyar mı Rabb’e duaya? 'Müslüman' ya, devlet malı çalmaya Yolu bulan rağbet gördü bunlardan Hep hasret yaşadık, ağızda tada Mümine ne gerek, rağbet murtada Saymaya lüzum yok, hepsi ortada Yılan yolan rağbet gördü bunlardan! Baksana, oğlumuz, kızımız yetim Eski illerine hasret milletim Hayali ihracat, yalan tüketim Ve hep talan rağbet gördü bunlardan!
![]() |
#534 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Refahtayız! ! !
Ne dolaplar gördük biz bu dünyada Refah var dediler sökülenlerde Moda, medeniyet gördün ya aha Üstü başı yırtık dökülenlerde Şu düzene şükret, başka çaren yok Nasıl bir düzense, aklı eren yok Herkes borçlu yaşar, borcu veren yok Tek boynuz eksiktir bükülenlerde Refah diye diye çıkar canımız Sobanın yanında donar kanımız Deriz ya, duyulmaz, vay amanımız Hikmet var diyorlar çekilenlerde Vurguncu vurgunu dağdan aşırır Bir kalemde trilyonlar kaçırır Namuslu ar eder, yolu şaşırır Copu var önünde dikilenlerde Bir yanda saltanat, bir yanda düğün Hep deriz” Türk güven çalış ve öğün” Kimin umurunda senin öldüğün Şeytanın emri var ekilenlerde
![]() |
#535 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rekabet! !
Hayaller gülümser hülyalarımda Tutsak eller hür doğanın rakibi Keklikler tedirgin kayalarında Guguk kuşu saksağanın rakibi Aslından ziyade bodur ekleri Sığırcıklar mesken tutmuş gökleri Dayılılar hor görüyor tekleri Çulsuz çoban üç ağanın rakibi Züğürdün rüzgarı akşamdan eser Bir hoyrat dal diye kökünü keser Serçe feryat eder serkeş gülümser Kara karga ak doğanın rakibi Emeksizler emekleri yediler Bir adım ileri götürmediler Üstelik de kimin hakkı dediler Şu sarımsak şu soğanın rakibi İdare zulümle altları güder İdare idari idare eder Bu idare işi ne kadar gider Kaplumbağa kurbağanın rakibi
![]() |
#536 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Riyasız Güzel
Gönül düşürdüğüm nazlı dilberin, Çiçeği, çimeni, gülü riyasız. Zülfüne dağ bağladığım bu yerin, Bağrında yaşayan ölü riyasız. Ay ile yıldızı çengelle tuttum, Gelin ettim, kollarımda uyuttum, Gözlerimde ırmakları büyüttüm, Gönülden boşalttım, seli riyasız. Kızılırmak sana kızıl kan vermiş, Sakarya sürünmüş, ama şan vermiş, Bunca yiğit senin için can vermiş, Bülbül sevdalanmış, dili riyasız. Şenlenir giyince yeşili,alı, Gönlümün güneşi, serveti, balı, Nice koç yiğitler sana sevdalı, Köroğlunun Çamlıbeli riyasız. Bir sabah uykuyu yutayım derken, Ben yürürüm, yollar gider, hal erken, Bu dilberin bunca vurgunu varken, Kaleli olmaz mı, deli riyasız?
![]() |
#537 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabırlı Ol
Nurlu ufuklara doğru yönümüz Göreceğiz sabırlı ol az kaldı Çilesiz geçmedi bir tek günümüz Dereceğiz sabırlı ol az kaldı Mevla'm daim etsin bu muhabbeti Gönlünde yaşatma gamı kasveti Halık'a ram olmuş milli devleti Kuracağız sabırlı ol az kaldı Aldırma kardeşim pelesenk dile Allah'a uzanan kutlu menzile Ki nizam-ı alem ülküsü ile Ereceğiz sabırlı ol az kaldı Sıyrıldık kurtulduk topaldan körden Ot gibi yeşerdik yeniden yerden Güzel yurdumuzu hepimiz birden Saracağız sabırlı ol az kaldı Allah'a sığındık inandık el hak Dillerden dökülmez kelime ak ak Can verdik kan verdik menzile mutlak Varacağız sabırlı ol az kaldı Kaleli davanın düşüklerini Siyon'un masonun aşıklarını Tağutun isyankar uşaklarını Süreceğiz sabırlı ol az kaldı
![]() |
#538 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sahip Çıkmamak Olmaz!
Şan dolu maziye kulak verip de Bu vatan sahip çıkmamak olmaz 'Tarikat, şeriat, yol bu' deyip de Çağlayan su gibi akmamak olmaz Hizmeti ibadet saymayıp çetin Kölesi olmalı aziz devletin... Bu mazlum, bu mağdur, asil milletin Yoluna bir ışık yakmamak olmaz Başka vatan mı var atmaya elde? Gül kokar bakarsan her yer, her belde Vatanı buhranlı görüp bu halde Çalışıp nizama sokmamak olmaz Ovası, yaylası, sahili ile Kaleli sahip ol, ehili ile Cehaleti tutup cahili ile Zindana mahzene tıkmamak olmaz
![]() |
#539 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakıncalı Türkü
Rüzgâr önündeyim dağlar üstünde Bir sevdanın bayrağını dikerim O hiç görülmemiş atlılar önde Ben şafağa çengel attım, çekerim Umudum delice sevdamı tartar Bir çığlık gecenin rengini yırtar Hüznüm büyüdükçe umudum artar Yerden gökyüzüne yıldız ekerim. Kötümser duygumu gönlümden söktüm Kirlenmemiş sözle zamanı büktüm Terli göz yaşımı toprağa döktüm Çekilir gövdeler boyun bükerim. Sevda düşü düşlerin en yücesi Dirilmektir ölümün ilk hecesi Aydınlanır ruhumuzun gecesi Dimağımdan türlü nakış dökerim. Düşler yüklediğim dengin terkisi İhanetin, inkârcının korkusu Dudağımın sakıncalı türküsü Seni ıssız dağa, yaylaya derim.
![]() |
#540 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Salak Be....
Neler, neler gördük şu meydanlarda Yüzmeyi bilmeyen, ördek geçinir Yaptığı şeytanca işi anlarda Kalkar bu toplumda melek geçinir. Saçma inancını yayar aleme Yüz çevirir, karşı durur ilime Ne istiyorsa sor, bilmez kelime Çamura batar da kürek geçinir. İlimle, irfanla yoktur ilgisi Düşük çenesinin olmuş delisi Zevzeklik ininin eski tilkisi Kuyruğunu kısar, leylek geçinir Nasıl tarif etsem, o bir tuhaftır Yüzüne bakınca sanırsın saftır Onun işi gücü fitne, fesattır Sırtında her türlü felek geçinir. Tutmayan beyninden akarken beyni Bunlar çok eskidir, değildir yeni Haşâ, adları da çıkmış medeni Her gelene vurur, değnek geçinir.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|