![]() |
![]() |
#531 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Renkler Çalarım Hayatın Özünden
Renkler çalarım hayatın özünden Maviyi gökyüzünden Yeşili ağaçtan, İmgeler çalarım Eşi benzeri olmayan Nehir gözlerinden. Adının geçtiği bütün sayfalardan Eksilir beş harf Güneş saçlarında arar En güzelini yedi renginin Yıldızlar çalıp gecenin en karanlık yerinden Taç yaparım ipekten saçlarına. Tenin cennetin en beyaz yeridir Düştüğüm yerin cehennemim olur Yanarım Su olup buharlaşırım ateşten dudaklarında... Çalarım hürriyeti göçmen kuşların kanadından Hediye ederim Kendi göğsünün kafesinde Tutsak kalan çocuğa İşte o gün sevdiğim Yıkılmış olur bütün beton duvarları esaretin El ele yürürüz Güneşin doğduğu yere Dilimizde en çok sevdiğimiz türkülerle... O gün En güzel imgelerimi çalarım Şiir gözlerinden Ve yeniden yazarım adını Aşkın... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Resimlerde
Resimlerde Karlar hiç erimiyor Solmuyor çiçeklerin kırmızısı hiçbir mevsim Hep taze kalıyor gülüşlerimiz Ve terk edip gitmiyor bizi sevdiklerimiz Yıllar alıp götürse de canlılığını Gözlerimiz hep aynı heyecanla parlıyor Zoruma gidiyor Denize doğru koşar adım uzanan bir ırmağın Çağlayan sesini yitirmesi bayram kartlarında Bir martının gökyüzüne astığı İki kanattan ibaretmiş gibi duran zamanın durağanlığı Portakal dolu bütün ağaçlar Leylak moru baharı müjdeleyen dallarda Ve sen hep aynı gülümseyişinle Her dem taze bir esintisin İnadına akıp giden hayatın umutsuzluğu içinde... Yalan söylemiyor aslında Hiç tükenmeyecekmiş gibi duran kadeh O resimlerin tek karesi bile kandırmıyor bizi Bizim onu kandırdığımız kadar sahte gülüşlerimizle... 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Resmini Yapıyorum Hayatın Ellerinizle Tutamayacağınız Kağıtlara
Mutluluğu ve acıyı Bütün hücrelerimde yaşayacak kadar şairdir yüreğim Gece yarıları Hasta bir kız çocuğunun yaşama direncini düşünüp Ağlayacak kadar insan... Taşlayarak derin denizleri Sığlaştıracak kadar aşık... Yarın ölecekmişim gibi yaşlı Dün doğmuşum gibi genç... Kelimeleri örgütleyecek kadar tehlikeli Ve hürriyeti düşünecek kadar... Asiyim insanın hor görüldüğü kadar, Enkaz altında kalmış her insanda Yeni doğmuş bir çocuk, Siz öldükçe ben sizin yerinize doğuyorum her şafak Nehrime bentler çekilemeyecek kadar özgürüm Cebimdeki yeşil yüzlü kağıtların az olduğu kadar tutsak Her yaz akşamında beynimde orduları Yeni Ekimlere hazırlayacak kadar devrimcidir sevdam Sözün kısası Biraz daha hızlı büyüyorum sizden Gün batarken pencerenizde Bende yeni doğmuş bir güneş Kışın titrerken elleriniz Bende terli bir temmuz akşamı Simgeleşiyor bende acılarınız Hayatın resmini yapıyorum Elinizle tutamayacağınız kağıtlara Ve her gece gözlerimi kapattığımda Kelimeler bir kuş gibi uçuyor Bilincimin ufuklarında Resmini yapıyorum hayatın Ellerinizle tutamayacağınız kağıtlara... 20 Ocak 2003 01: 56 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Riyakar!
Sen, yalancı aydınlığını Hileli aynalarda büyüten Mağruriyet, Beyaz boyalı bir binanın Hiç kimseler görmediği için Gri ve kirli bırakılmış Boşluğu gibi yüreğin Sen ey Kendi bilincinin çukurunda kaybolmuş yaratık Sadece senin etrafında döndüğünü sanma Şu kocaman dünyanın Ve hırs bürümüş göz bebeklerine Yansıyandan ibaret olduğunu İğrenç ellerinle çamurlara buladığın hayatın. Alın başınıza çalın o zoraki merhametlerinizi Sonbahar yağmurlarından bile daha fazla üşütüyor artık beni O sahte göz yaşlarınız... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Robot Resim
Bir gün Yüzünde sebepsiz gülümseyişiyle Şarkılar mırıldanarak yürüyen Erken büyümüş bir çocuk görürsen karşında Bil ki o benim… 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyamdan Düştüm
Rüyamdan düştüm Paramparça oldu düşüm Bir daha uyumak istemiyorum Bir yanım dünyada kalsın istiyorum Bir yanım daima uyanık Rüyamdan düştüm Onun için bütün düş kırıklarım Bir yanım hala o deli çocuk Hayat dediğin iki güzel sözden ibaret Tüm zaferler Yenilgiler Tüm sevinçler Üzüntüler Hepsi yalan Sevgidir gerçek Sevgidir sadece bize kalan... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüzgardı O Esen
Rüzgardı o esen Ben çekingen bir yaprak O bir deli rüzgardı Ben sararmıştım, Bir sonbahardı Koskoca bir rüzgardı o Ben sadece sararmış bir yaprak Kuru bir ağacın dalında. Öyle deli esti ki Koptum dalımdan Savruldum uzak diyarlara Bir daha dönmemecesine yurduma. Şimdi soğuk bir aralık akşamında Karlar altında çürümektedir Sararmış, kurumuş bedenim O ise başka diyarlarda Başka yaprakları savurmakta dallarından... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabah Gün Doğarken
Sabah gün doğarken Attığında kendini sokaklara Bakabilecek misin kaldırım taşlarına Yüzün kızarmadan Bakabilecek misin ağlayan bir çocuğun Gözlerinin içine utanmadan Hayat, Son model bir arabayla gezerken Hor görmek değildi dünyayı Hayat, pazar yerlerinde Asfalt taşına yapışmış Sebzeleri toplamak da değildi Bir şiirdi belki Özgürce okuyamadığımız Hayat, belki bir türküydü sadece Biz söylemeyi bilememiştik... 13 Ekim 2002 21: 02 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saçlarını Rüzgara Bırakma
Saçlarını rüzgara bırakma Bütün poyrazlarda kalbim ağrıyor artık Başlamak derken bitmek oluyor bende herşey Gülmek derken ağlamak oluyor gözlerim Yaşamak derken zamansız bir ölüm oluyor ömrüm Gözlerini kaçırma gözlerimden Bütün ayazlara düşman oluyorum artık... 13 Nisan 2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sadece Görmek İstediğindir
Sadece görmek istediğindir O son adımını bekleyen derin uçurum Bir hayallik mesafede Yeşil bahçeler eskiyor Gürül gürül akıyor yanı başında Yıllar boyu gelmemiş olsa da sesi kulağına Akıyor asi nehirler Akıntılarına meydan okuyan asi balıklarıyla Yani üzerimize çılgınca akarken şu hayat Sulara kapılmak Yada direnmek asi bir balık gibi Yosunları yüzüne çarpan O serin sulara... Hepsi senin elinde Balık olup unutmak her şeyi Yada insan olup yaşamak İnsanlığını kanatanlara inat İnsansın sen Budur farklı kılan seni diğerlerinden Varolduğunun farkında olan Ve umut edebilen tek canlısısın yeryüzünün Bir tek sensin kendine sorabilen Neden bu kadar üzgün olduğunu Ve neden bu kadar kırgın Yaşamak savaşmak demektir yine de Çünkü bazen isyan gerektirir İnsan olduğunu hatırlayabilmek Ve yaşayabilmek Kimsenin sepetine doldurmadan O kendi ellerinde topladığın yaşamın meyvelerini Bazen isyan demektir ayakta kalmak Uçurumlara inat Düşünmek yeşil bahçeleri Çekmek ciğerlerine Dalından kopartmadan koklayabilmek bir çiçeği Ve sevebilmek En büyük hayal kırıklığında olsa Bu dünyayı hesapsızca... 23 Mayıs 2003 01:30 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|