![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir hain hıçkırıkla düğümlendi boğazım,
yanıyor her bir yanım ateşler içinde, bağıra bağıra kesildi bak avazım, bunca kavgalar niye kardeşler içinde. Biri vurdumu birisine,dönüp bakmıyor bile, gün geçtikçe artıyor yalan dolan ve hile, yurdum tertemizken dönüyor kanlı bir güle, bunca düzenbazlık niye kardeşler içinde. Hınzırlar sırıtıyor,görmüyor musun tepende? Susmuyor doğru yolda olanda,yanlışa sapanda, insanlarım tutsak kalmış insafsız bir kapanda, bunca art niyet niye kardeşler içinde. Artık vakit tamamdır, hepimizin kökü ademdir, birbirini yiyen yamyamdır, kucaklaşsın herkes kardeşler içinde.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kapasam gözlerimi
Ve uyansam uykumdan Hissetsem tenimde Güneşin serinliğini Yağmurun sıcaklığını Ay batsa üzerime Işıldasam, mat bir şekilde Ve sesini görebilsem hayallerimde Sessiz sessiz haykırsam ismini Sesim kısılsa fısıldamaktan Ve bir güneşli bahar akşamı Karla karışık aşk yağsa üzerime…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim adım insanların hizasına yazılmıştır.
Hergün yepyeni rüyalarla ödenebilen bir ceza bu. Keşke yağmuru çağıracak kadar güzel olsaydım ölüm ve acılar çatsaydı beni düşüncem yapma çiçekler kadar gösterişli ve parlak sözlerim ihanete varacak doğrulukta olsaydı. Anmaya gücüm yetseydi de konuşsaydım diri-gergin kasları konuşsaydım "Kardeşler! " deseydim "Kardeşlerim! " "Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan "Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan Bakın yaklaşıyor..." yazık, şairler kadar cesur değilim çoçukların üşüdükleri anlaşılıyor bütün yaşadıklarımdan gövdem kuduz yarasalarla birazcık yatışıyor. Benim gövdem yıllar boyu sevmekle tarazlandı öyle bir çalımlarla gecenin çitlerinden atlardım bir güneş sayardım kendimi denizin karşısında çünkü çam kokularına sürtünüp ağırlaşan ruhların inanmazdım dosyalara sığacağına gittikçe ışıldardım dükkanlar kararırken hüznün o beyaz etrafına sakallarım batardı. Benim adım bilinen bütün cevapların üstüne mühürlenmiş ellerim tütsülenmiş evlerin yeni yıkanmış serin taşlıklarında dirgenler, bakraçlar, tornavidalar bende kül, bende kanat, bende gizem bırakmadılar ve içinden bir baş ağrısı gibi çınlamaktansa gövdem açık bir hedef kılındı belâlara. Ve bu yüzden yakışıksız oluyor insanları hummalı baharlar olarak tanımlamak ve bu yüzden göğsümde dakikalar ince parmaklar halinde geziniyor konvoylar geçiyor meşelikler arasından bir yaprak kapatıyorum hayatımın nemli taraflarına ölümden anlayani ciddi bir yaprak unutulacak diyorum, iyice unutulsun neden büyük ırmaklardan bile heyecanlıydı karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen gittin
Ve burada kırık kalpler bıraktığını sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Seni yutmak istiyorum Ben karmaşanın şehri Dört gözle yolunu gözlüyorum Sen gittin Ve sinsi bir gülümseme farkettim ağlarken gözlerin Görmediğimi sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Kılıçlarımı çıkardım ortaya Ben karmaşanın şehri Ölüm toplarım hazır Sen gittin ve kendi gidişin seni özgür kıldı sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Kelepçeler bekliyor seni Ben karmaşanın şehri İdam fermanın hazır Sen gittin ve kendine ait bir şarkın olur sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Melodin ölüm marşı Ben karmaşanın şehri Sözlerin kendine ağıtın Sen gittin Güzel havalar seninle olur sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Bütün fırtınalarımla seni bekliyorum Ben karmaşanın şehri Diken dolularım sırtına hasret Sen gittin Seninle birlikte yıkılırım sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Senin gibikaç kişiyi eskittim Ben karmaşanın şehri Hiçbiri sökemedi tuğlalarımı Sen gittin Ben karmaşanın şehri Karahan seni korur sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Efendisiyim nice Karahanların Ben karmaşanın şehri Bedelini ödetirim isyanların Sen gittin Görünmez olursun sandın Yanıldın Ben karmaşanın şehri Tepelerdir meskenim görürüm Ben karmaşanın şehri Köklerim yerlerin dibinde duyarım Sen gittin Ağlarım sandın Yanılmadın Ben karmaşanın şehri İlk kez bir insanoğluna ağladım Ben karmaşanın şehri Ölümsüzlüğüm aktı gözlerimden
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seviyorum yine seni deliler gibi
Özlüyorum seni daha aynı dünkü gibi Hissediyorum bana dokunan o elini Ne olur artık duy benim sesimi Sensizliğin acısı bitirdi beni Eritti adeta bütün bedenimi Şimdi anladım ben senin derdini Tek suçum seni sevmem di Suçum neyse çekerim ben cezamı Yeterki bundan sonra bırak yakamı İstemiyorum artık hiçbirşey anlatmanı İstiyorum ömrün boyunca yalnız kalmanı Ağlamak fayda etmez sızlanma boşuna Ne ektiysen onu biçersin bunu unutma Seviyorum deyip artık kendini kandırma Aldatma kendini boşluğa bırakma Aşkın varlığına inansaydın eğer Hiç düşünmeden dönerdin bana hemen Sana aşkı nasıl tarif etsem ki bilemem Sana sevmeyi ben öğretemem Unut artık beni unut diyorum Çıkar aklından seni sevmiyorum Çok acı çektiğini biliyorum Ama seni affedemiyorum.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir ırmağın iki yakasında, iki sevgili,
Iki yakaları bir araya gelmedi, ya düşleri, Üç kez yıkanıyordu, yüreklerinin kanıyla, Çilede, birleşmede, ergimede. Bir ırmağın iki yakasında, iki sevgili, Hergün aynı ritüel, aynı sahne sergilenmede, Yakaladılar birbirlerini, ta derinlerinde, Kederlenmediler, umutsuz hiç, beklediler sabırla. Bir ırmağın iki yakasında, iki sevgili, O ırmak, kendilerini ayıran ve birleştiren, Seven ve nefret ettiren, iki umutkar, Bellediler-bellediler-bellediler. Bütün yokluklar, uzaklıklar, eksikler, Anımsattıkları ve bellettikleri için, Özlem duyulanın altını, kalın harflerle, Koyu koyu çizdikleri için, önemliler…
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geldi gonderdiğin şiirden mektup
Arada bir böyle yaz Balaban'ım Zaman siciminin ucundan tutup Bazen bağla, bazen çöz Balaban'ım Fikir gölü derinleşir girdikçe Dostluk gülü gümrah açar derdikçe Sıhhat, zaman, mekan, imkan verdikçe Cevapsız bırakmam, söz Balaban'ım Ahval- i aleme kafayı takma Allah Kerim, sabrı elden bırakma İlmi düstur eyle, imanı sakla Gayrisi savrulan toz Balaban'ım Huzur içte gerek, kabukta değil Vuslat acelede, çabukta değil Akıl da baştadır, topukta değil Çile yemekteki tuz Balaban'ım Ahlakı, töreyi kenara atan Dine " Afyon" diyen, vatanı satan Müslüman olamaz, Türk değil zaten Dayanmaz görmeye göz Balaban'ım Demişler ya " Kuvvet birlikten doğar" Kar, yağmur zamanı gelince yağar Nasihatım o ki dinlersen eğer İşaret " ben" değil " Biz" Balaban'ım Çevremizi saran türlü ihanet Gün geçtikçe görünüyor daha net Başlangıçta bilmek değil kehanet Bağrımıza girmiş köz Balaban'ım Zaman geldi esir olduk maddeye Zaman geldi hasır olduk caddeye Zaman geldi küsur olduk şetteye Daha bunlar bize az Balaban'ım Dört yanımı gurbet yazmış kaderim Dosttan mektup gelir, biter kederim Gözlerinden öper, selam ederim Aydınlık günlerde gez Balaban'ım
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne, hani karşılıksız çekler vardır ya,
Bankaya gidince; elin boş kalır, Gülüm; hani; karşılıksız aşklar vardır ya, Gerçeği öğrenince, gönlün boş kalır... Gül solar içinde, gönül bahçen; hep hopan kalır, Hep hopan kalır... Annem, aşk kısacık zamandai saçın ağartır, Gökte yıldızın söner, dünyan karartır, Şen hayattan sana bir; matem yaratır, Hayatın sonrası, başıboş kalır... Gül kurur içinde, gönül bahçen; hep hopan kalır, Hep hopan kalır... Anne, dermisin; inanma artık; sevdaya, aşka, Gülüm, sevmeseydim mi dersin, seni keşke, Kilit vururum gönlümdeki o köşke,atarım anahtarı denize, Giderim, hatıralar bile hep sarhoş kalır... Gül ölür içimde, gönül bahçem hep hopan kalır, Hep, hopan kalır... Ne alırım bir başkasını, gönül sarayımdan içeri, Ne başka bir gönüle girerim ben de, Gül öldükten sora, boş bir evren kalır, Ne ben kalır, ne can kalır, Annem, gül öldü içimde, gül öldü,sevdiceğim öldü, Oğlunun gönül bahçesi, hep hopan kalır, Hep hopan kalır... 12.04.2004 Taşkışla/Taksim (Hopan kalmak: Sahipsiz kalmış viran bahçe anlamındadır).
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyorum beni sevmiyorsun
Kimbilir başkasıylasın şimdi Aklına bile gelmiyorumdur İsmim de birşey ifade etmiyordur sana Cismim de Hatta içimdeki kocaman sevgin de Oysa sen benim için çok özelsin İsmin de cismin de çok özel Ruhumdaki ursun sen Her geçen gün beni tüketen Hastalık kadar ilaçsın da Ama ben ilaç alamayan fakir bir çocok gibi ÖLMEKTEYİM!
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hep hasrettirler sevgiliye,
Uzak bakarlar evliliğe, Onlar için tek hediye, Karşılıktır kalpteki sevgiye. Sözüm karşılıksız sevenlere. Hayal dünyaları çok geniştir, Hepsi felekten sille yemiştir, Onlar için aşk direniştir, Allah'ım sen bu düzeni değiştir. Neden günahtır onlara sevmek. Tek suçları gönül vermek, Haram olmuş sanki gülmek, Sözüm karşılıksız sevenlere. Irmak gibi berraktır gönülleri, Bülbül gibi öter dilleri Mecnundan büyüktür sevgileri, Sözüm karşılıksız sevenlere.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|