![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57928
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mavi Denizli Oluk
Mavi denizli oluk Daha dün buradaydın Daha dün içimde Ama akıp gittin içimde Nedense sığamadın kabına Oysa yakamozlarını bile sevmiştin Benim olmadığını bile bile Gümüş gerdanından öpmüştüm Yunus balıklarının Şarkılar söylemiştim Ulaştığın kumsallara Hiç birini beğenmedin Mavi denizli oluk Daha dün buradaydın Daha dün içimde Ama akıp gittin işte Avuçlarımdan Mavi gözlü kızın Siyah saçları gibi Akıp gittin sessizce |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mavi Devler
Bir sehpa kurulurdu Şarap mahzenlerinin Eskimiş serinliğinde Oynaşırdı kelimeler Dudakların Yemiş veren bekaretinde Ama hiç kimse söylemezdi Gerçeklerin bağbozumunu Gülücüklerin karanlığına Sanki mavi devler beklenirdi İlkbaharın renkli şölenlerinde Nisan'da geçerdi Mayıs'da Bir gitarın tellerinde kırıtarak Hiç bir zaman Denizin sesi duyulmazdı Kılıçların ahenkli şıkırtılarında Ellerini yüzüne kapatırdı Söz söylemeye Gücü olmayan kadınlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Geçmişim
Öğleden sonra Gözbebeklerimden Beynimin kıvrımlarına ulaşan Ve beni hiç acımadan Çok eski bir hesaplaşmaya zorlayan Bir şarkıdır Transistörlü radyodan Bir demirci atelyesine Hüzünle yayılan Radyonun düğmesine uzanan Nasırlı ellerimdir O kadından Ve inişli çıkışlı Mavi geçmişimden Beni bugünkü Gerçek yanılgısına alan Seni anlatan her şey şimdi Bir tozlu sandığın içinde uyuyor Hiç uslanmadan Gönlümdeki tavanarasında Geçmişteki yüzyıllardan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Kuş
Duydum ki sarı ıtırlar Dağları dolduruyormuş Dolduruyormuşta Düz ovaları zorluyormuş Gör beni... Gör beni de insaf et diye Zalim sevgililere Sen... Itırların sesini duymdan gel Mavi gözlüm Denizleri kucaklayıp Gökleri sırtına kuşanda gel Onca nazarı aştık Onca hazarı geçtik Şimdi ne diye durursun bilmem ki Bensiz uykulara yatmadan gel Eğer gelmeyeceksen bileyim Mavi kuştan çabuk Ak seherden aydınlık güleyim Mavi bir yıldız gibi Taaa.. gönlüne düşeyim Uçuk kaçık olacak bir gün bu mavi küre Ve ben seninle Senin sevginle.. Sevineyim.... Bir daha... bir daha.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Rüyanın Hayrı
Gri sabahları uykuya gebe Bir mavi rüyanın kıyılarında Mağrurbakışlı alaca horoz Kükrdi uzun uzun doğan güneşe Sessizlik bozuldu kaldırım üzgün Sesini satan simitçiye meydan okurcasına Dubaya tünemiş üç yavru martı Şöyle bir süzdüler durgun boğazı Sonra çığlıklarla valse başlayıp Kırdılar gururunu hain zamanın Eylül'le yağmur bugün evlenmiş Balayı yapıyorlar sahil yolunda Güneş kırgın ve küsgün eski sevgili Bulutların bir sağı birde solunda Olgunluk durağında liseli kızlar Gelincik kadar berrak ve taze Açmak için güneşi hep bekliyorlar Yorgunluk var seslerinde satıcıların Selvi boylu apartmanların bitmez nazından Sokaklarda kalmadı eski muhabbet Duyulmaz kanun sesleri Bu şehrin eski yazından Sabahlar artık şimdi çirkin bir riya Oysa eskiden böylemiydi ya Ne sabahlar yaşadı bu mavi rüya Ne aşıklar daldı burda uykuya Öyle günler vardı bir ömür gibi Bizde yaşamıştık o günü güya |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Sular Üstüne
Susunca mavi sular Korkunun gölgesi düşer dalgalara Bir kızıllık iner Güneşi sevinçle misafir eder ufuklara O anlarda seni hatırlarım Gözlerinin rengini öpmek isterim yüreğimle Ama mirasyedidir gönlüm Kayıptır sevincim Kaderim sigaralarla tükenmez Tükenmez içkilerle hasretim Unutamam seni Unutamam sevgini Mavi sular gibidir mevsimlerim Hep hazanı yaşarım Hep ayrılığı şehirlerimde Mavi sular iner hayallerime Gözlerime gözlerinin mavisi Kahverengi bir çılgınlık yaşanır bakışlarımda Dönüşü intiharadır yenilgilerin Bu ne sevgidir gülüm Bu ne ölümdür Ve bu ne akşamdır Bir kızıllık iner gönlüme Gönül gönüle Yürek yüreğe mavidir Bu ne sevidir gönlüm Sen nasıl yüreksin İçimdeki tufan Güneşte kayıp Susunca mavi sular Korkumun gölgesi Ve dudaklarının busesi Düşer Dalgalara |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Yakalı Bebek
Sarı ve yeşil kamışlardı Güneşin kucakladığı yalanlar Şehrin göz bebeklerinde ki hüzün Her gece yol alıyordu raylarda Yeşil çayırlar Uzun ******* boyunca Özlüyordu yalanlarını senin Mavi yakalı bebek Bu kadar sıkıntıdan sonra Bu kadar özgürlük Fazla değil mi Diyordu yalan Diyorum ki o zaman Gün aşırı Dipnot oldukça yaşam Zihnimi dibeğinde Döğülecektir yalan...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mazi Mavi
Dertlere isim bulacaksın Bulduğun isimlerle Oyalanacaksın Seneler geçecek İsimleride unutacaksın Geride bir avuç Kömür karası anı kalacak Gökyüzüne baktıkça Maziye uzanacaksın Mazi mavi Maviler geliyor Takalara yüklenmiş Alalım hadi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmetçik
Hücum etmek için kalktı ayağa Bir manga askerle bir koca dağa Allah Allah deyip düştü toprağa Onu volkandaki küle sormalı Sıkı sıkı tuttu şanlı sancağı Göğsünden akarken bir kan ırmağı Vatanmı diyordu iki dudağı Onu kuşlardaki dile sormalı Bir çakmak,bir mektup,bir saat çıkan Bedenini saran üniformadan En son sözlerini olmadı duyan Onu dağlardaki güle sormalı Bu nasıl inançtı bu nasıl iman İnsanlık görmedi böyle imtihan Yaşamak mı yalan ölmek mi yalan Onu takvimdeki yıla sormalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmetçikten Başkası Değildi
Ve 'Allah! ' diyen Ve ' Vuruldum komutanım! ' diyen.. Ve bekle koçum Bırakma kendin Helikopter geliyor Dayan dediğim... Ve sırtımda Helikoptere taşıdığım Başını dizime koyupta Mavi gözlerindeki Sıcaklığa daldığım Ve 'Komutanım' diyen sesi ile Ellerimi sıkan elini hissedip Kendime geldiğim Ve 'Ölürsem komutanım! ' Anama..babama.. Korkmadığımı.. Onları çok sevdiğimi... Söyle diyen... Ve sonra... Ve sonra.. Ve gözlerini kapayan Ve sıkı sıkıya tuttuğu Ellerimi bırakan Mehmet oğlu Mehmetçik'ten başkası Değildi... Değildi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|