![]() |
![]() |
#541 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgi
sevgi nedir sorarım sana. bitmek bilmeyen sonsuzluk mu. yoksa sonsuzlukta kayboluş mu. erişemediğin dağlara, ulaşamamak mı. herşeyi seversin bir çiçeği, kuşu, doğayı. ama gerçek sevgiye ulaşmak, onu hissetmek, içinde yaşatmak, duygularını onunla paylaşmak, kalbinde herzaman onunla yaşamak, içtiğin su da yediğin lokma da, her an onunla olmak sevmek.. sevgi bambaşka birşey bence. bir doğuş, bir kayboluş. yaşantında var oluş.. onu benliğinde yaşamak, sarhoş olmadan, sarhoş olmak. her an aklında, düşüncelerinde yaşamak. özlemek, yanmak, kor olmak.. sevgine tutsak olmak. işte böyle birşey sevgi. Menekşe Gülay
![]() |
#542 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgi Çıkmazı
bir dokunuş, bir yakın temas, yaklaştırdı beni sana.. sende ki elektrik, bana geçti anlasana. soluğunu ta..içimde hissettim o anda. beni nekadar etkiledin, baksana. gözlerin ışıl, ışıldı. bana baktığında. seni anlıyabiliyordum. Manalı bakışınla.. aşkımızı sorumsuz yaşamalıydık her anımızda. ama insanın her istediği, olmuyor ki hayatında. bazen sevgiler de yalnız, yaşanabiliyordu bu hayatta. birtanemdin kalbim senindi yaşantım da. herşey imkansızdı bizim için bu dünyada. yalnızlığı seviyordum. bağlanamazdım sevdam da. bir özgürlüğüme, bir de sana aşıktım hayatımda. sevgi çıkmazındayım İki arada kaldım şu anda. Menekşe Gülay
![]() |
#543 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Çiçekleri
bana hergün yolladığın çiçeklerle, inan evimin içi doldu güzelliklerle. güller, sümbüller ve orkidelerle. dostluğumuz da pekişti şiirlerimle. Ssvgi çiçekleri koydum hepsinin ismini. hergün suluyorum herbirini. baktıkça seni görüyorum çiçeklerimde. dostluğumuzun sevgisi, büyüyor hepsinde. günlerce yolladığın çiçeklere doyamıyorum. baktıkça bana olan sevgini yaşatıyorum. çiçeklerinle, dostluğun bir başka benim için, bir ömür boyu kalmalı benim içimde. sevginse apayrı benim dilimde.. hiçbir zaman bulamam senin gibi bir dostu. sen doldurdun kalbimi, inan ki boştu. herzaman içimde ayrı bir yerin olacak. çiçeklerin ve dostluğun ben de kalacak. bak soldu çiçeklerim, yenilerini bekliyorum. evimin çiçeklerle, dolmasını istiyorum. Menekşe Gülay
![]() |
#544 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Dolu Yüreğim Benimle
Seni sevmeye söz vermiştim unutmaya değil, Ben tuttum sözümü, çok sevdim seni, Bir sevda yanığıydı yüreğimde kalan, Bir hüznü aşktı beni yakan, Anlamamak ise senin ruhunda sevdiğim, Bırak beni git öylece, unutmaya yeminliyim. Hayatım, canım, herşeyim olmuştun bir anda, Ömrümce beklediğim sevgiyi tatmıştım anlasana, Layık değilmişsin yüreğime, saçımın bir tek teline, İstenmeyen yerde durma artık, sen de git işine, Bırak beni kaderime, sevginin olmadığı bir yere, Sensizlik yazımdı zaten, çok çektim senelerce. Güzel bir rüyaydı uyandım artık diyeceğim, Yüreğimde ki hüznü silip bir kenara iteceğim, Yaşanmışlıklar yok hayatımda, unutup gideceğim. Sen yoksun, sevgin yok, olmadığın günlere merhaba, Seninleyken ne geçti elime, üzülmekten başka, Ağlamakta yok artık, gülen günler selam sana. Bir kalp vardı bir zamanlar, yalnızca senin için, Gözyaşlarım vardı akıyordu sevdiğim için, Hiçbirşey bırakmadın geride sen den kalan, Acı hatıralar unutulacak bir gün hiç anlamadan, Yanan sen olacaksın artık, eminim bundan, Dönüşü olmayan yolun, uğurlar olsun sevdam. Bir ayrılık şarkısı dilimde, söyledim her gece, Ben sevdim ben yandım ömrüm geçtikçe, Bir oyundu sevgimiz, iyi oynadın benimle, Alkışlıyorum seni, takdirse Rabbimden gelse, Sanma ki ağlayacağım, değmezsin bu sevgiye, Sen yoksun ama, sevgi dolu yüreğim benimle. Menekşe Gülay
![]() |
#545 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Frekansları
Denizde ki dalgalara bak. Büyük hışımla vuruyor kayalara. Sanki öç almak istiyor delicesine Gözlerim kayboldu dalgalar ve sen de. Bir şarkıyı anımsadım aniden. Ne güzeldi seni anlatıyordu bana. İçime derinlemesine işlemişti sanki. Dalgaların sesiyle, şarkının sözleri. İçimde büyüyordu sevgi frekansları. Yayılıyordu etrafa dalgalarla. Mıktatıs gibi çekiyor seni şimdi. Bende yanan aşkınla bütünleşiyor sanki. Kayalar nasıl oyuk oyuk. Dalganın şiddeti ise çok büyük. Senin aşkınla boy ölçüşemez bu dalga. Sen yakıyorsun yıkıyorsun sende ki aşkla. Menekşe Gülay
![]() |
#546 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Kırıntısı-Toplumsal Makale
Hiç durmadan suçlar işleniyor Türkiye'de. Hele günümüzde, insanlarımıza bir haller oldu. Artık doğruyu, yanlışa karıştırırmaya başladılar. Teröre kucak açıp yandaşlık yapanlar mı.. Üçkağıtçılıkla evlerini geçindirenler mi.. Hiç yoktan arabaları kundaklayanlar.. Sebepsiz yere katil olan, eşini çocuklarını öldüren babalar ve kıskanç kocaların, eşlerine yaptığı manevi işkenceler. Aslında dökümanını yapsam kaç sayfa tutar bilmiyorum. Oysa insanoğlu anasından, babasından doğduğunda tertemiz. Ak süt gibi.. Neden böyle oluyor? İnsanları bu kadar kötü yapan ne? neden kötülük tohumları ekiliyor yüreklere? Yüce Rabbim bizlere güzel bir yürek verdiği gibi, bizleri yönlendirmesi için de akıl ve mantık vermiş. Neden iyiliğe kullanmıyoruz bu aklımızı. Kötü düşüncelere esir olduğumuz gibi, kötü kişilerin oyuncağı oluyoruz. Hayat zaten oyun içinde oyun. Her türlü kötü emeller ortada. Sanki teşvik eder gibi insanları, çevrelerinde dolaşıyor. O zaman tüm insanlar uysun,iyilikten ve sevgiden eser kalmasın ruhlarında. İşte burda akıl ve mantık harekete geçiyor. Nasıl sevmediğimiz bir yemeği yiyemiyorsak, beynimizin kabul etmediği, kötülüklerden, kendimize bir kale kurabiliriz. Ve kötülüğü ancak iyilikle, sevgiyle yenebiliriz. Peki yüreğimizde ki sevgiyi nasıl çoğaltacağız. Belki de diyorsunuz ki.. Akşama kadar iki kuruş için çalışıyorum bir de sevgiyi mi düşüneceğim. Belki de... sevgi karın doyuracak mı? Böyle sorular kesin geçiyordur içinizden. Ama sevgiyle yapılan her işin bereketi daha fazla olacak. Üstelik eninde sonunda yapılan kötülük, kesin insanın ayağına bir gün dolanacak. Rabbim insanın kendine değil, en sevdiğiyle sınava sokuyor. Bu da çok acı. Hiçbirimize evlat acısını tatırmasın Rabbim. Herşeye katlanıyoruz. Yokluğa, çaresizliğe, hatta kendimizde olan rahatsızlıklara. Herzaman diyoruz ki Rabbim, çocuklarımızın arkasına koymasın bizi. Evet düşmanıma bile böyle bir beddua edemem. Allah evlat acısını göstermesin hiçbirimize. Bahar ayında yemyeşil ağaçların arasında yürümek, yeşil halı saha gibi, otların üzerinde yalınayak dolaşmak, bir çiçeğe yaklaşıp onu incelemek.. Belki ufacık bir çiçek, ama üzerinde ki renkler, desenler.. İnanın tüm yüreğimiz bir anda kötü düşüncelerden uzaklaşacak. Birden yüreğimize hava gibi dolan sevgi, öyle rahatlatıyor ki insanı. Ya kuş cıvıltıları.. Gözünüzü kapayıp dinleyin. Neler hissedeceksiniz o anda. Tatlı hülyalara daldıracaktır sizi. Doğayla başbaşa olmak herzaman kişiye huzur verir. Herzaman akıl ve mantığımızla hareket edelim. Gırtlağımız bile dokuz boğum. Zarar gelecek kötülüklerden kendimizi ve çevremizde ki dostlarımızı koruyalım. Düşünmeden hareket etmeyelim. Hatta binlerce kez düşünelim. Acele karar herzaman insana zarar getirir. Yaptığımız veya teşebbüse geçtiğimiz kötülük, herzaman insanın kendine geri döner. Bunu ise hiç unutmayalım. Yüreklerimizde büyüyen sevgiyi daha da büyüterek yaşatalım. Ve çevremize yayalım. İnanıyorum ki bir gün kalbi taş kesmiş ve sevgiden nasibini almamış kişiler de yaptığı kötülüklerden vazgeçecek. Ve inanıyorum ki onların yüreklerinde bulunan sevgi kırıntısı, bizlerden onlara ulaşmasını bekliyor. Sevgiyle kalın. Herşey yüreğiniz gibi olsun. Menekşe Gülay
![]() |
#547 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Yaşamak İster Arkadaş
Sevgi yürek ister arkadaş yürek, Sevince ölümüne, sevince tutarsızca, Sevdiğini de içine gömeceksin. Bir mezar yapacaksın gönlünde, Hem saklayacak, hem koruyacaksın. Sevgi emek ister arkadaş emek, Fedakarlıktır işin özü, fedakarlıktır dilin sözü, Sabahlara uyanmak yüreğinde saklayarak közü, İstemsizce gözyaşını akıtmak saatlerce, Mutlululğu bekleyerek hep sabretmek günlerce. Sevgi özen ister arkadaş özen, Bir gül gibi tutmalısın elinde, soldurmadan, Dikkat etmelisin şebnem üzerine konmadan, Saklamalısın onu incitmeden hırpalamadan, Ona sahip çıkmalısın kimse almadan. Sevgi korunmak ister arkadaş korunmak, Sıcacık yüreğine sığmalı gözünden bile sakınmalı, Kollarının arasında tuttuğunda mutluluk dolmalı, Öptüğünde gülücükler, yüzüne yayılmalı, Bu aşk için yanmalı bu aşk için kalmalı. Sevgi yaşamak ister arkadaş yaşamak, Onu hem yaşamalı hem yaşatmalı sevdiğinde, Dizlerinin dibine oturup dalmalı gözlerine, Ellerininin sıcaklığını yaymalı bedenine, Öyle sevmeli ki ömrün onun olmalı sevgiyle, Menekşe Gülay
![]() |
#548 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() sevgi yoksunu bir kadınım ben.
ömrümce ne sevildim ne sevdim. sevgiyi hep çiçeklerde, kuşlarda aradım. hiçkimsenin sevgisine, inanmadım. yalan sevgilerden, nefret ettim hep. bu yüzden, kabuğuma çekildim ben. sevgi yoksununa çıktı adım. bir çiçek gördüm sevdim sevgiyi. yavru hayvanlar gördüm sevdim. ama beni sevenleri, sevemedim. gözlerinde ki parıltıyı gördüm. yalan sözlerini, sevemedim. hep aldatıldım hep üzüldüm. hiçkimseyi, sevemedim ben. çoğu insandan nefret ettim. hilekarlıklarını, gözlerin de gördüm. karışık duygularından, düşüncelerini okudum. sevmedim kimseyi, ben de sevilmedim. Menekşe Gülay
![]() |
#549 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi, Neşe ve Mutluluk-Hikaye
Sevgi, Neşe ve Mutluluk çok güzel geçinen üç arkadaştı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Bir gün canları sıkıldı. Yürüyüşe çıkdılar. Git git yol bir türlü bitmek bilmiyordu. Karınları aç, üstelik çok susamışlardı. Ne yapalım diye konuşurlarken karşıdan bir adamın geldiğini gördüler. Sevgi hemen atılarak.. -Amca o sırtında ki çuval da ne var? Adam ters bir adamdı. -Sana ne. Sevgi şaşırdı. Yüreği sevgi dolu olduğu için böyle bir tepki beklemiyordu.. -Çok açız amca ne var söylesene? . -Yiyecek ama ben onları eve aldım. Sizlere veremem. Çok üzülmüştü Sevgi. -Peki amca verme dedi. Adam üç adım atar atmaz yığıldı yere. Yanlarına gittiklerinde adamın ölmüş olduğunu gördüler. Birşey yapamadan yollarına devam ettiler. Adamın ruhu öteki aleme doğru uçmaya başladı. Bir kapıdan içeri girdi. Beyazlar içinde bir melek onu bekliyordu. Yollarına devam eden üç arkadaş, susuzluklarına bir çare bulamıyorlardı. Neşe; -Bak karşıdan bir kadın geliyor. Elinde de kocaman su güğümü var dedi. Üçü de sevinç içersindeydiler. Kadın yanlarına gelince, -Güğümde su mu var teyze? diye sordu Neşe. -Evet sana ne diye cevap verdi kadın. Neşe tekrar, -Çok susadık teyze, üçümüz de çok susadık dedi. -Aaa.. ben sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyorum. Size bir damla bile veremem dedi. Üçü de şaşırmışlardı. Birşey diyemediler. Kadın yüzlerine bile bakmadan yürümeye başladı. Birden bir gürültüyle arkalarına döndüler. Bir de ne görsünler. Kadın düşmüş ve elinde ki toprak güğüm kırılmıştı. Güğümde ki sular toprağa yayılmıştı.Kadın da hareketsiz yatıyordu. Koşarak kadının başına gittiler. Fakat kadın ölmüştü. Birşey yapamadan yollarına devam ettiler. Kadının ruhuda öteki aleme doğru uçmaya başladı. O da bir kapıdan içeri girdi. Karşısında beyazlar içinde bir melek duruyordu. Üç arkadaş açlık ve susuzluktan bitap düşmüşlerdi. Karşıdan şarkı söyleye, söyleye bir çocuk geliyordu. Elinin birinde ekmek, birinde de bir şişe su vardı. Mutluluk çocuğa, -Karnımız çok aç bizlere ekmek, su verirmisin? . -Tabi ablalarım. Cebimde param var. Ben yine gider alırım dedi. Elinde ki ekmeği ve suyu Mutluluğa uzattı. Üç arkadaş öyle sevinmişlerdi ki.. Hemen ekmeği paylaşıp suyu da içtiler. Hayretle çocuk onlara bakıyordu. -Ablalarım çok acıkmışınız gerçekten dedi. Sevgi çocuğa, Herzaman yüreğin sevgiyle dolsun, sevgiyle taşsın. Karşına hep sevgi yürekler çıksın dedi. Sıra Neşe'deydi. Herzaman neşen bol olsun. Hep neşeli ol dedi. Mutluluk ise, -Mutluluk hep seninle olsun. üzüntüler sana uğramasın dedi. Çocuk teşekkür ederek tekrar eve ekmek almak için geriye döndü. Adamla, kadın meleğin karşısındaydı. Melek önce adama dönerek, -Bu yaşa kadar sevgi adına ne yaptın? . Hiçbirşey yapmadım. Hep çalıştım. Aileme baktım. -Hiçdurmadan karını, çocuğunu dövdün. İçtin içtin herkese sataştın. Senin yüreğinde sevgi yok. Neşeli olamadığın gibi, mutluluğu da tatmadın. Haydi git şu kapıdan gir içeri dedi. -Orası neresi? diye sordu adam. -Sevgiyi yüreklerinde yaşatmayanların yeri, diye cevap verdi melek. Sıra kadına geldi. Aynı soruları ona da sordu. Kadında meleğin sorularını cevapladı. -Ne yapayım. Kocam hergün kahvede, bütün gün tarlada çalıştım. Ama sen den yardım isteyen komşularına yardım etmedin. Bol bol dedikodu yaptın. Herkesi birbirine düşürdün. Yüreğinde bir lokmacık sevgiyi barındırmadın. Haydi sen de aynı kapıdan geç diye cevap verdi. Sevgi,Neşe, Mutluluk yollarına devam ediyorlardı. Ama gördükleri, çoğu insanın yüreğinde sevgi den eser yoktu. Sevgi olmayınca Neşe ve Mutlulukta olmuyordu. Sevgi herzaman yüreklerinizde, Neşe ve Mutluluk sizlerle olsun. Menekşe Gülay
![]() |
#550 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgililer Günü Her An Bizle
Anılardı yaprak gibi sürüklenen, Acılardı herzaman birbiri ardına gelen, Ya yasaklar...hiç bitmeyen, Yasaktı sevgin, hatta yasaktı yüzün, Hep yasaklara sığındık seninle iki gözüm. Nisan yağmuruydu aşk, akmıştı yüreğimize, Arkasından sevgi gelip yerleşmişti bize, Öyle sevmiştik ki mecnundan beterdik işte. Tüm yasaklara rağmen, sevdim seni canım, Sevdam için, kırdım zincirleri aşkım. Bir sana tutuldum yalnız seni sevdim. Aşkımdan yandım durdum yüreğine gizlendim. Her an bedenimde, defalarca seni hissettim. Hep bendeydin benimleydin ruhunla bütünleştim. Sevdim seni canım, ölümüne çok sevdim. Bu aşka, sevdaya esirdik ikimizde, Yangınlarda kaldık anlamadı hiçkimse, Yasakları soktular araya, görüşmemek üzere, Ben sensiz yapabilirmiydim ölüm gelse bile, Yaşayabilirmiydim sevgisizliği tüm günlerde. Yine göremeyeceğim seni, bu sevgililer günü, Yokluğuna ağıtlar yakıp yaşayacağım üzüntümü, Ellerim tutamayacak, yoksun kalacak ellerine, Öpücüklerimi hissedemeyeceksin güzel yüzünde, Olsun sevgililer günü her an bizle, yüreğimizde. Menekşe Gülay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|