![]() |
![]() |
#5511 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tövbekâr olmayı
kafama koymuştum bıkmış, usanmış avarelikten yorulmuştum bir gün… yamalı yüreğimdeki dergâhın kapılarını açtım sen de benim gibi yuva arayan muhacir bir kuştun uçtun, uçtun bir ala şafakta umutla gelip delişmen yalnızlığıma kondun o günden beri malîhulyâm sen benim kurtuluşum ekmeğim, aşım yeniden doğuşum oldun.
![]() |
#5512 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Henüz körpe bir filizdin
güneş ana kucağın deniz beşiğin kırk ikindilerde yağan yaz yağmurlarını emdin beyazlar içinde bir erik çiçeği gibi eflatun sürgünler verdin büyüdün büyüdün doruklarında sevda kuşlarının tünediği ulu bir çınara döndün o günden beri malîhulyâm sen benim mavim, yeşilim ayım, güneşim baharım, yazım, kışım oldun.
![]() |
#5513 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslında sen
yolunu kaybetmiş semavi bir periydin gönlümün en müstesna tahtında oturan aşk mabedimin biricik dilberiydin daha yaşarken bana cenneti gösterdin benim için hayatın adı sendin bu soluk sevdanın güllerine sen can verdin âlemleri yakan, aysız *******de yıldızlar gibi parlayan o masmavi okyanus gözlerin damla damla gözlerime akardı aktıkça; dünyalar benim olur, biçâre yüreğimde kızılca kıyametler kopardı deliler gibi sana meftun olan ruhum önce Allah’a, sonra sana tapardı sevinçten sevda kuşlarım kanat çırpar kan kırmızı gelincikler ummana yelken açardı. Seni görünce başka varlığa dayanamayan güneş geceye durur serçelerin nutku tutulur, sırrını dökerdi aynalar salındıkça saçların fettan bir etek gibi kandiller söner, buz dağları yanar bahar yüzüne buseler kondurmak için yarışırdı rüzgârlar. Sanki gönlümün semalarında dolaşan efkar bulutlarının arkasına gizlenmiş gün batımıydın yakardı yalaz yalaz kızıllığın adını anmak bile unuttururdu bıçak gibi keskin soğukluğunu yalnızlığın. Uğrak yeriydin uykusuz *******imin ipek bir perde gibi sarardı kadife öpüşlerin işveli rüzgârlara verir bedbaht anılarını geçmişin titrek şafaklara kadar yudum yudum seni içerdim içtikçe mest olur yıldız yıldız düşlerime düşerdin.
![]() |
#5514 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harflerin dili yok
Yan yana gelmeyince Hayal kurmanın anlamı yok Peşinden gitmeyince Toprağın manası yok Ekip, biçmeyince Defterin anlamı yok İki kelime yazmayınca Kitabın manası yok Açıp okumayınca İnsanlığın anlamı yok Sevgi,barış,dostluk olmayınca Kdz.Ereğli-19.01.2004
![]() |
#5515 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen benim aşığım, ben senin delin.
Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Dünyalara değer, bir tek saç telin. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Girmesin araya, elleri zalimin. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Güzel gözlerine aşık bülbülüm. Seni bulmuşum ki, vız gelir ölüm. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm…
![]() |
#5516 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarlada buğdaylar başak açar mı
Yosmanın kızı gözüne sürme çeker mi Üzerine yine dar fistanı giyer mi Acep beni yine baş dan çıkarır mı Alıp testiyi çeşmeye gider mi Çeşme başında yolum gözler mi Vardığımda çeşme başına Testiyi omzuna alıp,yine göz kırpar mı Bahçelerinde çilekler olmuş mu Toplayıp sepetine doldurmuş mu Bir avuç çilek uzatıp bana Dudağıma yine bir buse kondurur mu
![]() |
#5517 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin vurdum duymazlığın
Senin aldırmazlığın İnsanı zivanadan çıkartıyor Hele bir yol beni dinle Marko Paşa Bir yerde dert çok ise Derman yoktur bilesin Biz Leb demeden leblebiyi biliriz İnsanlığa saygıdandır Konuşanı dinleriz Dert nedir derman nedir? Kimin eli kimin cebindedir Çok şükür Marko Paşa Çok şükür biliyoruz Bak Marko Paşa Biz Peygamber çiçeğinin yeşil Yaprağında büyüdük Ezan sesi duyulunca yürüdük Minarede Ezan sesi bitince durduk Topraklarımız emek kokuyor Çünkü biz bu toprakları Alın teriyle suladık Kanla yoğurduk Bak Marko Paşa Biz senin gibi olmadık Ol padişah sofrasını görmedik Sadrazam pilavını yemedik Vezir parmağını Dilber dudağını tatmadık Onun için Marko Paşa Herkes kendi yoluna yürüsün Olmaz mı?
![]() |
#5518 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni sesliyor Marmara,
mehtaplı gecenin yakamozlarında. Can için çarpıyor kalbim dalgalarında... ............. Olmaz ki ama, can kız yazıyor bak sessiz ve nazlı süzülen teknenin iki yanında. Vallahi günahım yok, bırakmıyor yakamı. Seviyorum işte. Kaçarım yok, niyetim de, soracak olursan.
![]() |
#5519 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gök mavi, başak sarışın...
Tadı ne güzel barışın. Karları ılık olacak Yarın yuvalarda kışın. On altı yaş kucağına Koşabilir yirmi yaşın Kanatları üzerinde Aşkın, dileğin, alkışın. Gök mavi, başak sarışın... Tadı ne güzel barışın! Fakat senin on savaşa Değer, ey yurt, bir karışın
![]() |
#5520 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabah erken kalktım dereler buz
Tanrı bilir ne zaman döner avcılar Kör Süleyman gece gündüz sayıklar Çadırı yıkılsın da bozulsun bağı Kan izlerini sildi götürdü acı kırağı Dolandım durdum uzun yollarda yalnız Severim gözünü şu halime bak Yaramı saran gümüş telli kavak Döner durur göğün dibinde bir yabana Kartal mı desem peşinde bir alıcı kuş Hakkari Oramar yaylası Van gölü Muş Genç ömrüm bir kürt kilimiydi geçti gitti İnsan yüreği pas tutar derdi babam rahmetli Başında bir solgun poşu ayağında çarpana Gözünü severim bir haber salsana Yüreğimden uçan gümüş telli turna Uyudum uyandım bir uzun gece Ay karanlık devir puşt hava dumanlı Sırtımda bir hançer söğüt yaprağı Düşte gördüm dökülmüş odamın beyaz Kireci bahar gelmeden geçip gitmiş yaz Kimse sormaz aç mıyım susuz mu halim nice Gözünü severim sen söyle kiraz Ağacından doğan gümüş telli saz Kar üstüne açmış yaz delisiydi Erken öttü gönlümün çapar horozu Korkarım silerler defterden bizi Götürür ayrılığa bir tahtadan at Tarih dokuz yüz seksen gün yirmi üç mart Biri hasret gömleğini bir daha giydi Yüzünü seveyim sarayım belin Koynumda uyan gümüş telli gelin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|