![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senden Ve Ondan
Kalbin alevine tutsağı demem Muhabbet ceminin mekânıyım ben Hasret bahçesinde gülü istemem Özgürlük dağının dikeniyim ben Ben bu memleketin divanesiyim Görüp yaşadığım, duyduğum ayıp Namus erbabının pervanesiyim Ülkemde hayânın hesabı kayıp Semanın altında, arşın üstünde Göçmenler evlere taşınmadılar Milletin yadında, devlet kastında Yollara yürüdük aşınmadılar Kalbimin içinde lambalar yanar Çoban kavalında hasret duygusu. Ruhumun gecesi ışığa kanar Düşlerimde bir gerçeğin kaygısı Zehirli akreple kucaklaşarak Sevişmeden gönül evi seçilmez Çöl ve deniz, iki hasret, koşarak Bu yolda sende ve ondan geçilmez
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Cambaz
Şu şeytan fikrinle alim geçinme Hakikat sırrına erenleri gör! Her şey bana mahsus hep benim deme Vatana canını verenleri gör Nasılsa her zaman öter düdüğün Düdüğün öttükçe olur dediğin Vurgunu vurunca eylersin düğün Biraz da ah u zar derenleri gör Haksız isem söyle hadi ne dersin Babanın cesedi olsa da yersin Salıverdin aynı hızla gidersin Postu yol başına serenleri gör
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Olsun
Mazlumun derdine kulak tıkayan Vicdan senin olsun, istemiyorum Kanı suyla değil, kanla yıkayan İzan senin olsun, istemiyorum. Günde beş kez secde etmiyorsa kul Allah’'ın indinde değildir makbul Devletten çalıp da yaptınsa okul İhsan senin olsun, istemiyorum Zengine gün bayram ve her gün düğün Allah için ver de, ne de, ne öğün Dün verip de başa kaktınsa bugün Derman senin olsun, istemiyorum Seçtiniz meydan hurda çöplüğü Burda öter zalim beyin düdüğü Mazlumların loş hücrede örttüğü Yorgan senin olsun, istemiyorum Mazlum katilleri çıkınca ava Çekilen her çile sanma bedava Uyuz köpeklerin sevdiği hava Duman senin olsun, istemiyorum
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Yurdun Mu?
Seyir makamından doğrul bak Fatih Allah'a inanan kul karalanır! Bu ruhla mı gerçekleşti o fetih? Yalan, dolan, fitne, şer sıralanır! Hakanlar hakanı dinle ne olmuş Yobazlar her şeye bir kılıf bulmuş Senin fikirlerin zindana dolmuş Ne açılır kapı, ne aralanır! Bir kez n'olur, bir kez doğrul mezardan Bak eser kalmış mı namustan, ardan? Yeninin aşığı, koca kumandan Sizlere sevdalı yol paralanır! Hep arzu edilen 'Avrupa tipi' Kimse dinlemiyor artık hatibi Sokaklar hep mezat, mezbaha gibi Utanmaz, arlanmaz hal yaralanır Kaleliyim sızılıyor her yanım Türk demekten korkar olduk hakanım “Fetih ruhu” çoktan öldü sultanım Millet oyalanır, yurt oyalanır
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Serin Sevda...
Eğlemezdi zincirlesen bu gönlü Bir esmer nazenin tüle bağladı. Sehere resmetti arkalı önlü Kul etti bülbülü, güle bağladı Alevlenir gönül aşkın közünden Aşık ayrılır mı ahu izinden? Bir ceren sekişli Leyla yüzünden Mecalsiz mecnunu çöle bağladı. Bağlanmış sonsuzda tükenmez vara Ferhat Şirin diye yüklenir yara Kerem'i yaktı da sevda nara Aslı'yı kefilsiz küle bağladı Hayat yıllarını emdikten sonra İnişi görmedi dimdikten sonra Kamber'i toprağa gömdükten sonra Arzu'yu kim için yola bağladı. Yusuflar sevdadır Züleyhalar'a Selvi'yi Emrah’ın düşünde ara Mevlüt İhsani’yi muhannet yara Beni de bir çürük dala bağladı.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Serzeniş
Küçük bir iyilik yaptığı zaman, Başıma kakanlar, kardeş, öyle mi? Omuzuna dava yüklendiği an, Çileden çıkanlar, kardeş, öyle mi? Bıraktım bir yana zevki, hevayı, Yükledim sırtıma kutlu sevdayı, Nefsini el üstü tutup davayı, Zarara sokanlar, kardeş, öyle mi? Var mı ki sızlasın vicdanın senin, Yakındır hesabı bizi ezenin, Çarkına takılıp süfli düzenin, Suyuna akanlar, kardeş, öyle mi? Yolumuza koyup pıtırak diken, Fitneyi, fesadı, yalanı eken, Çilede, cefada erler var iken, Uzaktan bakanlar, kardeş, öyle mi? Kalkar elbet bu dağların dumanı, Gülmenin bize de gelir zamanı, 'Defol' makamında çekip, amanı, Yumruğu sıkanlar, kardeş, öyle mi? Sormaya gerek yok hem neden, niçin, Fırsat elinizde seçin, ha seçin, Şu üç beş kuruşluk menfaat için, Davadan bıkanlar, kardeş, öyle mi?
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sessiz Çığlık
Gözlerimle tanış, gönlümle konuş Türlü türlü hal eyledin sevdiğim Hükmünü vermeden gönlüne danış Beni sana kul eyledin sevdiğim. Bu aşkın narına yandırdın.,yandı Kovdun dağ başına kondurdun, kondu Yolgeçen hanına döndürdün, döndü Bu gönlümü yol eyledin sevdiğim. Sen aşkın deryası, ben damla suyum Semada zerreyim, deryada koyum Sonsuzluk yolunun son yolcusuyum Azığımı bal eyledin sevdiğim Ok ettin avcının ok sadağında Sitemdi servinin al dudağında Bülbül aşık olmuş gül budağında Dillerini lal eyledin sevdiğim. Gök ekinler biçildiği zamanda Ak karadan seçildiği zamanda Tatlı candan geçildiği zamanda Sahrada Bilal eyledin sevdiğim. Bakma kışın boranına karına Sam vurur eritir kalmaz yarına Çığ düştü gecenin rüyalarına Feryat figan bol eyledin sevdiğim.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sessiz Yolculuk
Her tavana dikildikçe gözlerim Üzülürüm, hislenirim, her gece Gönül bu ya, sessizliği özlerim Kör gözede üslenirim, her gece Bir türlü pişmedi yürekteki aş Zuhur eylemedi gördüğümüz düş Yüzüme sırıtır kalkıştığım iş Lime lime ıslanırım, her gece Durgun sular ta tepede bulanır İki gözde on iki kurt yalanır Yedi iklim, dört köşeyi dolanır Sonsuzluktan beslenirim, her gece Gayret terkisine yüklenir acı Bir işin başında yoksa amacı Altı ay hırp tutar taşlı yamacı Çevirmeye yaslanırım, her gece Baykuşlar seslenir artık ovadan Harabe gönülden, ıssız yuvadan Gönül kuşu uçtu, inmez havadan Çise vurur sislenirim, her gece Gün tutulur gözün mıhlandığı an Ve görünür hayal meyal balaban Yıldızların sultanıdır bir çoban Karanlığa seslenirim, her gece
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Ateşi
Gönlümde tutuştu sevda ateşin, Alev alev yandırırsın sultan sen! Bulunmaz dünyada emsali, eşin, Ne söylersen kandırırsın sultan sen! Sevdan ki sır gibi söküp atamam, Yola revan oldum, günü tutamam, Uyku bilmem, düşüncemi satamam, Ağustosta dondurursun sultan sen! Emir senin, yağmur senin, sel senin, Şu deli gönlümü yakan yel senin, Odun senin, ateş senin, el senin, Ocağımı söndürürsün sultan sen! Gönülde şüpheyi, kini saklamam, Cahil insan gül ise de koklamam, Lodos değmiş yağmur olayım tamam, Divaneye döndürürsün sultan sen! Gezerken aklımın evine vardım, Bir gemi deryada bocalar, sordum Çilesi, sevdası sır imiş gördüm, Yağdırırsın, dindirirsin sultan sen!
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Otağı
Göçmen kuşlar cıvıl cıvıl uçarken, Buraları yarasalar yurt tuttu. Ellerin dağında güller açarken, Bizim bağda pıtıraklı ot bitti. Şu yaylalar sevdaların otağı, Yamaçları kefensiz er yatağı, Ve şehirler sefaletin batağı, Ki oralar her bulduğunu yuttu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|