![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mavi Sular Üstüne
Susunca mavi sular Korkunun gölgesi düşer dalgalara Bir kızıllık iner Güneşi sevinçle misafir eder ufuklara O anlarda seni hatırlarım Gözlerinin rengini öpmek isterim yüreğimle Ama mirasyedidir gönlüm Kayıptır sevincim Kaderim sigaralarla tükenmez Tükenmez içkilerle hasretim Unutamam seni Unutamam sevgini Mavi sular gibidir mevsimlerim Hep hazanı yaşarım Hep ayrılığı şehirlerimde Mavi sular iner hayallerime Gözlerime gözlerinin mavisi Kahverengi bir çılgınlık yaşanır bakışlarımda Dönüşü intiharadır yenilgilerin Bu ne sevgidir gülüm Bu ne ölümdür Ve bu ne akşamdır Bir kızıllık iner gönlüme Gönül gönüle Yürek yüreğe mavidir Bu ne sevidir gönlüm Sen nasıl yüreksin İçimdeki tufan Güneşte kayıp Susunca mavi sular Korkumun gölgesi Ve dudaklarının busesi Düşer Dalgalara |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mavi Yakalı Bebek
Sarı ve yeşil kamışlardı Güneşin kucakladığı yalanlar Şehrin göz bebeklerinde ki hüzün Her gece yol alıyordu raylarda Yeşil çayırlar Uzun ******* boyunca Özlüyordu yalanlarını senin Mavi yakalı bebek Bu kadar sıkıntıdan sonra Bu kadar özgürlük Fazla değil mi Diyordu yalan Diyorum ki o zaman Gün aşırı Dipnot oldukça yaşam Zihnimi dibeğinde Döğülecektir yalan...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mazi Mavi
Dertlere isim bulacaksın Bulduğun isimlerle Oyalanacaksın Seneler geçecek İsimleride unutacaksın Geride bir avuç Kömür karası anı kalacak Gökyüzüne baktıkça Maziye uzanacaksın Mazi mavi Maviler geliyor Takalara yüklenmiş Alalım hadi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmetçik
Hücum etmek için kalktı ayağa Bir manga askerle bir koca dağa Allah Allah deyip düştü toprağa Onu volkandaki küle sormalı Sıkı sıkı tuttu şanlı sancağı Göğsünden akarken bir kan ırmağı Vatanmı diyordu iki dudağı Onu kuşlardaki dile sormalı Bir çakmak,bir mektup,bir saat çıkan Bedenini saran üniformadan En son sözlerini olmadı duyan Onu dağlardaki güle sormalı Bu nasıl inançtı bu nasıl iman İnsanlık görmedi böyle imtihan Yaşamak mı yalan ölmek mi yalan Onu takvimdeki yıla sormalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmetçikten Başkası Değildi
Ve 'Allah! ' diyen Ve ' Vuruldum komutanım! ' diyen.. Ve bekle koçum Bırakma kendin Helikopter geliyor Dayan dediğim... Ve sırtımda Helikoptere taşıdığım Başını dizime koyupta Mavi gözlerindeki Sıcaklığa daldığım Ve 'Komutanım' diyen sesi ile Ellerimi sıkan elini hissedip Kendime geldiğim Ve 'Ölürsem komutanım! ' Anama..babama.. Korkmadığımı.. Onları çok sevdiğimi... Söyle diyen... Ve sonra... Ve sonra.. Ve gözlerini kapayan Ve sıkı sıkıya tuttuğu Ellerimi bırakan Mehmet oğlu Mehmetçik'ten başkası Değildi... Değildi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mektup
Kırılma.. Bir yaprak gibi savrulduk ya Cehennem rüzgarlarının önünde Bir yürek gibi kavrulduk ya Ayrılık ateşinin sonunda Sakın kırılma Gücenme Yapamadım / tutuldu kırılası ellerim Bir avuç mutluluğu yakalayamadım Seni sevdiğimi özlediğimi yuvasız kuşlar gibi Hep beklediğimi söyledim ya Sakın gücenme Darılma Şu kahbe feleğin yazdığı yazıyı silemedim Silemedim dağları aramızdan / söküp atamadım İhanetleri dünyamızdan uzaklaştıramadım ya Sakın darılma |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Memiloğlu
Akıbeti meçhul aklımın Cayır cayır yayanrken dünya Celep olmuş erenler İnsan alınıp insan satılırmış Yamyamlar pazarında Kızmayın bana Ağır gelir belki lafım Kızar bana el verenler Dört yol ağzında sevdam Döşenmiş yollara varsıllık mayını Isıtmak isterim Yüreğimle ısınmaz Kandırılmış garibim Istanpasını vurmuş bir kere Belli Kader kurbanı Der geçer Memiloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Memleket Tütününden
Bir aşkın vardı/ölürken Birde tütün yaprakları/ülkemin Işıklar gelip geçer demiştin/geçmedi Resimler gelip geçer demiştin/geçmedi Fırsat çığlıkları atıyordu Azrail/vermedin Senden ayrılmadı diye üzüldümü bilmiyorum Bu esir şehrin sokakları Sonra bir cigara sardım/güya/memleket tütününden Hayalini kucakladım/gizlice O uzak/o yabancı/o soğuk Gökyüzünden... Kollarım bir boşluğu/sararken |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Menekşe Gözlüm
Korkuları Gerçeğe dönüştürdü Elini tutunca Şarkılar Kapattım Kulaklarımı Notalar Gözlerimde uçuştu Sev demiştin Menekşe gözlüm Bir gün seveceksen Beni sev Oysa sen Şarkılarda Yaşadın hep Ve notalarda şekillendi Hayalin Saba makamında Bir sonbahar akşamı Fasıl geçerken |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Meneviş Küfünde
Ustama söylemedim elim gergefte Kan akıyor yüreğimdeki nehir Nasıl geliyor bilinmez Her iğnesi bedenimde meneviş Ustama söylemedim Elim gergefte Daldığım huzur bitti bitecek Su susuyor Kana kana hasretinle Sen gelmeden Demiri bükemedim zihnimde Ustama söylemedim Geleceksin biliyorum Süpriz olamayacak kavuşmak Kaçacağım o gün dükkanından Adını dağlayacağım beynime Ustama söylemedim Ben onulmaz bir demirci çırağıyım Meneviş küfünde |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|