![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57928
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Namluya Uzandığında
Dünya nizamı Yıkılır Tabancalar patlar Bıyıkların altında Surat gerginleşir Gözler İri iri açılır Ve eller titrer Namluya uzandığında |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nasihate Doğru
Saçlarına ak düşmüş saçlarına kır Oturmuş bakışına ıssız bir bozkır Şu kısa ömründen kaç deprem geçti Kimbilir yerle gök,kaç kez birleşti Ellerin titriyor ellerin nasır Yüreğin bir avuç şevkate esir Haramide bile varken meziyet Şu sonsuz evrende senmisin kusur Dudağın arıyorsa en doğru sözü Susmaktır kelamın mahyası özü Yinede konuşmak bir zaruretse Makbuldur unutma her sözün azı Sıkıntı kaçmakla edilmez ihraç Yardım iste gelir Mansur-u Hallaç Üzüm istiyorsan bağbozumunda Düğün tarlasını bırakma kıraç Şu güzelim dünyayı say ki harabe Kalmadı farz edelim bir tek sahabe Eğer sen gördüysen kutlu rüyayı Boş ver oynasınlar körle körebe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nazar Boncuğu
Önce kaç Sonra sarıl Doğanın sesine Ve böceklerin sessizliğine Aradığın Bir nazar boncuğu olsun Gecenin bir yerinde Bilmediğin Duymadığın Bir türkü için Saatler boyu Hiç üşenmeden |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nazar *******i
Sevecektim daha çok sevecektim Bilemedim Yitiktim... Büyütecektim daha çok büyütecektim Sevdamız şan olacaktı Göremedim Bitiktim... Hengamesinde nazar *******inin Bir küheylandı umutlar Yelesinde sahipsiz bilmecelerin Bir nazlı oğlandı bulutlar Ne oldu da ihanet yanıverdi Güneşe hasret kuytularda Ne oldu da dolanıverdi Fingirdek namuslar kutularda Nasılsa bölüverdi ilah İçimde binlerce ah.. Kara nehir ak akar Yar hasret Yar yalan Gözü gözüme bakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nede Aldı Bir Nefes
Bir dağ köyünden gelmişti yaşını büyüterek Çorak susuz Bire bir bile vermeyen Umutsuz tarlaların ortasından Davul zurna ve alkışlarala 'En büyük asker bizim asker! ' Gelmeden yirmi gün önce evlenmişti Daha on beş yaşındaydı çocuktu Ve daha dün çeşme başındaydı Sevdiği yavuklusuyla Hiç izin dahi kullanmamıştı Çabucak bitsin diye askerlik Ne bir ses duydu Nwe de bir nefes Mayınıyla tanıştığı an Törenler yapıldı Gözler yaşlı bakışlar karanlıktı Kalp atışları yavaş Mahcup ve eğikti binlerce baş Umutsuz tarlaların ortasında Karşıladı köylüsü Ellerine kına yakan eller Tabudunu okşadı sessizce Bir çınar ağacı altına defnettiler Geride gözü yaşlı bir yavuklu Ve ona imrenen... Hani Anadolunun ortasında/bir çınar altında Baş ucunda mezar taşı dahi istemeyen Şairin yetim mısraları kaldı |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nehir Işıkları
Kadının ellerinde Dantellere saklanmıştı korkular Ve beklentiler Botların bağcıkları kadar aşınmıştı Okşanmaktan Adamın ellerinde nasırlar bırakarak Eskiyi aramak güldürüyordu Ahalinin tümünü sokaklarda Ve yazık diyorlardı Ellerini pantolon yamasına Vurarak madenciler Nehrin ışıkları dans eder yanaklarında Gecenin şavkı vurulur göz bebeklerine Ağlamak bile onur savaşına döner Ellerinde yokluğun Son madeni parada Dilenciye ulaşır Merhametin yürek bağından Ve kül rengi bir rüya kaplardı Vazoda eskiyen çiçekleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerde Kalmıştık
Nerde kalmıştık Uzaklarda bir yermiydi orası Yoksa yanı başımızda mı Nerdeydik bir tanem Şarkıların bittiği yerde mi Bir İstanbul banliyösünde mi Mevsimlerden yaz Günlerden salı Devam ediyor yaşam Seninle-sensiz biraz- Buradamıydık yoksa Sevginin doruğunda Yüreğimde büyüyüşün Her gün sensizliğin imkansızlaştığı Yerdemiydik yoksa Nerde olursak olalım Kaldığımız yer Başladığımız yerde inan Ve seninleyim her zaman |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerdesin?
Nerdesin? Bak çoktan akşam oldu dağlarda Çoktan pişman oldum sana yaptıklarıma O havalı havam bile çoktan söndü bir balon gibi Ve çoktan ipe astım... Erkekliğimin beyaz bayrağını memnuniyetle Nerdesin? Şimdi yanlızca karanlık ******* var Yanlızca cırcır böcekleri ötüyor uzaklarda Ve bir de annemin yanımdan eksilmeyen o cadı ruhu Ay bile gök güzünde asılı duruyor hep aynı yerde Ve ben seni bekliyorum umutla.. sabırla... Nerdesin Halam bir kısmet buldu bana çaresiz Kedimiz sıkıldı ayaklarımın ucunda uyumaktan Yoruldu dudaklarım dedikodunu yapmaktan Uyku uçtu gitti gözlerimden bir serçe gibi Söyle bana sen nerdesin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nisan Güneşi
Karaydı şu bahtım karadan kara Girmişti duygular bir sonbahara Yenilmişken gönül yağmura kara Bir doğup bir battın Nisan Güneşi Felek bir vurdumu tam vuruyormuş Tuzağın hasını tam kuruyormuş Şu gönül ismini tam soruyormuş Bir doğup bir battın Nisan Güneşi Doğup batma artık her an bizle kal Açalım birlikte mutluluğa fal Gönülde beklerken bir incecik dal Bir doğup bir battın Nisan Güneşi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Benim
Bir ses duydun mu Bir gürültü Bir tıkırtı Bil ki o benim Bir fısıltı duydun mu Bir ışık geçtimi hızla Bir gölge farkettin mi Bil ki o benim Biri ismini söyledi mi Bir inilti işttin mi Bir çığlık sardı mı kulaklarını Bil ki o benim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|