![]() |
|
|
#581 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Öylesine
gözlerimden sızdı aklıma bir anda izinsiz öylesine tanışıverdik bakışırken sessiz büyülü bir buhar becerisiyle süzülüverdi kalbime kulak kıvrımlarımda kösnülü sesi yüzümde tülsü temaslarla dolaştı nefesi nasıl sıcaktı dudakları bilemezsiniz özgür öylesine delicesine densiz ne ben kopuyordum kararsız karanlık dönemeçlerde ne o yapamıyordu yalnız bensiz kâh kıskançlık krampları karnımda kasım kasım kâh amansız arzu davulu göğsümde gümbürtülü yokluğu yalnızlığımdı çırılçıplak savunmasız sevgisi şeffaf bir şal ömrüme örtülü öyle bir iki olduk ki tekden bile tenha ben onda yitik o bende gizli ve diğer ne varsa ümitsizce önemsiz sınırsız sarmaşıklar gibi sarım sarım sonsuza kaybolurdu kollar bacaklar önümüzde gerimizde esrik ellleşmelerle yüzercesine terimizde kösnü kıvıl kıvıl kızıl bir yılan dili ve gemden azade saf arzu idik öylesine tutuşmuş bir koruluğun korlu kuytularında geçtiği yeri yakan yanardağ kuduruğu lav tüm damarlarda ve tekrar tekrar volkan infilakları içimizde erirken benliklerimiz yok olmaya ramak tüm günahların kesiştiği kavşakta nefes nefese buluşurduk birbirimizde kimliksiz bedensiz öylesine kesilirdi nefesimiz inleyemezdik haydi haydi haydi vakit sınırlı yetersiz öylesine çekilirdi ki özsu bedenden kendiliğinden tutuşan çıralı çamlar gibi yanardık birden dökülse suyu yedi denizin serinleyemezdik tüm şehri yıkardık sanki gece boyu ve taşımışcasına molozları sabaha dek öylesine bitkin erişirdik yeni güne mahmur ruhlarımız kırık dökük dağılmış bin parça gözlerimiz fersiz ve bir gün öylesine saçmasapan savunulmaz koptuk birdenbire tüm çılgın aşkların çaresiz kaçınılmaz kaderinde nedensiz şimdi ayrık otlarıyla kaplı gönül yollarım gelensiz gidensiz yitik şarkılar mırıldanıyorum buruşuk kağıt parçalarına notlar düşüyorum öylesine sarılmış iç güdülerime uykusuz rüyasız hayalsiz titriyor ve üşüyorum gülmesiz üzülmesiz öylesine (20 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#582 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özeldiler Güzeldiler
kimileri zor şiirler yazdılar ince sazdılar anlaşılmazdılar kimileri kızdılar ağızlarını bozdular bazısına içerken geliyordu ilham ne var ki çok kere erken sızdılar bazıları arsızdılar yüksünmeden paşalara beylere methiyeler düzdüler bir kısmı hırsızdılar arlanmadan ustalardan çaldılar üzdüler kimi şipşakçı çala kalem kimi kelime peşinde tâ be sabah dünya âlem zaman zaman sevildiler çoğunlukla yerildiler dövüldüler sürüldüler ozan katili caniler yediler içtiler zıbardılar geberdiler oysa şairler dizeleriyle zaten ölümsüzdüler sönmeden ışık verdiler onlar özeldiler çok çook çooookk güzeldiler (eylül ‘02) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#583 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özet
heyecan kıt.. aşk seyrek.. çokça monoton günler, bayram.. tatil.. iş derken bir bir büyüyor dünler, ömrümün özetini çıkarmak gerekirse karşılıksız sevgiler.. tahsilâtsız ödünler! (aralık 2004) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#584 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özgür Kedi
çay bahçesinde bir tekir kedi yanıma sokulup mav dedi yiyecek verdim yedi kucağıma zıpladı yalandı yalandı sonra toplayıp kuyruğunu kıvrılıp uyudu belli ki bu kedi bana güvendi ertesi gün yine geldi belli ki bu kedi beni belledi üstelik bu kez çenemi kokladı burnumu patiledi ama her ileri gidişimde örneğin karnını elleyişimde tersledi parmağımı dişledi hafifçe patileriyle tutup nazikçe sonra hemen dilledi geçen bir hanım ilgilendi ayy ne şeker dedi kedi yelkenledi ne yalan sinirlendim nankör kedi diye söylendim hanım duydu gülümsedi hayır dedi özgür kedi özgür kedi doğrusu doğru söyledi (aralık '03) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#585 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özledim Seni İstanbul
saat yaklaşmış sabahın beşine otobüs koltuğunda yarı uyur yarı uyanık pencerede koşarak gelen istanbul sırtımı dönmüşüm çoktan bodrum güneşine elbet güzel ege mavisi iklim ılık heyhat özlemle dönüyorum sevgilim istanbul'a boğaz’a rastlamadım zira hiç bir yerde eşine kök salmış gibiyim bu rüzgârlı kıyılara poyraz’a alışmış tenim sevinerek de gitsem zaman zaman sanki susuz kalır bedenim dostlar tütüverir gözümde sokaklar ağaçlar kediler dayanılmıyor bu şehrin hasret ateşine özledim seni istanbul vapur sesini pusunu sisini artık o kadar kötü gelmiyor o yabancı kalabalık o anlamsız koşuşturma itiş kakış hatta kızamıyorum eskisi gibi trafik keşmekeşine taksi evin önünde durdu işte tanıdık kedilerin bildik miyavları zile dokunurken sevinçle karlı sokaklar bodrum’dan daha sıcacık hiç ayrılmamışım gibi yatağım kucaklıyor yumuşacık güzel bir ninni gibi adeta komşu bahçelerdeki köpeklerin hav havları hay deli gönlüm benim senin başka yerlerde yaşamak ne işine güzelim istanbul umarsızım biliyorum düşmüşüm bir kez peşine sarılıp hasretle bir kez daha süzülüp sızmak için ayrılık ertesi seninle ilk gecemin düşüne ben sana mahkumum iki kıtanın busesi duy bu sesi öyle bir efsun ki bu bilinemez illâ gelinir de sana istanbul senden gidilemez bak yahu şu allah’ın işine (şubat ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#586 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özür Dilerim Çocuklar
çocuk da güler politikacı da çocuk samimidir çocuk da akıllıdır politikacı da çocuk üretir çocuk da yanılır politikacı da çocuk öğrenir çocuk da yalan söyler politikacı da çocuk cezalandırılır çocuk da hata yapar politikacı da çocuk düzeltir çocuk da büyür politikacı da çocuk gelişir çocuk da hastalanır politikacı da çocuk iyileşir çocuk da rüya görür politikacı da çocuk uyanır çocuk da konuşur politikacı da çocuk anlaşılır çocuk da dinler politikacı da çocuk cevap verir çocuk da yaltaklanır politikacı da çocuk sevimlidir çocuk da tepemize çıkar politikacı da çocuk iner çocuk da insandır politikacı da şey özür dilerim çocuklar (mart 92) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#587 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Papa Konuyu Kapa
papa gaf yaptı islam buluttan nem kaptı hahamgiller şaşı baktı budistler tütsü yaktı karşılıklı şiddet suçlamaları hangisi doğru kim haklı hiç biri fırsat geçse ellerine kesecekler yakacaklar gömecekler birbirini diri diri oysa kimsenin kimseyi suçlamaya yüzü yok olmamalı da temizlemeden ellerindeki kiri ve geçmişlerindeki şiddetin vahşetin izlerini bence sadece havanda su dövüyorlar dillerine dolanmış eski masallar zikiri küresel boyutta bir makara bu kakara kikiri aslında tümü düşünce fakiri (17 eylül ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#588 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Papatya Falı
bir kadının seni sevip sevmediğini merak ediyorsan onu aldat ölmediysen sevmiyor demektir hâlâ onunlaysan kendini sevmeyen sensin onu suçlama haksızlık edersin haksız mıyım ne dersin? (18 ocak ’07) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#589 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Para
sana bulaşan kirli sevimsiz itici zararlı kötü kara / para para / lamak zım /para para / noyak zam / para para / doks para / zit kulam / para ne boktan şeysin ulan para sana karşı mutlaka para / toner gerek ya da en iyisi para / van aramıza bir se / para / tör girmeden bize rahat yok anlaşılan (nisan ‘04) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#590 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Paradoks
bilincimizi kavrayabilecek bilince erişince neyi bilmiş olacağız ben beni sen seni mi ben seni sen beni mi bir ben daha var mı içimde yoksa.. bi’ ben miyim bu biçimde abese kimse cevap veremez bilinç kendi bilincine eremez kişi objektif gibidir kendini göremez tanrı bile bizim için tanrıdır kendi bunu böyle bilemez (ekim ‘02) Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|