![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Platonik Aşk
Aşkını söylemeye şairliğe ne gerek Her bir yanın bir başka aşka dâvet ediyor, Ben sana tutulmuşum gönülden isteyerek Aşkı ben,ışığı mum vere vere eriyor... Sevgim anlaşılmazsa ne fark eder kâr,zarar Bu gidişle geride benden acı ah! kalır, Vuslat tek umut olsa ne sana,bana yarar Bir de kuru can kalır,onu da Allah alır... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Postacı
İşte yine postacı göründü Zaten tüm hasretlikler bizim mahallede. Elinde mektup dulu Kapıları çalar postacı Sevinç dağıtır evlere. Postacı kapıları İnsanlardan iyi tanır. Hem bütün kapıları sever Sever ama benimkinin önünden geçerken Biraz utanır Çünkü eli değmedi ona Kapım ona yabancı. Bir gidişi var ki postacının Ah! bilseniz ne acı... Niçin ben böyleyim ya Râb? Çocuklaşacağım gelir postacıyı görünce Bir daha mektupsuz gelince Desem ayıp olur mu bilmem Ey postacı,postacı bir mektup satar mısın? Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pozitif İlme Kıyas
İçi boş kürenin Yarısı sensin yarısı ben. Fizikte bir deney var: Birleştirilir yarım küreler Boşaltılır içinin havası Kolaysa ayırsınlar onları artık. İsterse bir ucundan Ekvatorun kuzeyindekiler Öbür ucundan Güneyindekiler Tutup çeksin. Boş yere uğraşırlar Çünkü ortada kuvvete bakmaz Fizik kanunları var. Ben ve sen tıpkı O yarım kürecikler gibiyiz Birleştiğimizde biz İçimizden hasret çıktı Aşk girdi. Korkma,bizi de kolay kolay ayıramazlar... İsterse senin düşmanların bana dost Benim dostlarım sana düşman olsunlar. Ne çıkar? Bizim de aramızda tıpkı Tabiat kanunları gibi Kimsenin karşı koyamadığı Aşk Kanunu var. Ne yapsak çaresisiz Hem yarım kürecikler Hem de biz. Fizikçi Yarım kürecikleri ayırmak için Hiç zorluk çekmez Başvuruverir havaya. Allah bizi Fizikçiden de kolay ayırır Ölümü sokar araya... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rahmetli Zenginin Arkasından
Rahmetli... Seni düşünürüm de hergün Şaşarım insanların hâline. Dünyada rahat bırakmadılar seni Çünkü sen zengindin Paralarına göz dikmişlerdi Mirasçların bile Sabırsızlıkla bekliyorlardı Ölmeni. Kendi malını kendine Yedirmek istemiyorlardı. Sen hayırsever adamdın Hayır sevmez mirasçıların Seni severdi... Hayrat yapmak isterdin Onlar 'hayır' derdi. Paran çok,mirasçıların kadar Hiçbiri bir taş Dikivermediği gibi baş ucuna Ziyaretine bile uğramazlar. Son ziyaretçin oldu senin Bir mezar hırsızı. Dört azı altın dişin O ziyaretçinin Ziyaretini sağladı birkaç gececik sana. Kurak geçti ömrün sevgiden yana Artık bol olsun rahmetin... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ramazan Geldi
Sen mübarek Ramazansın Sana erenler kazansın... Sana erişen şâd olsun Mekânları âbad olsun. Akşam okunan o ezan Ki onunla oruç bozan Dünyanın en mutlu canı Nurlar kaplıdır her yanı. Allah'ın rızası onda Önde gider,kalmaz sonda. Allah'tan ona boldur af Çünkü onun imanı saf. Ramazan bereket demek Onda bol bol af dilemek Rabbin çok hoşuna gider Çünkü Rabbim hep şunu der: 'Oruç hariç ibadetler Tabi ki sevaba erer, Kulumun orucu bana Ecri ben verecem ona...' Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Razıyım
Razıyım ben neler gelse Senden bana,senden bana, Dirilip dirilp ölse Bu can sana,bu can sana. Kul borcumu bilemem ki Öder miyim,öder miyim? Gel demeden gelemem ki Gider miyim,gider miyim? Verdiğin şu can Cennetlik Cehenneme gider miyim... Hiyanetlik,hiyanetlik Eder miyim eder miyim? Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ressam Ve Modeli
Kader ressam biz model zamanın paletinde Fırça oyunlarıyla biçimlenir şeklimiz, Bizi değiştirmek var kaderin niyetinde Renkten renge sokuyor belli değil rengimiz... Tanıyamayacağız bir gün biz kendimizi Keşke ta baştan beri özümüzü bilseydik, Kaçıramazdı asla fırçalar keyfimizi İstediğimiz renge ta başından girseydik... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Reşat Nuri Güntekin İçin
Hayat bu kardeşim Bozar bozar harcar Birgün seni,bir gün beni... İşte harcadı şimdi de Reşat altını gibi merhum Reşat'ı... Nesine gerek mezar taşı onun Edebî hayatının yokuşundan Uçup selviler üzerine konar Ağıt söyler Çalıkuşu Ninni söyler Çalıkuşu Ebedî hayatına doğru... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ruh Ve Musiki
Razı olmazdı hapse hergün Ten kafeste ruh. Eğer olmasaydı musikî Sessiz bülbül gibi Ve yapraksız ağaç misâli Ne olurdu ruun hâli? Tellerde nağmeler gezer Ses gezer şarkılarda Bir ölüm çöker ruha Bir gezinti başlar ruh için İlâhîlerle Allah'a... Şarkılarla gezer aşk ülkelerinde Türkülerle gezer Anadolu'mu, Ruhlarla öpüşür ruhcasına Böyle bir öpüşten Bir derin musikî doğar, Bir ölüm gelir tene Ağlayanlar,ağlayanlar Son bestesini söyler ruhun En acı seslerin bestesidir bu Acır duyanlar... Acır duyanlar... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüya Şehri...
Ruhum yine hayâller âleminde gezindi Görürüm ümidiyle Rüya Şehrine indi... Bu öyle bir şehir ki gözler açık,uykulu Gözler hayâller ile,bakışlar füsûn dolu. Görüntü bir kez gelir kaçınca tekrar gelmez Rüya âlemlerinde gezen gönül üzülmez. Sevgiden iplik iplik örgü aşk örgüsüdür İç içe geçmiş kâlpler nakışıdır,süsüdür. Bu örgü genç-ihtiyar tüm ellerde örülür Gerçekler göz açıkken,hayâl düşde görülür... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|