![]() |
![]() |
#581 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8784
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senin vicdanın senden başkasını temsil edemez.
Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz. Su gibi olmalıyız. Her şeyden aşağıda, ama kayadan bile kuvvetli. (Siyu Kabilesi) Unutmayın çocuklarınız sizin değildir. Onu Yaratıcı'dan ödünç aldınız. (Mohawk Kabilesi) Yapmamız gereken: her şeyi eski sadeliğine döndürmektir, böylece bozulan düzenimiz yeniden kurulacaktır. Şeytan hakkında konuşmayın.Gençlerin kalbinde merak uyandırır.(Siyu Kabilesi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Unutmayın çocuklarınız sizin değildir. Onu Yaratıcı'dan ödünç aldınız. (Mohawk Kabilesi)
Yapmamız gereken: her şeyi eski sadeliğine döndürmektir, böylece bozulan düzenimiz yeniden kurulacaktır. Şeytan hakkında konuşmayın.Gençlerin kalbinde merak uyandırır.(Siyu Kabilesi) Allahın kelimeleri meşe yaprağı gibi sararıp düşmez, çam yaprağı gibi ilelebet yeşil kalır. (Mohawk Kabilesi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *İçinizde olmayan şiiri hiçbir yerde bulamazsınız. (Shelley)
*Şairin kullandığı sözcüklerde insanlar için çeşitli anlamlar vardır; herkes beğendiğini seçer. (Tagore) *Şiirin ilkesi, insanın üstün bir güzelliği özlemesidir. Bu ilke bir coşkunlukla, bir ruh taşkınlığında kendini gösterir. Bu coşkunluk, aklın yoğurduğu gerçeğin dışındadır. (Baudelaire) |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Şiir sanatı, eksiklikleri güzelliklere çeviren bir simya bilimidir. (Aragon)
*Ne masayı anlatacağım diye masa sözcüğünü kullanacaksınız, ne kuşu anlatacağım diye kuş sözcüğünü; ne de aşkı anlatacağım diye aşk sözcüğünü. (Cocteau) *Şiir olmayan yerde insan sevgisi de olmaz. İnsanı insana ancak şiir sevdirir. Şiir, insanı insana yaklaştıran şeydir. (Sait Faik) *Şiirin konuları hiç eksik olmayacaktır; çünkü dünya o kadar büyük, o kadar zengin, yaşam o kadar değişik manzaralı ki... Hiçbir gerçek konu yoktur ki şair onu gereği gibi işlemesini bildiği andan itibaren şiirden yoksun olsun. (Goethe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Şiirin konuları hiç eksik olmayacaktır; çünkü dünya o kadar büyük, o kadar zengin, yaşam o kadar değişik manzaralı ki... Hiçbir gerçek konu yoktur ki şair onu gereği gibi işlemesini bildiği andan itibaren şiirden yoksun olsun. (Goethe)
*Gerçek şiirin, asıl sanat eserinin kendi varlığından başka bir amacı yoktur. Kendisinde başlar, kendisinde biter. Bütün soyluluğu da buradan gelir. (Valéry) |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -bir yıldız seç kendin için gökyüzünden.gözlerin gibi parlak,senin gibi tatlı olsun.Bir yıldızda bana seç,parlaklığı önemli değil,yeter ki sana yakın olsun!!
-Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.ben sana onuncu köyden sesleniyorum.seni çok ama çok seviyorum!! -sen seni seveni göremeyecek kadar körsen oda seni sevdiğini söylemeyecek kadar gururludur!!! -Yetişin!rüyalarımın prensi elalemin prensesinin rüyasına kaçıyor!!!! : -Seni sen olduğun için değil seni bende bulduğum için seviyorum!! : -sana şarap verceğim iç ama sarhoş olma.sana gül vereceğim kokla ama soldurma.sana kalbimi vereceğim sev ama incitme!! -beni bir yıl değil,bir ay değil,bir hafta değil,bir saat sevsen bir yıl değil,yüz yıl değil,bin yıl mutlu olurum!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -az önce cennetten aradılar bir melek kaybolmuş.nerede diye sordular bilmiyorum dedim. korkma meleğim seni ele vermedim!!!
-erkek dediğin nedir ki? girdin mi koluna yakışacak, vurdun mu duvara yapışacak!!! -sevme sevsinler ki değer versinler.ağlama ağlat ki kıymetini bilsinler!! -gözlerime bak birini göreceksin.sakın kıskanma çünkü o sensin!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni asil insanlardan basit sevgileriyle değil..basit insanların asil sevgileriyle sevdim..bu güzel aşkımıza nokta koyma,sana kucak dolusu vir gül getirdim...
Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamı taşısaydı ve sen bana seni nekadar sevdiğimi soracak olsaydın,inanki bir tanem hergün yağmur yağardı... Yanağını düşen kartanesi eriyip dudaklarına indiğinde ve o bir damla serinliği biriyle paylaşmak istediğinde yüzünü rüzgara dön ordayım... İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi,hepsi parlıyordu hepsi gökteydi.Ama ben seni güneşi seçtim bir güneş için bin yıldızdan vaz geçtim... Bir gül olmak isterdim nedenmi? beni koparıp koklaadığında vücudunun derinliklerine girip bir daha oradan çıkmamak için Seni bulmaktan çok aramak isterim seni sevmeden önce anlamak isterim..seni bir ömür boyu bitirmek değilde sana hep yeniden başlamak isterim Hani sözler vaedır sözleri anlatır hani sözler vardır gözleri anlatır..birde aşk vardır seni anlatır.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmeyene yazıklar olsun bilipde yapmayana yetmiş defa yazık olsun.
Kula bela gelmez Hakk yazmadikca, Hakk bela vermez kul azmadikca.. Insan dini kadar insandir,dunya yalandir,onemli olan tek gercek sey imandir,ona sigindiginda ruhunu huzur kaplar ve benligin daima mutlu kalir Zalimler zulmüne hayinlar küfrüne inat edip devam etse ALLAH nurunu tamamlar kafirler istemese bile . İnandığınız gibi yaşamassanız,yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() "Allah bile insanlar hakkındaki hükmünü ömürleri sona erdikten sonra veriyor da, biz aciz insanlar kim oluyoruz ki onları, bir kaç kez görmekle, haklarında iki-üç yazı okumakla, birkaç dedikodu dinlemekle haklarında hüküm verebiliyoruz."
Allah'ın gülü dikenli olarak yarattığından şikayet edeceğinize, dikenler arasında bir gül yarattığına şükredin ... Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm, ta ki caddede ayakları olmayan adamı görene dek." "Başkalarından üstün olmamız önemli değildir. Önemli olan; dünkü halimizden üstün olmamızdır." Bir düşmandan kurtulmanın en iyi yolu onu kendine dost edinmektir.. "Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır." |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|