![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .AŞK GÜLEN BiR ÇİÇEK
…………………………Aşk, gülen bir çiçek, avuçlarında …………………………Gaflet imza imza, tüm suçlarında… Ezgi esintisi, ruh köklerinde Umut simgelenmiş duruluğunda… Derde deva gizli, kor ellerinde Hasret, ayrılığın en buruğunda… Aşk, gülen bir çiçek, avuçlarında Gaflet imza imza, tüm suçlarında Sevgi ışınları can uçlarında Vuslat, erişilmez dağ doruğunda… Sevgi fışkırırken, oluklarında Özlem esintisi, soluklarında Sevdam bulut bulut, doruklarında Onurum, ruhumun koruluğunda. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .AŞK TASARıSI
Karanlıklar içinde tuttuğum ışın Yavan bir hayatın şekeri, tuzu… Haziran güneşi, kutupta kışın Okşayamadığım küçük bir kuzu. Hangi nehir koşmaz okyanuslara? Deniz kucak açmaz mı, yunuslara? Sevdalar sığar mı kalbe, uslara? Dokunamadığım yaramaz kuzu. Aklımın düşmanı, canın yarısı Kalp peteklerimin tek balarısı Beyin mimarımın aşk tasarısı Yakalanamayan ürkek bir kuzu. Girdapta ağlayan, zoraki gülen Gurbete yükselip, gönle dökülen Lânet ayrılıkla candan sökülen Ulaşamadığım hayali kuzu. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞKA AŞıK
Aynı olay iki kere üzemez Artık ondan onu beklemekteyim. Kimden ne gelecek, kimse sezemez Sükûneti sabra eklemekteyim. Pırıl pırıl yüzler olsun çevremde Gülerim, gülerler, sevinirim, ben. Başarı isterim, her bir evremde Asık bir yüz görsem, yerinirim, ben. Gözler, gözlerime sevgiyle baksın Bakışta kıvılcım aramaktayım. Gözlerden gözlere sevgiler aksın Ruh ufuklarını taramaktayım. Bir ana kucağı, yetimler için Sıcacık yüreğim, özgün bir biçim... Mutluluklar yayan betimler için Yaşamak ve yazmak istiyor içim. Onur'la Türkiye'm ışık dolmalı Büyük adımlarla yürümeliyim. Yarınlar sevgiye aşık olmalı Çağları O Nur'a bürümeliyim. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞKA MüEBBET
Duman sessiz bekler yakıtta tutsak Buhar dua eder suyu kurutsak Sevgiye esiriz aşka müebbet Ölürüz zikrini bir an unutsak Duyduğumdan beri adın dilimde Varlığın gizli ve açık ilimde Bitse esareti ruhumun tende Nasıl bir mutluluk saklı ölümde Yakıcı aşkından meczup olmuşum Kahkaha atarken acı dolmuşum Yarattıklarına âşık olsam da Perdenin ardında Seni bulmuşum Çağırsan emretsen yükselsem Sana Aşkla damıtıldı can yana yana Evreni yok eden Nur Cemalinle Görünüp desen ki “Bak kana kana” Kalbimi yerinde kim tutabilir Ruhumu bedene kim katabilir O Nur’un şavkından yansa gözlerim Erise aksa kim kapatabilir Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞKA NiKÂHLIYIM
Aşk, bende hiç bitmez, üreten benim Sevgiler ekerim, sevda biçerim. Duygulardan aşkı türeten benim Sevgiler mezemdir, aşka içerim. Aşk bende yılda bir tatile çıkar Dinlenir de gelir, yine severim. Sanma ki ben ondan, o benden bıkar Aşka nikâhlıyım, yemim ederim! Onunla tartışmam, o ne derse o! “Emrine emriküm! Sen emret! ” derim. Ne yaparım, beni terk ederse o? Aşksız yaşamaya 'onur' mu derim! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞKIN SAÇAK SALMıŞ
Aşkın saçak salmış, yarmış kayayı Özgürce büyürken, kalp yarılıyor. Umursamaz olmuş; atmış, hayâyı Kurtulmak isterken, o sarılıyor. O kadar arsız ki başta geziyor Beni istediği gibi eziyor Ne ara veriyor, ne de beziyor Sanki canımdan can koparılıyor. Başı havalarda, ayağı bende Ne harıma sığar, ne de bir bende Buralardan çekip gitsem mi ben de? Yüreğim dışarı çıkarılıyor. En küçük meyvesi düşmez bu yana Kanımı emiyor, hem kana kana Sabahlara kadar iç yana yana Gözyaşları ile yakarılıyor. Onur’a, sadece O Nur’dan fayda Sevdaya sabır da geçiyor kayda Yürek avuçlarda, bakışlar Hay’da Bir nefis sınavı başarılıyor. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞKıN SONU
Hayalin mi yanımda, yoksa ruhun mu, bilmem Dondu yine ellerim, az önce sımsıcaktı Vücudum da, canım da...Sendendir buz kesilmem Buzdağı emellerim… Sevgin yansıyacaktı. Nefret mi veriyorsun, yoksa sevgisizlik mi? Ayaz gönderiyorsun, kin mi, ilgisizlik mi? Övüyor, yeriyorsun, çelişen hissizlik mi? Oysa, yanında yerim, sıcacık bir kucaktı. Yıldızları ve ayı indiremiyor musun? İçine bu dünyayı sindiremiyor musun? Kahredici rüyayı dindiremiyor musun? Onur ve aşkın sonu böyle mi olacaktı? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞKLARA YAZıK
Uzak ufuklarda yanmış bulutlar Güneşin haris kollarında Kıskıvrak! .. Sular vurdumduymaz Rüzgâr umursamaz… Aynı yönde Aynı hızda akışlar… Ağaçlar toprakta çakılı, kazık Yapraklar telâşta, çırpınır, aciz… Yazık çiçeklere, renklere yazık! .. Arada bir karşılaşır, bakışlar… Yazık sevgilere, aşklara yazık! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ATATÜRK GiBİ
Kapkara kağıtta karca bin hece ‘Vatan’ yazısını seçer, gözlerim! .. Zifiri karanlık, hain bir gece! .. Zulmeti yakacak nefer gözlerim! .. Bir can, arkasından seller sürüdü! .. Biz ses çıkarmadık, eller yürüdü! .. Meydanı mendilli eller bürüdü! .. Yerinden kalkacak asker gözlerim! Vay, benim Vatanım, yerde yatanım! .. Canıyla yurduma toprak katanım! .. Asırlardan beri benim Vatanım! Bas Günü, İlâhi Sefer gözlerim! .. Yıllardır Ülkemde gözyaşı, ölüm! .. Bitip tükenmiyor haksızlık, zulüm! .. Ne zaman açacak, benim al gülüm! .. Dost yok, düşmanımı sezer, gözlerim! .. Her ana bir evlat harcadı, Yurda! .. Boşa mı bekledik sınırda, surda? Nasıl olur, bunca velvele, burda! ? .. Atatürk gibi mert bir er* gözlerm! .. Er*:Yiğit. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ATEŞ OLURuM
Yeter ki; kendini yakmak iste sen Ben, seni yakacak ateş olurum. Eğer ki; aşkımla yanmak istersen Gayya’da bekleyen bir eş olurum. Yeter ki; bir ses ver, yeter ki; çağır! Aşkınla yanarak kor dolar bağır Çağrına koşarım, değilim sağır Kör karanlığına güneş olurum. Hayal âleminden düş aşırırım “Canım! ” diye diye, us şaşırırım Sevgi fışkırırım, aşk taşırırım Tüm yanardağlara kardeş olurum. Yanan çöllerimde kavrulur musun? Dağılır, toz olur, savrulur musun? Ölür ölür, yine doğrulur musun? Yüreğinde, akkor bir şiş olurum. Onur: “Sen! .. Sen! ..” diye aklı aldırır Feryadımı duyan dağlar çıldırır! Şiirim, dünyayı hüzne daldırır Çifte kuzularım, meleş olurum. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|