![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KENDİNİ KANDIR.
Akşamın kızıllığı İçimdeki kandır, Seni bunca çeken; Sevgi değil, Vicdandır. Birlikte geçen yıllarımız İnan zindandır, “Mutluyuz” diye Sen beni değil, Kendini kandır. Süleyman SAYLAN Ankara, 03.04.1992 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KALBİM SANKİ GÖKYÜZÜ...
Kalbim sanki gökyüzü; Bulut olmuş umutlar, Yağsın içime yağsın Sevgi yüklü duygular. Bir şimşek istiyorum, Yüreğimde çakacak, Yıldırım gibi düşüp Düşlerimi yakacak. Kalbimi seller alsın, Duygularım kabarsın, İçim seninle yansın... Eteklerim zil çalsın. Işıldasın gözlerim, Kıpırdasın dudağım, Kapımda yas kalmasın, Eteklerim zil çalsın. Fidanlar hep yeşersin, Aşkımızla boy versin, Konan arı bal dersin... Eteklerim zil çalsın. Süleyman SAYLAN Ankara, 12.10.1991, Saat: 23.50 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() … ÇIĞ GİBİ…
İçimde şakıyan bülbülüm oldun, Sessizce ruhumu birden doldurdun, Eskiyen düşlere geri döndürdün… Mutluluk kapımı çaldı ansızın, Aklımı başımdan aldı bakışın. Küllenen kalbimi kora döndürdün, Savrulan saçınla asıp öldürdün. Beni esir aldın, bir kafes ördün… Kurşun gibi girdi inan bakışın, Çığ gibi büyüyor içimde aşkın./yangın… Süleyman SAYLAN İzmir, 04 Ağustos 2004, Saat: 00.38 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BEN ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM
Kaderim doğarken ağlattı beni; Hem de hüngür hüngür, içten ağladım. Söyleyemem sevip, sevildiğimi, Ben çocukluğumu yaşayamadım. Babam söylemişti, doğruydu sözde; 'Her meyvenin tadı bundadır.' diye Birkaç muz yemiştim doğduğum köyde, Ben çocukluğumu yaşayamadım. Yakan top bilirim, bilye ütmece, Saklambaç oynadım, oldum hep ebe, Çok kandırıldım ben uzun eşekte... Ben çocukluğumu yaşayamadım. Güzel kızları hep düşümde gördüm; Birini bırakıp birini sevdim, Utanıp başımı önüme eğdim, Ben çocukluğumu yaşayamadım. Düşte kadınlarım tombul tombuldu, Günlerce sevişsen yorulmuyordu, Görünce kızları, düşüm son buldu... Ben çocukluğumu yaşayamadım. Kaderim doğarken ağlattı beni; Hem de hüngür hüngür, içten ağladım. Söyleyemem sevip, sevildiğimi, Ben çocukluğumu yaşayamadım. Süleyman SAYLAN ANKARA, 12.10.1986 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ZİNDAN...
Senden ayrı geçen her lahza, her an, Ölümden beterdir sevgilim inan. Gurbetlik boy verir kentlerden öte, Hasretlik çekilmez kapkara zindan... Umutlar olmasa günbegün solan, Burcu burcu kokan, özlemle dolan, Çekilmez bu hayat saniye bile, Ayrılık sevgilim zindandır, zindan... Süleyman Saylan Ankara, 15.11.1967 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇARE ARAMA...
Az biraz girince şiir insanın kanına, Şiir veremine tutulursun sonunda. Çare arama... Süleyman SAYLAN İzmir, 29.11.2005, Saat: 19.05 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖLEMEM-2
Oysa; Ne hayallerle gelmiştim Erdek’ten İzmir’e, Daha on iki yaşımda, Taptaze bir Yasemin filiziyken... Okullarda okudum Yıllarca Okudum, okudum, Dört yıl önceydi Avukat oldum. Kanıma işlemişti İzmir Ayrılamıyordum... Büromu açtım, Evimi tuttum, Sevgilimi buldum, Hayaller içinde, Kanatsız, Göklerde uçuyordum... Bornova, Mustafa Kemal Caddesi, Gediz Caddesi, Velhasıl her yeri Tanıdık semtler... Nerden bilirdim ki; Bu iki caddenin kesişmesinde, Beni göklerde uçurmaya, Pusu kurmuş Ecelim bekler? .. Yaşım yirmi altı, Yazık bana Ölemem... Süleyman SAYLAN İzmir, 11.11.2005, Saat: 10.30 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖLEMEM-1
Yaşım yirmi altı Bir trafik kazası aldı beni Motosikletin üstünden, Göklerde uçurarak... Bir tamirci servisi Ayırdı beni sevgilimden, Sevgilimi benden, Bütün hayallerimden... Daha dört yıllık avukattım Çiçeği burnunda, Yaşamın baharında. Kaç metre uçtum havada Motosikletimize Tamirci servisi çarpınca Bilinçsizsce, Bilemem... Bu ne biçim kaderse; Can çekiştim kaldırımda, İnsanlar yığıldı başucumda, Neremden yaralı olduğumu bilmeden. Ölümüme çalan siren sesleri eşliğinde Ambulans götürdü beni Ege Üniversitesi Hastanesi’ne Kurtarmak, Yaşatmak ümidiyle... Gereğini yaptılar mı Bilemem... Yaşım yirmi altı, Yazık bana Ölemem. Süleyman SAYLAN İzmir, 09.11.2005, Saat: 21.30 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ATTİLA İLHAN DA ÖLÜR...
Eee... Bu dünya böyledir işte; Ne hatır tanır ne gönül, Ne zengin tanır ne sefil; Kimisi doğar, Kimisi doğum gününü, yaşlanışını kutlar, Kimisi de ölür Attila İLHAN da olsa... Ne şöhret kurtarır insanı, Ne milyonlarca seveni, hayranı... Bu dünyanın düzeni bu; Sapına kadar ayrımsız, Sapına kadar adil, Köküne kadar, baştan tırnağa Acımasız... Zamanı gelince ya da zamansız Padişahlık, ustalık, şöhret, maharet, iyilik-kötülük vesaire, vesaire... Kurtaramaz insanı. Attila İLHAN da ölür, Her canlı gibi. Zamanlı ya da zamansız Sen de, ben de öleceğiz Canlıysak eğer! Süleyman SAYLAN İzmir, 12-19.10.2005, Saat: 10.48-11.20 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() IRGAT YOKSUL...
Ak bir ten düştü düşüme, başak sarısı saçlarıyla... “Kimdir? ” diye yordum yüreğimi eskilere; aşina bir yüz çıktı, çok bildiğim harman yeri gibi... Ben harmanda harman döğen bir öküz, o ise sarı bir buğday başağıydı. Yıkıldım ilk kez, üzüldüm ırgat olduğuma... Zorlayınca yüreğimi anımsadım ansızın; ak bir kentte yaşardı, denizine inat mavi gözleriyle. belli ki, çok zengindi, gösterirdi her haliyle. Bense; o kentin limanında hamal, yatlarında çımaydım. Bir kez daha yıkıldım, üzüldüm yoksulluğuma... Süleyman SAYLAN (?) Ankara, 19.07.2000 Saat: 14.55 (Tamamlanma tarihidir) Not: Bu şiirin ilk bölümü tamamlanmamış şiirlerimin arasında yıllar öncesinden bilgisayarımda mevcuttu, ancak küçük bir kuşku bile olsa bana ait olmama olasılığı içerdiğinden; ikinci bölümünü tamamlamış olmama rağmen, bu şiirin tamamının benim olduğundan emin değilim. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|