![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilir misin Oğlum
Canım oğlum, İsmet Alp İLERİ' ye... Bilir misin oğlum İnsanda baht olacak önce Bahtın yoksa tahtında kaybolur,tahcında Bahtın varsa tahtında olur, tahcında Yani kısacası şansı olacak insanın bu dünyada Bilir misin oğlum, varsa bir hikmeti Tepmeyeceksin sakın ayağına gelen kısmeti Bak sana kıssadan bir hisse: “ Birgün Yunus Emre’nin köyüne kuraklık, kıtlık çöker Tarlaları bile ekmeye kalmamışsa tohum Köylü neyi eker de neyi biçer? İş nihayet Yunus’a düşer Koyulur yollara, tohumluk buğday istemeye Şeyh Taptuk Emre’nin dergahına gider Varır huzura Halimiz budur, der. Şeyh sezer Yunus’un yüreğindeki cevheri Ama önce biraz işlemeli Bir an durur, düşünür ne söylemeli Sonra: - Bak oğul, der.Tohumlar hazır çuvalda.Hepsi de dışarıda Ama sana bir diyeceğim var, dinlersen Tohumları bırak sana hikmet vereyim dilersen Hikmeti bırak tohumları götür istersen. Yunus düşünür, tarlalar boş Neyler köylüsü,birde dönerse geri eli boş Alır tohumu düşer yola Ama sanki adımları gitmektedir geri Yüreğinden, aklından çıkaramaz aynı düşünceleri Tohum mu? Hikmet mi? Hikmet mi? Tohum mu? Durur bir an Çevirmek olmaz elbet sunulan nimeti Durur bir an ve derki; Vardır elbet şu hikmetin bir hikmeti Tepmiş olmayayım sakın ayağıma gelen kısmeti Ve döner hemen geri, çıkar yine huzura - Şeyhim, der. Al buğdayını ver hikmetini Şeyh Taptuk Emre gülümser; - Oğul, der. Bende bekliyordum zaten seni - Al götür önce buğdayları köylüne Ve hikmetini almak için buraya dön yine… Böylece Şeyhin dergahına döner Yunus Orada ilim, irfan ve hikmet sahibi Bir derviş olarak yetişir…” Yüreğine, sevginin, hoşgörünün tohumları ekilir Ve o tohumlar ki Asırlar boyu, insanlığın gönlünde yeşerdi Çiçek açtı, meyve verdi... Yani kıssadan hisse dedik ya oğlum İnsan seçimini doğrudan yana kullanmalı Doğruluk zaten beraberinde getirir, diğer nimetleri Bilir misin oğlum Şeytan sanki bal sürmüş haram denen şeye Aman oğlum sakın el sürme yasak meyveye Alıştır kendini doğrudan yana, içindeki sesi dinlemeye Vicdanın sana seslenir de duymazsan Kuralları vardır bu oyunun, uymazsan İnan oğlum, son pişmanlık hiç fayda etmez ne yapsan Bilir misin oğlum, birde her şey olmalı ölçüsünde Yediğinin, içtiğinin bile kaçırırsan ölçüsünü Ne böbrek kalır adamda, ne mide, hatta ve hatta Aşırıya kaçmamalı ne nefrette nede sevgide İnan oğlum onlarda bile Ben babayım,gücüm yettikçe istediğini dile Ama aşarsa gücümü,isteklerin nafile Ben babayım, bilir misin oğlum Kimse evladının kötülüğünü istemez Babaların nasihatları bitmez İster dinle, ister savur gitsin yele Kendime değil, sana yanarım oğlum,kıyarsan bu sözlere İnan oğlum, düşe kalka geldim ben bugünlere Allahım korusun beni Seni muhtaç etmem, ezdirmem ellere Dönemem artık bu yoldan, dönemem sözümden, onurumdan Bir yol tuttum gidiyorum Biliyormusun oğlum, ben seni çok seviyorum... Gürsel İleri
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Avuç Korku Kalır
Yokluğun hasretlere gebedir Artık gündüzler de gecedir Baharlar kış Gülen gözler ağlamaklı bakış Acılar biter gider Sevgiler kahreder Bir avuç korku kalır ellerimde Bir avuç kor kalır kalbimde Bir avuç korku kalır ellerimde Yazılmamış şiirler Söylenmemiş sözler Yaş olur, süzülür gözlerimde... Gürsel İleri
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Duygu Vardır
Hani bir duygu vardır Bilir misin Sımsıcaktır Hiç hisseder misin Göz göze gelinir de Yürek oynar yerinden Bir sızı duyulur, derinden Bir ah çekilir içten Bilir misin sen o duyguyu Sarar tüm benliğini Haram eder yediğini, içtiğini Haram eder uykularını, *******ini Hani bir duygu vardır Tattın mı sen de Sımsıcaktır Hiç hissettin mi gönlünde Tanır mısın sen o duyguyu Aşk mı derler adına Bilmem sevda mı Seni de kollarına aldı mı Bilir misin sen o duyguyu Kaplar tüm benliğini Haram eder yediğini, içtiğini Haram eder uykularını, *******ini... Gürsel İleri
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Onlar Bilir
Ah! Bu aşk yolunda Beni peşinden koştur dur Bu aşk yolunda yor beni, yor Bir onlarla dertleşirdim Keremden, Mecnundan Ferhat ile Şirinden sor beni, sor Daha da anlamadıysan sevgimi Bilmem başka ne demeli Sana ne söylemeli Peşindeyim Bu aşk yolunda yor beni, yor Sensizlik yüreğimde sönmeyen kor Bilir misin sen bunu Sensizlik ne zor Bir onlar bilir beni Keremden, Mecnundan Ferhat ile Şirinden sor Bir onlar bilir beni, onlar anlar Aşk ile insan nasıl yanar, ağlar Aşkın ile aşılmaz mı sıra dağlar Yanmaz mı insan, ah! Yanmaz mı Çöllere düşürmez mi, dağlar delinmez mi Bir onlar bilir, bir de ben Mecnundan, Keremden Ferhat ile Şirinden sor Sana olan sevgimi... Gürsel İleri
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Onu Sayamadım
Ne çabuk acıyor, yüreğim Ne çabuk yaşarıyor, gözlerim Öksüz, ürkek bir çocuk gibiyim Sen gittiğinden beri, ben böyleyim Dün, cam kenarında otururken Sıkıntıdan saydım Tam, yüz kırk üç tane idi Küllükteki izmaritlerim Ya *******im Sakın sorma Bir, Allah biliyor, bir, ben Dün gece, yıldızları sayarak sabahladım Kimi şaşırdım, kimi baştan aldım Sonra güneş doğdu Unuttum, kaçıncıda kaldım Biliyor musun? Sen gittiğinden beri Takvimden tek bir yaprağı bile koparmadım Hep günleri saydım Tam, bir yıl, yedi ay ve on dört gün oldu Ve Saçımda kaç tel daha beyazladı Biliyor musun? İşte, bir onu sayamadım… Gürsel İleri
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Resmin Vardı
Bir o kalmıştı Bir resmin vardı Bilmem, nasıl kıydım Bir anlık gurur Bir anlık öfke Yırttım, attım Nasıl elim vardı Nasıl yaptım Zaten Bir o kalmıştı Bir resmin vardı Bakardım bazen Yaşlı gözlerle Mutlu olurdum Senden kalan hayallerle Nasıl kıydım Nasıl yaptım Bir resmin vardı Yırttım, attım... Gürsel İleri
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sen misin ki
Bir hayır’ınla yıkılırım mı sandın Yitirmeye, acı çekmeye alışmak Alışmak nedir, bilir misin sen Bir sen misin ki, sen nesin ki Ben ne katlanılmaz çileler çektim Ben ne kapanmaz yaralar kapattım Ben ne unutulmaz yarlar unuttum Bir sen misin ki, sen nesin ki Seni umursarım, takarım Yoksun diye yaşamaktan mı bıkarım Senin için cana mı kıyarım sandın Bir sen misin ki, sen nesin ki An oldu İçim kan ağlarken güldüm An oldu Kahrolurken mutlu göründüm Ben ne sevdalar uğruna dirildim, öldüm Bir sen misin ki, sen nesin ki… Gürsel İleri
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yanda Sen Bir Yanda Ben
Bugün seni gördüm Saçların dağılmış yüzüne Öylece oturuyordun Saçların salınmış omuzlarından Ah! Bir tutam olsaydı da Öpüp koklasaydım o saçlardan Saçların ipek ipek Saçların tel tel Gel sevdam ol, sevdalım ol, başımda deli deli Ey yüreğimde esen yel Bugün seni gördüm Bir yanda dün, bir yanda yarın Ama bugün sen! Ve bu yürek diyor ki; illaki sen İçimde sır oldu sevdan Sana bile söyleyemiyorum Bir selamın var tesellim Onu da kesersin, diye korkuyorum Bir yanda sen, bir yanda umutlar Bir yanda sen, bir yanda korkular Aklım almıyor bazen bu düzeni Bu ne büyük çelişki Bunlar ne karışık işler Bir yanım çılgınca yaşamak ister Bir yanım ölümü düşler Bir yanda yitirilmiş ümitler Yıkılmış hayaller Bir yanda sen, bir yanda ben Bir pencereden bakar durur, uykusuz gözler Doğacak güneşi bekler Bir yanda kabuslar, bir yanda düşler Bir yanda sen, bir yanda ben Ve o umutlar, yitip giden Bugün Nisan’ın onu Havada güneş ışıldıyor Bedenim sığmıyor ruhuma, dar geliyor Sevmek buysa; seven benim, sevilen sen Çok geliyorsa busen O da yeter bana O ipek saçlarından bir tutam versen Bugün seni gördüm Saçların salınmış omuzlarından Dalga dalga, kıvrım kıvrım Başını almış ellerinin arasına Öylece oturuyordun Bilmem ki, küçüğüm, ne düşünüyordun Bak Kalmadı bende yön hissi Ne batı, ne kuzey, ne güney, nede doğu tarifi Şimdi ben ne tarafa dönsem Bir yön sen, diğer yön ben Demek ki aşk dedikleri bu Bir seven, bir de sevilen Yani Ben ve sen... Gürsel İleri
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biri Daha
Beni görünce yolunu değiştirdin Canın sağolsun Dermanım çoktan tükenmiş Peşinden koşamam ki Yolun açık olsun Senden önce Kimleri yolcu etmedi ki Şu seven gönlüm Ha bir eksik ha bir fazla Ne fark eder ki Bir terkeden daha olsun Biri daha Sillesini vursun... Gürsel İleri
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birine
Daha dün yaltaklanırken kapımda Henüz o lokmalar dururken boğazında Ne çabuk adam oldun İnsanlığa ne çabuk doydun Utan desem, utanmazsın Şerefin kalmamış Kendinden bulmazsın Yer, içer, yaşar, şekline kanar Kendini insan sanırsın Nankörlüğün destanını yazdın Kalleşliğin, bencilliğin kitabını Yazık oldu emeklerime, sözlerime Öğrenemedin gitti, insanlığın adabını... Gürsel İleri
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|