![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gelsin Yanıma
Hakkı bilmeyenler bizden değildir Deyip de yanılan gelsin yanıma. Feryadı, figanı Hâkka değildir Sözünde yanılan gelsin yanıma. Tevrat, Zebur, İncil son kitap Kur’an Kainatı, yeri, gök kubbe kuran Hâk bir, Muhammed’i, Ali’yi soran Şah damarım açık, gelsin kanıma. Karnı aç, işsiz kul çöpün hemberi Yuvasız kuş gibi yaşar zemheri Aşk şarabı bilmez alır ham zehri Dermansız dertleri gelsin canıma. Bu can kimin diye soran olmadı Yaralı gönlüne derman bulmadı Kalbine bir sevgi, şefkat dolmadı İnsanı sevmeyen gelsin zanıma. Canı candan sevip kıymet verenler Muhabbet bağından güller derenler Mansur sarayına gelen yarenler Başıma mihmandır gelsin hanıma. Mansur Ekmekçi 11.06.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gidiyorum
Gidiyorum senden uzak Diyarlara gidiyorum Kırdığın bu gururumu Yerden alıp gidiyorum. Çıkarsız bir sevgi buldun Ne sevgilim ne dost oldun Bu kalbime taş doldurdun Sana inat gidiyorum. Lanet olsun o aşkına Çevirdi bak bir şaşkına Eksik olsun çal başına Sende kalsın gidiyorum. Bu gidişim ibret olsun Kalbindeki güller solsunY alan dünya senin olsun Başım alıp gidiyorum. MANSUR EKMEKÇİ 09/01/2001 Mansur Ekmekçi
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme
Sevgi denen suçu ben de suçu işledim Gülleri dalından koparıp gitme. Gönlümü zincire vurup fişledim Kadir kıymet bilmez ellere gitme. Elinin tersiyle kenara attın Kalbime dermansız dertleri kattın Kendini bilmeze, soysuza sattın Kadir kıymet bilmez ellere gitme. Hani yabancı bir eli tutmazdın Boş yastığa başın koyup yatmazdın Bensiz bir lokmayı alıp yutmazdın Kadir kıymet bilmez ellere gitme. Gönül pare pare ahu zar oldu Yüreğim sitemli gözüm yaş doldu Sayende Mansur’un gül benzi soldu Kadir kıymet bilmez ellere gitme. MANSUR EKMEKÇİ 29.12.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittin Gideli...
Ayrılık dediğin böyle mi olur? Beynim is bağladı döngel zordayım. Bu can, bu bedende sensiz mi olur? Yüreğim sızılar ahu zardayım. Yokluğun bağrımda kara bağlarım Boz bulanık seller gibi çağlarım Hasretle uyandı yanardağlarım Mevsimlerim hazan, kışta kardayım. ******* serseri, yorganım yerde Işığın vurmuyor gözümde perde Nefesin canıma devadır derde Dört duvar içinde kaldım dardayım. Yol uzar, su akar gider taşkına Kıble gâhım sendin döndüm şaşkına Ruhunu gölgenle sal Hu aşkına Cehennem içimde sanki nardayım. Sen gideli gün mü, asır mı oldu? Kendimi unuttum, aşk bağım soldu Mansur’un tükendi, vadesi doldu Sen gül bahçesinde kal, ben hardayım. 05.10.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül
Bırak beni düş yakamdan Gençlik soldu bittim gönül. Çek git artık, çık yolumdan Takatim yok, bittim gönül. Aşkı bade diye içtim İçtikçe ben benden geçtim Tuzak dolu yollar seçtim Takatim yok, bittim gönül. Dost dediğim çıktı yalan Her yanımı etti talan Ağzımda gem, sırtta palan Takatim yok, bittim gönül. Umuda ihanet düştü Vefasızda yürek pişti Yaram öksüz, can tepişti Takatim yok, bittim gönül. Can misafir, zaman gitti Ömür serap, mevsim bitti Mansur, nefsi sır tüketti Takatim yok, bittim gönül. 15.03.200 Mansur Ekmekçi
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Bu
Bir aşk için can evinden yanarsan Gönül hep yanında var olmak ister. Elindeki gülde yâri anarsan Gönül gül dalında har olmak ister. Gönül ne ten ister, ne de bir beden Sırrını vermiştir onu var eden Canı sarmak için ister bir neden Gönül o yürekte var olmak ister. Gönül her zerrede haz verir cana Candaki tevazu karışır kana Şahlanan arzular yol verir ana Gönül kollarıyla sar olmak ister. Gönül derdi alır, sineye satar Gamı, kasaveti kedere katar Sakinin verdiği kadehi atar Gönül bülbül gibi zar olmak ister. Gönül bedendeki sevgi ağıdır Yaşama umudu, hayat bağıdır Aşkı muhabbetin şimdi çağıdır Gönül dergâhında yar olmak ister. Mansur Ekmekçi
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Gözü
Gönül gözü ile ona yanarsan Gönül hep yanında var olmak ister. Elindeki gülde yâri anarsan Gönül gül dalında har olmak ister. Gönül ne ten ister, ne de bir beden Sırrını vermiştir onu var eden Canı sarmak için ister bir neden Gönül o yürekte var olmak ister. Gönül yelkovandır akreple durur Gâhî sever, gâhî atar savurur Seveni özlemle yakar kavurur Gönül bir ateşte hâr olmak ister. Gönül bir dost ister deruni dilden Dostun muhabbeti güzel her telden Yar selamı salsa diyarı elden Gönül yar aşkında nar olmak ister. Gönül her zerrede haz verir cana Candaki tevazu karışır kana Şahlanan arzular yol verir ana Gönül kollarıyla sar olmak ister. Gönül bazen eser deli yel gibi Duru iken akar coşkun sel gibi Toros Dağları’nı saran el gibi Gönül yaylasında kar olmak ister. Gönül derdi alır, sineye satar Gamı, kasaveti kedere katar Sakinin verdiği kadehi atar Gönül bülbül gibi zar olmak ister. Gönül bedendeki sevgi ağıdır Yaşama umudu, aşkın yağıdır Mutluluk deminde cennet bağıdır Gönül cennetinde yar olmak ister. Mansur Ekmekçi
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gücüm Kalmadı
Bir güzele gönül verdim vereli Dizim takat, gönlüm derman bulmadı. Güzelin sırrına erdim ereli Gözlerim fer, kalbim ferman almadı. Gizemlidir dostun açık kapısı Leyli muhabbettir bülbül yapısı Gülüne mihmandır birdir tapusu İçeri girmeye gücüm kalmadı. Yolumda gölgesi, düşümde cismi Canlanır gözümde gül yüzlü resmi Dilimde ballanır o şirin ismi Cennet bahçesine geldi dalmadı. Firari sevdası düşüme geldi Gözümdeki yaşlar bağrımı deldi Mansur’un acısı ateşten yeldi Çekmeye razıyım dedim salmadı. Mansur Ekmekçi 22.08.2204 Mansur Ekmekçi
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güldür Yüzümü
Ayrılık hasreti çöktü özüme Hasretimi dindir, güldür yüzümü Uykuları haram etti gözüme Gel gir bedenime güldür yüzümü. Gel güldür yüzümü benzim solmadan Yokuşa çevirme vaktim dolmadan Canımda bir can ol, ecel bulmadan Gel gir bedenime güldür yüzümü. Yemeden, içmeden kesilmeden gel Ayaklar altında ezilmeden gel Son nefes kursağa dizilmeden gel Gel gir bedenime güldür yüzümü. Mansur Ekmekçi
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülesen
Bir heves uğruna, boşu boşuna Bağlama gönlünü güle, güle sen. Gülün dikeni var, gitmez hoşuna Bağlama zülfünü güle, güle sen. Kudret kalemiyle benzetmiş aya Neden imrenirsin güle, güle sen. Senin gibi melek, kalır mı yaya Aşk durağına git güle güle sen. Nazlı yârim girme sümbül bağına Kokun siner bakma güle güle sen. Sevmeyi bilmezin düşme ağına Mansur’a gel ki sen, güle güle sen. Mansur Ekmekçi 23.05.2005 Mansur Ekmekçi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|