![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Gülüm Can...
Nadasa bıraktı gönül bağını Çoraklaştı, çoraklaştım gülüm can. Ona mesken ettim kalbin sağını Firaklaştı, firaklaştım gülüm can. Vurgunuyum hayaline birinin Düşmanıymış gözlerimin ferinin Haberi yok gönlümdeki yerinin Iraklaştı, ıraklaştım gülüm can. Gecenin rengine bürünen benim Gölgeler ardında sürünen benim Tükenir, tükenmez görünen benim Meraklaştı, meraklaştım gülüm can. Çarpmanın ölümü, sonudur bölü Gülün aslı onda, başkası ölü Bana gülistandır yurdumun çölü Kuraklaştı, kuraklaştım gülüm can.
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Hasreti Gözlerim İçsinler Susun!
İlkbaharı aradıkça gönüllerde gül solar İlim ile derya olsam gözlerimi kurt yalar Sevda diye közü gönle koyanlara tuzak ol Ararım ben beni bende, gönlüme hasret dolar… Bulamadım, gidiyorum, ne bir ot, ne bir yosun Yorgun bakışlarım artık kayalarda uyusun Kutlu sevda asumanda, heybetiyle Azak ol Bu gözlerim, hasretimi içsinler susun susun Kadim fikri zikredeli hasretim ayda gülüm Anla artık bu dünyadan umulmaz fayda gülüm Yıldızların mecnunuyum, Leyla der ki “uzak ol” Ben arzumla yasaklanan bülbülü şeyda gülüm… Garibiyim bu yerlerin, sızlarım derin derin Ayla güneş sizin olsun, nispeti yok bu yerin Yollarında toz dumansa, bir suret-i Sazak ol İstemem ki, huri kılman cananı bana verin.
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Hayat İki Harf Arası…
Yeşilin rahmeti düşmedi kıra Gaye merkezine çok uzak ara Bu zulüm gafletle döner mi nura? Bir türlü gerilmez yaydaki okuz Bağıra bağıra öldük ki! Yokuz! Hayat ki; iki sır harf arasında Sevda; kâğıt, kalem, zarf arasında Kaygılar, zaaflar, örf arasında Dilimizde türkü, ağızda sakız Çağıra çağıra öldük ki! Yokuz! Akıllı oldular göğe bakanlar Küllenmiş gönülde ateş yakanlar Balık pazarında kadın kokanlar Dizlerin dermanı şu kötürüm kız Ağıra ağıra öldük ki! Yokuz! Sualsiz gider de göçümde gitmez. Asilde, usulde, biçimde yetmez Menfezde biter de içimde bitmez Artık dünya kirli, bizler mi pakız Soğura soğura öldük ki! Yokuz! Zemheride bahar yapıp bir ayı İndirmişler çengel takıp bir ayı Bir daha hasretle bakıp bir ayı! Yemedik, içmedik, yutmadık tokuz Yoğura yoğura öldük ki! Yokuz! Ya al beni ya “yemeğim” bal eyle Ya bul beni, ya emeğim hal eyle Ya sal beni, ya bir eğim yol eyle Zorumuzdan dokuz değil, on dokuz Doğura doğura öldük ki! Yokuz!
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Haylaz Kız…
Kutlu sevda olsa başta tacınız Bu sebepten eksilmese acınız Deseler ki, sana büyük suçunuz Bu sevgiyi yaylar mısın? Haylaz kız! Açık ağız, kalkık burun, çekik göz Pervasız dil, boru boğaz, hoyrat söz Ağız söyler, kulak duymaz, her yer düz Yanıldım mı? Söyler misin? Haylaz kız! Essah sayar, bir kez etsen şakanı İstesen de bırakmıyor yakanı Akrep değil, örümceğin sokanı Artık beni eyler misin? Haylaz kız! Bu sevgiyi oldur olmaz aklına Bir canı incitmek gelmez aklına Aradığı nedir bilmez aklına Her geleni paylar mısın? Haylaz kız! Hüzün bizim ekmeğimiz, aşımız Sonbaharda, zemheride yaşımız Bu sebepten iyi gitmez işimiz Hâlâ beni saylar mısın? Haylaz kız! Saylar mısın? = Seçer misin?
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Hep Kahır
Gönül okyanusu kurudu birden Nilüferin yaşaması zor kuzum. Güneşin alazı fışkırdı yerden Ben doğduğum günden beri susuzum. Boş dolmaz bir türlü doldururum da, Gücüm kâfi gelmez kaldırırım da, Aldırmamak olmaz, aldırırım da, Hem açım, hem susuz, hem uykusuzum. Yeşil senin, kızıl senin, al senin Kovan senin, arı senin, bal senin Hallerine güldürdüğün kul senin Kalmadı hayatta hiç tadım tuzum. Sevdalar sümbülde, gülde umutsuz Kuğularım kuru gölde umutsuz Cümle İsmailler çölde umutsuz Benimse günbegün artıyor sızım. Sonbaharda suya bağlar dayanmaz Er direnir, zora dağlar dayanmaz İçim yanar, ana ağlar dayanmaz Yürek yağım erir, ben kaygısızım! ! Yarin gözyaşıyla ıslanan Fırat, Boğazımda düğüm aldığım murat! Bizi olgunluğa götüren kırat Hep kahır, hep kahır, hep kahır kızım.
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Hoyratlar
Zaman geçer yaş akar Gökler ağlar yaş akar Yurdumda yurttaşımın Yüreğine yaş akar. Er olsa başa değse Kirpikler kaşa değse Kalbinizi yoklayın Ayaklar taşa değse. Coşunca Çoruh Gediz Atiye kalır mı iz? İki yirmiden yeğse İşin suçlusu biziz. Başa bela düşünce Alır beni düşünce Dostluklar belli olur Vardan dara düşünce.
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Hülyalı Düşler.! !
Hülyaya seslenir çağın kuşları Duyan insan dilde sözü unutur. Gönülden gönderir göze yaşları İçer azar azar tuzu unutur. Ne deniyor dinle hele kalender Cahilde izan yok, nasihat eder İki gözden ılgıt ılgıt yaş gider Yanı yara yaslar, düzü unutur. Hoş görün aşığı kavrulsun, yansın Küllerini görsün Aslı, uyansın Aşık her saniye aşkını ansın Hayaline dalar yüzü unutur. Sakin gölde sessiz çalkanır kuğu Şu ayın on dördü, şu yakışığı Leylaların şirin, arsız aşığı Atar tezeneyi, sazı unutur. İki gönül yakın eder ırağı Asaletin sır sultanı çırağı Gülün her dalına düşer kırağı Hararet yükselir, közü unutur. Şu aşkın hatırı olsaydı şayet Ödenirdi, candan aziz şu diyet O gönül de hoşnut olurdu gayet Ki, çoğu arzular, azı unutur. İnsan, insanlıktan azınca çıkar Düşkününe kuyu kazınca çıkar Şair, ruhsuz şiir yazınca çıkar Sana aşık olur, nazı unutur. O çağları hasret ile anarsın Ağustosta ayaz vurur, donarsın Sen kendini kuldan evla sanarsın Seni kışın gören, yazı unutur. Sır okyanusunda inciyse erek Hayaller çoğalır arzu diyerek Lakin Kaleli’ye Hülyası Gerek Hülya der, gelini, kızı unutur.
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Hüznümdesiniz
Toprak ana ile devlet babayı Birbirine kattım, yoğurmaktayım. Şüpheler, kaygılar sardı obayı İş çileden çıktı bağırmaktayım. Her gönül bir makam, vatan ki ana Gönül gözüm bakar anadan yana Seslendim sunama çıksın meydana Seni hissetmekte, soğurmaktayım. Beşiğimi vatan ana salladı Devlet baba açığımı kolladı Kader beni her gurbete yolladı Öz ağzımdan dokuz doğurmaktayım. Kerkük'te Türkmen'in dalları kırık Kırım’ın, Çeçen'in kolları kırık Doğu Türkistan'ın dilleri kırık El açtım sultanı çağırmaktayım Doğurmaz olaydı bizi analar Bizi sevmesinler artık sunalar Her birinin elindeki kınalar Karardıkça âlem sanır aktayım Şafakla birlikte bir sabah erken Güvendiğim dağın karı erirken Ah! Hikmet bağının gülü kururken Bir kenarda türkü çığırmaktayım.
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *İmgesellik...
Özgünlük seslenir, yetkinlik nerde Estetik zihinler burda soğurlar. Nerede tempo var, lirizm orda Sesi gür olanlar, esnek uğurlar. Burda yetkinlik yok, elime beleş Burda hece beleş, kelime beleş Burda akıl alık, selime beleş Burda telefona bakar sağırlar. Burda imge yalın, ritim de hüzün Burda görev yoktur, her saat izin Burda kral sensin, açıksa gözün Burda eller kara, boyun yağırlar. Kim kimi beğenir, kim kimi över Kim kime küfreder, kim kimi döver Burda kimler aciz, burda kimler er Burda açılmakta yeni çığırlar. Burda körle topal oynar baş barı Burda fark edilmez işçi, bey arı Burada tamam yok, ki hepsi yarı Burda göz kapalı, açık bağırlar. Sen bana fodul de, sen bana kel de Ben asla gücenmem ikinci el de Seni mahcup etmem sen bana gül de Körler (!) birbirini burda ağırlar.
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *İnsan
Sana istirhamım insanım diyen En halis aşk ile sarılsın insan. Anla feryadımı insan isen sen Gönüllere mühür vurulsun insan. Esirge kulunu, affet yaradan Fitneyi, fesadı kaldır aradan İnsanlığa huzur gönder sıradan. Gönlünden gönlüme erilsin insan. Kara herk içinde kara karınca Görünür, gönüller Hakka varınca Bayram olur elbet dostu sarınca Dışardan bakınca görülsün insan. Bir kulak ver, dinle gönül ağrımı Yüreğinde hisset yürek çağrımı Görme yanlışımı, anla doğrumu Muhabbet harcıyla karılsın insan. Sen de işe yara gezme boşuna Kulak ver sesine, bir bak yaşına Âlem-i İslam’ın kurtuluşuna İnsansa eğilsin, yorulsun insan. İki kere iki dört mü diyorsun Rakibim benden de mert mi diyorsun Henüz ölmemişsin ört mü diyorsun İki kere ölüp dirilsin insan. Onulmaz dert mi var inceden ince? Aşk ki felah bulur gönle girince Vuslat hâsıl olur Rabbe erince Namazgâh yerine serilsin insan. İzzeti, irfanı sarmalar ismet Toyun nasibi üç, ikisi kısmet Yoklukta Yusuf'un varına nispet Diyardan diyara sürülsün insan. Gönlüme gücenir gönül koyarım Gönlümün sesini sende duyarım Gönlünü gönlümle yoldaş sayarım Dostluğa eğilsin, kırılsın insan.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|