![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Farkında mısın?
Bir kez gözlerime bakarak geçtin Yaktığın ateşin farkında mısın? Gönül sarayımı yıkarak geçtin Harabeye döndüm,farkında mısın? Beynimde şimşekler ard-arda çaktı Sandım ki kalbimden alevler çıktı Gözlerim karardı,başım dolandı Yönümü kaybettim, farkında mısın? Gönlümde fırtına ne varsa yıktı Ateşim yükseldi kırklara çıktı Sana geliyorum, buralar sıktı Kanatsız kuş oldum,farkında mısın? Bir geldin, bir gittin, anlayamadım Koştum ardın sıra,ulaşamadım Yokluğun çok acı, dayanamadım Ahım göğe çıktı,farkında mısın? Sen nergizi sevdin,ben ise seni Nergize baktıkça görürüm seni Seni unutamam,vallahi seni Ebedi aşkımsın,farkında mısın? Zamansız bir rüzgar delice esti Aklımı durdurdu,nefesim kesti Bu can senin nelerden geçti Kapına kul oldum farkında mısın? Yağmur oldu,gözümdeki damlalar Düştüğü toprağa ismini yazar Sevda çekmeyenler beni ne anlar Aklımdan çıkmazsın,farkında mısın Bir baktım yüzüne,gözüme bakar Benimse kalbimde şimşekler çakar Kanım fokur fokur kaynayıp coşar Beni yaktığının farkında mısın? Her nereye baksam,seni görürüm Düşünür dururum,hayal görürüm Gönül yollarında sana yürürüm Koştuğum serapsın,farkında mısın? Abdulhadi geçmez,nazlı gülünden Sözü sözdür inan, dönmez sözünden Yanar sana için için derinden Solmayan gülümsün,farkında mısın? Abdulhadi Bay
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gaziantep Destanı
Gaziantep derler evim,ocağım Dünyanın hayrete düştüğü yerdir. Bütün cihan duydu onun ününü Düşmanın kör pişman kaçtığı yerdir. Paylaşılmış yurdun toprağı taşı Bebeden dedeye akar göz yaşı Yokluklar içinde yaptık savaşı Her taşın bir kale olduğu yerdir Önce İngiliz’di sonra Fransız Ardı arkası yok geldi sayısız Vahşette denktirler,vahşette farksız Mavzerin topları dövdüğü yerdir. Genç,ihtiyar,çoluk çocuk,topyekün Düşmanın üstüne eyledik sökün Top,tüfek sesleri sanki toy,düğün Şahin’in avını vurduğu yerdir. Döküldü toprağa kıpkırmızı kan Sanki Kızılırmak yerlerde akan Canımız,kanımız vatana kurban Yiğitlerin harman olduğu yerdir. Her adım başında bir şehit yatar Çocuklar düşmana toprak,taş atar On bir ay vuruşmuş ölene kadar Şehitkamiller’in çıktığı yerdir. Şahadetten büyük mertebe yoktur Antep’in tükenmez yiğidi çoktur Hepisi vatana kurbanlık koçtur Ölenin ölürken güldüğü yerdir Etten duvar olduk vermedik geçit Karayılan derler yaman bir yiğit Allah Allah diye can veren şehit Göğsünde topların söndüğü yerdir. Her Antep’li harpte yaman bir çete O Antep ki bedel iki devlete Fransız, İngiliz denen illete Unutulmaz tokat vurduğu yerdir. Bayrakları bayrak yaptık kan ile Bu toprağa maya çaldık can ile Al bayrağım dalgalanır şan ile Hürriyet yelinin estiği yerdir Gazilik ünvanı; Antep’in tacı Koç yiğitler düşürmedi sancağı Hilal yerden yere sürüdü Haç’ı Haçlı’nın şamarı yediği yerdir. Gaziantep, sen yücesin, ulusun Şehitlerin, gazilerin yurdusun Abdulhadi dilden dile duyursun İsminden düşmanın korktuğu yerdir Abdulhadi Bay
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel de sitem etme
Ötmeyen bülbüle,açmayan güle Gel de sitem etme gel de darılma Baldan daha tatlı olmayan dile Gel de sitem etme,gel de darılma Mübarek vatanın bir karışına Kuru kütüğüne,çakıl taşına Sevdalanıp gönül bağlanmıyorsa Gel de sitem etme,gel de darılma Ak gülleri kirli eller tutanda Dalından koparıp yere atanda Çaresizlik varsa gözyaşlarında Gel de sitem etme,gel de darılma Vatan hasretini çekenler bilir Bayrağı burçlara dikenler bilir Bedeli kan olan nasıl verilir Gel de sitem etme,gel de darılma Milletimin özge değerlerini Kültürünü,tarihini,dilini Bozuyorlar,hani nerde sahibi Gel de sitem etme,gel de darılma Vatan sevgisini imandan bildik Bu inançla,çelik gibi dimdikdik Abdulhadi şimdi ne hale geldik Gel de sitem etme,gel de darılma Abdulhadi Bay
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Okula
Cahil kalmak istemezsen Gel arkadaş gel okula Gerçeği bilmek istersen Gel arkadaş gel okula Gel okuyalım yazalım Her çıkmaza yol bulalım Arı gibi çalışalım Gel arkadaş gel okula Okul bizim ocağımız Bilgi:,şifa kaynağımız İyi olur türlü yaramız Gel arkadaş gel okula Baba,oğul,dede,torun Hemi bugün hemi yarın Kız ve erkek ayırmayın Gel arkadaş gel okula “IKRA” diyen ses aşkına Koşun ilim yarışına Gönüllerin göz yaşına Gel arkadaş gel okula Okumanın yoktur yaşı Cahillerin ağrır başı Kurumaz gözünün yaşı Gel arkadaş gel okula Abdulhadi okuyalım Kendimizi tanıyalım Güzelliği arayalım Gel arkadaş gel okula Abdulhadi Bay
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelmedi yar gelmedi
Mektup yazdım cevabını bekledim Mektup gitti, gelmedi yar gelmedi Günü güne ayı aya ekledim Yıllar geçti,gelmedi yar gelmedi Yoluna bakmaktan gözüm bozuldu Umutlarım doğdu battı kayboldu Yedi yabancılar hatırım sordu Eller geldi,gelmedi yar gelmedi Şu yalan dünyada tekim,garibim Yalnızlığın acısıymış nasibim Düzeni bozuldu tekliyor kalbim Kalbim durdu,gelmedi yar gelmedi İlk nefesten,son nefesime kadar Bekleyeceğim dedim verdim karar Azrail başımda fırsat kovalar Ecel geldi,gelmedi yar gelmedi İşte dostlar işte nefesim bitti Omuzlar üstünde tabutum gitti Mezarımda karış karış ot bitti Vefasızdı, gelmedi yar gelmedi Herşey boşmuş herşey,bir şeyden başka Herşey onu söyler, dilleri başka Bir aşka düştüm ki, tadı bambaşka Tatmam dedi,gelmedi yar gelmedi Abdulhadi Bay
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git Zamanı Geldi
Git zamanı geldi gideriz gayri Geriye dönersek ar gelir bize Kalmak için haklı sebep olsa da Dedikodu olur,zor gelir bize Söz verdik mi söz yerini bulmalı Mert insan sözüne sadık kalmalı Bir kez tükürdü mü, yalamamalı Yoksa koca Dünya dar gelir bize Yüz karası olmamalı kimseye Haksızlığı çekmemeli sineye Bağlı kaldım ne dediysem sözüme Söz öze batarsa, kır gelir bize Abdulhadi günler,aylar geçerler Kimler gelir, kimileri giderler Tebdili mekanda hayır var derler Sözünden cayanlar tor gelir bize Abdulhadi Bay
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül deryası
Gönül deryasını yüz ki,geçesin Nefes bitiy,derya bitmiy ağabey Aşkın şarabını tas tas içesin Karnın şişiy,şişe bitmiy ağabey Başımda bir sevda, get deyim, getmiy Ne zalımmış her gün galbimi şişliy Bana yaptığını gavurlar etmiy Kölgem kimi takip ediy, ağabey Bu ateşin sönmesini istemiym Yönümü şaşırdım,yolumu bilmiym Yanmaya alıştım,gözümü silmiym Akıy yaşım sele dönüy, ağabey Sönerse bu ateş,kuş kanatlanır Gönül yuvasında söyle ne kalır? Işıl ışıl serap şehrim kararır Gözüm başkasını görmüy,ağabey Anlatıym,anlatıym beni dinlemiyn Birisini biliyn,birini bilmiyn Kavuşmak bitiştir, neen akıl etmiyn Pişmiş aşa su dökülüy, ağabey Denizi,deryayı dışta sanırdım Kanadı yalınız kuşta sanırdım Yıldızı,Güneşi boşta sanırdım Bu işlere aklım yetmiy,ağabey Deniz gönüldeymiş,yüzmeyi bilmiym Gönülden gönüle uçmayı bilmiym Abdulhadi yardan geçmeyi bilmiym Ne etsem,ne yapsam olmuy,ağabey Abdulhadi Bay
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Bülbüle Hasret Kaldığı Zaman
Gül bülbüle harset kaldığı zaman Döker yaprağını har olur gider Baharda bülbülün yolunu gözler Yanar hasretinen zar olur gider Açılır kırmızı,pembe ve sarı Mevsimler içinde sever baharı O bülbüle aşık,bülbülün yari Kokar burcu burcu misk olur gider Yeşil yaprakları yelde sallanır Bülbül şakıdıkça gonca nazlanır Üç günlük baharı bitmezmiş sanır Bir hevestir gönlü mest olur gider Kokusunu rüzgar alır,yel alır Yaprağını,yağmur alır,sel alır Güz gelince sevdalar yarım kalır Yakar yüreğini kül eder gider Abdulhadi Bay
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülistanda güle benzer
Kırmızı şal var üstünde Misk kokuyor nefesinde Bülbülden ses var sesinde Gönlüme köz koyan o dur Yüreğim dağlayan o dur. Gülistan da güle benzer Cilve eder,işve eder Aşığını verem eder Beni benden alan o dur Aşka tutsak eden o dur Yerde miyim,gökte miyim Aşk narında pişmekteyim Aşka boyun eğmekteyim Aklım fikrim alan o dur Gönlümün hırsızı o dur Bir yüzünü görebilsem Sevdiğimi diyebilsem Bir kalbine girebilsem Uykumu kaçıran o dur. Ardından koşturan o dur. Bir duygu ki tarifi yok Derdi çoktur,çilesi çok Bu ateşte yanmayan yok Ateşim o,suyum o dur Derdimin ilacı o dur. Hadi aşkla yandı pişti Bilemedi nasıl işti Gönlü bir zalime düştü Çıkışı yok,çıkmaz yoldur Yoluma taş koyan o dur. Abdulhadi Bay
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün müdür Ay mıdır?
Gün müdür Ay mıdır Yıl mıdır geçen Zamanın önemi kalmadı artık Ömrün son deminde son nefesimde Gecenin gündüzün farkı yok artık. Bundan sonra yol yok gidemiyorum Ne sağa ne sola dönemiyorum Dostlarımı bile seçemiyorum Gözlerim bakıyor görmüyor artık. Makamlar,mevkiler,mallar,paralar Bunlar ölen için neye yararlar Arkada kaldılar köşkler,saraylar Ebedi mekanım mezardır artık. Ne ekmek,ne aş,ne su isterim Ne de dünya için heves beslerim Son anım,son dakkam son nefeslerim Sağlıktan sıhhatten eser yok artık. Ölümden sonrası ikinci perde İki yol görünür burda her ferde Kimi can cennete kimi ateşe Oduna kömüre gerek yok artık. Abdulhadi ne gerek var dünyada Bir ömrü tükettin bomboş rüyada Bir damlaydın koskoca şu deryada Bir hiçim diyordun hiç oldun artık. Abdulhadi Bay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|