![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hokkabaz
Bir kravat, bir melon,parlaksa makosenler, Kendini aydın sanıp kaş kaldırıp laf ezer... Dilinde pelesenktir Eros,Zeus... ne us-sa Oğuz,Uygur,Manas’ı bilmiyor bari sussa Romüs Romülüs kurdu masasındaki puttur Asena’ya Bozkurt a köpek der der de ulur İngilizce..Almanca... konuşur hep tarzanca İsa’yı sorsan bilmez, haç asılı boyunca... Kendi dini, kültürü: “ilkel, gerici, yobaz” Mihrabını şaşırmış dış mihraklı hokkabaz Sözüm yalnız ona değil ipinden tutanlara Bir “Entel”lik! ..uğruna zokayı yutanlara
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hüsran
Hüsran hüsran yine hüsran Gün doğmuyor hiç geceme Keder hüzün, ağıt, figan Yüreğimde durmuş ceme Ben mi yalan el mi yalan Tutunduğum dal mı yalan Bilemedim hayat yaman Boşa çektim kürek dem e Pişmanlıklar göğü sardı, Bırakmayan hicap, ardı Arkamdan hep vuran yardı Yiye yiye oldum seme Kurudu yaş, donuk didem, Sustu dilim, etmez sitem İtibarsız namı nidem Neme lazım bu can neme Yol ver Çalap yol ver gidem Sanma, daha hor cehennem Bana burdan gitmek elzem Kaçtı zaman gelmez geme
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Bin'e Giderken Hali Vaziyet
Daha çocuk doğarken Ağladı, dedi: medet. Sütü kesik memeden, Süt yerine emdi dert. Açlık kasıp kavurdu Uzak kaldı saadet Ne saygı,sevgi kaldı Ne de şefkat,merhamet Her evde yaşanıyor Buna benzer bir vahşet İsyanlardan fışkırdı; Terö, zulüm,eziyet Kendi küpü peşinde Bilmiyor ki hükümet. Bir lokmacık yetimin Vebali ona töhmet Daha yetmiyor gibi Bağırır şirret şirret “Ben yolumu tutayım, Sen biraz daha sabret” Arap saçına döndü Geçim denilen illet Haramlar şaha kalktı Ortalık doldu namert Dertler bir bir çökünce Başlara devlet devlet Durma, koş sağa sola “Derdimi n’olur hallet” Bu zamanda bu işler Olursa hemen hayret Bürokratik engeller Sana bir artı hiddet Yasalar oynaklaştı Terazi tartar zimmet Başka kime gidilir? Nerde kaldı adalet? Küfürler baskın çıktı Gidiyor elden vahdet. Ezanlara sus dendi Kesildi dine bilet Türk,Kürt; dinli,dinsiz Ve aşiret aşiret Bölündük; parça parça Düşman diline lezzet. Baktı içten çöküyor Hal; güveçte pişmiş et Komşumuz palikarya Oldu füzeyle roket. Bir arık yüz,et ve but Olursa kime kısmet Servetle dolsun diye Kapıyı açtı şehvet Namusa koy bir nokta Çıkarına olur bent Gördü para geliyor Fistanı giydi Bülent Ey! Büyük Allah’ım Revamıdır bu diyet Ecel vakti gelmeden Tadılmaz ölüm elbet Uyan! .. Fatih torunu! Uyan! .. ey şanlı millet! Bir damla kanın kalsa Tarihinden al kuvvet Kurtuluşa çağrıdır Bir parçacık hidayet Sana ölüm haramdır İçmez isen şahadet Bu karanlığa güneş Doğacak bir gün elbet Eğme kaldır başını 2000’e bir el et
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınlar Kahvesi
Kahve önünde durdum “Aydın Kadın Kahvesi” Merak ettim de daldım.Acaba neyin nesi? Modern koltuk, masalar, her tarafta lüks sesi Gece gözlüğü taksan görmezsin mum gölgesi Dersin satışa çıkmış, sakatatlar ortada Örtememiş karayı yüzlerdeki cila da Masada küllük,okey; dillerde dedi kodu Bu Aydınlar Kahvesi! aydınlatacak yurdu Bedenler donup kaldı, kirpikler setler ördü, Yürekler isyan etti...Acep gözler ne gördü? Örtüm, boyunlarında sanki bir yağlı sicim Sonra alaylı sesler “Ne istiyorsun cicim? ” Ne isteyebilirdim hoyrat insan ininde Hayallerim çiğnendi Mozart’ın eşliğinde Ruhum fırtınalarda duygular med-cezirde Ne işim vardı benim günün yittiği yerde Aydınlık; ilimlerin yayacağı ışıktır Ne bez ile kapanır ne çıplaktan feyz alır Aydınlık için beyne sahip olmak gerekir Giysi teni kapatır beyini fosil fikir
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yanıyor
Kar düşüyor bacalardan içeri, Döne Kız ellerini ovuyor Yarı sönmüş bir ocağın başında, Son model arabaların, köşklerin sıcaklığında, Kar giriyor kırık camdan içeri Döne, oturmuş pöstekisine Külleri savuruyor Kuştüyü yastıklarda Pahalı oyuncaklarla Kar geliyor anasının getirdiği tezeklerin üstünde “Ne güzel anam var” diyor usulca, Giydiriyor anasını, Allı pulluca Kar yağıyor iki belik üstüne Ayağında tor lastik, Üstünde yamalı hırka Saçılıyor konfetiler Fındık, fıstık,lokumla Karlar tül tül, apak, Umutları gibi Sığmıyor... küçücük yüreğine Ellerinde mor halkalar Kirpiklerinde kristaller, Mor salkımlı üzümler kristal tabaklarda Kar yanıyor Hayallerinin sıcağında
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kır Çiçeği
Hazan ortasında bir kır çiçeği Şaşırmış yolunu, bahar mı arar? Bilmiyor mu acep açtığı bu yer Görmediği baharın düşünü kurar. Uyanırken alem uykuda mıydın? Şaşırtan ne idi seni bu kadar? Sarıdaki hüzün, hüzünde veda, Vedada hasret mi, hasrette bahar? Hazan mevsiminde gün çabuk biter. Ayrıl buralardan geçmeden vakit. Renkler tomurcuklar kısaca hayat Bekler seni orda mevsimine git
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırk Satır mı İstersin Kırk Katır mı
Yalnızlığım oynaşıyor gönül yatağımda, Bir ince çağıltıyla akıyor göz pınarımdan, Yıkanıyor hatıraların tozu, Kahpe bir silah gibi yüreğimin ortasından Vuruyor. Nedir bu içime sığdıramadığım Doluya koyamadığım, Boşa alamadığım, Korktuğum, İncindiğim, Sevdiğimi diyemediğim, Tutunamadığım ellerde kaldı yüreğim İşte, bir kuş çırpınıyor penceremde Yalnızlığıma bir küçük resim. Usulca sıralıyorum bir kaç güzel söz, Yavaşça açıyorum pencereyi Ürkütmeyim istiyorum yüreğini.. Hı..! Benim ki de iş mi? Korktu yalnızlığımdan, Yalnızlığına gitti. Türkülerle coşsun diyorum sazım, Oynak havalar söyleyim, efkarım dağılsın. Notalar, Güfteler, Sazın üstünde oynaşan teller, Bulamadım bir tane içimi aysın Hepsi de hasrete ediyor ver yansın Oyy.. Ozanlar... Oyy...! Eliniz kurusun, Diliniz yansın... Teselliler arıyorum Gün dar Gece uzun Bir de ortasında uyanmak var kabusun... “Kırk satır mı istersin kırk katır mı? ” Yalnızlık mı? ... yaşam mı? ... Korkuyorum... Geçmiş, gelecek... Çırpınıyor göğsümde Çırpındıkça vuruyorum dibe. Bilmiyorum, Ben miyim nasipsiz Yoksa hayat mı beyhude...
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorum
Beklenen nedir ki Bir yudum sevgi Ya da bir avuç toprak mı? Örter mi ikisinden biri yüreğimdeki çırpınışları? Susar mı deli gönlüm susturup figanları? Hangisi alıp götürür beni yüce dağın kardelenlerine? Hangisi dönüştürür beni güle düşmüş şebneme…? Sevgi her zaman bana karşı cimri davrandı Koparamadım bir türlü payıma düşeni Topraksa her an hazır, Açmış kucağını bekliyor beni Lakin korkuyorum Ya orada da, kuru bir ayazın üşüttüğü dal olursam… Buzları çözülmezse hayallerimin Dualarım ermezse yerine Anlatamazsam halimi Bu kadar yangını varken yüreğimin Hala ateşe atarlarsa beni Korkuyorum, Korkum; Yok olmaktan değil Varlığım zaten yokluklarla cebelleşiyor… Hayat bir boşluğun içinde beni bilinmezlere çekiyor… Nedir ki beni oraya götüren kuvvet Yokluğun kefesi dolu Varlığım bütünüyle mücerret
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kumar
Dönüyor, Dönüyor, Numaralar dönüyor... Bir rulet ibresinin ucunda nefesim Tıkır Tıkır Numaralar Dönüyor... Tıkır Tıkır Hasan’ımın beşiği Hasan Hasta Numaralar dönüyor... Doktor... İlaç... Paralar... Numaralar... Tıkır Tıkır Beşik Numaralar Paralar, Dönüyor, Hasan’ıma ölüm yakışmıyor! ..
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küheylan
KÜHEYLAN Renklerin cazibesi, Gecenin gizi, Hainin eli, Çenginin dili, Albeniler...gel beriler... Kırk tebessüm; kırk hançerle, kırk yerinden vurdu sırtından Gündüzün cümbüşünde sürünmekte küheylan Neden geldi? Niye var? Aklının ermediği sorgular... Kağıtlar, kalemler, Bir birini tutmayan kelimeler, deyimler Yazarlar... Çizerler... Ne yazarlar...? Ne çizerler...? Daha anlamadan cim-den dal-dan Laf kalabalığında boğuldu lafazan Gülün rayihası, Bülbülün yası, Çeldi aklını, Kaldı tası Dudağında mey damlası, Hele bir de oynak olunca yosması... Giydi urbasını kızılca kıyametin Kalmadı gözlerde zerresi haysiyetin Öyle bir aldandı ki seraptan öte Çatladı dudakları el ayak öpe öpe İmalar, serzenişler, Bakışlar, kaçışlar, yalvarışlar durmadan Boğuldu güllerin dikeninde kan revan Yordu yollar, yordu yıllar Bir küheylandı, oldu davar Sürüler içinde sessiz,bizar Koştu... Koştu yılmadan Dörtnal, tırıs, rahvan Ve Üç tahtalık sal üstünde kaldı küheylan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|